Drills Artu: Funktioner, Beskrivning Av Modeller, Urvalsregler

Innehållsförteckning:

Video: Drills Artu: Funktioner, Beskrivning Av Modeller, Urvalsregler

Video: Drills Artu: Funktioner, Beskrivning Av Modeller, Urvalsregler
Video: Synare av NMJ Y1. 2024, Maj
Drills Artu: Funktioner, Beskrivning Av Modeller, Urvalsregler
Drills Artu: Funktioner, Beskrivning Av Modeller, Urvalsregler
Anonim

En borr kallas vanligtvis ett skärverktyg, som är utformat för att göra hål i olika material. För varje specifikt objekt finns det särskilda typer av borrar som skiljer sig från varandra i utformningen av arbets- och svansdelarna. Borren måste sättas in i en borr- eller hammarborr - dessa enheter ger den den nödvändiga rotationskraften. För närvarande är de eldrivna och lätta att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det tyska företaget Artu grundades 1979. Hon blev snabbt populär bland kunderna och producerade högkvalitativa och slagfasta verktyg. Detta märke skapar hållbara universella borrar för metall, glas, betong, hård keramik . Produkterna tillverkas med hjälp av volframkarbid, som överstiger teknisk diamant i sina egenskaper. Överst på verktygen är nickel-krom-molybden pläterad.

Artu borrar arbetar med höga hastigheter - cirka 3000-3200 per minut . De kan användas för hammarborrning. Verktygen har en negativ skärpningsvinkel på skäret, på grund av detta stabiliseras det första momentet av arbetet. Den totala livslängden är cirka 5000 hål i betong.

Dessutom är Artu -märkesprodukter försedda med tydliga och detaljerade instruktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sortimentöversikt

Artu borrar säljs både enskilt och i specialuppsättningar. Flera alternativ är mest populära.

En uppsättning kronborren i en kartong nr 3 (33, 53, 67, 83) . Detta alternativ är en kombination av utmärkt kvalitet och lågt pris. Satsen är idealisk för arbete som kräver kärnborrar med olika diametrar. De behandlas med volfram- och kolvolframkarbidspån för att förhindra krossning och förlänga livslängden. Denna uppsättning är oumbärlig för konstruktion och installationsarbete med kablar, rör, när du installerar uttag.

Satsen innehåller flera föremål

  • Kärnborrar med diametrar 33, 53, 67 och 83 mm.
  • Hårdmetallborr med en diameter på 9 mm. Det är nödvändigt för noggrant arbete med kronverktyget för att få ett jämnt hål.
  • En landningsfläns, som används för att installera kärnborrar med någon av de tillgängliga diametrarna på den, liksom en centrerande.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kärnborr med en diameter på 67 mm . Med hjälp av ett sådant verktyg kan du göra hål med stor diameter i keramik, kakel, skumbetong, tegel, gips, marmor, cementplattor. Den är baserad på en hård legering av volframkarbider, kisel, titan. Tack vare detta blir verktyget mycket hållbart och slitstarkt. Används för installation av utlopp, läggning av rör, rörledningar, dräneringsledningar.

Kronmodellen installeras på en borr med hjälp av en monteringsfläns och en centerborr. Verktyget är 13 mm långt och 11 mm brett. Produkten väger 173 g.

Bild
Bild
Bild
Bild

Twist drill set CV PL (15 bitar, i metall) . Består av slagfasta redskap som kan besegra även armerad betong och granit. På grund av att arbetsplattan är fixerad med högteknologisk lödning vid temperaturer över 1300 grader Celsius, fungerar verktyget med stark uppvärmning (upp till 1100 grader) utan att förlora sina arbetskvaliteter. Setet innehåller 15 borrar med olika diametrar: 3; 3, 5; 4; 4, 5; fem; 5, 5; 6; 6, 5; 7; 7, 5; åtta; 8, 5; nio; 9, 5; 10 mm. Vikten av den förpackade produkten är 679 g.

Bild
Bild

Hemligheter för urval och drift

För att välja en kvalitetsborr och använda den korrekt måste du noggrant läsa rekommendationer från specialister:

  • universalborr Artu kan användas vid arbete med material av olika hårdhet;
  • När man arbetar med betong bör man komma ihåg att den första förbandet av skärkanten utförs efter 60 borrade hål längs hela verktygets längd;
  • borrar med gul titanbeläggning, till skillnad från svart, tål temperaturer 200 grader högre;
  • för borrning av betong är det nödvändigt att använda perforeringsläge och låg hastighet - 700-800 rpm;
  • om det finns armering i betongmaterialet, byt borr från perforeringsläge till borrläge och återgå sedan till det föregående;
  • Verktygets skarpa skärpningsvinkel indikerar att det är avsett för arbete med mjuka metaller och för mycket hårda metaller är vinkeln 130-140 grader.

Rekommenderad: