Cykelfilt För Nyfödda (23 Bilder): Funktioner I Barnmodeller Och Urvalsregler

Innehållsförteckning:

Video: Cykelfilt För Nyfödda (23 Bilder): Funktioner I Barnmodeller Och Urvalsregler

Video: Cykelfilt För Nyfödda (23 Bilder): Funktioner I Barnmodeller Och Urvalsregler
Video: Se barnet och magen växa! 2024, April
Cykelfilt För Nyfödda (23 Bilder): Funktioner I Barnmodeller Och Urvalsregler
Cykelfilt För Nyfödda (23 Bilder): Funktioner I Barnmodeller Och Urvalsregler
Anonim

Ett nyfött barn behöver värme även på sommaren, eftersom barn har ofullkomliga mekanismer för att reglera kroppstemperaturen. Men vissa föräldrar, som försöker skydda barnet från hypotermi, slår in det så att överhettning uppstår - ett lika farligt tillstånd.

Barnet ska vara bekvämt, inte varmt, så från de första dagarna ska det vara klädd i saker gjorda av naturliga, mjuka, andningsbara tyger. Detta gäller även sängkläder. Barnet behöver inte en kudde snart, men en fleecefilt kommer att behövas. Bland överflödet av moderna material sticker det ut för sin 100% naturliga sammansättning och fantastiska mjukhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Några fakta om tygets ursprung

Biker -tyg har en lång historia. Det nämndes första gången 1668. I tiotals århundraden i rad har den använts för att sy underkläder för barn, filtar och blöjor. I filtar från en cykel gick föräldrar med sina barn i fjärran 40 -talet, och efter så många år gör moderna pappor och mödrar detsamma.

Detta beror på att cykeln är utrustad med många fördelar som gör att den kan förbli populär mot bakgrunden av en massa innovativa tyger för att sy barnfiltar. Det är ingen idé att tävla med cykeltyg på grund av dess imponerande egenskaper.?

Tack vare dem kommer cykelkläder aldrig att försvinna från vardagen i familjer där små barn växer upp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kännetecken för barnmodeller

Tidigare har det funnits tider då filtar från en cykel tillverkades i flera färger och inte skilde sig åt i olika mönster. De nuvarande cykelfiltarna tillverkas med hjälp av ny teknik, så nu är det möjligt att välja en produkt enligt individuella preferenser.

Det är definitivt värt att köpa en sådan filt, eftersom den:

  • Lunga . Även den minsta och ömtåliga bebisen kommer att känna sig bekväm under den.
  • Mjuk . Tyget är taktilt behagligt för den nyfödda känsliga huden. Små mjuka villi orsakar inte irritation och allergier, rullar inte, bryts inte av. Det finns ingen risk att ludd kommer in i luftvägarna och på slemhinnan i mun och ögon hos ett spädbarn.
  • Värma . Lämplig för promenader en sval sommarkväll och kommer att ersätta filtar hemma.
  • Långvarig . Det täta tyget är mycket hållbart och gör att filten kan användas i årtionden. Flera tvättar påverkar inte tyget. Efter flera års service förblir tyget mjukt och färgstarkt, produkten behåller sin ursprungliga form.
Bild
Bild
  • Prisvärd . Att köpa en fleecefilt är överkomligt för en familj med en blygsam budget, och köpet kommer att fungera i mer än ett år. Ofta överförs det genom arv till nästa nyfödda i familjen och till och med vid barnbarn.
  • Opretentiös . Behöver inte speciella förhållanden för tvätt och torkning. Den automatiska maskinen klarar all smuts på cykeltyget.
  • Färgrik . Ser bra ut i sig, du kan spara på att köpa ett påslakan. Utbudet av färger gör det möjligt att välja ett lämpligt tema för ett barn i alla kön och ålderskategorier.
  • Universell . Du kan använda filten i spjälsängen, i vagnen, i arenan, lägga den på golvet för lekar med en äldre bebis. Det är bekvämt att ta med sig på resor, eftersom det inte tar mycket plats, inte skrynklas och värms bra utan att orsaka svettning.
  • Cykel - tyg som genomsyrar luften perfekt, så det kommer inte att orsaka taggig värme på barnets kropp.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Tidigare observerade industrin enhetliga GOST i produktionen, men nu är tillverkarna fria att självständigt bestämma vad produkten kommer att vara. På inhemska fabriker finns det olika linjer, varav de flesta importeras, som skiljer sig åt i det metriska systemet. Således har köparen ett val av matchande filtar. Till försäljning finns främst barnfiltar av följande dimensioner: minsta bredd är från 80 cm, max är 120 cm, med en minsta längd på 100 cm och högst 140 cm.

Produkten väljs med hänsyn till spjälsängens längd, parametrarna för barnets tillväxt och vikt, hans ålder eller sängklädernas storlek.

Om du köper en filt exakt efter barnets längd är det troligt att den i en dröm rullar och glider, men även under en för stor filt kan sömnen bli obekväm. Det är bättre att mäta spjälsängen eller barnvagnen innan du köper och be säljaren i butiken att välja filtens optimala storlek. Cykelprodukter är billiga, så det är mer bekvämt att köpa olika alternativ för att gå i en barnvagn och använda medan du sover hemma.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tygstruktur

Cykeltäckenas fortsatta popularitet beror främst på deras sammansättning. Cykeltyg är 100% naturlig bomull. Under cykeln blir barnets sömn det mest bekväma och barnsligt slarviga.

När du väljer en filt från en cykel måste du noggrant studera informationen om produktens sammansättning. Idag lägger vissa tillverkare till viskos på cykeln, kombinerar den med ull och andra fibrer. Alla tillsatser måste visas på etiketten.

I en cykeltäcke är upp till 5% av utländska tillsatser tillåtna, annars kan det inte längre anses att tyget som används för tillverkning är en cykel.

Naturligtvis gör tillsatsen av ull filten varmare, men med sådan fiber i sin sammansättning kan den inte längre anses vara allergivänlig.

Viskos ger tygets yta stor hygroskopicitet och glans. Det är mer lämpligt för layout med en cykel i babyfiltar, eftersom dess fibrer är gjorda av naturligt trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Cykelfilt med viskosfiber är inte på något sätt sämre i kvalitet än en 100% bomullsanalog. Viskos färgar bra och ger produkterna elasticitet, varför tillverkare gillar det.

På rea kan du också hitta jacquard barns fleecefiltar, som skiljer sig åt på ett speciellt sätt att väva. En enkel cykel färgas färdigt med säkra och permanenta färgämnen. Och för vävning av jacquardtyg används flerfärgade fibrer. Resultatet är en tydlig ritning och texturerad yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rätt vård

För att bevara de ursprungliga kvaliteterna hos flanellväven och för att undvika krympning och missfärgning av tyget måste det skötas ordentligt. Det finns inga svårigheter med detta. Tvärtom, allt är extremt enkelt:

  • Tvättas vid en temperatur som inte överstiger 40C.
  • Snurra produkten med minsta hastighet.
  • Stryka cykeln med ett icke -hett strykjärn - upp till 150 C.
  • Eliminera användningen av blekmedel.
  • Tvätta helst med ett doftfritt flytande tvättmedel för färgade tyger.
  • Starka fläckar kräver en skonsam tvätt i förväg.
  • Följ tillverkarens rekommendationer enligt anvisningarna på cykelproduktetiketten.
  • Torktumlas inte eller torka i direkt solljus.
Bild
Bild

Pris

Priset på cykelfiltarna bestäms av tillverkarna och branschorganisationen. Produkter från välkända märken säljs till ett högre pris, medan deras produkter inte har unika skillnader från sina billigare motsvarigheter.

Den genomsnittliga kostnaden för en färgad filt 110x140 cm är cirka 500 rubel, för en vanlig eller traditionell rutig design kräver de 50 rubel mindre. En filt från ett välkänt företag kommer att kosta ett par hundra mer, till exempel produkter från OTK eller Ermoshka av samma storlek kostar 650-680 rubel. Det finns filtar för 850 rubel per enhet och dyrare alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Idag kan en av de mest kända tillverkarna av barncykelfiltar betraktas som Kaluga -företaget "Ermolino". Knappt underlägsen honom i popularitet, TM "Shuiskie", som erbjuder ett stort antal modeller av olika färger och storlekar. Föräldrar litar på produkter från Ivanovo, en välkänd tillverkare av cykelfiltar, som erbjuder varje modell i 6 storlekar. Den inhemska tillverkaren Veletex producerar också sängkläder av hög kvalitet från en cykel.

Priserna på cykelfiltar för nyfödda skiljer sig inte så mycket, liksom produkternas kvalitetsegenskaper.

En cykel är ett material för alla tider och behåller sina egenskaper med vilken produktionsteknik som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Föräldrarnas recensioner

Cykelfiltar hyllas av våra föräldrar och mormödrar, de noterar också att en modern cykel inte på något sätt är sämre än den från vilken saker för barn gjordes för decennier sedan. Unga mödrar uppskattar cykeln för sin mångsidighet - möjligheten att använda den överallt och året runt. Mormödrar älskar henne som en hyllning till traditionen.

Äldre barn noterar den unika mjukheten och ömheten i tyget, de sover gärna under en cykeltäcke på sommaren och vintern. Cykellinne kan enkelt byta ut handduken efter simning. Det är bekvämt att lägga det på skötbordet, skydda barnet på resor, ta det med dig till familjepickniker, till kliniken. En filt från en cykel kan fungera inte bara för dina barn, utan också för deras ättlingar.

Recensioner av denna produkt är extremt positiva och till och med entusiastiska. Varje vårdande mamma måste ha en cykeltäcke i sin barnskötselarsenal.

Rekommenderad: