Rullar För 2 Ton: Välj Hydrauliska Och Andra Typer. Vilket är Bättre? Modellbetyg

Innehållsförteckning:

Video: Rullar För 2 Ton: Välj Hydrauliska Och Andra Typer. Vilket är Bättre? Modellbetyg

Video: Rullar För 2 Ton: Välj Hydrauliska Och Andra Typer. Vilket är Bättre? Modellbetyg
Video: Chayanne - Tiempo De Vals (Vídeo Oficial) 2024, Maj
Rullar För 2 Ton: Välj Hydrauliska Och Andra Typer. Vilket är Bättre? Modellbetyg
Rullar För 2 Ton: Välj Hydrauliska Och Andra Typer. Vilket är Bättre? Modellbetyg
Anonim

Ibland krävs en domkraft för att serva små bilar eller annan utrustning. Denna enhet låter dig lyfta och fixa en viss last i önskad höjd. För konstant arbete, där lyft av olika utrustningar krävs, används uttag av rulltyp. I dagens artikel kommer vi att överväga sådana enheter med en bärighet på upp till 2 ton, ta reda på var de används och hur man väljer dem.

Bild
Bild

Särdrag

En rullande domkraft är en mycket användbar sak som kommer att hitta sin tillämpning i varje garage . En platt och fast yta krävs för att använda den. Enhetens utseende liknar en smal och långsträckt vagn av liten storlek, men ganska tung. Den beskrivna enheten är inte lämplig för konstant transport i bagagerummet och dess användning på vägen, eftersom det inte är lätt att hitta en lämplig plattform för den. Dessutom kommer den tunga vikten och storleken ständigt att störa bilen.

Denna enhet kommer oumbärlig för små verkstäder eller däckbutiker där det inte är nödvändigt att helt lyfta maskinen på en hiss. I sådana anläggningar kommer den här enheten säkert att hitta sin användning.

Denna enhet kommer inte att stå åt sidan och i ett privat garage . Ägaren har trots allt inte alltid en önskan att klättra till botten av bagageutrymmet för den "infödda" domkraften som följer med bilen. Dessutom utrustar vissa biltillverkare sina bilar med plastjack, och för att inte kontrollera styrkan igen är det bättre att ha en rullande. I förhöjt tillstånd är den beskrivna domkraften mycket stabil, även om den har en liten höjd . 4 stödpunkter under hela strukturen gör det möjligt att säkert fixa bilen i detta tillstånd.

En bra fixering av bilen gör det också möjligt att vid behov öppna dörrarna utan problem utan rädsla för att falla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enheten består av en metallram, en infällbar hydraulkolv, en arbetscylinder och en handdriven oljepump . Det hydrauliska systemet, med sin kompakta storlek, kan lyfta stora vikter och sänka dem smidigt. Ingår också i enheten backventil . Det låter dig fixa maskinen i en given position. För att öka funktionaliteten är vissa modeller utrustade med speciella grepp.

Rullande uttag har följande fördelar:

  • användarvänlighet om ledigt utrymme tillåter;
  • hjul på strukturen låter dig rulla hissen och inte bära den i händerna;
  • med en sådan domkraft kan du höja hela sidan av maskinen på en gång;
  • du kan skjuta domkraften mot vilken stark plats som helst i kroppen, du behöver bara se till att den är stark;
  • enheten är universell, den kan lyfta vilken bil som helst, tillåten i vikt.
Bild
Bild

Trots sådana uppenbara fördelar har verktyget fortfarande nackdelar:

  • högt pris;
  • stor storlek;
  • instrumentet är ganska tungt.

Behovet av att köpa den här enheten bör vara ganska uppenbart, såvida vi inte pratar om ytterligare en inventering i din verkstad. I andra fall är en enkel hydraulisk domkraft av flaska typ möjlig. Det kan lyfta samma vikter, men det kostar betydligt mindre.

Om du behöver använda en sådan enhet oftare än att byta säsongshjul 2 gånger om året, kan du helt klara dig utan en tung rullande enhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Jack Är en enhet som låter dig lyfta den högsta tillåtna vikten till en viss höjd. Sådana enheter kan vara flera typer … Låt oss granska flera liknande produkter.

Bild
Bild

Hydraulisk

Detta är det mesta vanlig typ av rullar , som är vanligare än andra. Det fungerar genom att pumpa olja från expansionstanken till slavcylindern med hjälp av en handpump. Olja som fastnar i cylindern börjar pressa ut den. Förlängningslängden beror på mängden olja som levereras. Tack vare säkerhetsventilen, med övertryck i cylindern, kommer oljan inte att pressa ut tätningskragen, utan går tillbaka till expansionstanken.

Jack av denna typ är mycket populära på grund av deras tillförlitlighet och anspråkslöshet . De behöver dock i tid och korrekt förvaring … Det är oönskat att förvara dessa enheter i rum med hög luftfuktighet. Detta kan orsaka korrosion på skaftets arbetsyta, vilket i framtiden kommer att leda till snabbt slitage av tätningsläppen, då börjar olja läcka. Jack du behöver lagra horisontellt , så att den betonar alla hjul.

Den får inte vändas eftersom olja kan läcka genom pumpen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Professionell

De kallas också "låg profil ". Dessa uttag gör att de lägsta fordonen kan lyftas till en högsta tillåtna höjd på upp till 503 mm. Den är utrustad med mer massiva och hållbara hjul , eftersom det är tänkt att användas dagligen. Vissa modeller är utrustade med en särskild jacklyftpedal. Det möjliggör bättre reglering av processen för att undvika plötsliga ryck i maskinen. Annars är detta en normal rullande jack. Serviceintervallet för dessa modeller är mycket stort.

De finns i stora bilverkstäder och däckaffärer, som har ett stort flöde av kunder.

Bild
Bild

Pneumatisk

För att den här typen av jack ska fungera är det nödvändigt ytterligare utrustning i form av en kompressor och högtrycksslangar … Dessutom är produktens arbetsområde begränsat av slangarnas längd. Sådana lyftmekanismer sparar avsevärt arbetsutrymme, och för att lyfta eller sänka måste du reglera mängden tryckluft med hjälp av en luftventil. För att lyfta bilen är det nödvändigt att öppna lufttillförselventilen och stänga den i tid, och för att sänka lasten är det nödvändigt att avlasta trycket genom att öppna en annan ventil något. Om garaget är litet och har en luftkompressor, kommer en sådan produkt att avsevärt spara arbetsutrymme.

Beroende på modell har denna typ av rullande domkraft långt handtag , som låter dig rulla enheten under mitten av bilen och höja fram eller bak. Således har varje typ av arbete sin egen typ av pneumatiska uttag. Sådana produkter har mest största fördelen Är lyft- och sänkhastigheten.

Allt går smidigt, men väldigt snabbt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Övrig

Det finns mobila sorter . Denna lilla domkraft kommer att kunna uppfylla alla krav från bilister, vars bilar har låg markfrigång. De kompakta modellernas pick-uphöjder varierar från 90 till 100 mm. Precis som alla valsar är den utrustad med en hydraulisk pump och cylinder. Bärförmågan hos sådana produkter överstiger inte 4 ton, oftast finns det modeller för 2 och 2,5 ton.

Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Bland det beskrivna verktyget är det värt att notera toppen av de mest populära modellerna.

Bild
Bild

"Stankoimport" HM5903

Denna modell är utrustad med en drivenhet manuell typ . Drivlinemekanismen ger mjuk och mild nedstigning … Det finns säkerhetsventil vilket förhindrar överbelastning av hydraulsystemet. Denna enhet används för fordon som väger mindre än 2 ton. Enheten har bra prestanda , som visar sig bra både i en stor biltjänst och i ett garage.

Lättmetallfälgar av hög kvalitet är konstruerade för långvarig användning.

Bild
Bild

"Zubr 2T Professional" 43053-2-K

Den här produkten utformad för att lyfta en mängd olika laster, vars totala vikt inte får överstiga 2 ton . Verktyget anses vara ganska kompakt jämfört med andra modeller. Vikten av hela enheten är 7 kg. Enheten har en vridbar kopp, vilket gör det mycket lättare att använda mekanismen. Designen anses vara hållbar . Dessutom finns det ett bekvämt handtag.

Produkten kan transporteras i ett fodral.

Bild
Bild

Ombra

Denna modell kan vara en bra assistent för en garagemästare. Låg bärighet gör att denna produkt endast kan användas för personbilar. Tung vikt påverkar inte rörligheten De svängbara hjulen gör det mycket snabbt och enkelt att transportera och installera lyften. Handtaget på denna jack består av 2 delar , vilket gör att de kan arbeta på avstånd.

En speciell kontakt gör det möjligt att vid behov ventilera luft från systemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

AUTOPROFI DP-17K

Utformningen av denna produkt är mycket enkel och robust, vilket gör att denna lilla domkraft kan hantera vikter upp till 2 ton . Designen är utrustad med hög kvalitet hjul , vilket gör det lättare att transportera. Denna modell kan endast installeras på en plan och solid yta. Hydraulisk drivning kan lyfta olika laster högst 30 cm. Produkten levereras i ett plastfodral , där transport och transport påtagligt underlättas. Produktens totala vikt i resväskan är 7,7 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Att välja en rullande biljack är inte så lätt som det kan tyckas vid första anblicken. Först behöver du förstå var och under vilka förhållanden detta verktyg kommer att användas . Det bör komma ihåg att rullande enheter behöver en solid och jämn yta, om det inte finns någon, fungerar den här typen av jack inte. När du har bestämt dig för typen och domkraftens lyftkapacitet , du måste välja minsta och högsta höjd. För varje ny generation bilar blir de lägre, så det är bättre att välja enheter med en låg profil på 90 eller 100 mm. Maxlyften måste vara högre än fordonets fjädring.

Annars kan hjulet inte släppas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa viktiga faktum när du väljer en jack är dess längd är i fungerande skick . Detta värde är viktigt för dem som arbetar med dessa enheter i ett litet garage. Du måste installera uttaget strikt vinkelrätt mot fordonet måste din lyftanordning passa mellan maskinen och väggen. Hissen får under inga omständigheter installeras diagonalt på maskinen. Detta beror på att domkraften under lyft passerar något framåt (under maskinen). Om du börjar lyfta bilen med domkraften snett kan dess stödhjul (inte avsedda för en sådan lastriktning) gå sönder.

Detta hotar inte bara med själva jackens haveri utan också med bilens fall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att välja en rullande jack, var noga med att inspektera den för defekter i o-ringen runt stammen . Tätningen måste vara ren, fri från sprickor och placeras på samma avstånd runt hela omkretsen. Enheten måste vara fri från oljefläckar. Det är bäst att köpa ett sådant verktyg specialbutik med gott rykte i många år … I sådana anläggningar kommer erfarna konsulter inte bara att hjälpa dig att göra det slutliga valet, utan kommer också att ge en garanti för den köpta produkten. Fråga personalen kvalitetscertifikat för de köpta produkterna skyddar detta dig från att köpa en produkt av låg kvalitet eller från en falsk.

Om de av någon anledning inte kan förse dig med detta dokument, är det bättre att avstå från att köpa i den här butiken.

Rekommenderad: