Vagnjackstöd: Välj Gummidynan För Vagnjacket. Fästegenskaper Och Tillämpning

Innehållsförteckning:

Video: Vagnjackstöd: Välj Gummidynan För Vagnjacket. Fästegenskaper Och Tillämpning

Video: Vagnjackstöd: Välj Gummidynan För Vagnjacket. Fästegenskaper Och Tillämpning
Video: Scarlett taking her jacket on 2024, Maj
Vagnjackstöd: Välj Gummidynan För Vagnjacket. Fästegenskaper Och Tillämpning
Vagnjackstöd: Välj Gummidynan För Vagnjacket. Fästegenskaper Och Tillämpning
Anonim

Jacket är ett användbart och nödvändigt verktyg i arsenalen för en amatörförare eller professionell bilmekaniker. Med dess hjälp kan du höja bilen, byta ut hjulet eller utföra andra manipulationer. Men om du använder en rullande domkraft utan speciella gummikuddar kan du skada bilens botten eller kaross. Du kan köpa dessa dynor i specialaffärer eller göra dem själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Utformningen av en rullande domkraft inkluderar en metallkopp - detta är en del av verktyget som vilar mot maskinens kropp när den lyfts. De flesta typer av sådana skålar har flera utsprång som förts under en specialdesignad plats på bilen (finns inte på alla märken) . När bilen lyfts kommer metallkoppen i kontakt med kroppen, varför tung belastning läggs på den. Detta leder ofta till repor eller djupa bucklor på hållplatsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av sådana defekter är skyddsskiktet skadat, vilket resulterar i att bilens revben börjar rosta när metall kommer i kontakt med fukt. För att förhindra detta är det absolut nödvändigt att använda gummistödet för valsen . Packningen mellan metallskålen och bilkarossen minskar avsevärt risken för bucklor, repor och andra defekter som bildas efter användning av lyftverktyget.

För vissa modeller av uttag ingår sådana gummiband. Om paketet inte innehåller ett sådant tillbehör kan det köpas eller beställas separat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val

Jackpads är små rundade produkter som är utformade för att monteras på toppstödet på ett rullande verktyg. Oavsett typ av bilagor utför de alla samma funktion. Den består av ett pålitligt skydd av bilen mot mekaniska skador. För att välja den optimala typen av support måste du följa ett antal rekommendationer.

  1. Tillbehöret bör väljas i enlighet med typen av jack, annars blir produkten helt enkelt värdelös. Även om brickan är mångsidig måste du vara uppmärksam på storleken på metallskålen.
  2. Materialet från vilket distansen är tillverkad måste vara starkt men elastiskt. En produkt som är för stel kommer snabbt att bli oanvändbar - vid de allra första lasterna kan den spricka eller kollapsa helt.
  3. Brickan ska inte vara tunn. Produktens minsta höjd är 3,5 cm. Vid lägre värden är riskerna med att "skära" gummi till metall under påverkan av laster stora.
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialet från vilket stödet är tillverkat bör inte avge starka obehagliga lukter. De kommer att berätta om tillverkarens användning av råvaror av låg kvalitet.

Bild
Bild

Det finns inhemska och utländska foder på marknaden. Här är några företag som har lyckats vinna konsumentens förtroende genom att producera högkvalitativa och pålitliga, men samtidigt billiga tillbehör. Dessa inkluderar följande tillverkare: Ombra, Matrix, Ermak, Kraft, Zubr . Fodren på dessa märken är resistenta mot höga och låga temperaturer, extrema temperaturer och olika negativa atmosfäriska påverkan. De återfår snabbt sin tidigare form efter lossning och ändrar sin geometri minimalt efter långvarig kompression. Sådana tillbehör kommer att hålla länge och kommer inte att svika dig i ett avgörande ögonblick.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Det är inte svårt att göra ett gummistöd för en domkraft med egna händer. För att göra detta måste du utföra ett antal åtgärder. Steg-för-steg-instruktion:

  • de yttre och inre diametrarna på verktygets metallskål mäts (det är bekvämt att använda en tjocklek);
  • skålens djup avslöjas längs den övre tanden;
  • ett transportband med en tjocklek på minst 14 mm tas - en slant kommer att göras av det (en borr, en kniv och ett par gipskronor med olika diametrar kommer också att krävas för arbete);
  • en krona med en mindre diameter installeras på en borr, en fördjupning görs cirka 8 mm;
  • kronan ändras, ett helt snitt görs, en utklippt cirkel erhålls;
  • med hjälp av en markör på hälen markeras jackskålens högsta punkt och märken placeras;
  • enligt märkena görs skärningar med en konstruktionskniv 8 mm till slutet av den inre cirkeln, tänderna skärs (för en bekvämare trimning rekommenderas att använda en skruvstång);
  • om det finns ett utskott på domkärlet ska en cirkel med denna diameter skäras ut på den resulterande gummidynan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du inte hittar utrustning och material för tillverkning av gummikuddar till hands kan du beställa dem i webbutiken. Tack vare det stora sortimentet av olika stöd kan alla hitta rätt lösning för sin jackmodell.

Rekommenderad: