Tvärstång: En översikt över Tvärkoordinatmodeller För Borrmaskin, XY Och Andra Typer. Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Tvärstång: En översikt över Tvärkoordinatmodeller För Borrmaskin, XY Och Andra Typer. Hur Väljer Man?

Video: Tvärstång: En översikt över Tvärkoordinatmodeller För Borrmaskin, XY Och Andra Typer. Hur Väljer Man?
Video: ArcGIS Pro - Calculate XY Coordinate Geometry in DD and DMS 2024, Maj
Tvärstång: En översikt över Tvärkoordinatmodeller För Borrmaskin, XY Och Andra Typer. Hur Väljer Man?
Tvärstång: En översikt över Tvärkoordinatmodeller För Borrmaskin, XY Och Andra Typer. Hur Väljer Man?
Anonim

Varje tekniskt kunnig person vet hur viktigt ett skruvstycke är för en borrpress. Först och främst behövs de för pålitlig fixering av delar - utan detta är det omöjligt att exakt och exakt borra ut hålrummet. Den moderna marknaden är rik på alla slags skruvmodifieringar, och varje modell har sina egna egenskaper och omfattning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Huvuddragen i alla skruvar är användarvänlighet och enkel design.

Med en stark önskan kan många modeller göras oberoende, men det finns också de som är bättre att köpa, till exempel en tvärstång.

Ett stort antal olika modeller erbjuds på den moderna marknaden, som kompletteras olika funktioner och enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den grundläggande skruvmodellen innehåller dock:

  • basen på skruvstaven, som ska vara ganska stark, därför är den oftast gjord av höghållfast stål eller tjockt gjutjärn;
  • fast käke (säng) svetsad vid basen;
  • en rörlig käke ansluten till ledningsskruven;
  • en skruv med en hävstång som rör den rörliga käken och säkrar delen;
  • dynor som är fästa på käftarna och kan ha olika former.
Bild
Bild

Modellöversikt

Laster för en låssmed bord är indelade i två huvudtyper: svängbart och icke-vridbart.

Rotary (eller koordinat) kan roteras 360 grader. Designen gör att du kan borra flera hål utan att ta bort delen från käftarna. Korsstång, utrustad med tvärledare, och som gör att produkten kan röra sig i en vinkel med både längsgående och tvärmatning, kallas tvådimensionell.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan typ av skruvstycke är jordklot (sinus) eller tredimensionell - fungerar med en del i tre axlar, vilket gör att du kan borra hål i olika vinklar på mycket mindre arbetstid.

Bild
Bild

På utrustningsmarknaden, bland de roterande biaxiala lastarna, har de bevisat sig utmärkt Kinesiska vice Kobalt 246-012 . Ägarna noterar den höga kvaliteten, fixering utan deformation av produkten. Nackdelen är det besvärliga greppet.

Bild
Bild

En nyhet bland tvärsnittskoordinatstörningarna - verktyg BG 6368 3 ″ / 75 . Denna modell greppar perfekt cylindriska delar tack vare ett speciellt tvåaxlat spår, har skruvar för motreaktion (i tre delar) och hög kvalitet. Den största nackdelen är dock dess lilla storlek.

Bild
Bild

Fixat skruvstycke kallas annars stationärt … Ser ut som en bas med svetsade käkar och ett handtag. Delen är fixerad strikt i en position. Ett fast skruvstycke kan enkelt göras själv. Den vanligaste typen av fast skruv är maskinskruv. Skruven sitter fast på maskinen med bultar som passar in i de speciella T-formade spåren på bordet.

Bild
Bild

En av de bästa stationära lasterna är varumärkesverktyget Sparta 186255 … Ägarna noterar de kompakta måtten, imponerande klämkraft, förstärkning på platser som utsätts för deformation. Gjutjärnbasen har en nackdel - om bultarna dras åt ordentligt kan klackarna deformeras.

Bild
Bild

" Enkor 100" rysk produktion - maskin tvärstycke. Robust konstruktion, bekväma grepp och härdade käkar. Bland nackdelarna är ett oöverträffat utseende.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Bestäm först vilken svampens spridningsbredd du kan behöva det - det beror på hur tjock delen kan fixas med en skruvstång. Sedan är det nödvändigt att avgöra om vice kommer att vara avtagbar eller skruvad på låssmedens bord för alltid. För icke-flyttbar utrustning kommer betydande vikt att vara ett plus, och för flyttbar utrustning måste du ta hänsyn till din kroppsbyggnad och tillgängligheten för en plats där de kommer att lagras. Många uppgifter löses med ett löstagbart verktyg som väger 8-10 kilo med en svamp som sprider sig på 100 millimeter.

Var noga med att kontrollera kvaliteten på skruvstaven innan du köper: käftarna ska röra sig försiktigt, utan ryck eller kläm. Ett högkvalitativt verktyg i slutet av ledskruven har en säkring i form av en mutter eller bricka - detta är nödvändigt för att förhindra att svampen helt kommer ut ur sängen.

All vidgning vid skiftnycklarna behöver en stor diameter för att förhindra att skruven kommer in.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du klämmer i käftarna ska dynorna ligga nära varandra , den högsta tillåtna avvikelsen är 0,5 mm. Det är ganska enkelt att kontrollera detta - vi klämmer först in en tunn metallstav på svampens ena kant och mäter svamparnas bredd, sedan klämmer vi fast samma stång på den andra kanten och mäter också avståndet. Skillnaden mellan dessa siffror bör inte överstiga den högsta tillåtna 0,5 mm.

Du kan kontrollera kvaliteten på själva fodren enligt följande: ta bort fodren från svamparna och installera dem tvärtom, de intilliggande planen bör också sammanfalla.

Läpparna är strikt parallella med varandra, rörliga - går inte på sidorna. Grundligt inspektera sängen för sprickor knacka gärna på den. Ledningsskruven måste vara tjock - detta indikerar dess säkerhetsmarginal. Med en hög bearbetningskvalitet har skruvens yta en glans. Inspektera skruven för grader och skåror .på den kan du till och med röra den med fingrarna när du är osäker. Om de är det är kvaliteten på instrumentet dålig, eller om de redan har använts. Efter att ha lossat sidoskruvarna, se om pivot kommer att rotera.

Bild
Bild

Ett kvalitetsverktyg kan inte vara billigt , men i driftsprocessen kommer du inte att ångra dessa pengar, eftersom sådan utrustning tjänar under mycket lång tid och mycket väl kan ärvas från dig till barn.

Ibland träffas de rester av mögel eller rost på botten vid korsningen av basen och den fasta svampen. Detta tas bort med en metallborste, fil.

Använd inga slipmedel för borttagning, eftersom partiklar av sådana material kan sätta sig på blyskruven eller muttern, vilket påskyndar deras slitage.

Många hantverkare, samtidigt som de minimerar arbetsbuller, ofta lim en gummipackning på botten av skruvstativets bas, eller skruva fast utrustningen med den på arbetsbänken . Detta är inte nödvändigt om du inte använder dem hela tiden, men för permanent arbete är råden verkligen användbara.

Bild
Bild

Du kan oändligt diskutera vilket skruvstycke som är bättre och vilka modeller som är mer användbara för att utföra vissa uppgifter, men först och främst du måste fokusera på dina behov och förmågor . Nästan alla grepp kan vara gör det själv baserat på dina behov, men du kan spendera pengar en gång i livet, men köpa ett bra verktyg.

Rekommenderad: