Hörnklämma För Montering Av Möbler: Enhet Och Syfte. Hur Använder Man Vinkelklämman?

Innehållsförteckning:

Video: Hörnklämma För Montering Av Möbler: Enhet Och Syfte. Hur Använder Man Vinkelklämman?

Video: Hörnklämma För Montering Av Möbler: Enhet Och Syfte. Hur Använder Man Vinkelklämman?
Video: Montering av PLÅTSLAGERI 1 kaminskorsten 2024, Maj
Hörnklämma För Montering Av Möbler: Enhet Och Syfte. Hur Använder Man Vinkelklämman?
Hörnklämma För Montering Av Möbler: Enhet Och Syfte. Hur Använder Man Vinkelklämman?
Anonim

Att montera möbler är inte en lätt uppgift, och många olika verktyg används för att åstadkomma det. Hörnklämman är en av dem. Denna enhet är en riktig assistent för möbelmonteraren.

Bild
Bild

Funktioner och syfte

Huvudsyftet med klämman är att tillfälligt fästa elementen i möbelstrukturen. Den vinklade typen av verktyg gör att du kan ansluta delar i rät vinkel. Vissa klämmodeller kan ändra anslutningsvinkeln för delar.

Klämman är ett slags universellt skruvstycke som säkert fixerar arbetsstyckena i önskat läge.

Bild
Bild

De fasta delarna är mycket lättare att ansluta ihop, de är lätta att arbeta med och resultatet är hög kvalitet . Och arbetstiden minskar, och det finns ingen anledning att locka ytterligare arbetare till hjälp. Användningen av detta verktyg kräver inte mycket ansträngning från användarens sida. Det är enkelt och snabbt att arbeta med det.

Bild
Bild

Hörnmöbelklämman är skapad i olika versioner. I sin klassiska form ser strukturen ut som en enkel och kompakt möbelklämma, som låter dig fixa sammansatta strukturer i rät vinkel. Ett sådant verktyg består av en kropp, klämmor av skruvtyp och klämhälar.

Bild
Bild

Hörnklämmor används för att montera möbler. Detta är deras huvudsakliga, allmänna syfte. Det finns faktiskt många olika användningsområden för ett sådant verktyg:

  • fixeringsdelar för sågning av överflödiga delar;
  • göra avjämningar vid montering av möbler;
  • hörnfixering underlättar kraftigt montering av skåp, lådor och andra liknande strukturer;
  • tillverkning av konstruktioner av trä, profilmetall, ramar, möbler.

Detta verktyg används inte bara av möbelmonterare, utan också av svetsare och låssmeder. Med hjälp av en klämma kan du fixa nästan alla delar som passar den tillåtna verktygsstorleken.

Bild
Bild

Material (redigera)

Om vi överväger ett instrument tillverkat i industriell skala, så kommer huvudmaterialet för dess skapande att vara duralumin och legeringar baserade på det. Sådana klämmor har en avsevärd kostnad, standardmått och prestandaegenskaper . När du monterar möbler eller utför svetsarbete kommer det att vara svårt att klara sig med en klämma, så du måste köpa flera verktyg, och det kommer att kosta en anständig summa.

Bild
Bild

Hembakade verktyg kan vara gjorda av järn eller trä . Järnklämmor krävs för svetsning. Verktyg för ett engångsjobb kan skapas av skrot eller de mest prisvärda materialen, till exempel från plywood.

Bild
Bild

Klämmor för montering av möbler måste vara av trä . För sådant arbete är delar av björk, hornbock, bok och lärk lämpligast. Detta val av trä beror på dess goda omformningsförmåga, utmärkta styrka och höga motståndskraft.

Bild
Bild

Ovanstående träslag är hårdare än material som traditionellt valts för möbler. Så att detaljerna i den framtida produkten inte deformeras av mekanisk belastning kan trä-, läder- eller filtklackar användas . Ljusfärgat gummi är ett bra alternativ. Trä hörnklämmor används för arbete med trä.

Bild
Bild

Ramar är gjorda av trä eller valsad metall i form av formade hörn eller rör . Metaldelar är förrenade och målade, vilket eliminerar repor och spår av korrosion. Dessutom limmas träplankor på metalldelar.

Bild
Bild

Optimal jämnhet för arbetsstyckets åtdragningskontroll tillhandahålls av en gängad stång med rak profil eller i form av en trapets . Trä kan användas för att skapa handtaget. Du kan också göra ett hål i tappen och sätta in en spak. Ett verktyg med en sådan design kommer att kännetecknas av hög hållfasthet och hållbarhet.

Bild
Bild

Tillverkare

För en fullständig bekantskap med hörnklämmorna återstår bara att bekanta sig med de mest intressanta erbjudanden som finns på den ryska marknaden

  1. Modell från Top Tools med en maximal käftspridning på 75 mm, den har en aluminiumkropp och ett par klämskruvar. Lätt vikt, kompakt storlek, bekväm justering av klämkraften och överkomliga kostnader - dessa funktioner lockar användare. Verktyget kan fästas på arbetsbänken. Nackdelarna inkluderar käftarnas grunda djup, vilket gör det omöjligt att arbeta med stora arbetsstycken.
  2. Wolfcraft fjädervinkelklämma - detta är ett mer seriöst verktyg som är utrustat med en rörlig käke. Denna funktion gör det möjligt att fixa arbetsstycken med olika tjocklekar. Kompakt storlek, genomtänkt design och bekväm användning är de viktigaste fördelarna med denna modell.
  3. Effektvinkelklämma från Bailey Stanley har en gjuten aluminiumkonstruktion som tål höga belastningar. Överkäken är utrustad med en gångjärnsmekanism, som gör det möjligt att klämma fast delar av samma och olika tjocklek. Detta verktyg kan användas för att fixa parallella delar.
Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer en hörnklämma i en butik och tittar noga på strukturer för egenproduktion måste du ta hänsyn till några av nyanserna

  1. Inledningsvis måste du ta hänsyn till vilken typ av arbete som kommer att utföras med detta verktyg. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt den vinkel vid vilken sammanfogning av arbetsstycken är möjlig.
  2. Tjockleken på klämbackarna bestämmer kvaliteten på fixeringen av delarna. Om klämman kommer att användas inte bara för arbete med trä, utan också för svetsning, måste skruvarna vara gjorda av koppar.
Bild
Bild

Ansökningsmetoder

Processen att förena de två delarna underlättas avsevärt genom användning av en vinkelklämma. Detta verktyg stöder och låser arbetsstycket säkert på plats.

Bild
Bild

Klämmor är mycket enkla att använda. För att göra detta behöver du bara följa enkla regler:

  • verktygets vinkel måste vara strikt rak, utan avvikelser;
  • från handtagets vridning börjar hälarna, som fixerar delarna, att konvergera och klämmer fast arbetsstyckena;
  • med omvänd rotation av handtaget, klackarna släpps - och arbetsstyckena släpps;
  • i ett fast läge kan de monterade delarna borras utan problem;
  • vissa arbeten kräver ytterligare fästning av klämman med skruvstycke på arbetsbänken.
Bild
Bild

Användningsområdet för hörnklämmor är omfattande och varierat:

  • montering av en mängd olika möbelstrukturer;
  • skapande av olika element från trä, från dörr- eller fönsterkarmar till unika mönster;
  • svetsning av metalldelar.

Rekommenderad: