Perforerad Verktygsplatta: Hur Man Väljer Väggmetallplåt Och Verktygslagerkrokar?

Innehållsförteckning:

Video: Perforerad Verktygsplatta: Hur Man Väljer Väggmetallplåt Och Verktygslagerkrokar?

Video: Perforerad Verktygsplatta: Hur Man Väljer Väggmetallplåt Och Verktygslagerkrokar?
Video: Best Way to Cut Corrugated Sheet Metal or Trapezoidal Roofing | Trumpf N 160 Li-ion Nibbler 2024, Maj
Perforerad Verktygsplatta: Hur Man Väljer Väggmetallplåt Och Verktygslagerkrokar?
Perforerad Verktygsplatta: Hur Man Väljer Väggmetallplåt Och Verktygslagerkrokar?
Anonim

Varje man försöker utrusta sitt arbetsområde på det mest praktiska och minimalistiska sättet. Verktyg bör alltid finnas till hands och samtidigt inte störa, inte samlas på ett ställe, för detta föredrar många ägare att köpa eller göra egna specialställ, skåp, ställ och instrumentpaneler. Vi kommer att prata om det senare idag.

Bild
Bild

Vad det är?

Instrumentpaneler är gjorda av olika material - trä eller fiberplatta med borrade hål, sugkoppar på väggen, sammansatta plattor av järnhaltiga eller icke -järnhaltiga plåtar med speciella perforeringar. Särskilt populära är perforerade paneler av metall för förvaring av verktyg . De kan köpas i valfri järnaffär eller göras själv om du älskar att designa.

Tack vare sådana paneler kan du kompakt lagra alla dina verktyg och tillbehör, speciella hål används för att installera krokar eller fästelement för hyllor för förvaring och snabb åtkomst till vissa verktyg. Om det behövs kan du ansluta ett uttag, förlängningssladd eller laddare till panelen - det är praktiskt när du förvarar ett elverktyg på den.

Sådana paneler kan installeras inte bara i garaget eller i din verkstad, till exempel under reparationer eller byggnadsarbeten, och lägga 5 minuter på att fixa panelen, alla dina verktyg är rena och alltid till hands. Perforerade paneler har blivit enorma populära inte bara för att ge snabb åtkomst till verktyget, men också tack vare besparingen av arbetsutrymme i ditt arbetsområde, möjligheten att placera panelen ovanför skrivbordet, en enorm variation av fästelement och deras fästpunkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design egenskaper

De flesta av de perforerade panelerna är gjorda av aluminium eller rostfritt stål och är målade i olika färger. Om vi demonterar strukturen i dess komponenter, består den av flera huvudkomponenter.

Den perforerade panelen är gjord av aluminium eller stål, mindre ofta av plast . Detta är huvudkomponenten, symmetriska eller slumpmässigt spridda rektangulära hål av samma storlek görs i den. De flesta panelerna är målade grå eller vita, men en färgad panel kan också beställas. Aluminium är vanligtvis inte målat - materialet utsätts inte för korrosionsskador. På panelens sidor finns speciella förstyvningar som håller de geometriska dimensionerna oförändrade under påverkan av lasten; på stora paneler läggs tvärgående och ytterligare förstyvningar till.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att fästa panelerna på väggen används speciella fästen som monteras i väggarna genom att borra eller köra in. De kan ersättas med ankare eller vanliga pluggar, på vilka ett träblock först skruvas på, och sedan själva panelen.

För att fixa verktyg, armaturer och annat används speciella fästen, hörn och krokar, de är säkert fastsatta och låter dig hänga verktyg direkt på panelen eller installera hyllor på den och sätta dem där. Krokar finns i plast och metall. Plast är naturligtvis billigare, men livslängden och den maximala vikten som de tål är därför mycket mindre det är bättre att initialt köpa metallbeslag för att inte frukta för säkerheten för dina verktyg och saker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

De flesta av de perforerade panelerna är tillverkade enligt de så kallade standardstorlekarna, det vill säga mallar. I grund och botten är detta en panellängd / höjd på 2 m och en bredd på 1 m. På sådana paneler är arbetsytan ofta inhägnad från kanten med några centimeter på varje sida, eftersom förstyvningar är installerade i kanterna för att ge styrka till strukturen, och de är också installerade över panelen på vissa ställen. Således, inte hela panelens yta är perforerad, men detta är helt osynligt , Eftersom antalet perforeringar med en diameter på 5 till 30 mm är enormt, beror hålens diameter på diametern på tråden från vilken krokarna eller andra typer av fästelement är gjorda för förvaring av verktyg eller andra föremål.

Till verkstäder eller byggarbetsplatser erbjuder tillverkare inte bara den här storleken på perforerade ark, utan också olika variationer så att varje kund kan hitta rätt för honom. Och du kan också göra en fogpanel av flera sådana ark på en eller flera väggar för att spara mer arbetsutrymme.

Stora ytor med paneler används främst i verkstäder, verkstäder eller byggarbetsplatser för enkel verktygsförvaring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillämpningsområde

För perforerade paneler är huvudbetydelsen att lagra olika föremål eller verktyg på dem. Således är deras tillämpningsområde mångfacetterat och varierat - från användning som hyllor i en stormarknad till personliga verkstäder, överallt där de används för att lagra verktyg eller föremål.

I stormarknader passar de perfekt som vitrin eller hyllor för varor, du kan ofta se dem, till exempel på avdelningarna för parfymeri, olika köksredskap eller smycken, där varorna är fästa på krokar och fästelement. Tack vare möjligheten att montera på väggen sparar de lagringsutrymme, vissa modeller kan installeras på speciella steg och transporteras till en plats som passar dig.

Bild
Bild
Bild
Bild

På verkstäder eller verkstäder används de både för att spara arbetsutrymme och för systematisk och ordnad förvaring av verktyg och hjälpmaterial, samt för snabb åtkomst till dem. Tack vare de perforerade bänkarna kan verkstadens arbetsområde delas in i flera områden, som alla har sitt eget verktyg lagrat på panelerna. Detta är mycket bekvämt om ett stort verkstadsutrymme inte har väggar, men till exempel olika människor arbetar, och för att göra deras arbete mer bekvämt, tack vare panelerna, kan du göra så kallade skåp för anställda, eller om oönskad att placera vissa enheter eller installationer, andra med en vän.

Sådana paneler fästs huvudsakligen på ankarbultar, som borras i väggarna, där de expanderar. Själva bultarna är fästa på en trästång eller ett metallhörn, som fästs på en plåt med hjälp av självgängande skruvar eller pluggar. Denna typ av infästning gör att du kan ladda dem med stora vikter, med hjälp av en sådan infästning kan du lagra ett stort antal verktyg.

Med hjälp av fästelement under hyllorna kan du till exempel avslöja lådor med skruvar eller andra bagateller, som också väger mycket sammanlagt. Förankringen tål enorm vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Perforerade paneler är gjorda av olika material - stål, aluminium, spånskiva eller plast . Aluminium- och stålpaneler är mycket populära eftersom deras livslängd och de belastningar de tål är många gånger högre än deras plast- eller trämotstånd. De utsätts inte för frätande effekter: initialt aluminium och stål - vid användning av rostfritt stål eller speciella antikorrosionsbeläggningar . Den väggmonterade metallpanelen är enkel att installera och kräver inget underhåll, och som ibland är oerhört viktigt är det mycket lätt att rengöra från oljefläckar eller andra industriella föroreningar.

Antalet krokar eller fästelement för hyllorna begränsas endast av storleken på det perforerade stativet och antalet verktyg eller material som måste finnas på det. I grund och botten erbjuder tillverkare ett omfattande urval av aluminium- och stålpaneler, nu finns det olika lösningar för storlekar, konfigurationer och extern design.

Om panelen används i verkstäder faller valet främst på metallmodeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Subtletter av val

I grund och botten, när du väljer perforerade metallpaneler, bör man vägledas av platsen för deras tillämpning, mängden verktyg eller material som kommer att lagras på dem, mikroklimatet i rummet och frågan om pris och tillverkare. Om din verkstad har ett torrt mikroklimat är det ingen skillnad mellan valet av aluminium- eller stålalternativ för dig, eftersom risken för korrosion är minimal.

Belastningarna som dessa paneler tål är enorma, men de flesta stålpaneler är belagda med en skyddande lackfärg som också möjliggör färgmatchning, vilket ibland är viktigt för verkstadens övergripande design. Aluminiummodeller används ofta i stormarknader eller handelsgolv för att skapa ställ för varor ur dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Prismässigt skiljer de sig huvudsakligen åt i två huvudparametrar - detta materialtyp och ursprungsland , som ytterligare priskriterier är komplett uppsättning, panelens färgintervall och antalet och storleken på perforerade hål . Du kan välja en inhemsk perforerad panel som kommer att tjäna dig troget; de senaste åren har frågan om utrustning blivit obetydlig - alla tillverkare är redo att tillhandahålla en enorm variation av krokar, fästen och fästelement för hyllor och färger.

Och du kan också välja en utländsk analog, till exempel några av de bästa är finska, i så fall blir priset högre, utrustningen blir i princip densamma, förutom att lösningarna när det gäller storlek och färg blir mer variabel.

Rekommenderad: