Avståndsmätare CONDTROL: Lasermodeller Smart 40 Och Smart 20, Måttband X2 Plus Och XP3 Pro, Bruksanvisning

Innehållsförteckning:

Video: Avståndsmätare CONDTROL: Lasermodeller Smart 40 Och Smart 20, Måttband X2 Plus Och XP3 Pro, Bruksanvisning

Video: Avståndsmätare CONDTROL: Lasermodeller Smart 40 Och Smart 20, Måttband X2 Plus Och XP3 Pro, Bruksanvisning
Video: Сравнение лазерной рулетки Mileseey DT10 и Bosch Zamo 2024, Maj
Avståndsmätare CONDTROL: Lasermodeller Smart 40 Och Smart 20, Måttband X2 Plus Och XP3 Pro, Bruksanvisning
Avståndsmätare CONDTROL: Lasermodeller Smart 40 Och Smart 20, Måttband X2 Plus Och XP3 Pro, Bruksanvisning
Anonim

Att mäta avstånd eller dimensioner är en integrerad del av en byggnadsaktivitet eller rutinmässig hemrenovering. En assistent i detta arbete kan vara en standardlinjal eller ett längre och mer flexibelt måttband. Men om avstånden är stora, kommer det att vara nödvändigt att markera segmenten begränsade av linjalens storlek, och därmed kan fel i mätningen bildas, och det kommer att ta mycket tid att beräkna. Därför kommer en laseravståndsmätare helt enkelt att vara ett oumbärligt verktyg som gör att du snabbt och exakt kan ta de nödvändiga mätningarna, särskilt eftersom noggrannheten och korrektheten i ytterligare arbete beror på detta.

Bild
Bild

Om företag

Sådana mätanordningar tillverkas av Condtrol, vars huvudkontor ligger i det ryska Chelyabinsk, själva produkterna presenteras inte bara i vårt land utan också i Europa, Asien, Amerika. Företaget är också ett vetenskapligt forskningscentrum för utveckling av laser- och icke-destruktivt materialmätutrustning . Utvecklingen av innovativ teknik inom byggverksamhet är företagets huvudprioritet, och utrustningens kvalitet och noggrannhet gör att vi kan samarbeta med stora partners.

Bild
Bild

Laguppställningen

En mängd olika Condtrol -avståndsmätare finns inte bara i järnaffärer utan också på den officiella webbplatsen, där en kompetent chef kan konsultera när som helst. Följande lasermodeller finns tillgängliga:

  • SMART 20;
  • SMART 40;
  • SMART 60;
  • XP1;
  • XP12;
  • XP13 PRO;
  • avståndsmätare måttband XP4;
  • XP4 Pro;
  • reflexfri Ranger 3.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Alla modeller är lätta - upp till 100 g, enkla att använda, i ett ergonomiskt fodral visas symbolerna på displayerna med hänsyn tagen till att mätningar kan göras både utomhus och inomhus, därför blir de ganska synliga för ögat.

Knapparna är lätta att hitta även med konstruktionshandskar, kropparna är av gummi, vilket gör dem stöttåliga . Modellerna i detta företag har en självavstängningsfunktion - när den inte används stängs lasern först av, varefter själva avståndsmätaren sparar laddning. Varje modell har en detaljerad bruksanvisning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Laseravståndsmätare CONDTROL SMART 20

Kompakt, praktisk, ergonomisk avståndsmätare som är bekväm att hålla även med handskar. Den gummerade kroppen skyddar verktyget mot stötar och yttre mekaniska påverkan. Idealisk för hemmabruk, eftersom den är ekonomisk i pris och har förmågan att mäta avstånd upp till 20 meter. Skärmen med två linjer har en bakgrundsbelysning som gör att du kan se mätningar i mörka rum . Avståndsmätarens vikt är 80 g. På framsidan av fodralet, under displayen, finns 2 kontrollknappar, med hjälp av vilka själva mätningen startas och det kontinuerliga mätläget är på.

Enheten levereras med detaljerade instruktioner som tydligt anger användnings- och driftsreglerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Laseravståndsmätare CONDTROL SMART 40

Denna modell har också ett stötsäkert gummihölje, mätavståndet ökas med 2 gånger - upp till 40 m. Displayen är 4 -radig, svart och vit, vilket gör att du tydligt kan se de visade mätningarna även i starkt solljus. Kontrollen utförs med tre stora knappar, som är ganska praktiska att trycka på. Det finns en funktion för att beräkna arean, volymen och beräkningen med Pythagoras sats.

Denna avståndsmätare kan monteras på ett stativ. Garanti för SMART 20 och 40 - 2 år.

Bild
Bild

Laseravståndsmätare CONDTROL SMART 60

SMART 60 -modellen har också ett ergonomiskt fodral, är utrustad med en större svartvitt display, fodralet är skyddat från damm och fukt, mätningar kan göras upp till 60 m. Det finns redan 4 knappar på framsidan, där, i förutom att mäta längden kan du lägga till eller subtrahera. Dessutom är beräkningar av volym, yta, enligt Pythagoras också möjliga.

Denna avståndsmätare kan användas som den enklaste nivån. 3 års garanti.

Bild
Bild

Laseravståndsmätare CONDTROL XP1

Kropp och funktioner i denna modell skiljer sig inte från SMART 60. Det enda är den maximala avståndsmätningen upp till 50 meter och displayen är ljus med svarta symboler.

Bild
Bild

Laseravståndsmätare CONDTROL XP12PLUS

Avståndsmätare upp till 70 meter, ergonomisk kropp, svart stor skärm med röda stora symboler. Det överträffar den tidigare modellen i funktionalitet - funktionen att mäta lutningsvinkeln läggs till, liksom en inbyggd bubbelnivå, vilket är mycket användbart i byggnadsarbete.

Bild
Bild

Laseravståndsmätare CONDTROL XP3 PRO

En professionell avståndsmätare som kan användas både utomhus och inomhus. Förutom funktionerna i tidigare modeller är denna avståndsmätare utrustad med en 3D -accelerometer som beräknar avståndet mellan två punkter i rymden. Denna modell har också Bluetooth, genom vilken avståndsmätaren kan anslutas till en telefon där det finns en speciell applikation. Smartphone -appen CONDTROL Smart Measure har utvecklats speciellt för dessa modeller och kan laddas ner till vilken smartphone som helst.

Med dess hjälp kan du exportera foton eller planer, rita alla mönster, layout av lokaler, arrangemang av möbler.

Bild
Bild

Laseravståndsmätare-måttband CONDTROL XP4, XP4 Pro

Du kan arbeta med den här enheten även i mycket starkt solljus och under inte särskilt gynnsamma förhållanden, när laserns slutpunkt är nästan osynlig. Denna modell kännetecknas av en display - här är den i fullfärg med bra upplösning, en kropp med ett stort antal knappar och närvaron av en kamera som kan zooma in upp till 8 gånger för att bättre kunna sikta på mätning. Det finns också inbyggd Bluetooth, med hjälp av vilken all data kan överföras till en telefon eller dator i elektronisk form. Det är också möjligt att montera avståndsmätaren på ett stativ för ännu mer exakt mätning.

Det är möjligt att beräkna inte bara avståndet, utan också lutningsvinkeln, utföra beräkningar och nivån . Det maximala mätavståndet är 100 m. Dessutom har dessa modeller ett inbyggt batteri som laddas via mikro-USB. Garantin är 3 år. Mer detaljerade instruktioner kan också ses i passet på enheten som är ansluten till satsen.

Bild
Bild

Reflexfri laseravståndsmätare CONDTROL Ranger 3

Mäter avstånd från 5 till 900 meter, används främst vid vägbygge, telekommunikation. Det finns en lutningssensor. Fodralet är också vattentätt. Utgående modeller: CONDTROL X1 Lite, CONDTROL X1 Plus, CONDTROL X1, CONDTROL X2, CONDTROL X1 LE, CONDTROL XS, Mettro CONDTROL 60, CONDTROL Ranger, Mettro CONDTROL 100 Pro Mettro, CONDTROL Ranger 2.

Förutom själva enheterna kan du också köpa tillbehör till dem:

  • reflektorplatta CONDTROL för laseravståndsmätare - för att öka mätområdet;
  • röda glasögon för arbete med ett laserverktyg - för bättre visning av laserns slutpunkt i strålande sol;
  • stativ - för montering av avståndsmätare och mer exakt mätning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Baserat på användarrecensioner kan vi säga att CONDTROL avståndsmätare är ganska vanliga på produktmarknaden - de värderas för sin kvalitet, bekvämlighet och noggrannhet. Fördelarna med avståndsmätare är gummikroppen, kompakthet, användarvänlighet.

Om verktyget bara behövs för hemmabruk finns det en billig version av SMART 30. Stora knappar, symboler på skärmen, möjligheten att arbeta på gatan är också praktiska. Det finns praktiskt taget inga negativa recensioner.

Därefter hittar du en översikt över laseravståndsmätaren CONDTROL XP3.

Rekommenderad: