Betongkvarn: Egenskaper Hos Handhållna Betonggolvslipmaskiner. Hur Väljer Man Stenar För En Skrivmaskin Med Dammsugare?

Innehållsförteckning:

Video: Betongkvarn: Egenskaper Hos Handhållna Betonggolvslipmaskiner. Hur Väljer Man Stenar För En Skrivmaskin Med Dammsugare?

Video: Betongkvarn: Egenskaper Hos Handhållna Betonggolvslipmaskiner. Hur Väljer Man Stenar För En Skrivmaskin Med Dammsugare?
Video: Concrete Grinder 2024, April
Betongkvarn: Egenskaper Hos Handhållna Betonggolvslipmaskiner. Hur Väljer Man Stenar För En Skrivmaskin Med Dammsugare?
Betongkvarn: Egenskaper Hos Handhållna Betonggolvslipmaskiner. Hur Väljer Man Stenar För En Skrivmaskin Med Dammsugare?
Anonim

Handgjorda betongytor är en lång och mödosam process. Samtidigt är resultatet av det färdiga arbetet ofta långt ifrån det önskade. Vägen ur denna situation kan vara användningen av en betongkvarn. I artikeln kommer vi att överväga sorterna av dessa produkter, deras egenskaper och egenskaper.

Bild
Bild

Tillämpningsområde

Betongkvarnen används för att slipa betongbeläggningen för att få en perfekt jämn yta. Det hjälper till att förbereda en felfri bas för ytterligare golvbeklädnad med olika material. Förutom att göra betongen jämn kan slipning dock öppna porerna i ett material med en kapillär-porös struktur. I annat fall kommer kompositionen som planeras att appliceras på betong inte att kunna få fotfäste till basen, eftersom porerna förblir stängda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att polera tidigare använd betong kan det försvagade kolsyrade skiktet avlägsnas. Dessutom avlägsnas cementloitans vid sådan bearbetning, vilket förhindrar hög vidhäftning. Beroende på konstruktionstyp kan kvarnen skilja sig åt i uppsättningen funktioner. Baserat på detta skiljer sig tillämpningsområdet också. Du kan till exempel använda den:

  • ta bort lager av gammalt material;
  • gör en plan yta av det cementerade golvet;
  • bli av med avfasningar och stötar genom att jämna ut dem;
  • eliminera ojämnheterna i betongbeläggningen;
  • grova upp ytan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Slipning är nödvändig så att ytterligare beläggningar inte skalas av under betongytan under påverkan av kemiska, mekaniska eller vibrationsbelastningar.

Processen att slipa betong är ganska komplicerad och tidskrävande, men med hjälp av en slipmaskin är det mycket lättare.

Bild
Bild

Särdrag

I grund och botten är betongslipmaskiner elektriska verktyg med roterande skivor som ett slipelement är anslutet till. Verktygets kornstorlek är annorlunda. Produkten kan ha effektjustering, vilket gör det möjligt att uppnå en annan struktur på den bearbetade basen. Det kan vara matt, halvmatt, glansigt eller till och med speglat med glans.

Produkter från denna serie kännetecknas av det bredaste sortimentet , från vilken du kan välja enheter för både hushållsbruk och för arbete på byggarbetsplatser. Betongslipmaskiner är effektiva vid ytbehandling och sparar avsevärt arbetstid innan de vetter mot steniga ytor.

De skiljer sig åt i den minsta graden av tillåtna fel, som inte överstiger 2 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Själva maskinerna är optimalt enkla att använda och underhålla . Grundläggande kunskaper och säkerhetsåtgärder är tillräckligt för att arbeta med dem. Baserat på sorten erbjuder de ett brett utbud av extra bilagor, på grund av vilka du kan uppnå önskad bearbetningskvalitet. Dessutom kommer betongslipmaskiner att ha en ganska lång livslängd.

De negativa nyanserna hos sådana enheter inkluderar det faktum att i arbetet med en stenyta bildas mycket byggdamm.

Man kan inte heller notera den höga kostnaden för förbrukningsmaterial. När det gäller damm kan denna nyans lösas genom att planera ramverket. Förutom den traditionella torra metoden kan det vara blött. Med detta arbete fuktas arbetsytan först och slipas först.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta minskar mängden damm och hjälper också till att öka kvarnen.

Med en torr typ av bearbetning finns det mer damm, men oegentligheter syns bättre här, och därför är det lättare att jämna ut dem med denna arbetsmetod.

Slipmaskiner utmärker sig inte bara genom sin höga effektivitet och bearbetar stora områden på kort tid . De är utrustade med instruktioner som förkortar tiden för att välja rätt munstycke och utför bearbetning av betong på en hög kvalitetsnivå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Betongslipmaskiner kan klassificeras enligt olika kriterier. Exempelvis skiljer sig enheterna åt i funktionell mening och design. Enligt användningen av slipanordningar finns det hushåll och professionella. De första produkterna används hemma för ytbehandling av små ytor.

Sådana enheter kännetecknas av låg effekt, handkvarnar köps för arbete i huset eller på landet

De är inte konstruerade för långvarig drift och betydande belastningar; detta kan orsaka att sliputrustningen går sönder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Däremot utmärker sig professionell betonggolvslipningsteknik för sin högre drivkraft.

Detta påverkar utrustningens prestanda, som är många gånger större än för hushållsapparater. Denna teknik används av byggföretag som är engagerade i genomförandet av storskaligt arbete med byggande av byggnader och strukturer för olika ändamål. Denna utrustning förbrukar mer ström, på grund av sin skrymmande storlek är den inte särskilt bekväm att använda. Dessutom är professionella enheter dyrare än hushållets motsvarigheter.

Enligt typen av arbete är produkterna indelade i utjämningsmaskiner och slipmaskiner . Alternativ som är utformade för att jämna ut skriden används för att injektera fogar och eliminera defekter i basen av en betongbeläggning. Sådana verktyg är inte avsedda för annat arbete. Profilmotparter för slipning av sten och betongmonolit ger mjukhet till sten och asfaltbetong. De är dessutom utrustade med metallborstar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Maskinerna kan klassificeras enligt typen av sliputrustning i 5 linjer: vinkel, bälte, orbital (excentrisk), vibration och mosaikslipning. Varje typ av teknik har sina egna egenskaper och egenskaper.

Vinkeltyp används för polering och slipning av betong . Dessa är små enheter för att utföra elementära alternativ, vars syfte är att arbeta på svåråtkomliga platser. De kännetecknas av funktionen att skära hårda material. Dessa är handhållna betongslipmaskiner, som kallas "slipmaskiner" och "slipmaskiner". De skär inte bara utan rengör också ytan och lämpar sig för arbete i trånga utrymmen. Beroende på modifieringen kan produkterna utrustas med en vibrationsdämpande mekanism. Denna funktion är praktisk när du arbetar med en ojämnt sliten slipskiva. Sådan utrustning kan användas för att skära naturliga och konstgjorda stenar.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Tejpvarianter används när grov bearbetning är nödvändig . Produkter av denna typ är ineffektiva vid arbete med en betongbas. Faktum är att detta är handgjorda produkter som används för primär bearbetning av betong (till exempel polering och eliminering av oegentligheter vid betonggjutning). Tekniken fungerar på bekostnad av ett slipband på rullar, något som påminner om ett tankspår. Driftshastigheten för denna typ av enhet är direkt relaterad till storleken på slipverktyget. Ett smörjband är i kontakt med betong här, som ligger på cylindriska fat. Intensiteten för bearbetning av arbetsytan beror på hastigheten på dess rörelse.
  • Den excentriska typen används för bearbetning för vidare efterbehandling . Trots detta är ytan efter slipning av tillräcklig kvalitet. Detta säkerställs av samtidig drift av vibrations- och rotationsrörelser hos strukturelementets arbetselement. Dessa enheter anses vara professionell utrustning, men de är inte utformade för att fungera i hörn och svåråtkomliga platser.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • När det gäller mosaikslipning av elektriska verktyg , då kan de arbeta inte bara med betong av vilken typ som helst, utan också med marmor. Uppsättningen ger både grov förberedande bearbetning och fint arbete, till exempel att spegelpolera golvet. Dessa maskiner är utrustade med skivor för grovbearbetning av ytor med hög vidhäftning mot lim.
  • Vibrationstekniken köps in för förbehandling av betong och sten . Kvarnarna i sådan utrustning är slipark med olika kornstorlekar, som är fästa på en speciell sula. Denna förbrukningsvara kräver ofta byte, vilket är den största nackdelen med vibrationsslipningsteknik. Intensiteten för arbetselementets verkan kan variera baserat på vibrationsvibrationernas amplitud.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Med tanke på den enorma listan över sådan utrustning som erbjuds av märken till salu, måste du välja en produkt med hänsyn till ett antal parametrar.

Du måste titta på:

  • på kraftverktyget;
  • slipområde;
  • rotationsfrekvens;
  • typ av konstruktion.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera följande själv: vid en effekt på 0,8-1,4 kW kommer driftstiden inte att överstiga 3 timmar.

För att förhindra överhettning av motorn måste du stänga av enheten från nätverket och ta en paus i minst 15-20 minuter. Denna teknik klarar inte komplex slipning. Faktum är att denna kraft är inneboende i handverktyg. När du behöver en professionell modell måste du leta efter effekten till mer än 1,4 kW. Du kan arbeta med en sådan enhet länge utan rädsla för att den kommer att överhettas.

Det är värt att uppmärksamma arbetsskivans diameter . Till exempel i hushållssorter överstiger denna indikator inte 23 cm. Men man måste förstå att varje typ av arbete kan kräva sin egen parameter. Till exempel, för efterbehandling av betongpolering, behövs en skiva med en diameter på upp till 12,5 cm. Om du behöver rengöra en betongbeläggning, för detta, väljs alternativ med ett diameterintervall från 12,5 till 18 cm. bearbetning utförs med modifieringar med en diameter på 18 till 23 cm.

Bild
Bild

När man tittar noga på skivans diameter bör man inte glömma rotationshastigheten. Ju större den är, desto mindre parametrar för skivdiametern.

I sin tur blir bearbetningen finare vid högre varvtal. Dessutom kan produktens kostnad inte ignoreras. Kvalitetsutrustning kommer inte billigt. I det här fallet är det inte möjligt att spara pengar, för som du vet betalar en eländare två gånger.

Slipstenar skiljer sig åt i kornstorlek och är förbrukningsmaterial . De måste väljas utifrån typen av slipning. Damm avlägsnas från dem med en industridammsugare, medan slipningen kan vara både torr och våt. Stenar är markerade med kornstorlek, hårdhet och bindning.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller den extra funktionen måste du vara uppmärksam på utrustningen i utrustningen.

Till exempel minskar pinnen vibrationer och bidrar till en jämn fördelning av krafterna under drift. Dammsamlaren tar bort damm i tid, det kan vara inbyggt eller avtagbart. Arbetets autonomi är bekväm där det inte är möjligt att ansluta till nätverket.

Startspärr är ett annat användbart alternativ för att minska risken för oavsiktlig start av enheten. Bekvämlighet i arbetet läggs också till av möjligheten till vattenförsörjning, vilket minskar koncentrationen av damm och förlänger utrustningens livslängd.

Bild
Bild

Hur man använder?

Om du planerar att slipa betong- och stenytor på egen hand, är det i början av arbetet nödvändigt att förbereda själva basen. Om det finns armeringsstänger på den blir de av med dem. Därefter knackas hela ytan på den framtida behandlingen. Fyllningen måste initialt vara av hög kvalitet och hållbar. Om det finns brister tas de bort innan slipningen påbörjas. Dessutom tar det bort sprickor och sprickor.

Slipningsarbetet kan påbörjas 2 eller till och med 3 veckor efter att betongen hällts. Den här tiden räcker för att basen ska få styrka.

Basbehandling börjar med en härdare . Detta arbetsskede hjälper till att öka avjämningen till fukt. Sedan börjar de slipa med skivor med diamantsegment. Du måste arbeta i skyddskläder, skyddsglasögon och andningsskydd.

Bild
Bild

I arbetet med grovbearbetning används slipmedel 40, för fin efterbehandling används kornstorlek från 500 till 1500. Därefter poleras betongfoten. I slutskedet monteras sockeln och ytan täcks med polyuretanlack. Om det är nödvändigt att ge basen strukturen i en sten, ta specialskivor och utför en spegelpolering.

När det gäller eliminering av gropar, för detta ändamål använder de en "kvarn ". Om du väljer den optimala storleken på cirkeln kommer du snabbt att kunna täcka ett stort område. Om basen har en hög andel skador, gör annars. Eliminera damm, expandera gropar på sidorna upp till 3 mm, rengör gropar och grunda dem. Därefter förseglas groparna med färskt murbruk och först efter att det torkat börjar de mala.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyget måste användas strikt för sitt avsedda ändamål. Efter arbetet måste det rengöras från damm och byggsmuts, efter att det tidigare har kopplats bort från strömförsörjningen.

Du kan inte använda utrustningen utan att läsa instruktionerna - detta är belastat av personskador under drift.

Om omkopplaren är defekt är det absolut oacceptabelt att använda kvarnen. Förvara inte produkten inom räckhåll för hushåll och husdjur.

Rekommenderad: