Makita Bandsåg: Funktioner Såga För Trä Och Metall. Hur Fungerar Det? Funktioner För Handhållna Och Sladdlösa Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Makita Bandsåg: Funktioner Såga För Trä Och Metall. Hur Fungerar Det? Funktioner För Handhållna Och Sladdlösa Modeller

Video: Makita Bandsåg: Funktioner Såga För Trä Och Metall. Hur Fungerar Det? Funktioner För Handhållna Och Sladdlösa Modeller
Video: Makita Bandsaw LB1200F cutting of thick wood Bandsäge 2024, Mars
Makita Bandsåg: Funktioner Såga För Trä Och Metall. Hur Fungerar Det? Funktioner För Handhållna Och Sladdlösa Modeller
Makita Bandsåg: Funktioner Såga För Trä Och Metall. Hur Fungerar Det? Funktioner För Handhållna Och Sladdlösa Modeller
Anonim

Alla typer av konstruktionsverktyg dyker alltmer upp i hushållet. Många vill ha en lämplig teknik för tillverkning av olika träämnen själva. Ett av de ganska nya hushållsverktygen på marknaden är bandsågar. Bland det stora utbudet av dessa produkter har bandsågarna från TM Makita visat sig ganska bra. Vad de är och hur man gör rätt val av det här verktyget, låt oss ta reda på det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om tillverkaren

Makita är ett japanskt märke som har levererat alla typer av elverktyg till den ryska marknaden i över 80 år. Företagets fabriker finns i 8 länder i världen, inklusive Storbritannien och Tyskland. Produktserien för detta märke innehåller mer än 1000 olika modifieringar av verktyg för hem och trädgård, bland vilka det också finns bandsågar.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Makita bandsåg är ett elektriskt verktyg som har ett skärelement i form av en tejp stängd i en cirkel med metalltänder. Ett sådant verktyg kan ge ett minimalt snitt, vilket är särskilt viktigt när man arbetar med värdefulla träslag. Men du kan använda en sådan såg för andra typer av material, till exempel metall, det viktigaste är att välja rätt skärblad.

Makita bandsågar har ett antal fördelar

  • Kvalitet . Detta verktyg är av ganska hög kvalitet, uppfyller de standarder som utvecklats inte bara i Ryssland, utan också i Europa.
  • Skräp . Avfall från tillverkningen av detta verktyg är minimalt.
  • Mått . Enheten är ganska kompakt, tar inte mycket lagringsutrymme.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Garanti . Garantitiden för enheter är 1 år från inköpsdatumet för produkten.
  • Service . Makita har ett ganska brett nätverk av servicecenter i vårt land. Detta gör att du kan felsöka enheten så snart som möjligt.
  • Laguppställningen . Utbudet av Makita bandsågar har flera modifieringar med olika tekniska parametrar. Alla väljer ett verktyg med nödvändiga egenskaper.
  • Pris . Denna enhet har en utmärkt kombination av enhetens kostnad och dess höga kvalitet.

Nackdelarna med Makita bandsågar kan bara hänföras till att vissa verktygsmodeller fortfarande är tunga.

Hur väljer man?

För att bestämma Makita bandsågsmodell bör du vara uppmärksam på ett antal indikatorer.

Typ av jobb

Makita bandsågar har två typer av arbete: sladdlösa och elnät.

Den uppladdningsbara typen fungerar från ett batteri, kräver inte anslutning till elnätet direkt under drift, men batteriet har en begränsad tidsresurs och kräver konstant laddning.

Du kan arbeta med en nätverksenhet under obegränsad tid, men du bör ha ett 220 V -uttag till hands.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhetstyp

Tillverkaren tillverkar bandsågar för hushålls- och halvprofessionellt bruk.

Hushållssågar är små i storlek, gäller endast för det personliga hushållet . Monteras på snickeribordet med hjälp av speciella fästelement. De fungerar på ett vanligt eluttag eller batteri. Deras effekt är i området 350 watt. De används för tillverkning av små möbler, liksom för att förbereda små ämnen för deras vidare bearbetning med ett annat verktyg.

Halvprofessionella enheter är lämpliga för installation i små verkstäder . Deras effekt kan nå 1,5 W. Dessa sågar är vanligtvis ganska stora. De kräver inte installation i en arbetsbänk, eftersom de redan har ett litet bord i sin design. Tjockleken på arbetsstyckena som ska bearbetas kan vara mer än 10 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

Här måste du först och främst vara uppmärksam på materialets skärdjup, liksom bladets rotationshastighet.

Bild
Bild

Pris

Priserna för Makita bandsågar varierar från 9 000 till 40 000 rubel. Allt beror på modifiering och tekniska egenskaper.

Bild
Bild

Laguppställningen

Det finns flera bandsågar i produktserien TM Makita. Här är några efterfrågade.

BPB180RFE . Handhållen laddningsbar modell. Den har en ganska kraftfull motor som låter dig arbeta inte bara på trä, utan också på metall. Det maximala skärdjupet är 12 cm. Satsen innehåller två batterier med en kapacitet på 3000 A * h vardera, en laddare, en praktisk resväska för att bära och förvara. Kostnaden för enheten är cirka 14 500 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • 2107 FW . En nätverksmodell som har en effekt på 750 watt. Skärdjupet för denna såg är 12 cm. Verktyget är utrustat med en belysning av skärpunkten, det finns en funktion för att justera hastigheten. Sågen väger cirka 6 kg. Kostnaden för modellen är 35 000 rubel.
  • LB1200F . Semiprofessionell modifiering, som är en komplett träbearbetningsmaskin. Det är också möjligt att skära metallämnen på den. Sågen har en effekt på 900 W, skärdjupet för denna enhet är 16, 5 cm. Förutom raka snitt kan lockiga snitt också göras på den. LB1200F-modellen är utrustad med en blockerare som förhindrar spontan start, en speciell tank för insamling av sågspån och LED-belysning av arbetsområdet. Dessutom har bordets design hjul, med hjälp av vilken maskinen kan flyttas runt i rummet utan större ansträngning. Denna modifiering levereras med en skjutare, horisontell styrning, slipfäste. Kostnaden för denna såg är cirka 40 000 rubel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Recensioner av Makita -bandsågar är mestadels bra. Köpare pratar om produktens höga kvalitet, utmärkta prestanda, detaljerade och begripliga bruksanvisningar.

Bland de negativa recensionerna kan du upptäcka att enheten vibrerar kraftigt under drift, har böjda remskivor och att vissa modeller väger ganska mycket i jämförelse med motsvarigheter från andra tillverkare.

Rekommenderad: