DIY Pussel: Hur Man Gör En Elektrisk Pussel Från En Kylkompressor Och En Symaskin Hemma? Tips För Att Göra Armaturer

Innehållsförteckning:

Video: DIY Pussel: Hur Man Gör En Elektrisk Pussel Från En Kylkompressor Och En Symaskin Hemma? Tips För Att Göra Armaturer

Video: DIY Pussel: Hur Man Gör En Elektrisk Pussel Från En Kylkompressor Och En Symaskin Hemma? Tips För Att Göra Armaturer
Video: 10 Expert-Level Tips for Doing a Jigsaw Puzzle 2024, Maj
DIY Pussel: Hur Man Gör En Elektrisk Pussel Från En Kylkompressor Och En Symaskin Hemma? Tips För Att Göra Armaturer
DIY Pussel: Hur Man Gör En Elektrisk Pussel Från En Kylkompressor Och En Symaskin Hemma? Tips För Att Göra Armaturer
Anonim

I varje mans respekt för sig själv bör det finnas ett stort antal verktyg för alla tillfällen. En av de mest populära och mångsidiga av dem kommer att vara en sticksåg. Detta verktyg är avsett för sågning av olika material och utan det är det svårt att föreställa sig sitt liv för människor som ofta måste arbeta med sådant material som trä.

Bild
Bild

Särdrag

Trots att strukturen, som har en elektrisk minipussel, knappast kan kallas komplex, har dess mekanism fortfarande ett antal specifika funktioner som bör hanteras. Först måste du förstå vad som exakt gör att bladet utför fram- och återgående rörelser.

Huvuddelen av en sådan enhet, där det finns en elektrisk enhet, är:

  • reducerare;
  • elektrisk motor;
  • en stång med en klämma för en såg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om komponenter av en sekundär typ, bör vi namnge:

  • knapp för att starta;
  • stödvals;
  • enda;
  • kylfläkt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mer exakt börjar rörelsen av sågklingan med energimottagning från motorn, som visas efter att du tryckt på startknappen. Rotationen överförs längs axeln till en speciell växellåda som samverkar med skaftet. Det är i sitt fäste som filen installeras, som kommer att ansvara för att klippa materialet. För att minska belastningen på stången ansluter sågklingans bakkant mot en stödvals.

Detta gör att du kan använda alla komponenter i enheten och skära alla typer av material hemma.

Bild
Bild

Verktyg och material

För att göra en sticksåg med dina egna händer, vare sig det är ett bälte, bordsskiva, manuell eller fotmanövrerad sticksåg, vi kommer att behöva:

  • block av trä;
  • långsträckta och rektangulära metallplattor;
  • såg med ett U-format skaft;
  • elektrisk motor;
  • nyckel för stängning av elektriska kretsar;
  • gasspis munstycke;
  • en eker från en cykel;
  • cirkel av plast;
  • en bit plywood;
  • bultar, muttrar och skruvar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om verktyg måste vi ha till hands:

  • en hacksåg för arbete med metall;
  • triangulär fil;
  • en tång;
  • sax för skärning av metall;
  • penna;
  • en skruvmejsel eller borr som medföljer borrar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis behöver vi också ett diagram och ritningar av den framtida enheten. Och utan deras närvaro bör arbetet inte startas i något fall.

Observera att listan över material och verktyg kan skilja sig något i olika fall. Denna lista kan tas som en guide, men beroende på vilken modell som monteras kan den kompletteras.

Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Låt oss nu prata direkt om hur man monterar en sticksåg på trä med egna händer. Vi kommer att överväga olika alternativ för att skapa den.

Bild
Bild

Tillverkning från en symaskin

Detta är det enklaste sättet att göra en elektrisk sticksåg. Den är nästan helt klar på grund av att symaskinen har en liknande driftsprincip och redan har ett bord, som är grunden för enheten.

En sticksåg från en symaskin kommer att ha en sågslagregulator, som kommer att ha en lägesomkopplare på utrustningen . För att göra en sådan enhet måste du bokstavligen uppgradera symaskinen något. Det är nödvändigt att ta bort den del som är ansvarig för trådarnas vävning. Det finns vanligtvis längst ner på enheten.

Det är nödvändigt att skruva loss bultarna, slå ut sprinten och sedan demontera drivaxeln, som döljer trådvävningsknuten.

Bild
Bild

Nu återstår det att öppna panelen ovanifrån, som fungerar som skydd, för att expandera spåret längs vilket nålen utförde sin rörelse till storleken på filens bredd.

I det här fallet måste du också ändra maskinens sågar något . De måste trimmas för att passa den längsta nålen som kunde monteras på maskinen. För att inte behöva skapa en adapter för att fixera skärelementet på plats för landning, bör du slipa av fräsarna ovanifrån, vilket skärper bladets nedre del.

Det sista steget är att sätta in skäret i nålhållaren. Efter det kan du börja testa enheten och det efterföljande skapandet av ämnen.

Bild
Bild

Från kylskåpskompressorn

Ett annat alternativ som kan realiseras även av en person som inte är för insatt i elektroteknik är från en kylkompressor. För att skapa behöver du en inte för stor kompressormotor, som finns i varje kylskåp, samt ett vevstångssystem.

Ännu bättre när det gäller en motorkompressor, där motorns rotor är monterad direkt på kompressoraxeln och statorn är ansluten till kompressorhuset . Innan kompressorn demonteras måste den tappas ur olja. Du kan göra ett par inte för stora hål i änden för detta. På motsatt sida från den där ledningarna är anslutna krävs det att man skär kroppen med en kvarn runt omkretsen.

Vi utför demonteringen av det cylindriska huvudet genom att skruva loss de fyra bultarna som håller fast det på kompressorhöljet. I kolvens ände borrar vi ett par hål till ett centimeters djup med en borr med en diameter på tre och en halv millimeter, varefter en M4 -tråd görs.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi bultar ett specialtillverkat huvud till kolvens ände så att pusslet kan fixas . Den enklaste versionen av ett sådant huvud kommer att vara en metallcylinder, vars diameter är något mindre än kolvens diameter. Dess höjd kommer att vara cirka två centimeter. I en sådan cylinder bör ett par vertikala hål med en diameter på cirka 4 millimeter och ett hål med en diameter på 6 millimeter och ett djup på cirka 15 millimeter borras. Det kommer också att vara nödvändigt att göra ett genomgående hål med en diameter på cirka fem millimeter, där M5 -tråden ska vara. På båda sidor av huvudet måste du skruva in ett par bultar i det, med vilket filen kläms fast i hålet i mitten.

Nu fäster vi bordet på kompressorhöljet med fyra skruvar, där det är nödvändigt att skära ett hål för filen . Det är lätt att köpa det senare i en butik eller göra det själv genom att klippa ut ett sågblad av skivtyp eller skära tänderna med en skärskiva i en vinkelslip.

Kompressorn måste fixeras på en träplattform, som är gjord av en bricka två centimeter tjock, eller från en spånskiva med två hörn, samt en klämma av galvaniserad metalllist. En omkopplare bör anslutas till plattformen, liksom en elektromagnetisk typstartare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som ett resultat bör du få en enhet som har alla funktioner i en stationär elektrisk sticksåg . Detta eliminerar behovet av att hålla den medan du leder filen längs konturen. Omedelbart kommer det att vara nödvändigt att hålla exakt arbetsstycket och rikta det under sågen, som kommer att röra sig upp och ner, och vända så att snittet utförs längs konturen som ritats tidigare. Det blir mycket mer bekvämt.

På tal om kraft, låt oss säga att denna indikator på enfasmotor från ett kylskåp kommer att räcka för att skära en björkbräda med en tjocklek av 3,5 centimeter. Om träet är mindre tätt kan du till och med klippa versioner med en tjocklek på 5 centimeter.

Det enda som är värt att nämna är att motorn inte ska gå på länge, eftersom den tenderar att värmas upp snabbt.

Bild
Bild

Från en borr

Ett annat alternativ för att göra en sticksåg är från en borr. Kroppen på en sådan anordning kommer att vara gjord av en kanal, och locket kommer att vara av stålplåt. Adaptern kommer att vara en hylsa, som på ena sidan kommer att borras utmed diametern på den yttre lagerburen, och på den andra, längs borrkroppens ytterdiameter. Dessutom bör ett slags dike göras under låsringen.

På själva kroppen ska adaptern fixeras genom svetsning, sedan ska M5 -typen av gänga märkas och tillverkas för maskinhandtag, bultar som håller fast stolparna och så vidare.

Ett genomgående hål görs längs växelaxeln, och spår väljs i slutet av elementet i form av en cylinder för att få utsprång som säkerställer att det dockas med kopplingen, som kommer att ansluta axeln till växeln.

Bild
Bild

Vid en av ändarna måste det också göras spår och ett hål för en tapp, som fixerar kopplingen på borraxeln. Förresten, arbete bör också utföras på axeln, nämligen att föra den på en svarv till en diameter av 10, 5 millimeter. Från dess ände bör en gänga av M6 -typen göras och sedan montera borren tillsammans med den elektriska kopplingen.

Du bör också modernisera kugghjulet något, nämligen att bära det under lagret längs den yttre typburet, göra ett hål i det och trycka in stångens drivstift, liksom lagret.

Bild
Bild

Med hjälp av maskinen ska en axel huggas, liknande utseende som en bult med ett större huvud, så att den inte sticker ut från hjulets plan med tänder. Gardinen är gjord av en bit stål. Därefter skapar vi en stång av en stålstång, som måste bearbetas av två delar. Vi trycker in stången i scenen och fixerar den med bultar. Vi gör en bussningshållare från ett rör, där hål måste göras för en stift och en tråd för en bult måste göras.

Det återstår bara att montera denna struktur och fästa ett handtag och en stödvals på den . Det kommer att fixeras högst upp på maskinen mellan de två kinderna. Filen ska placeras så att tänderna pekar uppåt för att jämna ut vibrationer och vibrationer. Du behöver också en bra yttersula. Här kan en säng användas, snarare än ett bord, för att göra det lättare att såga några stora föremål.

Bild
Bild

Hemmagjorda pussel tillbehör

Det händer ofta att filen går åt sidorna under driften av pusslet. För att förhindra att detta händer kan du använda en hemgjord bilaga. För blanket behöver vi en fil i form av en triangel. Ett skaft görs på det, som på själva filen. Det räcker med att sätta in den i ett elverktyg och börja arbeta.

Du kan också skapa ett skaft från en rund fil . För att göra detta, skär filen längs sågens längd. På slipmaskinen orienterar vi oss längs kanten och slipar bort onödig metall upp till 1,5 mm tjocklek eller annan storlek, beroende på enhetstyp. Efter det sätter vi in det i hålet på pusslet, och du kan börja arbeta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också göra en såg för en sticksåg. För att göra detta behöver vi en vanlig pusselfil så att vi kan använda den för att göra en blank från panelen. Hon har jungfrufunktioner - sågning av trä och sågning av metall. Först, med hjälp av en linjal, delar vi arbetsstycket i två lika delar, varefter vi gör det djupare och ritar 2 linjer.

Med hjälp av två nippers längs snittet bryter vi det och får ett par ämnen . En av dem är avsedd för arbete med trä, och den andra med metall. Nu applicerar vi filen på arbetsstycket och upprepar konturerna. En plats för låset ska klippas ut där filen ska fästas i pusslet och markera längden.

Du kan själv också göra en kompass för en sticksåg, en guide och andra föremål som i hög grad kommer att underlätta arbetet med en sådan hemlagad enhet.

Rekommenderad: