DIY Bildramar: Hur Man Gör En Baguette -ram Själv? Tillverkning Av Kartong Och Pussel, Från Tidningsrör. Vad Mer Kan Du Göra Dem Hemma?

Innehållsförteckning:

Video: DIY Bildramar: Hur Man Gör En Baguette -ram Själv? Tillverkning Av Kartong Och Pussel, Från Tidningsrör. Vad Mer Kan Du Göra Dem Hemma?

Video: DIY Bildramar: Hur Man Gör En Baguette -ram Själv? Tillverkning Av Kartong Och Pussel, Från Tidningsrör. Vad Mer Kan Du Göra Dem Hemma?
Video: How to make cardboard photo frames at home| DIY picture frame using cardboard | Crafts 2020 2024, April
DIY Bildramar: Hur Man Gör En Baguette -ram Själv? Tillverkning Av Kartong Och Pussel, Från Tidningsrör. Vad Mer Kan Du Göra Dem Hemma?
DIY Bildramar: Hur Man Gör En Baguette -ram Själv? Tillverkning Av Kartong Och Pussel, Från Tidningsrör. Vad Mer Kan Du Göra Dem Hemma?
Anonim

Inte en enda produkt på massmarknaden kan jämföras med en bra handgjord produkt. Åtminstone när det gäller graden av exklusivitet och andlig uppfyllelse. Idag är det inte bara på modet att göra något med egna händer, utan något från kategorin "alla kan." Åtminstone toppsidorna i sociala nätverk om hem och komfort tillhör de konton där handgjorda presenteras regelbundet, tillgängliga och detaljerade.

Och om det verkar som om det inte kommer att fungera, måste du ta det och försöka. Till exempel gör en ram för en bild med dina egna händer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkning av kartong

Det mest populära materialet i skolarbetets lektioner var kartong. Med det lär du dig att göra ramar och du kan börja. Det är bättre om det är wellpapp - ramen kommer att vara av högre kvalitet och starkare.

Vad du behöver förutom kartong:

  • brevpapper kniv;
  • sax;
  • limpistol;
  • ett urval för den slutliga inredningen efter eget gottfinnande (paljetter, dekorativa volymetriska klistermärken, knappar, skrotpapper, vanlig färg-akryl och så vidare).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Steg-för-steg-instruktionerna är ganska enkla

  1. En ram måste klippas ur kartong enligt måleriets eller fotografiets storlek. Ramens bredd blir godtycklig - allt beror på det avsedda resultatet.

  2. Skrotpapper med framsidan läggs på bordet, det utskurna kartongämnet läggs på det.
  3. Med sax måste du försiktigt klippa av de yttre hörnen och inuti göra diagonala snitt med en prästkniv.
  4. Du måste vika papperets ytterkanter.
  5. Skär bort allt onödigt runt produkten och böj de inre kanterna. Detta bör göras långsamt så att det inte finns några defekter eller oegentligheter någonstans.
  6. Först måste de inre gränserna limmas på ramen, sedan de yttre.
  7. Detta alternativ, som kommer att visas efter dessa åtgärder, anses redan vara en färdig ram. Men du kan också anpassa produkten efter eget gottfinnande.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Detta är det grundläggande alternativet som du bör utgå från.

Kartongbotten kan enkelt omsluts med trådar, klistras över med naturmaterial (ekollon, nötskal) eller helt enkelt målas i flera lager.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man av räls?

Det klassiska rammaterialet är trä. Du kan ta lameller (plankor, golvlister i trä), de passar alla bilder och passar in i nästan alla interiörer.

Vad behövs vid tillverkningen:

  • lameller eller träsockel, deras bredd och längd motsvarar bildens storlek;
  • skarp kniv och bra skärsax;
  • sandpapper av valfri kornstorlek;
  • möbellim, men om det inte finns något, fungerar vanligt PVA också;
  • bågfil;
  • små spikar, hammare;
  • hörnlinjal;
  • plywood, men tjock kartong kommer att göra.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss ta en titt på hur man gör en ram från skenor

  1. Först mäts parametrarna för produktens inre omkrets. Du behöver bara mäta sidorna på bilden med en linjal.
  2. Motsvarande märken görs på sockeln eller skenan (bara med en penna). De nödvändiga fragmenten skärs av. De måste gnidas med sandpapper.

  3. Rälsens ändar måste skäras med en vinkel på 45 grader. Du kan använda geringsboxen om det finns ett problem i detta skede.
  4. Om ramen är liten är det tillräckligt att limma sidorna. Men om det är stort, förstärks lederna med små nejlikor.
  5. För att säkra bilden appliceras en plywood eller kartong på baksidan av ramen. Den kan också fästas på små dubbar.
  6. Den färdiga ramen är målad eller lackerad. Fläck kan användas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Andra alternativ

Ju mer intressant ramkonstruktionen är, desto mindre förutsägbart är det material som används.

Från papper

Detta alternativ är ett av de mest presentabla. Du kan göra flera vackra, snygga ramar på en gång, deras pris är ett öre.

Här är vad du behöver ta:

  • mall (skriv ut genom att ladda ner den från Internet);
  • tjockt A4 -papper i lämplig färg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tekniken för att göra en hemlagad ram är ganska enkel

  1. Produktmallen måste skrivas ut. Om detta inte fungerar kan du göra så här: ta en bild eller ett foto, lägg det i mitten av arket och rita en kontur. Och lägg sedan undan remsor av olika storlekar i följd: en bredd på 1,5 cm kommer att växla med en bredd på 1 cm.
  2. I de övre och nedre delarna måste du noggrant göra spår (enligt provet).
  3. Nu måste de ritade ränderna böjas längs linjalen. Du kan börja linda sidorna av den framtida ramen. Detta görs så delikat som möjligt för att inte rynka det framtida hantverket.
  4. Till en början är det mer bekvämt att vika kortsidorna och de långa efter dem. Långsidornas hörn sätts sedan in i hörnen på ramens kortsidor. Så strukturen kommer att vara tätt fixerad, voluminös, utan något lim.
  5. Men om papperet är ganska tjockt och glansigt kan bilden sättas in omedelbart och sidorna kan rullas upp på det: detta är nödvändigt för att bilden ska bli tätare.
  6. Om det finns en oro att bara manuell fixering inte räcker kan du bokstavligen droppa lite lim eller använda dubbelsidig tejp.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana pappersramar är perfekta för att dekorera vackra (både grafiskt och meningsfullt) citat.

Du kan göra många sådana färgade pappersramar för att dekorera med dem certifikat och diplom för ett barn - så "hedersväggen" blir ljus, utan tråkig myndighet.

Bild
Bild

Från sockeln

Sockeln kan vara allt från trä till polyuretan. Slät till präglad.

Vad du ska ta för jobbet:

  • själva sockeln;
  • kartong med en minsta tjocklek på 2 mm;
  • trälim, bets, lack;
  • små naglar eller häftklamrar;
  • måttband, penna;
  • hammare, hacksåg, slipande, geringslåda.
Bild
Bild

Det återstår bara att montera strukturen

  1. Bilden mäts först. I enlighet med dem är 4 sektioner av sockeln markerade.
  2. Dessa ämnen måste skäras i en vinkel på 45 grader. Vid limning bör du få en rektangel.
  3. Om det inte finns någon geringslåda kan du använda en grader eller kvadrat. Flis vid sågning bör undvikas.
  4. Om du inte har en snickarsåg, kommer en metallsåg att göra.
  5. Efter sågning rengörs ändarna med ett slipmedel.
  6. Vidare smörjs ändarna av fragmenten i takplattan med lim, limmas horisontellt. Torget hjälper dig att kontrollera om ramdelarna är vinkelräta mot varandra. Från baksidan är delarna fixerade på häftklamrar.
  7. Efter limning kan ramen fixas med små spikar, du kan också använda kartonghörn. När limmet är torrt, glöm inte bort att rengöra bindningsytorna med ett slipmedel. Sedan torkas samma platser med en trasa. Produkten är färgad. Efter torkning kan du lacka den.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill ändra färg är ramen målad med akrylfärg.

Bild
Bild

Frigolit

För arbete behöver du skumlister. Materialet är enkelt, men ramen kommer att visa sig vara vintage. Och det är också värt att förbereda en geringslåda, en bågfil och polymerlim. Material för den slutliga designen är efter eget gottfinnande.

Arbetsalgoritmen innehåller flera punkter

  1. På baslisten måste du såga av spetsen och bilda det första hörnet. Sockeln måste ligga korrekt i geringsboxen: en del horisontellt, den andra vertikalt. Det är nödvändigt att mäta längden från det första hörnet, klippa av det motsatta hörnet. Sedan görs en kopia av den andra plattan. De återstående delarna av ramen skärs också ut, de som blir mindre i längd.
  2. Det visar sig ganska begripliga skrot som måste limmas ihop. Varje hörn är limmat separat, det tar cirka tre minuter att hålla platsen där det fästs med fingrarna.
  3. Därefter tas en väggsockel, som kommer att bilda ett redan tillverkat arbetsstycke. Det skärs också med en geringslåda. Och igen limmas sidorna ihop så att vid utgången finns det som om två ramar.
  4. Arbetsstyckets ovansida är belagd med lim, en kant appliceras ovanpå, med en snygg passform, vilket eliminerar sprickor. Limmad. Så vi får en volymetrisk ram.
  5. Och nu måste den djupa ramen målas. Det kan vara guldfärg, silver och brons. Detta gör ramen mer övertygande.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan snabbt utföra detta arbete och göra flera ramar samtidigt. Alla kan inte gissa att under guldfärgen ligger vanligt skum.

Gjort av trä

I det här fallet kommer skapandet av en ram från grenar att beskrivas. Detta alternativ i boho-stil är särskilt populärt idag.

Vad du behöver:

  • tunna kvistar, ungefär samma diameter;
  • kartong;
  • limpistol;
  • dekorativ mossa (naturligt är också bra);
  • Konstgjorda blommor;
  • akrylfärger;
  • prydnadslack (om du vill).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss nu titta på hur en baguette är gjord av grenar hemma

  1. Emnet för arbete är gjord av tät, knappt böjbar kartong. Realistiskt och limma ihop dess lager. Kartong ersätts dock väl av plywood. Framtiden är målad i en lämplig färg, troligtvis blir den brun. Men inte vitt - i det här fallet är det helt olönsamt.
  2. Grenarna ska rengöras från flagnande barkfragment. De måste klippas exakt till ramens storlek.
  3. Det första lagret placeras 4 grenar tjockare, limmade. Sedan följer ytterligare ett grenlager. Och så byggs massan upp gradvis, varje gren limmas separat. Ibland fästs de med tråd för större självförtroende.
  4. Slutligen, när grenarna är färdiga, kan du fixa mossan runt ramens kanter. Istället kan du använda blad, kottar, allt som motsvarar produktens ämne.
  5. Dekorativa pärlor kan förmålas med akryl för att göra dem till bär.
  6. Slutligen är det dags att täcka grenarna med ett giftfritt lack. Men det här ögonblicket är valfritt, du kan lämna allt som det är.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Processen är inte snabb, men det visar sig vara ett autentiskt hantverk. Om du vill ha något ljusare kan grenarna förmålas: antingen i en färg eller i olika, eller göra dem randiga - här är de kreativa gränserna öppna.

Ibland görs runda ramar på detta sätt, men då kan du definitivt inte klara dig utan tråd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Från knappar

Om det finns hela insättningar av knappar som bor i en kista eller en gammal kakburk (kanske som ett barndomsminne) kan de hitta ett nytt liv i form av en ram. Således kommer dina favoritknappar alltid att vara i sikte.

Användbart för arbete:

  • kartong;
  • sax och / eller verktygskniv;
  • akrylfärger;
  • lim "Moment" eller en termisk pistol;
  • knappar;
  • linjal / kvadrat.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och så här gör du en baguettebas med knappar

  1. Ramens bas är skuren från tjock kartong till storleken på bilden.
  2. Nu måste du välja de tätaste knapparna och limma dem på basen. Det första lagret ska greppa väl, och först då ska du gå vidare till det andra.
  3. Därefter fixas medelstora knappar. De kommer att stänga luckor så mycket som möjligt.
  4. Och alla de luckor som finns kvar måste tätas med små knappar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med akrylfärger, om du vill göra just det, kan du måla över kartongbotten i början. Du kan måla några av dem efter att du har limt knapparna. Tja, om du använder färg i en sprayburk kan du göra en beläggning av en färg - till exempel guld.

Ibland är kartongbotten mantlad med filt, på vilken knappar också är anmärkningsvärt fästa . Eller så är de inslagna med tjocka trådar, och knapparna kommer att limmas på detta trådlager.

Ibland fångar vissa improviserade material upp ögonen i tid och blir en bra idé. Till exempel är en kartong bas inlindad i gyllene folie, och knapparna är redan fixade på denna bakgrund.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Från gamla tidningar

Hantverkets underverk hjälper till att visa vanliga tidningar. Eller rättare sagt, rör vridna från tidningar.

Det föreslås att ta följande:

  • tidningsrör (färdiga, ihoprullade);
  • linjal, penna;
  • sax;
  • PVA-lim;
  • sticknål.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsprocessen består av flera steg

  1. På kartongen måste du rita konturen av den framtida ramen. Den kan göras rektangulär, fyrkantig, diamantformad, rundad - vad du vill. Från den angivna konturen måste du dra dig tillbaka 4 cm upp, den andra konturen dras parallellt. Arbetsstycket ska skäras ut. Och du måste göra två sådana ämnen.
  2. På en av ramarna måste du göra märken längs ytterkanten: antingen 1,5 cm eller 3 cm - detta beror på hur tätt vävning utförs.
  3. Dessa ämnen limmas på kartongen med märken. Änden på varje rör täcker basen med 3 cm. På de utlagda rören kan du återigen gå över toppen med lim för att hålla ihop det. Därefter tas en andra kartongram, limmad på den första. Och kanterna på de två ämnena måste matcha.
  4. Ramen bör helst pressas in efter att ha väntat på att limmet ska torka.
  5. Så, vi börjar med ett rör, det måste böjas så att ena kanten är kortare, den andra är mer autentisk. Arbetsstycket läggs på basröret. "Rep från två rör" är den huvudsakliga tekniska uppgiften att väva i en cirkel. Om du får slut på arbetsrör kan du bygga upp dem.
  6. Ramens bredd är godtycklig. Det viktigaste är att det anses tillräckligt för en specifik ramstorlek.
  7. För att bearbeta kanten måste du böja rören en efter en. Det sista röret ska lindas under det första.
  8. Rören är dolda, vävningen är klar. Nu måste du ta en sticknål, böja ett par vävda rader under röret, basröret skjuts inåt och utåt genom raderna. Resten trimmas. Men utan för mycket spänning.
  9. Den färdiga produkten kan målas eller färgas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan experimentera med inredningen som du vill.

Från pussel

En av de enklaste, bokstavligen ligger på ytan, alternativ är pussel. Dessutom spelar det ingen roll vad som visas på dem, allt kommer att ligga under ett lager färg.

För arbete behöver du:

  • pussel av alla storlekar (de kan vara små, stora, så länge de är homogena inom en ram);
  • färg av lämplig färg (bättre - i en sprayburk);
  • lim för fixering, alla lämpliga;
  • kartong för basen, sax;
  • ytterligare inredning efter eget gottfinnande - pärlor, knappar, stift, pärlor och så vidare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi gör en ram av pussel

  1. Det första steget är att skära kartongen tom under ramen. Det måste vara tillräckligt tjockt, eftersom alla pussel kommer att fästas på det.
  2. Nästa steg är att limma själva pusslen på den utskurna ramen. Limningsordningen är godtycklig, men de måste åtgärdas noggrant.
  3. Nu måste pusslen målas, med sprayfärg kommer detta att göras snabbast. Färgen är sådan att den "slår rot" väl i inredningen.
  4. Du kan täcka den färdiga, torkade ramen med lack, du kan lämna allt som det är.
  5. Om du vill ha ett tillägg till designen kan du limma knappar, några stift, pärlor, en brosch till denna ram. Och limma den redan innan hela ramen är målad. Och sedan är hela produkten täckt med färg, med ytterligare dekor limmad på den.
Bild
Bild
Bild
Bild

Från pussel kan du förresten inte få en ram, utan en underbar modulär komposition. Ibland görs en pusselram även för en spegel i korridoren eller sovrummet: det visar sig förresten väldigt trevligt.

Du kan måla pusselbitarna i olika färger om du inte vill ha en monokromatisk ram . Detta gäller särskilt för ett barnrum. Samma ram kan göras för skylten som hänger på förskolans dörr. Killarna gillar det verkligen när sådana namnplattor stoltserar på dörren, men designen i form av en mosaik kommer att se intressant och oväntad ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

Till efterrätt - ett urval av tips som kan inspirera dig att öppna en familjeverkstad för att göra bildramar (åtminstone improviserade).

Gör ramen själv - 10 kreativa idéer

Om orden maskin, fräs, geringslåda, hammare inte alls inspirerar kan du använda de enklare alternativen. En av dessa är stötarna. På samma kartong, tät bas med en limpistol läggs kottar (med en spets skuren i förväg med nippers). De kan antingen färgas eller täckas med glitterhårspray.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ramen kan enkelt spännas med en trasa, fäst spänningen på baksidan med en häftapparat. Intressanta inre ekon erhålls om tyget i ramen upprepar tyget i en gardin eller soffdyna, till exempel ett spår på ett bord

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan limma kartongen med paljetter - barn kommer säkert att gilla det här alternativet. Även om mängden arbete kommer att vara stor

Bild
Bild

Du kan dekorera ramen med satinband, vackert och jämnt linda dem runt basen. Bandet kan vara ett eller flera, i olika färger, då bildar de något slags mönster

Bild
Bild
Bild
Bild

För tillverkning av halvantika ramar kan du använda decoupage-teknik. Naturligtvis, helst, bör erfarenhet av decoupage vara närvarande, men inte absolut nödvändigt

Bild
Bild
Bild
Bild

Bladkork är ett annat bra inramningsalternativ som är mycket lätt att arbeta med

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett välkänt alternativ är mynt, som också limmas på basen och täcks med ett enhetligt lager färg. Det ser strukturerat ut

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också dekorera ramen med vanliga tryckknappar. Du kan ta flerfärgade, koppar, mässing, brons. Om de slits lätt, kommer de att åldras för en vintage -effekt

Bild
Bild
Bild
Bild

Täck över kartongbotten med spets - ramen kommer att visa sig vara mycket känslig. Du kan också måla ovanpå den

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är logiskt om en bild i en ram av vinkorkar dyker upp i köket. De kan lämnas tomma eller lackerade. Ganska atmosfärisk lösning

Bild
Bild
Bild
Bild

Traditionella tunga ramar med glas är inte de enda som är värda att måla dekoration . Självgjorda alternativ är fulla av sin charm, och det finns så många idéer för implementering att en utställning med intressanta inte bara målningar, utan också ramar kan dyka upp hemma. Varför inte bli en inre höjdpunkt.

Bild
Bild

Titta på en mästarklass om att göra bildramar.

Rekommenderad: