Sladdlös Skruvmejsel: Vilken Billig är Bäst Hemma? Modellernas Betyg Efter Tillförlitlighet

Innehållsförteckning:

Video: Sladdlös Skruvmejsel: Vilken Billig är Bäst Hemma? Modellernas Betyg Efter Tillförlitlighet

Video: Sladdlös Skruvmejsel: Vilken Billig är Bäst Hemma? Modellernas Betyg Efter Tillförlitlighet
Video: MAGIC MESH Installation Video 2024, Maj
Sladdlös Skruvmejsel: Vilken Billig är Bäst Hemma? Modellernas Betyg Efter Tillförlitlighet
Sladdlös Skruvmejsel: Vilken Billig är Bäst Hemma? Modellernas Betyg Efter Tillförlitlighet
Anonim

Sladdlösa skruvmejslar har utan tvekan ett antal fördelar (till skillnad från nätverksskruvmejslar). Men för att välja rätt utrustning måste du veta vilka tekniska specifikationer du kan lita på. Dessutom bör du ta hänsyn till betyget för de bästa tillverkarna i denna kategori av varor.

Bild
Bild

Egenskaper

Välj en sladdlös skruvmejsel baserad på:

  • hastigheten med vilken skruven kommer in i ytan;
  • vridmoment;
  • batterivolym och nominell spänning;
  • tillgång till ytterligare funktioner.

Det bör sägas att rörligheten för sådan utrustning inte är i sista hand. När du väljer ett verktyg som gör att du snabbt kan lösa vardagliga uppgifter bör du vara uppmärksam på skruvmejselns storlek.

Rörlighet och låg vikt gör att du enkelt kan transportera sådan utrustning till landet.

Varje batterienhet kan enkelt skruva skruvar, bultar, skruvar och ankare i trä-, gips-, metall- och plastytor … Slagfunktionen gör att du kan göra ett hål även i tegel eller betong.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vridmoment visar den kraft med vilken elmotorn får chucken i utrustningens struktur att rotera. Ju högre denna indikator, desto bättre ., eftersom densiteten på ytan som skruvmejseln kan fungera beror på.

Om du köper ett verktyg för hemmet kan vridmomentet ligga i intervallet 10 till 15 Nm. Professionella modeller med två (och ibland tre) varvtal måste ha en indikator på mer än 130 Nm, eftersom det endast är möjligt att göra hål i betong och tegel med detta vridmoment. För halvprofessionell utrustning ligger vridmomentet i intervallet 50-80 Nm-det räcker för att skruva fast skruven i en metallyta.

Rotationshastigheten representerar det totala antalet varv som spindeln gör per minut. Ju högre denna indikator, desto snabbare kommer arbetet att gå och skruvarna tränger igenom materialet. Vid skruvning av bultar i en tegelinsats och betong bör denna siffra vara så hög som möjligt. Det är önskvärt att utrustningen har flera hastigheter … Användaren måste ställa in driftläget korrekt, vilket sparar batteri.

I allmänhet kan en skruvmejsel ha fyra varvtal. På den första tillverkas vanligtvis fästelement, på den andra och den tredje fungerar skruvmejseln som en borr, och den fjärde hjälper till att arbeta med täta material. För enkel skruvning av skruvar (till exempel vid konstruktion av möbler) räcker 45 varv / min, men för borrning kan indikatorn inte vara mindre än 1000 varv / minut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Batteriet spelar en viktig roll, eftersom skruvmejselns drifttid beror på det. I detta fall är litiumjonbatterier varken det bästa eller det billigaste alternativet . De släpps ut snabbt, är mycket känsliga för kyla, men är lätta.

Nickel-kadmium är billigt, de är inte rädda för kallt väder, de laddar inte ut sig själv, men de måste laddas ur helt innan de lagras, eftersom de tenderar att förlora batterikapacitet. Dessa batterier är giftiga och svåra att kassera.

Det är bäst att använda nickel-metallhydridanordningar, som inte bara inte släpps ut, utan också är miljövänliga, små i storlek och vikt, och kan också användas i kylan.

Ytterligare funktioner uppskattas mycket av användarna, eftersom det under de flesta byggnadsarbeten finns ett extra behov av att ta bort färg, borra betong. Professionella rekommenderar att man köper skruvmejslar med slagfunktion, men det är värt att komma ihåg att med konstant drift i detta läge slits motorn mycket . Det är värt att uppmärksamma möjligheten till ett omedelbart stopp av utrustningen, närvaron av ett automatiskt spindellås, en bakgrundsbelysning och en laddningsindikator.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Sladdlösa skruvmejslar har en obestridlig fördel - de kan arbeta självständigt. De kan dock bara användas så länge batteriet håller en laddning. När energin börjar ta slut blir utrustningen mindre effektiv.

Alla modeller kan delas in i två stora grupper:

  • professionell;
  • hushåll.

De utmärks av sin kraft, dimensioner, närvaron av ytterligare funktioner, antalet hastigheter och naturligtvis kostnaden. Professionell utrustning är kraftfullare och utformad för att arbeta med betong och murverk, hushållsutrustning är mer kompakt, det är nödvändigt för att lösa enkla uppgifter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns en annan klassificering:

  1. chock;
  2. vinkel;
  3. tejp;
  4. mini skruvmejslar.

En borrmaskin är en utrustning som har en slagfunktion .… Enheten kan inte bara skruva skruvar och ankare i ytan utan också skapa hål med erforderlig diameter. Det är ett multifunktionellt verktyg som kan fungera med fästelement. Det används ofta vid genomförandet av konstruktionsuppgifter. Enheten har inga begränsningar för materialet på arbetsytan, den är ganska mobil och kan användas på svåråtkomliga platser.

Alla modeller av denna typ har ett högt vridmoment.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vinkel skruvmejseln har en speciell design som gör att användaren kan slutföra uppgiften utan extra ansträngning och tränga in på svåråtkomliga platser. Handtaget på strukturen är placerad överst. Huvuddelen är gångjärnig och kan rotera i önskad riktning. Chucken sitter i växellådan, så den är fixerad i önskad vinkel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tejp en skruvmejsel är ett verktyg med vilket det är möjligt att avsevärt spara tid tilldelad för uppgiften. Skruvarna matas med tejp, så det är inte nödvändigt att ta var och en för sig.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller miniskruvmejslar är deras största fördel deras storlek.

Det är sant att de inte skiljer sig åt i hög produktivitet och används sällan på stora byggarbetsplatser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur skiljer det sig från en sladdlös skruvmejsel?

Huvudskillnaden mellan en skruvmejsel och en sladdlös skruvmejsel är funktionaliteten. Skruvmejseln kan mycket mer.

Bortsett från detta finns det också andra skillnader

  • Skruvmejseln kan hantera en begränsad mängd material. Det är inte lämpligt för metallytor på grund av dess låga effekt och minsta vridmoment.
  • Skruvmejseln har stora dimensioner och vikt, så det är inte alltid lätt att använda den. Till exempel räcker det med en kompakt skruvmejsel för att montera möbler.
  • Den T-formade skruvmejseln kan slutföra uppgiften snabbt och enkelt, även på en svåråtkomlig plats-där skruvmejseln inte kan tränga in.
  • Endast hexbits kan användas i skruvmejselkonstruktionen och borrar kan inte installeras.
  • För en skruvmejsel är batteriet placerat i handtagets struktur, medan för en skruvmejsel är denna del avtagbar och står nedanför.
Bild
Bild
Bild
Bild

Subtletter av val

En sladdlös skruvmejsel kan spara otroligt mycket tid och ansträngning. För hemmet räcker det med att välja utrustning för 18 volt. Baserat på kraften är det värt att tänka på exakt var du planerar att använda utrustningen, eftersom kostnaden varierar mycket från tillgängligheten till ytterligare funktioner och tekniska egenskaper.

Det är viktigt att vara särskilt uppmärksam på batteriets typ och kapacitet, eftersom du kan bli besviken på köpet när verktyget börjar tappa ström efter bara 15 minuters drift. När det gäller dimensioner och vikt är allt mer eller mindre klart här.

Små skruvmejslar är bekvämare (särskilt om du måste arbeta med händerna uppåt). Användaren rekommenderas att hitta en balans mellan vikt och batteritid, eftersom olika typer av batterier kan väga olika.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om designen har förmågan att flytta handtaget, så är det helt ok, eftersom den här funktionen låter dig arbeta på svåråtkomliga platser. Det finns ett antal andra funktioner som kan vara användbara för användaren. Saker som LED -lampor, gummigrepp på handtaget och batteriindikator kan göra ditt arbete mer bekvämt.

Priset är naturligtvis alltid den avgörande faktorn. Det finns ett brett spektrum av priser för dessa enheter. Om det inte finns någon uppgift att utföra komplext arbete, är det värt att välja en billig skruvmejsel.

De som arbetar på byggarbetsplatsen kommer att behöva utrustning som tål tung belastning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg för skruvmejselmodeller

På butikshyllorna kan du hitta ett stort antal sladdlösa skruvmejslar från ryska eller tyska företag, samt modeller tillverkade i Kina och Kina.

Pålitlighet

Black & Decker ASD14KB rankad bland de mest pålitliga sladdlösa skruvmejslarna. Utrustningen tillverkas i Kina, den är perfekt för genomförandet av enkla och komplexa uppgifter. En sådan modell kan vrida och vrida, samt borra hål i väggen. Chucken släpps snabbt här, så användaren har inga problem med att byta bilagor. Designen ger ett Li-lon-batteri, men dessa är långt ifrån alla fördelar med skruvmejseln, eftersom tillverkaren tog hand om att utrusta det med en modern design och ett ergonomiskt gummerat handtag.

Om vi pratar om funktionell utrustning, erbjuder enheten möjligheten att växla hastigheter, lägen, ändra bakåt. Levereras komplett med två batterier och en lämplig laddare.

Av nackdelarna kan en lös patron och en minskning av batteriets kapacitet urskiljas med tiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Einhell TC-CD 18-2 , förutom de standardfunktioner som finns i en skruvmejsel, är den också utrustad med en slagmekanism, vilket gör att enheten kan användas på murverk och betong. Konstruktionen är utrustad med en modern kraftfull motor och en växellåda som arbetar med två hastigheter. Användaren kan dra nytta av nödstoppet vid en lämplig tidpunkt för honom.

Den nyckelfria chucken förenklar bitbyte och LED -lampan hjälper till att belysa arbetsområdet. Hastigheten är lätt justerbar och beror på vilket material som bearbetas.

Modellen har också ett par nackdelar: ett ganska svagt batteri, en kort livslängd på slagmekanismen.

Bild
Bild

Stanley SBH20S2K utrustad med en borstlös motor och slagmekanism. Den kan användas även på hårda ytor. Denna modell kännetecknas av ett hållbart batteri med överhettningsskydd. Motoreffekten ökas upp till 20%, det finns 23 rotationslägen.

En sådan enhet kan fungera länge utan laddning, och en bakgrundsbelysning är installerad på fodralet, vilket förenklar processen med att arbeta i ett mörkt rum och svåråtkomligt område.

Växellådan har två hastigheter, och dess växlar kan noteras för deras hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hitachi DV18DJL-RC tillverkad av ett japanskt märke. Den kan kallas en professionell skruvmejsel eftersom den kan fungera på hårda ytor, har en hastighetskontroll, belysning och en nyckelfri chuck, tack vare vilken redskapen kan ändras på några sekunder. Nackdelarna med den presenterade modellen inkluderar ett svagt batteri och överpris.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ryobi ONE + R18PDBL-LL99S utrustad med en borstlös motor, så den är ganska kraftfull. Reduceraren arbetar med två hastigheter, en snabbkoppling är installerad. Ryobi ONE + R18PDBL-LL99S är ett japanskt märke, men en skruvmejsel tillverkas i Kina.

Det rekommenderas för hem- och professionella uppgifter.

Setet innehåller två laddningsbara batterier med olika kapacitet: ett för 1,5 och det andra för 4. Den imponerande kostnaden bör skiljas från minuserna.

Bild
Bild
Bild
Bild

AEG BSB 18CBL LI-402C 448463 - en fyndig och mycket kraftfull enhet som kan hyllas för sin tillförlitlighet. Tillverkaren erbjuder rik funktionalitet: inte bara en snabbkopplingspatron och en ficklampa, utan också skydd mot kontinuerlig drift och överbelastning, liksom möjligheten att installera en vinkelfäste. Trots så många positiva egenskaper är detta verktyg inte alltid lämpligt för att arbeta med utsträckt hand, eftersom det är ganska tungt. Dessutom har användarna märkt att batteriet inte sitter tätt mot kroppen.

Bild
Bild

Metabo BS 18 LT BL Q 602334550 den kännetecknas av låg vikt, ergonomisk form och användarvänlighet. Det kan både dra åt skruvar och borra ytan. För att göra det bekvämt för användaren att arbeta i ett dåligt upplyst område finns en bakgrundsbelysning i dess design. Batteriet håller en laddning perfekt, det finns en fäste som sitter på bältet. Funktionen för denna skruvmejsel är baserad på ny teknik, så kraften minskar inte, men det sparar energi. Denna enhet kännetecknas av sin höga kostnad, men tillförlitlighet och kvalitet motiverar det fullt ut.

Bild
Bild

Bosch GSR 18 V-EC 0.601.9E8.104 - värdig utrustning från en värdig tillverkare, som har arbetat på marknaden i flera år. Skruvmejseln är bekväm, kroppen är genomtänkt, det finns en nyckelfri chuck och en indikator på laddningens mängd i batteriet. Tillverkaren har gett skydd mot att vrida borren och överhettas.

Av bristerna kan endast den framväxande motreaktionen mellan batteriet och fodralet särskiljas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dewalt XRP DCD991P2 är en av de bästa pålitliga skruvmejslarna på marknaden idag. Den ökade effekten tillhandahålls av en borstlös motor och LED -bakgrundsbelysningen kan justeras i intensitet. I sitt maximala läge används den som ficklampa. Detta är en pålitlig och bekväm utrustning som har en imponerande kostnad, därför köps den sällan för hushållsuppgifter.

De kan inte fungera i kylan, eftersom batteriet snabbt tappar laddningen.

Bild
Bild

Makita DDF480RME kan med rätta inta första platsen i betyget för tillförlitlighet. Den japanska tillverkaren har försökt skapa en kompakt och kraftfull modell som har alla nödvändiga funktioner för att utföra komplexa och enkla uppgifter. En borstlös motor är installerad i designen, det finns en bakgrundsbelysning av hög kvalitet. Batteriet laddas mycket snabbt och sätter sig först efter 50 minuters kontinuerlig användning. Det finns ingen självurladdning.

Bild
Bild

Bäst av billig

Kostnaden för varan är oftast den avgörande faktorn för valet. Konsumenten vill se skruvmejslar på hyllorna med ett överkomligt pris och anständig kvalitet.

En av dessa övervägs Bosch GSR 1440-LI med litiumbatteri. Av denna enhets funktioner bör en tvåväxlad växellåda och överhettningsskydd som är installerat på batteriet särskiljas. Du kan byta redskap i en snabb rörelse tack vare den nyckelfria chucken. Av fördelarna är det värt att lyfta fram attraktiv kraft, tillförlitlighet, låg vikt och en ergonomisk kaross. När det gäller bristerna, under drift kan du känna hur chucken slår, borren stannar plötsligt.

När du arbetar på en ojämn yta har patronen inte önskad stabilitet, därför anser vissa experter att kostnaden är för hög.

Bild
Bild

Inte på sista plats bland billiga modeller är Makita 6347DWDE … En sådan enhet har ett anständigt vridmoment, en imponerande batterikapacitet. Användare berömde det för dess tillförlitlighet och användarvänlighet.

Det här är en ganska stor skruvmejsel, så i vissa fall kanske det inte verkar så bekvämt, medan det inte har ett spindellås.

Listan över billig utrustning från samma tillverkare innehåller Makita DF330DWE … Enheten representerar en ny generation sladdlösa skruvmejslar, eftersom det finns en ekonomisk motor inuti. Tillverkaren har tänkt över formen och beläggningen på handtaget för att göra det mer bekvämt för användaren att arbeta. En sådan liten enhet laddas mycket snabbt. Dess design inkluderar en nyckellös chuck. Bland bristerna kan man särskilja för stark belysning, som är felaktigt installerad, samt backlash i patronen.

Bild
Bild

Hitachi DS10DFL - en av de mest värdiga skruvmejslarna när det gäller pris och kvalitet. Den har inte bara ett ergonomiskt handtag och nyckelfri chuck, utan också en låg vikt och kompakt storlek. Tillverkaren har tillhandahållit elektronisk hastighetskontroll och till och med omvänd - det här är funktioner som konsumenten ibland måste betala för mycket för.

Bild
Bild

Denna tillverkare har också en annan enhet värd att uppmärksamma - Hitachi DS14DVF3 … Den är perfekt för enkla hushållsuppgifter. Modellens kropp är gummerad, det är möjligt att hänga den på ett bälte på en krok. Den har ett smart och bekvämt grepp, utmärkt byggkvalitet och en användarvänlig omkopplare.

Bild
Bild

Sparky BR2 10, 8Li HD Är en skruvmejsel som levereras med två batterier. Det utmärks av sin bekvämlighet och kompakthet. Det tar användaren 30 minuter att ladda varje batteri. Enheten kan användas inte bara för att dra åt skruvar, utan också för att lossa. När det gäller den inbyggda bakgrundsbelysningen är det inte särskilt bekvämt för arbete.

Bild
Bild

Den mest kraftfulla

Kraftfulla skruvmejslar är nödvändiga när svåra konstruktionsuppgifter ställs in, nämligen att du måste arbeta med hårda ytor för vilka kapaciteten hos en konventionell enhet inte är tillräcklig (till exempel betong eller tegel).

I det här fallet är det värt att titta närmare på den välkända skruvmejseln Bosch GSR 1440-LI , vars antal varv per minut når 1400. Denna enhets vikt är endast 1,3 kg. Detta är en billig modell av den professionella serien och levereras med ett andra batteri. Det fanns inga särskilda negativa recensioner, men det noterades att en motreaktion hittades på patronen (det är värt att notera att den finns i ett stort antal skruvmejslar i olika priskategorier).

Bild
Bild

Ett alternativ till det kan vara Skil 2421 eller Skil 2531 .

Trots att säljare i butiker inte vill rekommendera detta företag, enligt kundrecensioner, orsakar det inte allvarliga klagomål, och dess skruvmejslar gör ett bra jobb med uppgiften.

Bild
Bild

Du bör definitivt uppmärksamma Hitachi DS10DAL med ett maximalt antal varv på 1300. I genomsnitt kostar en sådan skruvmejsel 6500 rubel. Dess vikt är bara ett kilo, vilket innebär att det kommer att vara bekvämt för användaren att arbeta med en utsträckt hand. En så kraftfull modell av batteripaketet laddas på 30 minuter, medan denna energi förbrukas mycket ekonomiskt.

Bild
Bild

Design egenskaper

Den sladdlösa skruvmejseln är ganska komplex, dess huvudsakliga del är det laddningsbara batteriet, eftersom det är genom det som enheten drivs. Ibland är batteriet integrerat i handtaget, och i vissa fall sitter det lägre. Det är inte alltid avtagbart - den här funktionen finns i dyrare modeller.

Konstruktionen kan representeras enligt följande:

  • sexhörning;
  • reducerare;
  • slända;
  • motor;
  • omvänd;
  • spak;
  • batteri;
  • knappar för att aktivera olika lägen.
Bild
Bild

Vissa modeller har en hastighetsväljare och en mottagare som gör att du kan ta bort skruvarna, inte bara skruva in dem. Alla relevanta omkopplare finns på huset. Huset innehåller växellåda och motor, och innehåller även ledningar och andra viktiga komponenter.

Den är tillverkad av stötsäker plast. Motorn är tillverkad i form av en cylinder med magneter arrangerade i en cirkel. Ankaret är monterat på stöd av metall som mässing. Lindningen är i ankarspåren. Det är mycket viktigt att det är tillverkat av ett material med hög magnetisk konduktivitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

En lika viktig mekanism är växellådan, som är installerad i ett separat fack.

I sin konstruktion:

  • två växlar - sol och ring;
  • körde;
  • satelliter.

Några av dessa komponenter kan misslyckas och reparation kommer att krävas. I billiga modeller är dessa delar gjorda av plast (därav verktygets skörhet. En särskild regulator ansvarar för att ändra antalet varv, där en nyckel och en styrenhet är inblandade.

Bild
Bild

Funktionsprincip

För skruvmejslar, oavsett typ, förblir driftsprincipen densamma. Den inkommande elen (i detta fall från batteriet) driver motorn installerad inuti. Från den, som passerar genom axeln och växellådan, transformeras och ökas den. Riggen, fixerad i chucken, får den nödvändiga kraften och tar upp den hastighet som den driver eller tar bort skruven. Den enda skillnaden är att batteriutrustningen arbetar med en konstant spänning, medan den som drivs av elnätet fungerar på en växelspänning. Om det är nödvändigt att byta munstycke bör användaren inte ha några problem.

Chuckens konstruktion kan vara snabbklämd eller installeras på en nyckelfärdig basis.

Bild
Bild
Bild
Bild

I båda fallen är principen densamma:

  • ta först den nödvändiga borr eller borr som passar i storlek till skruvhuvudet som du planerar att skruva i;
  • patronen tas bort (moturs);
  • kammarna sprids och riggen installeras i mitten;
  • kläm fast munstycket genom att skruva i patronhöljet (medurs).
Bild
Bild
Bild
Bild

Driftsregler

För att verktyget ska fungera länge måste användaren strikt följa de regler som beskrivs i motsvarande instruktioner.

Använd inte en skruvmejsel för arbete som det inte är avsett för

  • Laddning lider ofta av användaråtgärder. Detta beror på att batteriet måste vara fulladdat och urladdat. Batteriets kapacitet kan inte ökas, men genom felaktiga åtgärder kan det minskas.
  • Ett nytt batteri måste först användas så att det slösar bort all energi, och först efter det måste det laddas.
  • Användaren måste strikt följa platsen för fälten "+" och "-".
  • Först är laddaren ansluten till nätverket, och först efter det är en skruvmejsel eller batteri ansluten till den.
  • Om batteriet ständigt laddas minskar dess livslängd.
  • Innan du sätter på borren måste du se om knappen fungerar som förväntat.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Munstycket ska vara ordentligt låst i läge.
  • Skruvmejseln slås på när den redan är installerad med en borr på arbetsytan.
  • Verktygets kvalitet beror på vilket värde vridmomentet har.
  • Det är nödvändigt att observera till vilket djup utrustningen kan sänkas ner vid borrning.
  • Endast om borren är vinkelrät mot planet kommer lasten att fördelas jämnt.
  • Användaren bör inte utöva ytterligare tryck på skruvmejseln.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • När borren har fastnat kopplas verktyget från nätverket och rotationsriktningen ändras.
  • Det är värt att hålla i batteriet så att det inte finns någon kortslutning mellan terminalerna.
  • Batterier får inte förvaras på samma plats som metallföremål, eller lägg vikt på dem, eftersom elektrolytläckage då kan uppstå.
  • Temperaturen i rummet där skruvmejseln med batteriet ligger bör ligga i intervallet från + 30 till -5 grader Celsius.
  • Verktyget måste stängas av omedelbart om det luktar brännande eller rök.
  • Rör inte vid roterande delar med händerna.
  • Det är omöjligt att demontera strömförsörjningen - detta kommer att leda till skador.

Om verktyget används korrekt, i enlighet med tillverkarens rekommendationer, kommer det att vara mer än ett år och klara de uppsatta uppgifterna perfekt.

Bild
Bild

Möjliga fel

Fel kan vara mekaniska eller elektriska.

Mekaniska inkluderar:

  • brott på en patron som bara behöver bytas ut mot en ny;
  • växellådan är ur funktion, eftersom dess komponenter är gjorda av plast;
  • lagren är slitna;
  • regulatorn för att ändra dragkraften är trasig.
Bild
Bild

Elektriska fel inkluderar:

  • batterislitage;
  • porten där laddaren är isatt fungerar inte;
  • kontakterna brinner eller trådarna smälter;
  • störningar i elmotorn.

Naturligtvis är det bättre att inte göra felsökning på egen hand om du inte har lämplig erfarenhet, eftersom du kan bryta utrustningen helt.

Rekommenderad: