Borstlös Skruvmejsel: Fördelar Och Nackdelar Med En Borstlös Skruvmejsel

Innehållsförteckning:

Video: Borstlös Skruvmejsel: Fördelar Och Nackdelar Med En Borstlös Skruvmejsel

Video: Borstlös Skruvmejsel: Fördelar Och Nackdelar Med En Borstlös Skruvmejsel
Video: Mästarnas tips och tricks som verkligen hjälper till! Ingen har sett något liknande! 2024, Maj
Borstlös Skruvmejsel: Fördelar Och Nackdelar Med En Borstlös Skruvmejsel
Borstlös Skruvmejsel: Fördelar Och Nackdelar Med En Borstlös Skruvmejsel
Anonim

Sladdlösa skruvmejslar har blivit efterfrågade på grund av deras rörlighet och kapacitet. Bristen på beroende av en strömkälla låter dig lösa många fler byggproblem.

Vad är en borstlös motor

Utvecklingen av halvledarelektronik på 1970 -talet ledde till insikten att kommutatorn och borstarna skulle elimineras i likströmsmotorer. I en borstlös motor ersätter en elektronisk förstärkare den mekaniska omkopplingen av kontakterna. En elektronisk sensor detekterar rotorns rotationsvinkel och ansvarar för att övervaka halvledaromkopplarna. Eliminering av glidkontakter har minskat friktionen och ökat livslängden för skruvmejslarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan motor ger högre verkningsgrad och mindre känslighet för mekaniskt slitage. Borstlösa motorer har flera fördelar jämfört med borstade motorer:

  • högre vridmoment;
  • ökad tillförlitlighet;
  • brusreducering;
  • lång livslängd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Motorns insida kan stängas helt och skyddas från smuts eller fukt . Genom att omvandla elektricitet till mekanisk kraft blir borstlösa motorer mer effektiva.

Hastigheten beror på spänningen, men beror inte på centrifugalkraften, och motorn arbetar i inställt läge. Även med strömläckage eller magnetisering minskar inte en sådan enhet prestanda, och rotationshastigheten sammanfaller med vridmomentet.

Bild
Bild

När du använder en sådan motor behöver du inte använda en lindning och en kommutator, och magneten i designen kännetecknas av en liten massa och storlek.

Borstlösa motorer används i enheter vars effekt ligger i intervallet upp till 5 kW. Det är irrationellt att använda dem i utrustning med högre effekt. Dessutom är magneterna i designen känsliga för magnetfält och höga temperaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Borstlös skruvmejsel: principen för energiproduktion

Den borstlösa skruvmejseln har en motor av den beskrivna typen, dess skillnad är att strömmen inte växlas i rotorn, utan i statorlindningarna. Det finns inga spolar på ankaret, och magnetfältet skapas med hjälp av magneter installerade i instrumentstrukturen.

Det ögonblick då strömförsörjningen behövs bestäms av speciella sensorer . Deras arbete bygger på Hall -effekten. DPR -pulser och varvtalsregulatorns signal bearbetas i mikroprocessorn, vilket resulterar i att de bildas. På yrkesspråk kallas de också PWM -signaler.

Bild
Bild
Bild
Bild

De skapade pulserna matas sekventiellt till växelriktare eller, mer enkelt, förstärkare, vilket ökar strömstyrkan och deras utgångar är anslutna till lindningen på statorn. Dessa strömförstärkare är utformade för att växla strömmen som uppstår i spolarna, enligt de signaler som kommer från mikroprocessorenheten. Som ett resultat av denna interaktion bildas ett magnetfält, som kommer i anslutning till det som finns runt rotorn, vilket resulterar i att ankaret börjar rotera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Bland fördelarna är:

  • Möjligheten att justera hastigheten. Samtidigt har användaren ett stort antal inställningar för denna indikator, beroende på utfört arbete och arbetsyta.
  • I konstruktionen av en sådan enhet finns det ingen kollektor-borsteenhet, därför bryts verktyget mindre ofta när det används korrekt, och underhåll orsakar inga problem.
  • Skruvmejseln klarar bättre av tunga belastningar i samband med ökat vridmoment.
Bild
Bild
  • Batteri förbrukas ekonomiskt.
  • Effektiviteten hos sådan utrustning är 90%.
  • Möjligheten att använda skruvmejseln i en farlig miljö med närvaro av en explosiv gasblandning, eftersom det inte finns några bågar.
  • Miniatyrmått och låg vikt.
  • Samma effekt upprätthålls i båda riktningarna.
  • Även en ökad belastning orsakar inte en minskning av hastigheten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Brister:

  • Imponerande värde.
  • Skruvmejselns stora storlek, vilket gör det svårt att arbeta med en utsträckt arm och på svåråtkomliga platser.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är mycket viktigt att vara uppmärksam på vilken typ av batteri som finns i verktygets design. Om du väljer rätt borstlös skruvmejsel kommer den att fungera länge och kommer att glädja dig över dess prestanda.

Jämförelse av uppsamlare och borstlösa verktyg

Som redan nämnts är effektiviteten hos borstlösa motorer högre och uppgår till 90%. I jämförelse med dem har samlarbilar bara 60%. Det betyder att med samma batterikapacitet kommer den borstlösa skruvmejseln att fungera längre på en enda laddning, vilket är mycket viktigt om laddningskällan är långt borta.

Bild
Bild

Mått och vikt är också bättre för verktyget med en borstlös motor inuti.

I detta avseende kan vi säga att den beskrivna utrustningen är mycket mer effektiv, men användaren stoppas ofta av kostnaden. Eftersom något, även det dyraste, verktyget går sönder förr eller senare, föredrar de flesta att arbeta med billiga kinesiska produkter. Men om du vill ta en enhet som kommer att hålla länge, bör du känna till de grundläggande urvalskriterierna som en modern användare bör lita på.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man väljer

Om konsumenten är villig att betala ett anständigt pris för en borstlös skruvmejsel, bör de ta en djupare titt. vilka parametrar som är viktiga när du väljer ett kvalitetsverktyg.

Vid konstruktion av sådan utrustning kan chucken vara nyckellös eller sexkantig, med en skaftdiameter på oftast ¼ tum. I det första fallet är det enklare och snabbare att byta utrustning, men den andra typen av patroner är inte värre, så det är bättre att lita på diametern. Eftersom värdet är ansvarigt för instrumentets mångsidighet är det önskvärt att det är större

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Antalet varv är lika viktigt. Om du inte planerar att arbeta med verktyget hela tiden, men det är till exempel nödvändigt att montera möbler, räcker det med en skruvmejsel med en indikator på 500 varv / min. En sådan enhet kan inte användas som en borr, och om den här funktionen är nödvändig är det bättre att vara uppmärksam på en produkt med en indikator på 1300 rpm och högre.
  • Valet av batteri är särskilt viktigt. Idag på marknaden kan du hitta skruvmejslar med nickelmetallhydridbatterier, de har utmärkt motståndskraft mot mekanisk påfrestning, men de laddas snabbt ut själv och tar lång tid att ladda. Nickel-kadmium är snabbt mättade med energi, kan användas vid låga lufttemperaturer och har en låg kostnad, men de släpps också ut snabbt och kan fungera i högst 5 år. Litiumjon eller litiumpolymer är små i vikt och dimensioner, självurladdas inte, men kan inte användas i kylan och har en kort livslängd.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Användaren bör också vara uppmärksam på vridmomentet, den maximala rotationskraften och hastigheten med vilken skruven kommer in i ytan beror på det. Om instrumentet avläser 16-25 N * m anses denna indikator vara genomsnittlig. För professionell utrustning ligger den oftast i intervallet från 40 till 60 N * m, och för de dyraste modellerna är den till och med 150 N * m.
  • Slagfunktionen gör att du kan använda enheten som en borr utan att skada skruvmejseln. Dess fördel är att verktyget enkelt kan skapa hål i täta material som tegel eller betong.
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis, när du köper, måste du vara uppmärksam på den extra funktionalitet som tillverkaren erbjuder. Det är bättre att köpa ett verktyg som har förmågan att justera inte bara skruvmejselns rotationshastighet, utan också den överförda kraften, rotationsriktningen.

Bakgrundsbelysningen och indikatorn som informerar dig om laddningen är trevliga och användbara funktioner som gör arbetet mer bekvämt . Om du har ett andra batteri, ett fodral för transport, en laddare och till och med en uppsättning tillbehör - en sådan skruvmejsel kommer verkligen att förtjäna köparens uppmärksamhet.

Rekommenderad: