Hitachi Skruvmejsel: Funktioner För Sladdlösa Och Nätverksmodeller 12, 14 Och 18 Volt, Val Av Reservdelar

Innehållsförteckning:

Video: Hitachi Skruvmejsel: Funktioner För Sladdlösa Och Nätverksmodeller 12, 14 Och 18 Volt, Val Av Reservdelar

Video: Hitachi Skruvmejsel: Funktioner För Sladdlösa Och Nätverksmodeller 12, 14 Och 18 Volt, Val Av Reservdelar
Video: Ремонт аккмуляторньIх дрелей Hitachi DS 14DL 2024, Maj
Hitachi Skruvmejsel: Funktioner För Sladdlösa Och Nätverksmodeller 12, 14 Och 18 Volt, Val Av Reservdelar
Hitachi Skruvmejsel: Funktioner För Sladdlösa Och Nätverksmodeller 12, 14 Och 18 Volt, Val Av Reservdelar
Anonim

Byggverktyg är ganska populära produkter över hela världen, i ljuset av vilka det finns varumärken inom detta marknadssegment som har ledande positioner när det gäller försäljning.

Bland de företag som bedriver produktion av skruvmejslar är det värt att lyfta fram det japanska varumärket Hitachi, som har etablerat sig på en positiv sida inom segmentet försäljning av professionella och hushållsverktyg för reparation och konstruktion.

Bild
Bild

Beskrivning

Baserat på de angivna egenskaperna och de tester som utförts har Hitachis skruvmejslar utvecklat ett rykte om verktyg med anständiga egenskaper, som inte är mycket sämre än deras tyska motsvarigheter. Mot bakgrund av detta har japanska skruvmejslar haft ledande positioner när det gäller efterfrågan i flera år.

Varumärket arbetar regelbundet för att förbättra enheter, tack vare vilka nya verktyg blir mer ergonomiska och säkra. Nu på stormarknaderna och byggmarknaderna finns det mer än tre dussin olika japanska skruvmejslar … Verktyg kan ha olika egenskaper när det gäller grundparametrar, till exempel batterityp, dimensioner, samt en lista över uppgifter som produkten kan hantera under konstruktions- och reparationsarbete.

Med en sådan variation kan du med maximal noggrannhet välja lämplig arbetsutrustning för industriella uppgifter, samt för personligt bruk relaterat till mindre hushållsreparationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

De särpräglade egenskaperna som utmärker Hitachi -borrar och skruvmejslar är ett antal parametrar

  • Kropp för alla produkter tillverkad av högkvalitativa råvaror av den senaste generationen - polyamid. Detta material ger ett tillförlitligt skydd av mekanismen, eftersom det har anti-chockegenskaper.
  • Ergonomiskt handtag skruvmejseln har en halkskyddande effekt, vilket gör att verktyget under arbetet ger perfekt grepp med en specialist.
  • Växellådskomponenter såväl som enhetens blockeringssystem är uteslutande tillverkade av värmebeständigt stål. Denna funktion minskar sannolikheten för haverier, i ljuset av vilka verktyg sällan misslyckas.
  • Mått och konfiguration enheter väljs från de individuella egenskaperna hos en persons konstitution, på grund av vilken borrskruvmejsel i de flesta fall sticker ut för sin minsta storlek. Verktygets massa är i genomsnitt cirka 1,5 kilo, varav de flesta står för batteriet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Toppmodeller verktygen har ett vinkelrätt handtag för maximal effektivitet.
  • Skruvmejslar är utrustade med lappsystem och kontroll av enhetens hastighetsomkopplare.
  • Raden av japanska enheter inkluderar nätverk och batterimodeller , och de senare ersätter gradvis elektriska typer av verktyg.
  • Hitachi erbjuder följande sladdlösa skruvmejselmodeller - 10, 8, 12, 14, 4, 18 volt … Med en kapacitet från 1, 4 till 5 A.h.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur enheten fungerar

Innan du börjar arbeta med verktyget bör du ansluta det till strömförsörjningen eller kontrollera det löstagbara batteriets skick.

Arbetsordningen sticker ut för sin enkelhet. För att aktivera verktyget, installera änden av skruvmejselmunstycket i skruvhuvudets spår, applicera en liten kraft, vilket resulterar i att verktyget börjar rotationsrörelser som fixar förbrukningsmaterialet i det valda arbetsområdet område.

Om trycket på skruvmejseln stannar kommer det automatiskt att sakta ner och stanna. För att återställa den, ta kontakt med skruven och arbetsområdet.

Bild
Bild

För att interagera med enheten behöver du inte ta till stora ansträngningar från vår sida, eftersom det, som praktiken visar, inte kommer att öka effektiviteten i arbetet. Men ett viktigt villkor under arbetet med verktyget är dess placering endast vinkelrätt mot skruvhuvudet annars kan du skada skruvmejseln eller minska kvaliteten på det utförda arbetet.

Som regel drivs skruvar med låg rotationshastighet, och höga hastigheter kommer att vara nödvändiga när verktyget fungerar som en borr.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av modeller

Idag finns det dock ett stort antal modeller av detta märke av skruvmejslar på marknaden Flera enheter är särskilt populära för hushåll och industriella ändamål.

Borrmaskin DS9DVF3 … Enheten kan fungera på metall och trä, medan borrdiametern i det första fallet är 10 mm, i det andra - 18 mm. Verktyget väger 1, 3 kilo, vridmomentet är 22 Nm. Den sladdlösa skruvmejseln levereras som standard med två avtagbara batterier, en ficklampa och ett laddningsblock.

Bild
Bild

Skruvpistol Hitachi DS 12DM … Det kommer att vara något tyngre än sin föregångare, i ljuset av vilket instrumentets massa i fungerande skick kommer att vara cirka 1,6 kilo. Vridmomentet ligger i intervallet 36 Nm. Verktygets borrdiameter för metall är 13 mm, samma indikator för trä är 27 mm. Bland modellens funktioner bör man markera förekomsten av ett spindellås och två rotationshastigheter. Handtaget har en bekväm halkskydd, enheten drivs av Ni-Cd-batterier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Impact Hitachi DS14DL … Verktyget är dessutom utrustat med ett bälte för att bära ett bälte, enhetens vikt är 2 kg. Vridmomentet är 52 Nm. Handtaget har ett ergonomiskt plastskydd, litiumbatteriet är avsett för 1300 laddningscykler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hitachi DS12DVF3 … Enheten har en ledande position i popularitet när det gäller inköp av verktyg för små reparationer. Skruvmejseln fungerar på metall och trä, diametern på hålen som skapades i det första fallet är 12 mm, i den andra versionen av ytan - 20 mm. Om det behövs kan patronen snabbt tas bort med en hand. Enheten är utrustad med en ganska kraftfull motor och en tvåväxlad växellåda. I grundkonfigurationen är skruvmejseln dessutom utrustad med en ficklampa, ett andra batteri och en laddningsenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Alla modeller av det senaste provet kan säkert kallas multifunktionella högeffektiva enheter. Detta gäller både professionella och hushållsapparater. För att få en objektiv bild av egenskaperna hos ett japanskt instrument är det värt att lyfta fram ett antal positiva och negativa punkter.

Fördelarna med skruvmejslar inkluderar ett antal egenskaper

  • Professionella byggprodukter har en särskild hastighetsfördelning för borr- eller hammarbeten.
  • Det finns modeller av skruvmejslar som, förutom standardfunktionerna för arbete med trä och metall, också kan användas under arbete med betongytor.
  • En viktig positiv egenskap hos produkterna från det japanska märket är närvaron av god bakgrundsbelysning, vilket kommer att vara en mycket användbar tilläggsfunktion under arbetet. I detta fall är enheterna utrustade med LED -bakgrundsbelysning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hela batteriserien som används för skruvmejslar har en låg självurladdningshastighet. Dessutom laddas batteriet snabbt upp, så det finns ingen anledning att ta långa pauser i arbetet.

  • Enhetsmodellerna är utrustade med ett motorkylsystem.
  • Växellådan klarar höga standardbelastningar under drift.
  • Verktyget kan användas i olika klimatförhållanden, eftersom det tolererar alla temperaturer bra.
  • Hitachis skruvmejslar har elektronisk hastighetskontroll.
  • Om det behövs är alla komponenter tillgängliga i det offentliga rummet.
  • Instrumenten kännetecknas också av fodralets täthet.
Bild
Bild

Verktygen har dock också några nackdelar:

  • medan du arbetar med betong eller metall måste du ta korta pauser, eftersom kylsystemet kanske inte klarar den inkommande värmen från friktionskraften, vilket gör att överhettning är möjlig;
  • patronerna på verktyget blir snabbt igensatta av små partiklar, som flyger bort från stötar på arbetsytan, i ljuset av vilka de måste rengöras regelbundet;
  • i jämförelse med ett liknande verktyg blir japanska skruvmejslar tyngre;
  • produkterna tillhör den dyra serien konstruktionsverktyg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Utrustning och tillbehör

En egenskap hos Hitachi skruvmejslar är användningen istället för dubbelhylsor i hela serien av snabbkopplingsmekanismer. Ett sådant ögonblick gjorde det möjligt att avsevärt underlätta justeringen, eftersom själva fixeringsprocessen utförs med hjälp av delens externa panel.

Tillverkare rekommenderar att man köper alla komponenter endast från tillverkaren för att utesluta möjligheten till opålitlig fixering av delar, vilket kan leda till överhettning eller fel på enheten.

All utrustning på modellerna är dock tillverkad i strikt överensstämmelse med internationella metriska standarder, så att Hitachis skruvmejslar perfekt kan fungera tillsammans med delar och tillbehör från andra märken med motsvarande dimensioner.

Bild
Bild

Den kompletta uppsättningen skruvmejslar är följande:

  • Batteri;
  • laddare;
  • väska för transport och förvaring;
  • garantikort, instruktioner och annan dokumentation för verktyget;
  • patron med adaptrar för munstycken;
  • en uppsättning bitar, inklusive bitar, borrar och skruvmejslar.

Utöver komponenterna ovan kan skruvmejslar också implementeras med fällbara stativ eller handtag, en ficklampa och andra typer av verktygsfästen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningsregler

På grund av det faktum att även de minsta felen när det gäller felaktig reglering av rotationshastigheter kan leda till traumatiska situationer, Innan du använder skruvmejslarna bör du läsa instruktionerna som fästs på enheten i detalj.

Baserat på funktionaliteten hos en viss modell kan innehållet och rekommendationerna variera avsevärt.

Bild
Bild

Urvalstips

För att inte misstas med valet av ett arbetsverktyg, bör du först och främst definiera omfattningen av uppgifter som den köpta modellen kommer att utföra.

Mot bakgrund av det stora utbudet av Hitachi -skruvmejslar rekommenderar experter att följa följande principer för att välja en enhet:

  • bestämma frekvensen och intensiteten för användning av verktyget;
  • att fokusera på de förhållanden under vilka enheten kommer att fungera i framtiden;
  • bestäm de effektindikatorer som skruvmejseln måste motsvara.

Efter att ha analyserat ovanstående komponenter och jämfört dem med det föreslagna verktygets tekniska egenskaper kan du göra ett garanterat korrekt val.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som praktiken visar kan du för hushållsbehov köpa multifunktionella enheter som klarar ett antal enkla uppgifter i samband med små mängder arbete.

För professionella och hushållsverktyg är det viktigt att enheten är utrustad med en vridmomentregulator, och under långvarig drift blir skruvmejselns massa en faktisk parameter.

Större modeller tenderar att sticka ut från resten med sina prestanda. För vissa konsumenter är enhetsmobilitet grundläggande, eftersom vissa platser kanske inte har en primär strömkälla. Därför kommer Hitachis trådlösa skruvmejslar i denna situation att kunna möta behoven med ett stort urval av olika modeller av sådana enheter.

Rekommenderad: