Hammerhammare: Hur Reparerar Man Själv? Hur Väljer Man? Användarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Hammerhammare: Hur Reparerar Man Själv? Hur Väljer Man? Användarrecensioner

Video: Hammerhammare: Hur Reparerar Man Själv? Hur Väljer Man? Användarrecensioner
Video: How to Replace Ladder String 2024, Maj
Hammerhammare: Hur Reparerar Man Själv? Hur Väljer Man? Användarrecensioner
Hammerhammare: Hur Reparerar Man Själv? Hur Väljer Man? Användarrecensioner
Anonim

En borrhammare är ett mycket viktigt och relevant verktyg för hemreparationer, för utförande av byggnadsarbete. Men hans val står ofta inför svårigheter. Utan att räkna ut exakt hur man använder Hammer punch, vad man ska leta efter när man väljer det - kommer det inte att vara möjligt att utföra grundarbetet med hög kvalitet.

Bild
Bild

Karakteristisk

Professionella borrmaskiner av detta märke kan arbeta i tre olika lägen, till exempel:

  • ren borrning;
  • borrning med slag;
  • en strejk.
Bild
Bild

Handelslinjen innehåller både standard- och halvprofessionella produkter.

Skillnaden mellan produkterna i dessa klasser är följande:

  • detaljerna om placeringen av elmotorn;
  • skyddsnivån mot damm;
  • förmågan att kontrollera vridhastigheten;
  • närvaron av en omvänd funktion.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad säger recensionerna?

Positiva betyg från hantverkare ges modeller PRT 800 … Hon kan arbeta i cirka 5 år. Viktigt är att denna stabilitet bibehålls även vid aktiv användning av professionella reparatörer.

Det enda villkoret är korrekt tillämpning, det vill säga främst för den elektriska delen av reparationen. Enheten klarar inte alltid mer seriöst arbete. Om det grundläggande kravet är uppfyllt kommer enheten garanterat att betala för sig själv.

Men samtidigt är det nödvändigt att komma ihåg två svagheter: vissa jobb kräver kraftfullare utrustning, och dessutom är det inte för svaga människor att använda denna borrmaskin.

Bild
Bild

Godkänt av konsumenter och borrhammare PRT 650 A … Erfarna hantverkare hävdar att kostnaden för denna modell är fullt berättigad i praktiken. Den kan säkert användas för att förbereda hål i en tegelsten, inklusive innan du installerar gipsskivelement. Jämfört med kamrater i sin klass är denna roterande hammare billig.

Följande fördelar noteras också:

  • bekvämligheten i fallet;
  • anständigt leveransset;
  • förekomsten av borr- och mejslingslägen;
  • acceptabel kraft.

Viktig! Du kan inte ignorera det faktum att enheten avger en obehaglig lukt under drift.

Bild
Bild

Amatörbyggare, reparatörer och om modeller PRT 1200 … Under ett års drift eller mer är det inte tillfredsställande. Det faktum att på grund av enhetens vikt måste du hålla den med två händer när du arbetar är bara ett oundvikligt ögonblick.

Det är värt att notera att enheten under de första minuterna efter start snabbt kan värmas upp.

Bild
Bild

Det är lämpligt att avsluta granskningen kl modeller PRT 800 C Premium … Även de hantverkare som använder enheten mycket intensivt är nöjda. Monteringen av enheten är genomgående positiv. Utseendet på hissar och slag är kategoriskt uteslutet, medan applicering av kraftfulla slag säkerställs.

Den enda nackdelen är bräckligheten i märkeshuset, som måste skyddas från fall.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Att lära känna modellerna är inte allt. Var noga med att studera de tekniska nyanserna hos perforatorn, dess arbete, innan du ger pengar för det. För nybörjare, först och främst, bör du förstå: det finns ett direkt samband mellan enhetens massa och dess kraft. Det finns inga lättviktsmodeller som kan ge det mest kraftfulla slaget.

Även om det finns "mellanbönder", och till och med mycket värda sådana, är det troligt att förbättringen av denna egenskap uppnåddes på bekostnad av försvagning i något annat avseende.

Specialtillbehör är ett användbart tillskott. Om satsen redan innehåller dammsäkra och vibrationsbegränsande enheter är det mycket bra.

När det gäller hammarborrens elektriska "hjärta" är dess horisontella layout att föredra för hushållsmaskiner. Samtidigt behöver du inte stansa 3 armerade betongväggar varje dag. Därför är lätthet mycket viktigare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men varje professionell byggare och reparatör rekommenderas att välja enheter arrangerade i ett vertikalt mönster.

Faktum är att i detta fall är den maximala effekten och möjligheten att borra, mejsla utan avbrott längre dina egna intjänade pengar.

Passivt vibrationsskydd är ett användbart tillägg. Ja, det dämpar bara en liten del av vibrationerna, men det minskar dessutom risken för att bergborrningen glider ur dina händer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur fungerar man korrekt?

Även den billigaste roterande hammaren måste användas klokt. Annars kommer han inte att arbeta ens hälften av förfallodagen. Den viktigaste regeln är korrekt insättning av borr eller borr. Du behöver bara fixa och ta bort dessa enheter enligt instruktionerna. När du planerar att använda slagläget måste du använda ett skyddande smörjmedel under märket hos borrmaskinens tillverkare ..

Extremt viktigt! Impact -läget är lämpligt för bearbetning av sten, tegel eller betong, liksom andra hårda byggstenar. Att använda den när du arbetar med trä, stål och icke-järnmetaller är helt enkelt slöseri med verktygets resurser.

Detta påverkar inte arbetets hastighet och kvalitet. Det är också omöjligt att slå på chockläget när arbetsdelen inte vilar mot ytan. Luftangrepp är extremt skadligt för tekniken.

Bild
Bild

När du arbetar med en bergborr är det alltid bäst att använda en säkerhetshylsa. Det är hon som hjälper till att undvika obehagliga konsekvenser både för utrustningen och för dess ägare, om plötsligt borr eller borr fastnar. Det är kategoriskt oacceptabelt att sätta press på borrmaskinen som helhet eller på handtaget. Vanligtvis börjar de arbeta med lägsta hastighet, först då ökar de gradvis.

Och du bör också komma ihåg sådana regler som:

  • perforatorn kyls bara genom att stanna under en viss tid, och inget annat;
  • Innan arbetet påbörjas bör du kontrollera kvaliteten på höljet och alla ledningar.
  • det är oönskat att borra eller slå i något utan skyddsglasögon och handskar.
Bild
Bild

Hur reparerar du dig själv?

Även för professionella, försiktiga användare går hammarborrar ibland sönder. Men du kan göra något för att rätta till situationen med dina egna händer. Utan att kontakta specialiserade reparationscentraler är det möjligt att byta ut borstar och förrätter, ett lager och en omkopplare, till och med en strömkabel. Hemrenovering kommer sannolikt att göras med lätta hammarborrar.

Allvarliga professionella verktyg rekommenderas inte att repareras med egna händer.

Bild
Bild

Demontering av stansen är följande:

  • änddelen, brickan, fjädern och kulan avlägsnas sekventiellt;
  • låsa upp höljet;
  • ta ändarna av tråden som matar statorn;
  • dra ut borstehållaren;
  • växellådan och huset sprids isär så att omkopplaren kan dras ut;
  • håll kroppen i ett skruvstycke, ta ut de nödvändiga delarna;
  • de byts ut eller rengörs;
  • samla allt i omvänd ordning.

Rekommenderad: