Perforator "Kaliber": Hur Man Reparerar? Hur Väljer Man? Användarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Perforator "Kaliber": Hur Man Reparerar? Hur Väljer Man? Användarrecensioner

Video: Perforator
Video: Ljuddämpare råd och tips 2024, Maj
Perforator "Kaliber": Hur Man Reparerar? Hur Väljer Man? Användarrecensioner
Perforator "Kaliber": Hur Man Reparerar? Hur Väljer Man? Användarrecensioner
Anonim

Kvaliteten på reparations- och byggnadsarbetet är lika beroende av både egenskaperna hos verktyget som används och befälhavarens skicklighet. Vår artikel är ägnad åt funktionerna i valet och driften av "Kaliber" perforator.

Särdrag

Tillverkningen av stansare av Kalibr -varumärket utförs av Moskva -företaget med samma namn, som grundades 2001. Förutom borrning producerar företaget även andra typer av elverktyg, samt svets-, kompressions- och agroteknisk utrustning. När man utvecklar nya modeller genomgår företaget modernisering av befintliga, tack vare vilka framgångsrika tekniska fynd utvecklas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Monteringen av företagets färdiga produkter utförs delvis i Kina och passerar sedan en kvalitetskontroll i flera steg i Moskva, tack vare vilket företaget lyckas uppnå ett acceptabelt förhållande mellan pris och kvalitet. Servicecenter och företagskontor finns nu i hela Ryssland - från Kaliningrad till Kamchatka och från Murmansk till Derbent.

De flesta modeller, med få undantag, har en standard pistolgreppsdesign med ett avtagbart, justerbart grepp. Alla modeller är utrustade med en regulator för hastigheten och frekvensen av slag per minut, och har också tre driftsätt - borrning, slagning och kombinerat läge. Lägesomkopplaren är utrustad med ett lås. Alla modeller använder SDS-plus borrfästningssystem.

Bild
Bild

Räckvidd

Modellutbudet av perforatorer i företaget är uppdelat i två serier - verktyg för hushålls- och halvprofessionellt bruk och en serie professionella perforatorer "Master" av ökad kraft. Alla modeller i "Master" -serien är utrustade med en back.

Följande produkter ingår i serien med standardmodeller

  • EP-650/24 - det budgetmässiga och minst kraftfulla alternativet till ett pris på upp till 4000 rubel, vilket med en effekt på 650 W låter skruvhastigheten nå 840 varv / min. / min. och frekvensen av slag upp till 4850 slag. / min. Slagkraften hos denna modell är 2 J. Sådana egenskaper är tillräckligt för att göra hål i metall upp till 13 mm djupa och i betong - upp till 24 mm.
  • EP-800 - version med en effekt på 800 W, borrhastighet upp till 1300 rpm. / min. och frekvensen av slag upp till 5500 slag. / min. Slagenergin i verktyget ökas till 2,8 J, vilket ökar borrdjupet i betong upp till 26 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • EP-800/26 - vid en effekt på 800 W har den reducerats till 900 varv / min. / min. rotationshastighet och upp till 4000 slag. / min. påverkansfrekvens. I detta fall är slagkraften 3,2 J. Modellen är utrustad med en backfunktion.
  • EP-800 / 30MR - egenskaperna hos denna modell liknar i många avseenden egenskaperna hos den föregående, men det maximala borrningsdjupet i betong når 30 mm. Enheten använder en metallväxellåda, vilket ökar tillförlitligheten.
  • EP-870/26 - en modell med metallväxellåda och ökad effekt upp till 870 W. Varvtalet når 870 rpm. / min., och frekvensen i chockläget - 3150 slag. / min. vid en slagkraft på 4,5 J. En särskiljande egenskap är handtagskonsolen, som ökar skyddet för föraren från eventuella skador.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • EP-950/30 - 950 W -modell med omvänd funktion. Borrhastighet - upp till 950 varv / min / min., i chockläge, utvecklar den en hastighet på upp till 5300 slag. / min. vid en slagkraft på 3,2 J. Det maximala djupet av hål i betong är 30 mm.
  • EP-1500/36 - den mest kraftfulla modellen från standardserien (1,5 kW). Varvtalet når 950 varv / min. / min., och chockläget kännetecknas av en hastighet på upp till 4200 slag. / min. med energin i ett slag 5,5 J. Sådana egenskaper gör det möjligt att göra hål i betong upp till 36 mm djup. Modellen kännetecknas av närvaron av ett handtagskonsol.
Bild
Bild
Bild
Bild

Serien "Master" innehåller följande verktyg

  • EP-800 / 26M - kännetecknas av varvtal upp till 930 rpm. / min., slagfrekvens upp till 5000 slag. / min. med en slagkraft på 2,6 J. Gör det möjligt att göra hål i betong upp till 26 mm djup.
  • EP-900 / 30M - med en effekt på 900 W gör det möjligt att borra betong till ett djup av 30 mm. Borrhastighet - upp till 850 varv / min. / min., frekvensen av slag - 4700 slag. / min., slagkraft - 3,2 J.
  • EP-1100 / 30M - kännetecknas av närvaron av ett handtagskonsol och en effekt på 1,1 kW, skiljer sig i en slagkraft på 4 J.
  • EP-2000 / 50M - förutom den huvudsakliga, har den en extra handtagskonsol. Företagets mest kraftfulla modell - med en effekt på 2 kW når slagkraften 25 J.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

  • Den största fördelen med "Kaliber" perforatorer är deras låga pris i jämförelse med de flesta analoger med en högre energi på ett slag.
  • Ett annat plus är tillgången på de flesta reservdelar till företagets verktyg och närvaron av ett omfattande nätverk av SC.
  • Slutligen innehåller leveransomfånget för många modeller många användbara tillägg - ett verktygslåda, håldjupstopp, en uppsättning borrar och borrbitar.
Bild
Bild
Bild
Bild

En av de största nackdelarna med nästan alla modeller av verktyget i fråga är kollektorns låga tillförlitlighet, som ofta misslyckas även under garantiperioden. Tyvärr är det omöjligt att kalla "Kaliber" perforatorer mycket praktiska att använda pga hög vibration och buller som åtföljer deras drift, liksom på grund av deras stora i förhållande till modeller med liknande masskraft (cirka 3,5 kg för alla hushållsvariationer).

En annan olägenhet är behovet av att stoppa instrumentet för att byta läge. Trots ett ganska brett utbud av delar och tillbehör som levereras med verktyget ingår inte fett i leveranssetet och du måste köpa det separat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för användning

  • Innan arbetet påbörjas, efter ett långt uppehåll, måste du låta verktyget fungera en stund i borrläget. Detta kommer att omfördela smörjmedlet inuti det och värma upp motorn.
  • Underlåtenhet att följa de driftsätt som rekommenderas i instruktionerna är full av överhettning, gnistbildning, lukten av bränd plast och som ett resultat av ett snabbt fel på uppsamlaren. Därför ska du inte försöka göra en serie djupa hål i ett pass, du bör låta verktyget svalna i 10 minuter.
Bild
Bild

Du kan öka bergborrfördelarens tillförlitlighet genom att slipa det regelbundet. Signalen om att det är dags att utföra denna operation kommer att vara en ökning av gnistintensiteten. För slipning måste kollektorn demonteras och fästas vid rotoraxelns ände i en borr genom en foliepackning. Innan slipning är det absolut nödvändigt att centrera rotorn i borrchucken. Malning görs bäst med en fil eller en smörjduk med finare korn från # 100. För att undvika skador och för att förbättra ytfinishen är det bäst att linda sandpappret runt ett träblock

Glöm inte att smörja verktyget före montering vid reparation och underhåll.

Bild
Bild

Användarrecensioner

I allmänhet är majoriteten av ägare av "Caliber" roterande hammare nöjda med sitt köp och noterar att de för sina pengar fick relativt ett högkvalitativt och kraftfullt verktyg som låter dig utföra hela det arbete som krävs i vardagen och små konstruktioner . Många användare i sina recensioner berömmer separat kvaliteten på enhetens nätverkskabel, som är gjord av tätt gummi och tolererar låga temperaturer väl. Vissa noterar närvaron i leveransuppsättningen av en resväska och en hel uppsättning borrar, vilket gör att de kan spara på inköp av ytterligare tillbehör.

Den största kritiken orsakas av den snabba överhettningskaraktäristiken hos alla Calibermodeller, som åtföljs av märkbar gnista och en obehaglig plastlukt. En annan nackdel med alla modeller av roterande hammare, som de flesta användare tycker är extremt obekväm, är deras högre vikt jämfört med analoger, vilket gör användningen av verktyget mindre bekvämt. Vissa hantverkare tycker att bristen på omvänd läge i budgetmodeller är obekvämt.

Rekommenderad: