Trämjöl: Applikations- Och Produktionsteknik, Utrustning För Tillverkning Och GOST, Tekniska Förhållanden. Varför Läggs Det Till Karboliter?

Innehållsförteckning:

Video: Trämjöl: Applikations- Och Produktionsteknik, Utrustning För Tillverkning Och GOST, Tekniska Förhållanden. Varför Läggs Det Till Karboliter?

Video: Trämjöl: Applikations- Och Produktionsteknik, Utrustning För Tillverkning Och GOST, Tekniska Förhållanden. Varför Läggs Det Till Karboliter?
Video: BEKY Wood Flour Production Process 2024, Maj
Trämjöl: Applikations- Och Produktionsteknik, Utrustning För Tillverkning Och GOST, Tekniska Förhållanden. Varför Läggs Det Till Karboliter?
Trämjöl: Applikations- Och Produktionsteknik, Utrustning För Tillverkning Och GOST, Tekniska Förhållanden. Varför Läggs Det Till Karboliter?
Anonim

Trämjöl är en ganska populär typ av råmaterial som används på olika områden i människolivet . Idag i vår artikel kommer vi att titta närmare på beskrivningen av detta material och dess särdrag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Generellt sett är trämjöl ett pulver som består av spridda granulat. Denna typ av råmaterial produceras under strikt definierade tekniska förhållanden. och måste följa GOST -standarden . Det bör noteras att trämjöl skapas med hjälp av en speciell mekanisk typ av bearbetning.

För att göra mjöl kan du använda valfritt träavfall. Oftast spelar sågspån, spån eller stubbar denna roll. Det är också viktigt att veta att, beroende på vilka råvaror som används, skiljer trämjöl i kvalitet och är därför uppdelat i flera sorter: den högsta, första och andra.

Förutom den kvalitativa klassificeringen av trämjöl finns det också en sammansättningsklassificering av råvaror. I detta avseende finns det tre alternativ - barrträd, lövfällande och blandade.

Samtidigt, under produktionsprocessen, används endast en träslag mycket sällan, oftast förekommer en blandning i vissa proportioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Liksom alla andra material har trämjöl ett antal unika egenskaper:

  • Tillgänglighet 9 sorter , som skiljer sig väsentligt åt i sina individuella egenskaper;
  • naturlig sammansättning , frånvaro av konstgjorda föroreningar och tillsatser;
  • olika färger , som bestäms av den specifika träslag som används;
  • brett spektrum av densiteter vars indikatorer varierar från 100 kg / m³ till 220 kg / m³;
  • hög hygroskopiska egenskaper (detta innebär att trämjöl har förmågan att absorbera oönskad fukt och därigenom bibehålla optimala förhållanden i rummet);
  • råmaterial tappar inte sina kvaliteter under dess användning;
  • tixotropisk egendom (dvs förmågan att minska viskositeten från mekanisk påkänning och öka viskositeten i vila);
  • hög antändningstemperatur , som är 200 grader Celsius.

Innan du köper trämjöl bör du noggrant studera och utvärdera dess listade egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Primära krav

För att trämjöl ska användas för sitt avsedda ändamål, råvaror måste uppfylla vissa krav:

  • storleken på partiklarna som utgör träpulvret, bör inte överstiga 1,2 mm;
  • i produktion är det tillåtet att använda endast naturmaterial , även ämnen som brandskyddsmedel eller antiseptika är oacceptabla;
  • för produktion av råvaror av högsta kvalitet kan du använda slöseri med uteslutande nyslipade träd;
  • För premiummjöl är det obligatoriskt torkningsproceduren etc.

Innan du köper och använder materialet är det därför absolut nödvändigt att du ser till att produkten du köper uppfyller alla krav (till exempel kan du kräva lämpliga kvalitetscertifikat). Annars bör du vägra att köpa den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produktionsteknik

Först och främst ska det sägas att processen att göra trämjöl är ganska enkel . Dessutom har det en låg kostnad. I produktionsprocessen kan du använda både inhemsk och importerad utrustning (till exempel från Japan). På ett eller annat sätt bör maskinen i huvudsak vara en kvarn (eller en kvarn eller en kvarn) av sågspån, spån eller stubbar (eller något annat material från vilket trämjöl tillverkas och erhålls).

I allmänhet är linjen för produktion av trämjöl en ganska lovande gren av ekonomin på vår stats territorium.

När det gäller de direkta metoderna för tillverkning och erhållande av råvaror, den s.k " Dynamisk autogen slipning ", vilket är möjligt på grund av påverkan av starka luftströmmar. I detta fall bör detta förfarande fortsätta vid en lämplig lufttemperatur och i enlighet med den erforderliga kemiska sammansättningen av luftmassorna i butiken. Efter att materialet har tillverkats börjar förpacknings- och förpackningsstadiet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på en kort guide för att göra trämjöl i en industriell miljö

  1. För det första, du måste välja rätt trä . Sortering av avfall är obligatoriskt, inget ruttet, ruttet eller material infekterat med skadedjur eller sjukdomar används.
  2. Därefter sker processen med att krossa trädet tills tills du ser önskad mjölig konsistens .
  3. Våt pulverformig massa anpassad till torkningsproceduren .
Bild
Bild

Frimärken

Som nämnts ovan finns det 9 kvaliteter trämjöl, vars indikatorer och egenskaper regleras av GOST. Var och en av varumärkena har sin egen konventionella digitala eller brevbeteckning: 120, 140, 160, 180, 200, 250, T, 560, 1250.

Vid inköp av träpulver är det viktigt att också vara uppmärksam på etikettens färgkodning. Med en ökning av antalet, som är kännetecknande för märket, ökar storleken på partiklarna som utgör pulvret.

Bild
Bild

Populära tillverkare

För industriella (eller andra ändamål) kan du använda trämjöl tillverkat i Ryssland eller det material som kom till vårt land på grund av import. Tänk på flera populära materialtillverkare.

  1. Träindustrikomplex har arbetat sedan 1999. Under sin existens på marknaden har den redan lyckats vinna konsumenternas förtroende. Sortimentet innehåller inte bara trämjöl, utan också ett stort antal relaterade produkter.
  2. Företag "Horisont " är en av de största producenterna av trämjöl. Varumärket ligger i staden Yoshkar-Ola.
  3. NOVOMIX -märke - är ett Novosibirsk -företag som producerar innovativa byggmaterial.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

I allmänhet appliceras trämjöl på olika områden i människolivet … Så det används till exempel i lim, i trädgården, för WPC, för tillverkning av varor som bulk och gjutna produkter, det läggs också till karboliter etc. Generellt sett finns det två huvudsakliga tillämpningsområden för trämjöl.

Bild
Bild

Industri

Trämjöl används ofta för att göra titanvitt, vilket i sig är ett populärt och mycket använt kosttillskott. Dessutom är cellulosa tillverkad av träråvaror, som i sin tur används vid tillverkning av material som: svetselektroder, konstruktion av gipsskivor, keramik, finishblandningar, linoleum, etc.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gödsel och foder

En annan viktig användning för träpulver är växtgödsel och djurfoder. Så, med hjälp av trämjöl, lossas jordar och tunga jordar befruktas. Dessutom kan svamp, plantor etc. odlas i råvaror.

När det gäller materialets foderanvändning bör det i detta avseende noteras att trämjöl är en komponent som har en positiv effekt på matsmältningen av djur.

Rekommenderad: