Galvaniserade Profiler: Stål För Ramkonstruktion, 20x20, 40x20 Och Andra Storlekar, Tillverkning Av Byggnadsprofiler För Taket

Innehållsförteckning:

Video: Galvaniserade Profiler: Stål För Ramkonstruktion, 20x20, 40x20 Och Andra Storlekar, Tillverkning Av Byggnadsprofiler För Taket

Video: Galvaniserade Profiler: Stål För Ramkonstruktion, 20x20, 40x20 Och Andra Storlekar, Tillverkning Av Byggnadsprofiler För Taket
Video: Menelaou Steel Frame Homes — Presentation 2024, Maj
Galvaniserade Profiler: Stål För Ramkonstruktion, 20x20, 40x20 Och Andra Storlekar, Tillverkning Av Byggnadsprofiler För Taket
Galvaniserade Profiler: Stål För Ramkonstruktion, 20x20, 40x20 Och Andra Storlekar, Tillverkning Av Byggnadsprofiler För Taket
Anonim

Att känna till sorterna av galvaniserade profiler och andra nyanser av deras användning är nödvändigt för varje hantverkare och inte bara. Det finns stålprofiler för ramkonstruktion och andra typer av 20x20, 40x20 och andra storlekar. Produktionen av byggprofiler för tak och andra strukturer är också organiserad - allt detta är också värt att utforska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Högkvalitativa galvaniserade profiler används alltmer inom konstruktion och andra områden. Fram till nyligen, i början av 2010 -talet, trodde man att sådant material endast är lämpligt för sekundära, uppenbarligen anspråkslösa byggnader med utseende. Hangarer, lagerkomplex och så vidare gjordes av det. Användningen av mer och mer avancerad teknik har dock förändrat situationen, och nu är sådana råvaror efterfrågade vid byggandet av till och med kapitalbostadshus.

Till förmån för galvaniserade profilerade produkter bevisas av:

  • bekvämt pris;
  • lång livslängd;
  • tillförlitlighet även vid intensiv mekanisk påfrestning;
  • enkel transport;
  • en mängd olika nyanser och grundfärger;
  • minimal risk för frätande förändringar;
  • enkel installation;
  • lämplighet för efterföljande bindning med en mängd olika material.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur görs profiler?

Professionell tillverkning av profilstrukturer för ytterligare galvanisering kan endast utföras på grundval av högkvalitativa råvaror. Det visar sig vara stål med hög kolhalt eller med tillsats av olika legeringskomponenter. I vissa fall används till exempel St4kp eller St2ps legering . Men det finns situationer när 09g2s-12 stål behövs. Det tolererar perfekt effekterna av negativa temperaturer eller havsvatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Profiltillverkningsprocessen innebär användning av stora lager och imponerande lyftutrustning . Minsta bredd på kranhissarna är 9 m. En plattform måste finnas för lossning av lastbilar eller till och med järnvägsvagnar med stålspolar. Den huvudsakliga arbetsutrustningen är en profilböjningsmaskin.

I de flesta fall böjs metallen kallt, eftersom den är mer ekonomisk och gör att du kan uppnå en högre ytkvalitet; den heta metoden har dock sina fördelar, och det slutliga beslutet fattas bäst efter samråd med ingenjörerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Råvaror levereras till själva produktionslinjerna i form av långa stålbälten. Tjockleken på dessa remsor måste vara minst 0,3 mm, annars garanteras inte kvaliteten och tillförlitligheten. Bredden väljs enligt kategorin och syftet med en viss sats med produkter. Det finns inga entydiga standarder här, och huvudparametrarna är nästan alltid överens med kunderna. Men ändå har praktiken visat att takprofilen ska vara gjord av tillbehör med en bredd på 120 mm, och för styrningarna behövs en bredd på 80 mm.

Galvanisering kan göras:

  • kall (målning) metod;
  • användning av ett galvaniseringsbad;
  • genom hett arbete;
  • zinksprutning med användning av en gas-termisk teknik;
  • termisk spridningsmetod.
Bild
Bild
Bild
Bild

Skyddsbeläggningens livslängd bestäms direkt av mängden zink som införs . Självklart utförs valet av metoden med hänsyn till hur arbetsstycket som ska bearbetas kan användas i framtiden. Ibland kan samma profil kombinera flera olika typer av beläggning (på kanterna, i ändarna, i sektioner längs längden).

Varmförzinkning är miljömässigt osäker och oekonomisk, men uppnår fenomenal kvalitet och hållbarhet. Innan sådant arbete utförs måste ytan beläggas med ett speciellt flussmedel och torkas noggrant.

Bild
Bild

Översikt av arter

Guider

Denna typ av profilelement har länge och konsekvent etablerat sig på marknaden. Dess namn talar för sig själv - det är grunden för att fästa huvuddelen av profilelementen på både horisontella och vertikala ytor . Det är, det är det som "riktar" dem och sätter den allmänna vektorn för arbetet. Den vanliga längden på en sektion är 3000 eller 4000 mm. Men naturligtvis kan den moderna industrin också tillverka produkter med andra dimensioner på beställning.

Bild
Bild

Tak

Denna typ av specialböjda produkter kallas ofta T-formade profiler. I motsats till namnet är de fästa inte bara i tak utan även på andra ytor. En sådan metallkonstruktion används huvudsakligen i svarvformat för kapitalbearbetning . Eftersom speciella dekorativa egenskaper inte behövs, kommer bedömningen av profildelar efter deras förstärkande egenskaper, genom deras förmåga att motstå mekanisk påfrestning och stötpåverkan i förgrunden.

Bild
Bild

Kuggstång

Alternativt namn - U -formade metallprodukter. Detta är namnet på ramen som skapats för bärande väggar. Säker, när det gäller hållfasthetsegenskaper måste en sådan produkt också uppfylla de strängaste kraven och standarderna . Rackmoduler är fästa på skenorna, och kvaliteten på deras dockning är en av de viktigaste parametrarna vid normal drift. Oftast erhålls en sådan profil genom kallvalsning för att säkerställa högsta möjliga ytkvalitet.

Särskilda korrugerade hyllor läggs till i ställen av en anledning . De ger ökad bärighet. Konstruktionens längd väljs i enlighet med väggens höjd. I standardrum för lägenheter kan du helt enkelt begränsa dig till detta.

När det gäller andra rum styrs de av de mått vid vilka mindre rester finns kvar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörn

De försöker använda sådana strukturer när de installerar gipsskivor. De hjälper till att effektivt forma hörnen av kapitalstrukturen . I vissa fall limmas ytterligare ett nät på ytan av kallformade produkter. Den är utformad för att ge full vidhäftning i den slutliga finishen. Skillnaden mellan modellerna beror på om de är klassade för våta förhållanden eller inte.

Den U-formade sektionen produceras oftast genom kallvalsning . Metoden garanterar säkerheten och hög kvalitet på ytan. Den vanliga längden är 2000 mm. Tjockleken är oftast 2 mm. Slutligen används den varma profilen främst för fönster och dörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Stålmetallprofiler är efterfrågade inom maskinteknik och olika andra produktionsområden. Detta är ett relativt billigt material. I de flesta fall är produkter fortfarande framställda av stål med ett zinkskikt . Det är mycket mer pålitligt och stabilt. Jämfört med aluminium är det ett starkare material.

Bild
Bild

Mått och vikt

Parametrarna är starkt beroende av produktens dimensioner. Så, ett profilmaterial med en sektion på 20x20 och en tjocklek på 1 mm väger 0,58 kg. Modifiering 150x150 enligt GOST har en massa på 22, 43 kg (med ett metallskikt på 0,5 cm). Andra alternativ (i kilogram):

  • 40x20 med 0,2 cm (eller, vilket är samma, 20x40) - 1,704;
  • 40x40 (0, 3) - 3 kg 360 g;
  • 30x30 (0, 1) - 900 g;
  • 100x50 (med en tjocklek på 0,45) - exakt 2,5 kg.

I vissa fall används 100x20 profiler - och detta är ett helt berättigat alternativ. Andra versioner:

  • 50x50 med en tjocklek av 2 mm - 2 kg 960 g per 1 löpmeter. m;
  • 60x27 (populär Knauf -produkt, väger 600 g per 1 meter);
  • 60x60 med ett lager på 6 mm - 9 kg 690 g.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Profilen med ett yttre zinkskikt används ofta för ramkonstruktion. Specialister uppskattar framför allt att detta material inte krymper. Som du vet är problemet med krympning typiskt även för de bästa träslag. Behandling minskar bara denna fara, men eliminerar den inte. En profil som byggnadsram för ett hus och ett material för svarvning av gipsfiberskivor, gips, spånskivor och fiberplattor, cementspånskivor är attraktivt:

  • enkel installation;
  • ingen risk för ruttning och organisk förstöring;
  • utmärkt slitstyrka;
  • utmärkt kompatibilitet med andra byggmaterial;
  • möjligheten att använda i en mängd olika arkitektoniska och designprojekt.

Ofta tas även galvaniserade profiler för taket (i formatet wellpapp). De är miljövänliga och kan erbjuda en mängd olika designlösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möjligheterna att måla med den moderna tekniska nivån är mycket stora. Däck förtränger säkert skiffer. Det är mycket starkare, mer pålitligt och mer hållbart, du kan gå på det med fullständig sinnesro.

Galvaniserade balkar med variabelt tvärsnitt är också efterfrågade. De används vid konstruktion av prefabricerade byggnader. Lätta stålkonstruktioner är gjorda av metall från 1,5 till 4 mm tjocka. LSTK -tekniken är oacceptabel för byggande av lager, men den används som tillfälliga alternativ för nödsituationer, för lätta privata byggnader och för kommersiell utrustning. Det är ganska logiskt att använda samma material i strukturer som ständigt är i kontakt med den yttre miljön:

  • växthus;
  • ställ med öppna lager;
  • ramen på släpet för en bil eller lastbil.

Rekommenderad: