Inomhusväxter Med Långa Blad (40 Bilder): Med Smala Tunna Blad Och En Taggig Blomma Med Vassa Långsträckta Löv, Andra Typer

Innehållsförteckning:

Video: Inomhusväxter Med Långa Blad (40 Bilder): Med Smala Tunna Blad Och En Taggig Blomma Med Vassa Långsträckta Löv, Andra Typer

Video: Inomhusväxter Med Långa Blad (40 Bilder): Med Smala Tunna Blad Och En Taggig Blomma Med Vassa Långsträckta Löv, Andra Typer
Video: ALOCASIA MICHOLIZIANA MÄTER MED TUMSTOCK NYTT BLAD 2024, April
Inomhusväxter Med Långa Blad (40 Bilder): Med Smala Tunna Blad Och En Taggig Blomma Med Vassa Långsträckta Löv, Andra Typer
Inomhusväxter Med Långa Blad (40 Bilder): Med Smala Tunna Blad Och En Taggig Blomma Med Vassa Långsträckta Löv, Andra Typer
Anonim

Inomhusväxter gör alltid heminredning mysigare och mer inbjudande. Detta gäller inte bara miniatyrblommor med knoppar i olika färger, utan också gröna husdjur med långa blad. De senare lockar mer uppmärksamhet, är uttrycksfulla och går sällan förlorade mot den allmänna bakgrunden. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på några av de populära sorterna av dessa växter och titta på några tips för att ta hand om dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Inomhusväxter kommer aldrig att sluta locka människor i alla åldrar. Gröna husdjur kan dekorera nästan alla miljöer, oavsett stil och färgkombinationer . Det är därför de så ofta installeras hemma, på kontor och på olika institutioner.

Husblommor, prydda med spektakulära bladplattor av imponerande längd, finns i många bostäder . De lämnas sällan utan uppsikt, eftersom de tydligt synliga bladen är detaljerna som ofta är de första som fångar ögat. Dessa levande dekorationer ser uttrycksfulla ut, och med deras hjälp kan du fylla en mängd interiörkompositioner med liv och färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många av de långbladiga blommorna kan nå imponerande höjder. Ofta växer dessa gröna husdjur till att bli enorma, och du måste tilldela mer ledigt utrymme för dem.

Men det finns också fler miniatyrprover som kan placeras på ett bord eller fönsterbrädan utan störningar. Oavsett sorter som diskuteras, kräver någon av dem kompetent vård.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Det finns många olika typer av inomhusblommor som har långsträckta bladplattor. Var och en av dem har sina egna egenskaper och externa parametrar. Låt oss titta närmare på de mest populära och ofta förekommande exemplaren.

Svärmors tunga

Det andra namnet på denna växt som är känt för många är sansevieria. Denna kultur började kallas "svärmor" på grund av de långa bladen av en karakteristisk, ofullkomligt jämn form . Detta är en opretentiös krukväxt som även en blomsterhandlare som aldrig har stött på sådana blommor tidigare kan växa.

Ursprungslandet för "svärmor" är Afrika . Den kommer från agavefamiljen och har över 60 arter. Bland skönheterna i sansevieria finns det till och med exemplar som växer i tropikerna på trädgrenar (epifytter).

Bild
Bild
Bild
Bild

"Svärmors tunga" kännetecknas inte bara av fasta mörkgröna, ofta breda löv, utan också av en stark rhizom, som gör att växten lätt kan överleva torra perioder. Kulturen klarar sig utan att vattna länge, och det kommer inte att få några negativa konsekvenser.

Stolt sansevieria är kravlöst, men du måste vara beredd på att dess tunga långa blad kommer att falla ur potten . För plantering behöver du lös jord och en rymlig kruka.

Det är lämpligt att välja lerbehållare, eftersom växtens rötter helt enkelt kommer att bryta plastbehållaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dracaena

Dracaena är en av de mest populära inomhusväxterna. Ta bara hand om henne. Dracaena blomsterodlare lockas främst av dess rika utseende . En sådan växt kommer lätt att passa in i många miljöer och kommer att bli deras höjdpunkt.

Dracaena är en älskare av måttliga temperaturvärden . På sommaren känns växten bekväm vid en temperatur på 20-25 grader och på vintern - minst 15 grader. Under varma årstider kommer det inte att vara överflödigt att ta dracaena till frisk luft.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna växt, med långa, smala, tunna och skarpa kronblad i ändarna, behöver en tillräcklig mängd naturligt ljus, men den måste skyddas från direkt solljus. Denna skönhet kan placeras på norra eller västra sidan.

Korrekt vattning av blomman är viktigt. Dracaena älskar fukt, så det måste vattnas rikligt. Låt inte övertorkning av ett jordkoma. Marken ska alltid vara något fuktig. Men det är inte tillåtet att överfylla kulturen heller. Stagnerat vatten tillsammans med låga temperaturer kommer att leda till rotdöd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Yucca

Spektakulär vintergrön med nordamerikanska rötter. Det finns mer än 40 underarter av denna spektakulära kultur . Yucca är antingen rosett eller trädliknande. Ibland når bladen på denna växt 100 cm i längd. Bladblad samlas i ett gäng eller snygga rosetter.

I höjd kan denna växt nå allvarliga märken. Det finns exemplar som är flera meter långa, men det finns också fler "blygsamma" blommor, vars tillväxt inte når mer än 1 m.

Färgen på bladen kan också variera . De är mörkgröna eller gråa. Det finns exemplar vars blad är helt jämna, tandade, fallande eller släta. Kulturens blommor är vanligtvis vita eller beige. Blommornas form kan likna koppar eller klockor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om denna blomma växer hemma, kommer den inte ständigt att glädja människor med frodig blomning. Yucca kan bara blomma vackert i trädgården.

Det finns flera underarter av denna kultur, till exempel:

  • aloe blad;
  • "Whippla";
  • taggig;
  • "Härlig";
  • "Shidigera";
  • kortbladig;
  • coracoid;
  • trådformig;
  • elefant.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Yucca är en växt som älskar mycket ljus. Vid intensiv tillväxt kräver blomman särskilt bra belysning, men som i de fall som beskrivs ovan är det bättre att skydda planteringen från solens direkta strålar.

Hemma får denna blomma växa i en lämplig blomkruka . Det är viktigt att korrekt välja den bästa platsen för denna kultur, med tanke på dess storlek.

Du bör inte tilldela för litet och lågt hörn för Yucca om hon blir lång och frodig. Trånga förhållanden fungerar inte bra för denna anläggning.

Bild
Bild

Klorofytum

En av de mest opretentiösa växterna. Det är en attraktiv örtartad flerårig med gröna eller vitgröna smala bladblad. Det finns en hängande mustasch med små buskar av nya växter. Precis som den populära och välkända pelargonen kan denna kultur växa utan problem i nästan vilken jord som helst. Grytan kan vara av alla storlekar. Chlorophytum kan placeras både i skuggan och i ett upplyst område i huset . Du kan inte vattna denna växt på en månad, på grund av vilken den kan blekna, blekna och till och med sjunka, men även under sådana omständigheter hotar den inte att torka ut.

Bild
Bild

Om du inte sparar vatten till den här blomman kommer den att starta upp så bra rhizomer att det blir svårt för dem att passa i en kruka. Som ett resultat kommer ett stort antal barn att dyka upp, så att en imponerande massa långt löv förångar fukt. Rhizomerna i växten i fråga är alltid köttiga och täta. Fukt ackumuleras i dem. Om det är lite vattning för plantering kommer det att fortsätta leva normalt på bekostnad av dessa vattentillgångar.

Chlorophytum lever i genomsnitt cirka 10 år. Fäster uppmärksamhet med långa gröna eller tråkiga blad. De har kontrasterande längsgående ränder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nolina

Detta är en lövfällande prydnadsväxter. Hemma kan den nå 2 m. Nolina har en stam som expanderar närmare basen. Det är denna förlängning som representerar platsen för vattenreserver. Växtens rötter går ner i marken till ett blygsamt djup, så blomman matas från markens övre lager.

Nolina har långa bladblad med en karakteristisk mörkgrön färg. På grund av detta ser växten väldigt mycket ut som en frodig palm. Lövverket ligger främst på toppen av grenarna, som är upprätt.

Bild
Bild

Bladen på denna växt är långa och smala. Kultur är mycket förtjust i tillräcklig mängd ljus. Det rekommenderas att placera krukan med nolina på de norra eller västra fönsterbrädorna, eftersom den på södra sidan kan drabbas av onödigt aggressiv exponering för solens strålar. På vintern går växten i viloläge, men den behöver fortfarande ljus, så du måste ta hand om att installera konstgjorda ljuskällor.

Växten behöver aktiv vattning på våren och sommaren. Men för ofta är det inte nödvändigt att vattna blommorna; tvärtom är det bättre att tillgripa dessa vårdprocedurer sällan. Du bör inte förvara nolin i fuktig jord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas att torka av de långa bladen på den aktuella växten då och då och sprida dem.

För dessa procedurer krävs endast kokt vatten. Om det inte finns tid för preliminär kokning av vätskan, måste den åtminstone insisteras.

Bild
Bild

Vårdtips

Om du bestämmer dig för att dekorera ditt hem med levande dekorationer - spektakulära växter med långsträckta löv, bör du vara beredd på att de behöver rätt vård. Till trädgårdsmästarnas glädje är många av sorterna av dessa grödor kända för sin anspråkslöshet, och det är mycket lätt att ta hand om dem . Men det betyder inte att du kan ge upp på landningar och inte behålla deras skönhet och hälsa på något sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på några användbara riktlinjer för att hålla sådana gröna husdjur

  • Vi får inte glömma att vattna plantorna. Olika typer kräver olika vattning. Vissa grödor är mer fuktälskande, medan andra tvärtom inte tolererar när jorden där de ligger är vattentät. Det viktigaste är att inte lämna husdjur utan vätska på länge, men du bör inte heller få sina rötter att flyta i vatten (och på grund av denna ruttna).
  • Det är nödvändigt att göra lämplig befruktning, välja bra jordblandningar av en lämplig komposition.
  • Växter behöver snabb beskärning i enlighet med deras specifika art.
  • Instanser med långa blad kräver särskild omsorg. Deras löv måste vara noggrant och så noggrant som möjligt för att torka bort ackumulerat damm (eller smuts). Bladen är dessutom polerade. Det sista förfarandet behövs för att ge den planterade inomhusblomman en vacker glans och ett attraktivt utseende i allmänhet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du växer hemma alla typer av växter med långsträckta bladplattor är det viktigt att tänka på de temperaturer där de är bekvämare. Du bör också ta hänsyn till mängden ljus som de planterade blommorna behöver . De flesta långbladiga exemplar älskar solen, men i begränsade mängder. Florister måste se till att deras "gröna avdelningar" inte utsätts för de skadliga effekterna av direkt solljus. Denna regel kan inte försummas, annars kan kulturen lida allvarligt och täcka med brännskador.

Olika typer av blommor med långsträckta löv kräver transplantation vid olika tidsperioder . När du utför sådant arbete är det mycket viktigt att vara så försiktig som möjligt med rhizomerna. Även de tätaste och starkaste rötterna kan skadas av misstag och orsaka mycket allvarliga skador på denna växt. När du transplanterar sådana blommor måste du vara så försiktig och försiktig som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Växter med långa blad kan användas för att göra inredningen mer attraktiv och snygg. Låt oss överväga flera framgångsrika exempel på interiörensembler.

Den vackra yuccan kommer harmoniskt att passa in i vardagsrummets inre med en grov väggdekoration av trä. Växter kan planteras i stora keramiska blomkrukor och ordnas omgiven av en mjukbrun soffa. Det är lämpligt att placera hela ensemblen nära fönstret

Bild
Bild

Svärmors tunga, planterad i en stor snövit blomkruka, kommer att vara ett elegant tillskott till den minimalistiska sovrumsinredningen, designad i lugna ljusa färger. Blomman ska placeras nära träbädden

Bild
Bild

Nolina är en verkligt unik växt som ser väldigt intressant ut. Du kan plantera ett par av dessa träd i moderna svarta krukor med blanka ytor och lägga dem på piedestaler eller piedestaler med samma svarta färg. Mörka färger, i kombination med blanka ytor, kommer att bli eleganta komponenter i inredningen i en modern stil. Sådana dekorationer kommer att hitta sin plats mot en bakgrund av kontrasterande finish i grått, beige eller vitt

Rekommenderad: