Brädor 50x200x6000 Mm: Hur Många Bitar Finns I En Kub? Kantade Brädor 50 X 200 Mm Och Okantade, Torrhyvlade Och Andra, Vikt Och Volym

Innehållsförteckning:

Video: Brädor 50x200x6000 Mm: Hur Många Bitar Finns I En Kub? Kantade Brädor 50 X 200 Mm Och Okantade, Torrhyvlade Och Andra, Vikt Och Volym

Video: Brädor 50x200x6000 Mm: Hur Många Bitar Finns I En Kub? Kantade Brädor 50 X 200 Mm Och Okantade, Torrhyvlade Och Andra, Vikt Och Volym
Video: 1A Volume of a Cube 2024, April
Brädor 50x200x6000 Mm: Hur Många Bitar Finns I En Kub? Kantade Brädor 50 X 200 Mm Och Okantade, Torrhyvlade Och Andra, Vikt Och Volym
Brädor 50x200x6000 Mm: Hur Många Bitar Finns I En Kub? Kantade Brädor 50 X 200 Mm Och Okantade, Torrhyvlade Och Andra, Vikt Och Volym
Anonim

För närvarande används timmer för att organisera en mängd olika konstruktions- och efterbehandlingsarbeten. Det vanligaste alternativet anses vara träskivor, de kan vara av olika storlekar, vilket måste beaktas innan du köper dem. Idag kommer vi att prata om de viktigaste egenskaperna hos brädor 50x200x6000 mm, om vilka sorter de kan vara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper och egenskaper

Träskivor 50x200x6000 millimeter används ofta i individuell konstruktion. De har bra styrkaindikatorer. Sådant virke låter dig bygga pålitliga strukturer av olika typer.

Detta virke är i form av en parallellpiped. De kan ha antingen en något grov eller helt slät yta, beroende på typ av bearbetning.

Bild
Bild

Dessa brädor har också goda värmeisoleringsegenskaper, så de används ofta när du skapar bostadshus. Oftast torkas dessa material noggrant i kammarutrustning under produktionen . Produkter som bearbetas på detta sätt kännetecknas av större hållbarhet och motståndskraft, de används för konstruktion av starka och pålitliga strukturer.

Det finns också modeller av naturlig luftfuktighet som inte genomgår särskild torkning i kammaren.

Bild
Bild

Dessa prover används i konstruktion mycket mindre ofta, eftersom de inte kan skryta med sådan styrka och hållbarhet som den tidigare versionen.

Alla dessa modeller impregneras med speciella skyddande ämnen under produktionen, vilket förhindrar bildning av ruttnande områden och mögel . De stör också skadliga insekters handlingar. Träet behandlas separat med antiseptiska komponenter.

Bild
Bild

Ansökningar

Brädor av denna längd och bredd kan användas i en mängd olika installationsarbeten. De köps ofta för att lägga golv . Men samtidigt ges företräde åt modeller av kammartorkning.

De måste vara noggrant färdiga på alla sidor, annars håller golvet inte tillräckligt länge.

Bild
Bild

Dessutom kan brädor 200x50x6000 millimeter användas vid bildning av balkar för golv, olika stöd . De kan också köpas för att skapa alla slags möbler.

Dessa timmer kan också vara lämpliga för tillverkning av trädgårdsmöbler, lusthus, verandor och terrasser. Ibland bildar de trappstrukturer, skiljeväggar för lokalernas inre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning av arter

Idag finns det en mängd olika sågade trävaror avsedda för olika byggnadsarbeten. Låt oss markera några av de vanligaste alternativen.

Trim

Dessa typer av plankor görs genom att såga en hel stock på längden. Den trimmade sorten genomgår nödvändigtvis djup bearbetning från alla sidor samtidigt och noggrann torkning i en kammare.

Det bör inte finnas några stora oegentligheter eller andra defekter på ytan på sådana brädor.

Bild
Bild

Den beskurna utsikten kan också delas in i två hotelltyper - produkter gjorda med skarp och trubbig avtagning . I den första varianten sammanfaller en av kanterna med stockens sidodel, medan den andra kanten är helt plan. I en annan variant kommer den ena kanten inte att sågas av stockens sidodel, och den andra kommer att förbli plan.

Sådana modeller används extremt sällan för att skapa inredning av rum, eftersom de endast genomgår delvis bearbetning och inte skiljer sig åt i ett estetiskt utseende.

Ofta markerar proffs separat den rena kanten av brädor . För dessa produkter kommer alla sidor att skäras och bearbetas så smidigt som möjligt. De köps oftast vid tillverkning av möbelartiklar, i bildandet av inredning.

Bild
Bild

Hyvlad

Sådant kammartorkat sågat virke, liksom den tidigare sorten, måste bearbetas på alla sidor.

Som ett resultat bildas geometriskt korrekta produkter med perfekt raka och släta delar.

Hyvlade brädor har ett särskilt högt motståndskraft mot höga fuktnivåer samt temperaturförändringar.

Den största skillnaden mellan hyvlade material och kanter är att de är förberedda på en speciell fogmaskin. Kantade brädor tillverkas med en cirkelsåg.

Bild
Bild

Oskadad

Denna typ av virke bildas genom att såga stockar i längdriktningen. I det här fallet förblir avtagande på kanterna.

En obekant struktur har inte ett estetiskt utseende, därför används sådana brädor oftare för tillverkning av behållare eller små lättkonstruktioner för hushållsändamål.

Bild
Bild

Kalibrerad

Dessa prover bearbetas på speciell hyvlingsutrustning. De torkas preliminärt noggrant i en kammarapparat. Kalibrerade träprodukter är exakt skräddarsydda för specifika dimensioner.

Sådant virke är faktiskt samma hyvlade torra brädor, men samtidigt kännetecknas de av den mest exakta passformen av strukturer.

Bild
Bild

Sådana träbaserade material skiljer sig också från varandra beroende på vilken typ av bas de är gjorda av. Oftast är dessa brädor gjorda av följande arter.

Tall . Detta trä anses vara ganska starkt och motståndskraftigt. Strukturer gjorda av det kan vara så länge som möjligt. Tallprodukter kännetecknas av bra buller och värmeisoleringsegenskaper. Dessutom kan ett sådant träd säkert skryta med utmärkt fuktbeständighet.

Bild
Bild

Lärkträd . Denna ras är också ganska tuff och hård. Den kännetecknas av sina vackra färger och enhetliga struktur, så den kan användas för konstruktion av interna skiljeväggar och för internt efterbehandling.

Bild
Bild

Ek . Rasen anses vara den mest hållbara, hårda och täta. Produkter gjorda av det kommer att hålla i många år och till och med decennier. Ekskivor tål enkelt de högsta viktbelastningarna och mekaniska påfrestningarna. Ek tål lätt höga nivåer av luftfuktighet och temperaturvariationer.

Bild
Bild

Björk . Denna träslag kännetecknas av ett mer estetiskt utseende, det har en vacker homogen konsistens. Den tål stötar och mekaniska skador. Men samtidigt har björk inte tillräckligt höga indikatorer på hållfasthet och hållbarhet, därför rekommenderas brädor gjorda av det inte för konstruktion av strukturer som har särskilda krav på tillförlitlighet och hållbarhet.

Bild
Bild

Lönn . Sådant hållbart och pålitligt trä har också ett estetiskt utseende. Den kan användas för både exteriör och inredning av lokalerna. Lönn kan lätt motstå plötsliga temperaturförändringar, hög luftfuktighet.

Bild
Bild

Gran . Denna hållbara barrträdslag gör att du kan skapa de mest hållbara strukturerna som kommer att hålla i många år. Gran har en vacker naturlig färg, ofta är det från det som olika dekorativa element skapas. Dessutom kan sådana brädor klassificeras som budgetvirke.

Bild
Bild

Ceder . Dyrt trä har utmärkt styrka och densitet. Cedertavlor tål lätt starka stötbelastningar, mekaniska skador, temperaturfall, hög luftfuktighet. Strukturer gjorda av detta träd kommer att vara hållbara och motståndskraftiga mot nästan alla negativa effekter.

Bild
Bild

Lind . Detta trä används inte ofta för att göra plankor. Lindens produkter har inte hög hållbarhet och tillförlitlighet, men samtidigt har de en behaglig ljus färg och enhetlig konsistens. Lindenbrädor kommer att vara det bästa alternativet för att skapa dekorativa strukturer eller tillfälliga strukturer som inte har särskilda krav på hållfasthet och stabilitet.

Bild
Bild

Vikt och volym

Innan du köper brädor 50 x 200 mm bör du bestämma mängden, volymen och vikten av materialet i en kub för att veta hur många kuber som behövs för installationsarbete.

I en kub finns det bara 25 skivor med sådana dimensioner . Detta är tillräckligt för att täcka en yta på 20 m2. Volymen för en sådan produkt når 0, 045 m3. Vikten av sådant virke kan variera avsevärt beroende på typen av trä som det tillverkas, liksom på typen av bearbetning.

Så modeller som har klarat kammartorkning under tillverkningen kommer att väga mycket mindre jämfört med produkter av naturlig fukt.

Bild
Bild

Installationstips

Innan du fortsätter med installationsarbetet är det värt att överväga några viktiga rekommendationer

  • Man bör komma ihåg att fixeringen av sådana brädor bör utföras med speciella hållbara spikar 90-100 millimeter. Som regel drivs två fästelement in i en fördröjning samtidigt, samtidigt som de gör ett litet inslag från kanterna (cirka 5 centimeter). Kraftig förskjutning mot ändstyckena kan leda till stora sprickor på materialytan.
  • Glöm inte heller att för att förbättra kvaliteten på beklädnaden eller golvet kan du använda självgängande skruvar av samma längd som naglarna. Med dessa klämmor kan du fast och så tätt som möjligt dra brädan till de förinstallerade balkarna. Sådana element är monterade på stativ eller stockar. Dessutom bör de alla placeras på ett avstånd av cirka 90-100 centimeter från varandra.
  • Om du bygger stegkonstruktioner är det tillåtet att fästa med speciella träpluggar. Men för dem bildas motsvarande hål preliminärt i vilka spärrarna kommer att drivas. Vid sådant arbete bör ett speciellt konstruktionslim användas.

Rekommenderad: