Skrivarpapper: Färgpapper Och Vanligt A4 -tjockt Papper För Utskrift, Magnet- Och Rullpapper För Utskrift Av Ark

Innehållsförteckning:

Video: Skrivarpapper: Färgpapper Och Vanligt A4 -tjockt Papper För Utskrift, Magnet- Och Rullpapper För Utskrift Av Ark

Video: Skrivarpapper: Färgpapper Och Vanligt A4 -tjockt Papper För Utskrift, Magnet- Och Rullpapper För Utskrift Av Ark
Video: 10 Best Printer Papers 2019 2024, April
Skrivarpapper: Färgpapper Och Vanligt A4 -tjockt Papper För Utskrift, Magnet- Och Rullpapper För Utskrift Av Ark
Skrivarpapper: Färgpapper Och Vanligt A4 -tjockt Papper För Utskrift, Magnet- Och Rullpapper För Utskrift Av Ark
Anonim

I kontorsutrustning används olika förbrukningsmaterial, inklusive papper, som har sina egna egenskaper, densitetsindex, utseende och syfte. Valet bör baseras på parametrarna för utskriftsenheten och personliga mål. Sådana produkter erbjuds i flera storlekar, vykort, banners, kataloger kan skrivas ut på den, så det är användbart att studera beskrivningen av förbrukningsvaror. Låt oss titta närmare på typerna och valet av papper för skrivaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Att välja skrivarpapper är inte så lätt som det kan tyckas vid första anblicken, eftersom det erbjuds inte bara i sin vanliga form, utan också i en mängd olika på marknaden. Efter att ha studerat detaljerna i materialet kan du förstå vad den här eller den typen är lämplig för. För att välja rätt produkt måste du bestämma klassificeringen, bekanta dig med pappersundertypens huvudsakliga egenskaper.

Det finns inget universellt material för utskrift, eftersom allt beror på effekten som förväntas som ett resultat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgat papper

Dessa är dubbelsidiga ark, målade i olika nyanser. De finns i alla färger och har ingen vit kant när de skärs. Detta alternativ används oftast i en kontorsmiljö, och det är också lämpligt för decoupage och korttillverkning. Detta papper kan användas för att skriva ut presentationsmaterial, flygblad, reklambroschyrer och andra liknande produkter. Prover finns i olika densiteter.

Om du behöver göra vackra reklamblad kan du skriva ut dem på tunt mångfärgat papper, eftersom det kan vara rött, gult, blått, grått och så vidare . Denna typ av material är lämplig för kopiering av grafik, välj bara lämplig nyans och densitet om du behöver hållbara broschyrer eller häften.

Bild
Bild

Dubbelsidigt papper

Detta material används ofta för att skriva ut kataloger, färgglada broschyrer och vanliga textfiler. Papperet är glansigt, har en slät yta och bilderna ser tydliga och färgglada ut. På marknaden kan du hitta mattbelagda fotopapper i olika vikter. Använd försiktigt dubbelsidigt papper, särskilt när du skriver ut med en bläckstråleskrivare.

Plockrullen måste vara ren för att undvika bläckmärken på baksidan, annars skadas bilden.

Bild
Bild

Xerox

Detta kopieringspapper finns i vitt och finns i olika storlekar. Denna typ av kontorsmaterial är lämplig för utskrift av textdokument, skannade bilder. Detta är det mest praktiska och prisvärda alternativet. Papperet kan vara tjockt, indikatorn finns alltid i beskrivningen.

Bild
Bild

Perforerat eller rullat papper

Materialet är lämpligt för användning på prickmatrisskrivare för att skriva ut en kontinuerlig ström av grafik- eller textdata. Om du behöver skriva ut stora mängder information är papper med så höga konsumentegenskaper perfekt . Det finns hål längs kanterna, materialet har rivlinjer.

Trumskrivare är lämpliga för denna typ av papper. Fanfold -materialet erbjuds i olika perforeringskvaliteter. Fint papper används på papper av hög kvalitet, slitsat papper används på en lägre kvalitet och självkopiering består av flera lager.

Bild
Bild

Magnetisk

Magnetbaserade material trycks på specialpapper. Konsumenten erbjuds blank och matt, så först måste du bestämma vilken typ av bild du vill få. Magnetpapper bör användas på bläckstråleskrivare. Den är kompatibel med pigment och vattenlösliga bläck. Foton, grafik, bilder skrivs ofta ut på den. Den är lätt att skära och fäster magnetiskt på metallytor.

Bild
Bild

Överförbar

Denna typ av papper kallas termiskt överföringspapper. Den används i bläckstråleskrivare som är lämpliga för att skriva ut bilder och skriva på mörka tyger .… Överföringspapper finns för svart och färgad bomull samt vita tyger.

Sådant material bör endast användas efter att ha studerat instruktionerna för att uppnå önskad effekt.

Bild
Bild

Skräppapper

Sådant material används ofta av kreativa människor som gillar att skapa något ovanligt med egna händer. Vykortspapper ska vara tjockt så att det kan användas som huvudbakgrund eller klistra över ämnet. Ark erbjuds i olika format. Det är bättre att använda lasertryck så att bläcket tål limet och blir vattenbeständigt utan att blöda under drift . Det är ett slags designer -scrapbookingpapper som lockar DIY -entusiaster.

Bild
Bild

Hantverk

Detta papper används som förpackningsmaterial. Det är ett tätt lager som tål stress och mekaniska skador. Materialet är miljövänligt och fuktbeständigt . Hantverkspapper används för att skapa paket, säckar som kan användas för att transportera varor. Den kan användas som en vacker förpackning för bilder, logotyper och bokstäver. Ofta innehåller uppsättningen 500 ark; många industrier använder hantverkspapper på grund av dess höga hållfasthet.

Bild
Bild

Transparent

Det är en självhäftande film som används för att skriva ut reklamartiklar, inklusive skyltar och annonser. Huvuddragen i detta material är att det kan appliceras på nästan vilken yta som helst - metall, glas, plast, trä . Papperet är tillverkat med ett klibbigt lager, bläckstråleskrivare används för utskrift. Den stora fördelen med överföringsfilm är dess ljusstyrka, så den lockar uppmärksamhet och blir en riktig assistent i reklamkampanjer. Det är hållbart, torkar snabbt och lämpar sig inte för fukt.

Bild
Bild

Skrivpapper

Materialet är tillverkat av återvunnet material, det har en låg densitet och en gråaktig nyans. Det är tunt papper, så det erbjuds till ett lågt pris . Oftast används den för att skriva ut tidningsnummer och andra produkter av liknande art.

Bild
Bild

Dimensioner

Denna indikator spelar en viktig roll. Inom kontorssektorn är det mest efterfrågan på A4 -papper. Detta är en vanlig storlek som passar för utskrift av dokument, grafik och kopiatorer. Märkning A används nästan överallt. Huvudformatet betraktas som A0, varefter nästa storlek är hälften av föregående blad. Det vill säga, om du delar A0 får du A1 -papper och så vidare. Varje ark har sin egen storlek, nämligen:

  • A0 - 841x1189 mm - bättre lämpad för att göra affischer, affischer, väggbord är tryckta på den;
  • A1 - 594х841 mm - dessa parametrar låter dig också skriva ut affischer och affischer;
  • A2 - 420x594 mm;
  • A3 - 297x420 mm - tidningsprodukter produceras i detta format;
  • A4 - den mest relevanta 210x297 mm - används vid utskrift av dokumentation, kontrakt, applikationer, fakturor och till och med många böcker; alla skrivare stöder detta utskriftsformat;
  • A5 - 210x148 mm - kompakt, därför lämplig för fickberättelser, citatböcker, små anteckningsböcker och så vidare;
  • A6 - den minsta 148x105 mm, eller 10x15 cm när det gäller fotopapper.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Densitet

Detta är en av de viktigaste indikatorerna för papperskvalitet, varför denna parameter bör ägnas särskild uppmärksamhet. Densitet avser tjockleken på arket, vilket påverkar trycksakets utseende, dess hållbarhet. Varje sådan indikator är lämplig för specifika ändamål. Tätheten anges alltid på pappersförpackningen, mätt i gram per kvadratmeter.

  • Offsetmaterialets densitet varierar från 60 till 160 g / m² . Detta papper används för att skriva ut kontorsmaterial. Ark är mångsidiga och enkla att skriva ut med markeringar på.
  • Bestruket papper har ett speciellt lager, så den utskrivna bilden blir ljus, eftersom bläcket inte absorberar . Papperet har en densitet på 70 till 300 g / m². Den är lämplig för reklam för glansiga broschyrer, affischer och affischer.
  • Designer anses vara den mest täta - från 100 till 300 g / m² … Sådant papper används för att skriva ut häften, visitkort, pocketböcker av böcker. Materialet är nötningsbeständigt, hållbart och håller mycket längre på grund av dess tjocklek.
Bild
Bild
Bild
Bild

Topptillverkare

Om du behöver välja kontorspapper kan du överväga intervallet från Svetocopy. Produkterna har testats noggrant och testats av konsumenter. Den största fördelen är att den är lämplig för alla skrivarmodeller, som ofta används i kopieringsmaskiner. Den erbjuds i ett standardvitt format. Dess densitet är 80 g / m², vilket är tillräckligt för företag.

Bedömningen av de bästa inkluderar produkter Ballet Premier , som är utfärdat i A4 -format, 500 ark per förpackning. Det är den slätaste ytan där bläcket torkar nästan omedelbart.

Papperet är miljövänligt, lämpligt för olika typer av enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är svårt att inte lista kontorspapper från Kanon , eftersom företaget använder en naturlig produkt för produktion. Hon har uppnått den högsta nivån av vithet. Materialet är lämpligt för dokument som måste förvaras i arkivet i många år. För att skriva ut foton är det oerhört viktigt att välja rätt förbrukningsmaterial som bilden kommer att se naturlig, levande och dynamisk ut på. Därför är ledaren bland de rika listan utan tvekan samma Canon, vilket inte är förvånande, eftersom företaget också är engagerat i tillverkning av utrustning själv, för vilket det erbjuder förbrukningsmaterial och tillbehör. Fotopapper tillverkas i japanska fabriker, det kännetecknas av sin ökade densitet. Bläcket sprider sig inte på ytan, utrustningen accepterar perfekt sådant material.

Viktig! För hem- och professionell fotoutskrift kan du köpa papper Epson , som lyckades få förtroende för arkens höga kvalitet, motståndskraft mot fukt och direkt solljus. Färgerna är levande och verkligen verklighetstrogna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja rätt förbrukningsmaterial måste du först bestämma vilka produkter som ska skrivas ut, liksom vilken utrustning som används - skrivaren. Vid köp av papper tas först och främst dess syfte i beaktande, och sedan densiteten. Om du använder en laserenhet fungerar inte tjockt papper eftersom det bara kan fastna i maskinen . Graden av mjukhet påverkar kontrasten och klarheten i en bild. Därför, om det skulle vara en blank tidning, katalog eller reklamblad, är det bättre att välja färgat dubbelsidigt papper. Grova material ökar användningen av toner vid utskrift av bilder.

Styvhet kännetecknar arkets motstånd mot böjning . Det rekommenderas inte att köpa dekorativt papper om skrivaren är laser, eftersom högen håller sig till mekanismen och utrustningens livslängd snabbt minskar. Inledningsvis måste du sätta upp ett mål - vad exakt ska du skriva ut, i vilken mängd … Det är nödvändigt att bestämma vad som ska vara färgernas ljusstyrka, om denna typ av förbrukningsvaror stöds av MFP.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Allt papper bör förvaras på en sval torr plats, annars deformeras det. Vik arken horisontellt, dölj dem från direkt solljus.

Rekommenderad: