Polyolefinfilm: POF- Och Krympfilmstillverkare. Vad är Det Och Vad är Dess Sammansättning?

Innehållsförteckning:

Video: Polyolefinfilm: POF- Och Krympfilmstillverkare. Vad är Det Och Vad är Dess Sammansättning?

Video: Polyolefinfilm: POF- Och Krympfilmstillverkare. Vad är Det Och Vad är Dess Sammansättning?
Video: IBgen POF: fertigenetic for ovarian failure diagnosis and treatment 2024, Maj
Polyolefinfilm: POF- Och Krympfilmstillverkare. Vad är Det Och Vad är Dess Sammansättning?
Polyolefinfilm: POF- Och Krympfilmstillverkare. Vad är Det Och Vad är Dess Sammansättning?
Anonim

Polyolefinfilm (POF) används i livsmedel och andra industrier som förpackningsmaterial. Detta är ett välkänt genomskinligt livsmedelshölje där bageriprodukter, kött- och fiskprodukter, halvfabrikat, leksaker, kosmetika och mycket mer är inslagna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

POF-filmen innehåller sampolymerer av eten med alfa-olefin och eten med vinylacetat. Och det finns också ett barriärskikt. Filmen är ofarlig, vilket gör att den kan komma i kontakt med vilken typ av mat som helst . Det är i den som maten är packad på hyllorna i livsmedelsbutiker. POF -film bevarar lättfördärvliga livsmedel väl, skyddar dem från skador under transport.

Polyolefinfilm består av flera (3-5) lager . Detta flerskikt ger den gastät förmåga, och den unika molekylstrukturen av den korsade typen ger hög hållfasthet-till exempel är en POF-film med en tjocklek av 15 mikron lika stor som en PVC-film med en tjocklek av 20 mikron. Polyolefinhöljet tål hög temperatur och mekanisk belastning.

Eftersom varje lager skapas separat matchar inte deras defekta funktioner. När de staplas ovanpå varandra ökar filmens styrka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett kännetecken för materialet är det faktum att strukturen hos POF -filmen ligger närmare tyger än polymerer. Vi kommer också att lista dess andra funktioner.

  • Lönsamhet . Samma rullar med POF- och PVC -filmer har olika längder eftersom de har olika tjockleksindikatorer. Detta innebär att en video med POF -film blir ett mer lönsamt köp - den har en större längd. Dessutom kan du spara energi när du arbetar med polyolefinmaterial, eftersom dess lägre densitet gör att du kan sänka temperaturen i värmetunneln.
  • Styrka . Som redan nämnts har denna typ av skal på grund av sin struktur större styrka än andra konkurrerande material. Det motstår tårar, punkteringar, stötar och stukningar lika bra.
  • Miljövänlighet . Sammansättningen av PVC -filmen har en negativ förmåga att avge giftigt klor under drift. POF -filmen är luktfri, avger inga skadliga ämnen och har allergivänliga egenskaper.
  • Temperaturvariation . Värmekrympbar POF-film förlorar inte sina egenskaper vid temperaturer från –50 till + 30 ° С. TU-film vid en temperatur av 120 ° C ger en krympningshastighet på upp till 120 sekunder och når 64%. Om krympning uppstår i området 80%, visas effekten av "andra hud", vilket gör det möjligt att packa föremål med komplexa geometriska former.
  • POF -film säkerställer fullständig täthet av förpackningen .

Materialet är resistent mot lösningsmedel, fetter och främmande lukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var används den?

Tillämpningsområdet för POF -filmen är ganska omfattande

  • Matförpackning - korv, kött- och fiskskurvor, halvfabrikat, behållare med kött och fiskberedningar. Förpackning av produkter med en tendens att absorbera främmande lukt som te, kaffe, choklad och andra. Filmen låter inte så känslig delikatess som ost av alla typer försämras. Frukt, grönsaker, örter är inslagna i den.
  • Filmen behåller färskheten i bakverk under lång tid - nybakat bröd, förpackat i ett POF-skal, behåller alla sina kvaliteter och arom. Förpackningsmaterialets mikroperforerade yta gör att produkten kan andas och skyddar den mot härdning.
  • Materialets hållbarhet och styrka gör att det kan användas i aggressiva miljöer som marinader och saltlake . Därför är behållare med inlagda ostar, pickles, grill och fiskmarinader täckta med folie.
  • POF -film används för packning av brevpapper, tidskrifter, tapeter, böcker, pappersprodukter av något slag ., engångsuppsättningar, leksaker, hushållsartiklar, hushållsartiklar, bildelar och mycket mer.
  • I stora industrier med hjälp av en sådan film packas tillverkade produkter av textil eller annan kvalitet.
  • Stabila tekniska egenskaper skapar förutsättningar för utskrift . Denna film används för att skapa färgglada etiketter för flaskor med drycker och yoghurt.
  • Polyolefinfilm kan ersätta wellpapp , polyeten med ökad tjocklek och andra liknande material. Användningsområdet är så stort att det är omöjligt att lista allt.

Samma utrustning är lämplig för arbete med POF -film som med andra krympbara typer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utgivningsformer

Tillverkaren tillverkar produkter i 2 typer

  • Halvärm - materialet har ett snitt längs en av vecken; när det fälls ut, erhålls ett täckark. Används för inpackning av brickor, lådor, pallar och andra föremål.
  • Ärm . Används för krympning - föremålet placeras inuti filmen, varefter kanterna skärs, förseglas och värmekrympas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare och deras produkter

Polyolefinförpackningsmaterial har varit känt på marknaden länge, men ryska tillverkare började tillverka det 2005. Fram till den tiden startades det från utlandet. För första gången var företaget "ProfUpak" engagerat i introduktionen av POF -filmer på hemmamarknaden. Dessa produkter är mycket efterfrågade och populära bland konsumenter.

Företagets sortiment:

  • halvhylsa 13 mikron, 1000 m, 150 mm;
  • hylsa 13 mikron, 500 m, 105 mm;
  • duk 12, 5 mikron, 2000 m, 150 mm;
  • POF -film med aktivering;
  • POF -film med perforering;
  • POF -film med tryck.

EM-Plast LLC och dess produkter:

  • skyddande signaltejp;
  • krymp -polyolefinfilm (POF);
  • matsträckfilm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Företaget "TekhMash" LLC, Samara, tillverkar 5-lagers krympfilm POF.

IE Mikhailov S. V., Rostov-on-Don:

  • film TU POF 12, 5 mikron, 300 x 600 mm, 1000 m;
  • TU POF 12, 5 mikron, 500 per 1000 mm, 1000 m.
Bild
Bild
Bild
Bild

LLC "AgatPak", Krasnodar: trelags biaxial orienterad film POF 400/900 15 mikron 750 m.

LLC "LinaPack" från Rostov-on-Don: krympa polyolefin- och PVC-filmer.

Användningen av POF -filmer förklaras av förpackningsmaterialets styrka, ofarlighet och höga kvalitet.

Rekommenderad: