Förpackningsfilmer: Transparenta Rullar För Bagageinpackning Och Barriärfilm För Inslagning Av Möbler, Andra Typer

Innehållsförteckning:

Video: Förpackningsfilmer: Transparenta Rullar För Bagageinpackning Och Barriärfilm För Inslagning Av Möbler, Andra Typer

Video: Förpackningsfilmer: Transparenta Rullar För Bagageinpackning Och Barriärfilm För Inslagning Av Möbler, Andra Typer
Video: Hand Wrapper - Manual Plastic Stretch Film Tray Wrapper Plastic Sealer Film Sealer 2024, April
Förpackningsfilmer: Transparenta Rullar För Bagageinpackning Och Barriärfilm För Inslagning Av Möbler, Andra Typer
Förpackningsfilmer: Transparenta Rullar För Bagageinpackning Och Barriärfilm För Inslagning Av Möbler, Andra Typer
Anonim

Förpackningar är en integrerad del av nästan varje produkt eller produkt. Idag finns det ett stort antal typer av förpackningar, film är särskilt populärt. Du bör veta om materialets egenskaper och egenskaper, dess typer och applikationer.

Bild
Bild

Egenskaper och egenskaper

Förpackningsfilm är ett material som tillverkas i enlighet med kraven i GOST. I grunden är det ett av de billigaste, men samtidigt säkra och effektiva förpackningsmaterialen. Ett antal faktorer kan hänföras till förpackningsfilms särdrag. Låt oss överväga dem mer detaljerat:

  • styrka och tillförlitlighet (vilket innebär att förpackningen kvalitativt skyddar varje produkt från den negativa påverkan från den yttre miljön);
  • fysiskt skydd av produkten (beroende på dina önskemål, behov, liksom produktens skörhet, kan filmen lindas runt en eller annan produkt 1 eller flera gånger);
  • möjligheten till värmekrympning (detta innebär att materialet under påverkan av temperaturer kan öka och minska i storlek och få den nödvändiga formen för en viss produkt);
  • säkerställer förpackningens täthet.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du packar en produkt i en film speciellt utformad för detta ändamål är det viktigt att tänka på att produkten automatiskt skapar ett så kallat barriärskikt . Materialets tjocklek kan variera från 15 till 125 mikron. Beroende på denna indikator är det möjligt att packa bulkämnen, livsmedelsprodukter eller andra varor i filmen. När det gäller bredden är dess maximala indikator 1,3 m.

Förpackningsfilm används ofta av skäl att den inte ökar volymen eller vikten av produkten som är förpackad i den. Samtidigt utför den alla samma funktioner som finns i andra förpackningsmaterial. Följaktligen är filmen populär och efterfrågad bland konsumenter.

Bild
Bild

Översikt av arter

En mängd olika förpackningsfilmer finns på marknaden idag. Det händer:

  • i rullar;
  • transparent;
  • barriär;
  • omslag;
  • för lindning;
  • impregnering;
  • metalliserad;
  • polyeten;
  • vattenlösliga;
  • svart;
  • för vakuumförpackningar;
  • polypropen;
  • industriell.

Produkten kan vara tjock eller tunn. Låt oss överväga flera huvudkategorier av förpackningsfilmer, samt bekanta oss med de viktigaste egenskaperna hos dessa typer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stretchfilm

I utseende är stretchfilm (eller stretchfilm) ett transparent material för förpackning. Dess särdrag är förmågan att sträcka (eller försträcka) . Detta innebär att filmen kan sträcka sig och dra sig tillbaka efter behov. Och även detta material är självhäftande, därför kan du fixa omslagets fria kanter utan att använda ytterligare tillbehör (till exempel utan tejp eller lim).

Bland annat, materialet är mycket elastiskt och har också höga skyddande egenskaper . Tack vare detta kan du vara säker på att produkten inte kommer att påverkas av sådana negativa faktorer som överdriven fukt, damm, smuts. Med hjälp av stretchfilm packas styckgods oftast, och lasten fästs också på pallen. Samtidigt kan förpackningsprocessen utföras både manuellt och automatiskt (med hjälp av speciella bord och pallomslag).

Bild
Bild
Bild
Bild

Luftbubbla

Luftbubbla är ett polymert material som består av flera lager. Hålrummen mellan lagren är fyllda med luft. Det bör genast noteras att filmen inte töjs, därför används den för manuell förpackning av ömtåliga produkter. När det gäller materialets särdrag är de följande:

  • stötdämpande egenskaper (detta beror på att luftgapet mellan filmens lager minskar belastningen av mekanisk skada på själva materialet avsevärt);
  • styrka och tillförlitlighet (råmaterialet för filmens tillverkning är polyeten, som är mycket motståndskraftig mot tårar, töjningar, punkteringar);
  • värmeisoleringsegenskaper (tack vare detta är produkten skyddad från påverkan av ogynnsamma temperaturer).

På marknaden finns luftbubbelfilm med den mest olika densiteten: från 80 till 150 g / m 2.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mat

Redan med namnet på detta material kan man dra slutsatsen att det används för förpackning av livsmedelsprodukter. De särpräglade egenskaperna inkluderar en liten tjocklek och en hög försträckning samt elasticitet och styrka. Plastfilmen innehåller endast säkra element, därför kan den användas för alla ändamål. Det är också viktigt att notera följande egenskaper hos materialet:

  • transparent och blank yta (tack vare detta kan du tydligt och tydligt se produkterna inuti förpackningen);
  • skyddande egenskaper (filmen tillåter inte att fukt passerar igenom och behåller lukt, vilket är nödvändigt för säker förvaring av mat);
  • motståndskraft mot vissa ämnen (till exempel mot fett eller salter);
  • motståndskraft mot låga temperaturer (följaktligen, vid frysning och avfrostning av produkten, bryts filmen inte ner).

Material av livsmedelskvalitet är ett av de vanligaste. Den används både hemma och i produktionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Övrig

Förutom ovanstående finns det andra typer av förpackningsfilmer. Till exempel, populära typer är coextrudering, laminerade och flerskiktade filmer.

När det gäller coextrusive material, alltså den tillverkas genom att forcera polymerer och bilda ett stort antal lager . Under produktionen används endast miljövänliga och säkra ämnen. Samtidigt kräver processen att göra filmen i sig inte stora ekonomiska kostnader. Det är också värt att notera den enkla processen att ta bort materialet, vilket är en av de väsentliga fördelarna med denna typ av film.

För att skapa en laminerad film måste flera lager av olika material limmas noggrant (samtidigt kan varje tillverkare välja sitt nummer efter eget gottfinnande). Laminat kan användas för tryckning mellan folier eller folie. Flerlagermaterialet används för förpackning av varor som mejeriprodukter, frysta livsmedel, gödningsmedel, foder.

Bild
Bild

Urvalstips

Valet av förpackningsfilm är en viktig och ansvarsfull uppgift. Under genomförandet är det viktigt att överväga flera viktiga egenskaper och parametrar.

  • Utnämning . Analysera i förväg för vilka ändamål du kommer att använda materialet. Poängen är att olika typer av material används för olika ändamål. Följaktligen måste du vara så försiktig som möjligt.
  • Pris . Välj ett material som matchar det bästa pris-prestanda-förhållandet. Det betyder att du inte ska välja det billigaste eller dyraste materialet. Det är bättre att föredra varor från mellansegmentet.
  • Tillverkare och inköpsort . I detta avseende bör du bara lita på betrodda företag och bona fide -säljare som respekteras bland yrkesgrupperna. Således kommer du att kunna köpa en film som uppfyller allmänt accepterade regler och standarder.
  • Recensioner . Det rekommenderas att studera konsumentrecensioner i förväg och se till att alla egenskaper som deklareras av tillverkaren motsvarar det verkliga läget.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med hänsyn till ovanstående egenskaper kan du köpa material som fullt ut kommer att uppfylla alla dess funktionella uppgifter och som också kommer att tjäna dig under en lång tid. Varje köpare kommer att kunna köpa just ett sådant material som uppfyller hans individuella behov och önskningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökan

Förpackningsfilm är ett material som specialister från olika yrkesområden inte kan klara sig utan. Men om du bestämmer dig för att använda en film är det mycket viktigt att bekanta sig med materialets särdrag, med filmens egenskaper och med de befintliga sorterna. Samtidigt är det särskilt viktigt att noggrant närma sig valet av förpackningsfilm så att materialet utför sina funktioner effektivt. Förpackningsfilm används inom en mängd olika områden i människolivet.

  • Resor . Med hjälp av materialet kan du packa bagage, resväskor, väskor (i detta avseende kallas filmen också ofta bagage). Detta gäller när man flyttar eller reser. Ditt bagage blir inte smutsigt, repat eller öppet.
  • Frakt . Transport av saker och möbler är omöjligt utan förpackningsmaterial. Det kommer att skydda dina tillhörigheter från mekaniska skador, samt från effekterna av olika negativa miljöpåverkan.
  • Livsmedelsindustrin . Förpackningsmaterial används ofta i livsmedelsindustrin (både inom industrin och hemma). Materialet kan användas för förpackning av frysta och färska livsmedel. Samtidigt är det viktigt för dessa ändamål att välja en speciell matvariant och i inget fall använda en teknisk typ.
  • SPA . Materialet används aktivt i skönhetssalonger och spa för inslagning och olika typer av kosmetiska procedurer.

Rekommenderad: