Bubbelplast: Modifieringar Av Bubbelplast För Förpackningar, Tillverkare, GOST -förpackningsfilm Med Finnar

Innehållsförteckning:

Video: Bubbelplast: Modifieringar Av Bubbelplast För Förpackningar, Tillverkare, GOST -förpackningsfilm Med Finnar

Video: Bubbelplast: Modifieringar Av Bubbelplast För Förpackningar, Tillverkare, GOST -förpackningsfilm Med Finnar
Video: Super Poly Heat Sealer for Sealing Bubble Wrap and other plastics 2024, Maj
Bubbelplast: Modifieringar Av Bubbelplast För Förpackningar, Tillverkare, GOST -förpackningsfilm Med Finnar
Bubbelplast: Modifieringar Av Bubbelplast För Förpackningar, Tillverkare, GOST -förpackningsfilm Med Finnar
Anonim

Bubble, eller som det också korrekt kallas "bubble wrap" (WFP), används oftast som förpackningsmaterial. Den har små, jämnt fördelade luftsfärer som tar lasten från påverkan. Som ett resultat av krafteffekter komprimeras luftbubblan och inte skador på de förpackade varorna. Denna film finns i olika modifikationer, som alla har specifika prestandaegenskaper.

Bild
Bild

Vad det är?

En finnfilm kallas flexibelt transparent material med luftutskott på ytan … Den levereras i rullar från 25 till 100 meter. Deras bredd varierar från 0,3 till 1,6 m.

Tillverkarna släpper flera typer av bubbelplast . Den finns i 2 och 3 lager. Det första materialet inkluderar slät och korrugerad polyeten med luftfickor. Det är en budgetbana som efterfrågas mycket. I en treskiktsfilm finns bubblor i mitten mellan 2 polyetenlager (deras tjocklek är 45-150 mikron). Processen för dess produktion är mer kostsam, på grund av vilken kostnaden för den färdiga produkten stiger.

Bild
Bild

Bubble Film Specifikationer:

  • brett användningsområde - materialet tål temperaturer från -60 till +80 grader utan förlust av prestanda;
  • motståndskraft mot olika negativa miljöfaktorer - filmen är "inte rädd" för exponering för solljus, svamp eller korrosion, den tillåter inte att damm passerar igenom och har fuktavvisande egenskaper;
  • transparens - banan överför perfekt ljus, vilket är viktigt för växter när man använder detta material för växthusutrustning;
  • goda fysiska och mekaniska egenskaper - bubbelfilmen kännetecknas av utmärkt styrka, den är motståndskraftig mot kraftverkningar och hjälper till att dämpa stötar;
  • säkerhet - banan avger inte giftiga ångor både vid normala temperaturer och vid uppvärmning, den är helt säker för människors hälsa, så den kan användas för livsmedelsförpackningar.

Den största nackdelen med bubbelplast är icke-ekologisk … Materialet tar mycket lång tid att brytas ned i jorden - hela processen kommer att ta decennier. När banan brinner, liksom all annan polyeten, bildas giftiga ämnen som är skadliga för människors hälsa och har en skadlig effekt på miljön.

Bild
Bild

Hur gör dom det?

Bubbelplasten produceras i enlighet med TU 2245-001-96117480-08 . Den viktigaste råvaran för dess produktion är högtryckspolyeten . Det levereras till produktion i vita granulat. Ibland läggs komponenter till för att förhindra statisk uppbyggnad. Polyetenen som används måste uppfylla kraven i GOST 16337-77.

Produktionsstadier:

  • matning av PE -pellets till extruderbehållaren;
  • upphettning av polyeten till 280 grader;
  • mata den smälta massan i 2 strömmar - den första går till formningsmekanismen med en perforerad yta, där materialet på grund av vakuum dras till ett visst djup, varefter det snabbt stelnar;
  • täcker det första bubbelskiktet med en smält massa från 2 strömmar - i denna process förseglas bubblorna hermetiskt med jämn polyeten, och luft förblir inuti dem.

Det färdiga materialet lindas på speciella spolar. Vid bildning av en rulle med önskad längd skärs filmen.

När du väljer ett material måste du ta hänsyn till det. densitet - ju högre värde desto starkare förpackning. Och även bubblornas storlek anses vara ett viktigt kriterium. Ju mindre luftfickor desto mer pålitlig blir filmen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över mods

Tillverkare erbjuder en konventionell bana med två eller tre lager, samt olika modifieringar av detta material .… De skiljer sig åt i utseende, prestanda och tekniska egenskaper.

Penobable

Kombinerat material … Den är tillverkad av 2 eller 3-lager bubbelplast och polyetenskum. I detta fall är banans tjocklek 4 mm och tjockleken på polyetenskumskiktet 1-4 mm. Tack vare det extra underlaget får materialet större hållfasthet, motståndskraft mot mekanisk nötning, stötar och andra typer av mekanisk belastning.

Penobable har utmärkta stötdämpande egenskaper . På grund av denna funktion används den för att transportera dyra eller särskilt ömtåliga varor. Dess användning är relevant när man flyttar olika laster över långa sträckor. En av de främsta fördelarna med penobable är dess återanvändbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kraftbable

Det är ett material som kräver bubbelplast och kraftpapper att göra. Den produceras genom att man sträcker banan i längdriktningen och sedan förstärker den med kraftpapper.

Resultatet är ett hållbart material som motstår deformation även när det utsätts för tung belastning . Craftbubble är bra på att dämpa stötar och dämpa vibrationer. På grund av dess utmärkta stötdämpande egenskaper är den mycket efterfrågad vid transport av ömtåliga, dyra och antika föremål.

Kraftbable, på grund av närvaron av ett pappersskikt, absorberar överskott av fukt väl. Denna funktion gör att det kombinerade förpackningsmaterialet kan användas under förhållanden med hög luftfuktighet (till exempel på våren eller hösten).

Bild
Bild
Bild
Bild

Alubable

Detta är en bubbelfilm, på 1 eller 2 sidor av vilken en aluminiumfolie eller ett polypropenmetalliserat lager appliceras. Materialet har:

  • en liten värmekonduktivitetskoefficient - beroende på produktens tjocklek varierar indikatorerna från 0, 007 till 0, 011 W / (mK);
  • utmärkt reflektivitet.

Alyubable är hållbart - dess livslängd når ofta ett halvt sekel. På grund av dessa funktioner används materialet i stor utsträckning i byggindustrin - det används för att öka värmeisoleringen av lokaler för olika ändamål.

Bild
Bild

Växthusfilm

Detta är en WFP som innehåller olika tillsatser som förbättrar materialets fysikaliska och kemiska egenskaper och ökar dess hållbarhet vid användning utomhus. Växthusfilm:

  • rivresistent;
  • motståndskraftig mot olika mekaniska skador;
  • främjar överföring av ultraviolett strålning, vilket är användbart för växter.

Materialet är lätt, vilket gör att det inte skapar ytterligare påfrestningar på växthusstrukturen . De flesta modifieringar av bubbelväxthusfilmer innehåller en ytterligare komponent - antifog. Det förhindrar bildning av vattenånga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Antistatisk

Denna typ av bana innehåller specialiserade antistatiska tillsatser … Filmen har bra avskrivning och värmeisolerande kvaliteter. Dessutom hon främjar spridning av fria ytladdningar … På grund av dessa egenskaper används materialet som ett skyddande skal för transport av dyra och "känsliga" elektroniska, brandfarliga ämnen.

Bild
Bild

Tillverkare

Luftbubbla wrap produceras av många inhemska företag som specialiserat sig på tillverkning av förpackningsmaterial. Ryska produkter har det bästa förhållandet mellan pris och kvalitet.

Populära tillverkare:

  • Megapack (Khabarovsk);
  • AiRPEK (Krasnoyarsk);
  • LentaPak (Moskva);
  • Argodostup (Moskva);
  • M-Rask (Rostov-on-Don);
  • "MrbLider" (Moskva);
  • LLC "Nippon" (Krasnodar).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produktionen av luftbubblefilm växer årligen med cirka 15%. Huvudkonsumenterna av detta förpackningsmaterial är möbelföretag, tillverkare av elektronik och elektroteknik, glas- och servisföretag.

Var tillämpas det?

Bubbelplast används ofta för förpackning av olika produkter när de behöver transporteras . Materialet, på grund av dess utmärkta stötdämpande förmåga, säkerställer bevarandet av lastens integritet när det faller eller träffar.

Bubble wrap film används för förpackning

  • möbel;
  • glas- och kristallprodukter;
  • hushållsprodukter;
  • olika elektroniska prylar;
  • industriell utrustning;
  • belysningsanordningar;
  • antika varor;
  • olika värdefulla och ömtåliga laster.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fraktbubblan används också för att packa och transportera vissa livsmedel.

Banans tillämpning slutar inte där. Hon också det används som ett skyddande skal för konstgjorda behållare från skräp och avdunstning . Det används ofta för att täcka pooler för att snabbt värma vattnet.

Bild
Bild

Detta värme- och fuktisolerande material används ofta inom byggbranschen och renoveringsverksamhet . Det används för att öka värmeisoleringen av väggar och golv. Med sin hjälp är rörledningar isolerade, materialet används i olika kylenheter.

Bubble wrap är en av de bästa "hjälparna" när du flyttar . Det används för att slå in tallrikar, kristaller och andra föremål som kan gå sönder under transporten. Användningen av bubbelplast minskar avsevärt risken för skada på ömtåliga varor.

Bild
Bild

Dessutom gillar vissa människor, oavsett ålder, att smälla de små luftbubblorna på filmen med fingrarna. I detta fall materialet fungerar som "anti-stress ". Bubblande sprängningar hjälper till att distrahera från vardagens liv och rörelse och ackumulerade livsproblem.

Intressant och icke-standardiserad applikation bubbelfilm. Till exempel, med dess hjälp gör de omfattande avantgarde-målningar, använder den för handfiltning av ull, sveper in varma bakverk i den för att hålla värmen.

Rekommenderad: