Gips Vinylpaneler: 12 Mm Gips Vinyl För Väggar Och Andra Ark, Installation Och Egenskaper, Produktion

Innehållsförteckning:

Video: Gips Vinylpaneler: 12 Mm Gips Vinyl För Väggar Och Andra Ark, Installation Och Egenskaper, Produktion

Video: Gips Vinylpaneler: 12 Mm Gips Vinyl För Väggar Och Andra Ark, Installation Och Egenskaper, Produktion
Video: [Mon Ster Holly] || (Ark mobile) Solo raid small base. 2024, Maj
Gips Vinylpaneler: 12 Mm Gips Vinyl För Väggar Och Andra Ark, Installation Och Egenskaper, Produktion
Gips Vinylpaneler: 12 Mm Gips Vinyl För Väggar Och Andra Ark, Installation Och Egenskaper, Produktion
Anonim

Gipsvinylpaneler är ett efterbehandlingsmaterial, vars tillverkning började relativt nyligen, men det har redan vunnit popularitet. Produktionen har etablerats inte bara utomlands, utan också i Ryssland, och egenskaperna gör det möjligt att använda en attraktiv yttre beläggning inuti lokalen utan ytterligare efterbehandling. Sådana strukturer är lätta att installera och lätta. Det är värt att lära sig mer detaljerat om vilken typ av gipsvinyl med en tjocklek på 12 mm för väggar och i form av andra ark, hur den används.

Bild
Bild

Vad är det och var används det?

Gipsvinylpaneler är färdiga ark där du kan bygga skiljeväggar och andra strukturer inuti byggnader, strukturer för olika ändamål. I hjärtat av varje sådan panel är gipsskiva, på vilka båda sidor ett vinylskikt appliceras . En sådan ytterbeklädnad fungerar inte bara som en ersättning för den klassiska finishen, utan ger också ökad fuktbeständighet mot de skapade väggarna utan kapital. De mest populära filmtyperna för tillverkning av paneler tillverkas av varumärkena Durafort, Newmor.

Bild
Bild
Bild
Bild

En särskiljande egenskap hos gipsvinyl är dess miljösäkerhet . Även vid stark uppvärmning avger materialet inga giftiga ämnen. Detta gör lakan lämpliga för bostäder. Den laminerade beläggningen på panelerna gör att du kan ge materialet ett originellt och elegant utseende. Bland de prydnadsföremål som används av tillverkare sticker imitation av reptilhud, textilbeläggningar, mattningar och massivt naturligt trä ut.

Bild
Bild

Tillämpningsområdet för gipsvinylpaneler är ganska brett. De hjälper till att lösa ett antal problem.

  1. De skapar designerbågar och andra arkitektoniska element i inredningen . Flexibla tunna ark är väl lämpade för denna typ av arbete. Dessutom är de lämpliga för konstruktion av podier, öppen spisportaler, eftersom de har tillräcklig bärighet.
  2. Tak och väggar är täckta . Den färdiga ytan påskyndar och underlättar denna process avsevärt, så att du omedelbart kan få en jämn dekorativ beläggning. På grund av sin snabba installation är materialet populärt i utsmyckning av kontor och köpcentrum, det uppfyller standarderna för medicinska institutioner, det är godkänt för användning i bankorganisationer, flygplatsbyggnader, hotell och vandrarhem, vid militärindustriella anläggningar.
  3. Bildar utsprång och staket för olika ändamål . Med vinylpaneler av gips kan funktionella eller dekorativa element snabbt byggas upp eller färdigställas. Till exempel är de väl lämpade för att skapa incheckningsdiskar och tillfälliga hinder, skapa ställningar för föreställningar i klassrum.
  4. Öppningar vetter mot platserna för sluttningarna i dörr- och fönsterkonstruktioner . Om samma finish finns på väggarna, förutom den allmänna estetiska lösningen, kan du få en ytterligare ökning av ljudisolering i byggnaden.
  5. De skapar detaljerna i de inbyggda möblerna . Baksidan och sidorna av kroppen ser mycket mer attraktiv ut med denna finish.
Bild
Bild

Plattor av gipsvinyl är dyrare än klassiska gipsskivor, men närvaron av en färdig finish gör dem till en mer funktionell och bekväm lösning . Detta är det bästa alternativet för att snabbt byta kommersiella interiörer med tillfälliga eller permanenta skiljeväggar. Bland materialets särdrag är det också möjligt att lyfta fram ekonomin på upp till 27% jämfört med vanlig gips, en lång livslängd på upp till 10 år. Panelerna skärs enkelt i storlek eftersom de har en platt kant och är lämpliga för att klä stora rum.

Bild
Bild

Specifikationer

Gipsvinyl finns i ark av standardstorlekar. Med en bredd på 1200 mm kan deras längd nå 2500 mm, 2700 mm, 3000 mm, 3300 mm, 3600 mm. Materialet har följande egenskaper:

  • tjocklek 12 mm, 12, 5 mm, 13 mm;
  • brandsäkerhetsklasser KM -2, brandfarlighet - G1;
  • massan på 1 m2 är 9,5 kg;
  • densitet 0,86 g / cm3;
  • toxicitetsklass T2;
  • hög motståndskraft mot mekanisk påfrestning;
  • biologisk resistens (inte rädd för mögel och mögel);
  • driftstemperatur från +80 till -50 grader Celsius;
  • resistent mot UV -strålning.
Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av sin låga vattenabsorption har materialet inga begränsningar för raminstallation i rum med hög luftfuktighet. Dess ljudisolerade och värmeisolerande egenskaper är högre än gipsskivans utan laminering.

Beläggningen som appliceras på fabriken har anti-vandal egenskaper. Materialet är väl skyddat från påverkan av eventuella negativa faktorer, det rekommenderas för användning i byggnader av barn- och medicinska institutioner.

Bild
Bild

Vad är dem?

Standard 12 mm gipsvinylpaneler finns som vanliga platta skivor eller tungspårsprodukter för snabbare installation. Vägg- och takplattor är blinda och har inga tekniska hål . För väggarna i kontorsbyggnader och andra lokaler produceras både dekorativa och monokromatiska versioner av beläggningar utan mönster. För taket kan du välja renvita matta eller blanka designlösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

För väggar i byggnader och strukturer som kräver spektakulär design, scen- och klubbdekorationer används ursprungliga typer av beläggningar . De kan vara gyllene eller silver, har mer än 200 alternativ för färger, texturer och prydnader. 3D -paneler med en uppslukande effekt är mycket efterfrågade - en tredimensionell bild ser väldigt realistisk ut.

Förutom premiuminredning finns även PVC-baserade gipsvinylskivor . De är billigare, men de är mycket sämre än sina motsvarigheter vad gäller prestandaegenskaper: de är inte så resistenta mot ultraviolett ljus och andra yttre påverkan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsregler

Installation av vinylpaneler av gips är möjlig på flera sätt. Som med konventionella gipsskivor installeras de i ram- och ramlösa metoder . Processen att montera på en profil och en fast vägg har ganska stora skillnader. Det är därför det är vanligt att betrakta dem separat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fästning på en ram från en profil

Denna metod används när oberoende strukturer skapas med hjälp av gipsvinylpaneler: interna skiljeväggar, välvda öppningar, andra arkitektoniska element (nischer, avsatser, podier). Låt oss överväga proceduren mer detaljerat.

  1. Pålägg . Det utförs med hänsyn till materialets tjocklek och profilens dimensioner.
  2. Fästning av horisontella styrningar . Profilen för de övre och nedre raderna monteras i tak och golv med hjälp av pluggar.
  3. Installation av vertikala lister . Rackprofiler fixeras med en lutning på 400 mm. Deras installation börjar från hörnet av rummet och går gradvis mot den centrala delen. Fästning utförs på självgängande skruvar.
  4. Förbereda ställningarna . De är avfettade, täckta med dubbelsidig tejp med en remslängd på 650 mm och ett intervall på högst 250 mm.
  5. Installation av vinylpaneler av gips . De fästs på andra sidan av tejpen med början från botten. Det är viktigt att lämna ett tekniskt gap på cirka 10-20 mm över golvytan. Det inre hörnet är säkrat med en L-formad metallprofil, säkert fastsatt på ramen.
  6. Ansluter ark till varandra . I området mellan mellanplattans skarvar fästs en W-formad profil. I framtiden sätts en dekorativ remsa in i den som täcker de tekniska luckorna. F-formade pluggar placeras på panelernas yttre hörn.
Bild
Bild

Efter att ha monterat överdraget över hela planet för den förberedda svarven kan du installera dekorativa element, skära i uttag eller utrusta sluttningar i öppningen. Därefter är partitionen eller annan struktur helt klar för användning.

Bild
Bild

Massivt basfäste

Denna metod för att installera gipsvinylpaneler används endast om basen - ytan på den grova väggen - är helt jämn. Varje krökning kommer att leda till att den färdiga beläggningen inte ser tillräckligt estetiskt ut; avvikelser i fogarna kan uppstå . I förväg avfettas ytan noggrant, rengörs från eventuell förorening. Installationen utförs också med en speciell tejp av industrityp: dubbelsidig, med ökade vidhäftningsegenskaper.

De viktigaste fästelementen appliceras på ramen i form av en massiv vägg i remsor - vinkelrätt, med en lutning på 1200 mm . Sedan, med ett vertikalt och horisontellt steg på 200 mm, ska separata tejpbitar på 100 mm appliceras på väggen. Under installationen placeras arket så att kanterna faller på massiva remsor, sedan pressas det starkt mot ytan. Om det görs korrekt kommer fästet att vara starkt och pålitligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det är nödvändigt att fanera beklädnadens hörn med gipsvinyl är det inte nödvändigt att klippa det helt . Det räcker bara att göra ett snitt på baksidan av arket med en skärare, ta bort dammrester från det, applicera ett tätningsmedel och böj och fixera det på ytan. Hörnet kommer att se solid ut. För att få en böjning när du skapar välvda strukturer kan gipsvinylplåt värmas inifrån och ut med en byggnadstork och sedan formas på en mall.

Rekommenderad: