Laserskärmaskiner För Plywood (28 Foton): Laserkraft För Hemmet, Mini -CNC -utrustning För Skärning Av Plywood Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Laserskärmaskiner För Plywood (28 Foton): Laserkraft För Hemmet, Mini -CNC -utrustning För Skärning Av Plywood Och Andra Modeller

Video: Laserskärmaskiner För Plywood (28 Foton): Laserkraft För Hemmet, Mini -CNC -utrustning För Skärning Av Plywood Och Andra Modeller
Video: 6 Amazing Hammer Hacks || Useful Hacks 2024, Maj
Laserskärmaskiner För Plywood (28 Foton): Laserkraft För Hemmet, Mini -CNC -utrustning För Skärning Av Plywood Och Andra Modeller
Laserskärmaskiner För Plywood (28 Foton): Laserkraft För Hemmet, Mini -CNC -utrustning För Skärning Av Plywood Och Andra Modeller
Anonim

Den utländska och ryska industrin producerar mycket av alla typer av utrustning som är utformad för att skära och bearbeta träämnen (inklusive plywood). De mest innovativa lösningarna innebär användning av de senaste lasermaskinerna för sådana uppgifter.

En av dessa enheter är en laserskärare för trä - förutom sin grundläggande funktion kan den utföra många andra operationer . Detta gör det möjligt att ranka det bland de multifunktionella proverna på träbearbetningsutrustning.

Bild
Bild

Särdrag

Dagens lasermaskiner med numerisk programvara bearbetar framgångsrikt arbetsstycken från alla material (glas, polymer, papper, plast, sten, trä, stål, gummi och så vidare). Men trots den imponerande mångsidigheten har varje modifiering (eller modellserie) sin egen riktning.

Stationära lasergraveringsmaskiner . I de flesta små dimensioner behöver de inte installeras i ett specialiserat rum (lämpligt för kontor och även för hemmet - när det finns ett sådant behov). Graverarna är utrustade med ett bra optiskt system, bara dess effekt är relativt låg. Och ändå kan gravern implementera gravyr av god kvalitet (rita volymetriska och plana mönster på ett plan) och naturligtvis genomskurna arbetsstycken av obetydlig tjocklek från de flesta material (förutom stål), som endast ger lite resultat vid kapning och kapning av produktivitet till andra modifieringar av lasermaskiner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Laserskärare De tillverkas både i en stationär version och för installation i linje med golvytan och representeras av ett mycket stort antal arbetsbord - från 0,5 till 1,5–2 m. Maskinerna är avsedda för installation i ett specialiserat rum och är avsedd för intensivt arbete under industriella förhållanden … Alla enheter har ett hölje i ett stycke som garanterar enhetens stabilitet och effektivt dämpar mekaniska vibrationer som uppstår under drift. Huvudsyftet med sådana prover är skärning och skärning av material (inklusive storformat) och gravyr av hög kvalitet på arbetsstycken. Lasermaskiner har en speciell design som ökar produktiviteten och kvaliteten på behandlingen. Till exempel finns det en samtidig installation av 2 lasersändare (eller CO2 -rör) för samtidig behandling av 2 delar eller placering av en lasersändare på en rörlig portal för att eliminera förlusten av en del av strålenergin när den är spridd " längs vägen "till CO2 -röret, och så vidare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Små laserkodare är avsedda för ritning av hög kvalitet vid hög hastighet. Markörer kan applicera en bild på volymetriska produkter (pennor, hängen, smycken, etc.), samtidigt kommer även små element i prydnaden tydligt ut och själva bilden är hållbar.

Detta uppnås på grund av den speciella strukturen hos kodarens optiska system. Vissa linser kan röra sig ömsesidigt, varigenom laserstrålen som bildas av CO2-röret visas i ett tvådimensionellt plan och skickas till valfri punkt på arbetsstycket i önskad vinkel. Samtidigt riktar rörets huvud strålen inte med en platt lins, utan med en specialiserad lins som bibehåller laserns stabilitet under olika driftförhållanden.

Lasermarkörer har ett relativt litet arbetsområde, men de är vanligtvis utrustade med en integrerad mikrodator med all programvara som behövs för att fungera. Som ett resultat uppnås en hög transportbarhet för maskinen - inga externa externa anslutningar (förutom strömförsörjningen) behövs.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recension av de bästa märkena

Många företag bedriver produktion av sådana maskiner och delar till dem. De kan alla delas in i tre stora kategorier.

Lyx- och premiumutrustningsföretag

Detta inkluderar fabriker i Japan, Amerika, Taiwan och europeiska länder. Listan över särskilt kända varumärken inkluderar: Farley Laserlab (Amerika), Trotec (Österrike), GCC (Taiwan), Schuler (Tyskland), EuroLaser (Tyskland), LaserStar Technologies (Island-Amerika).

Produkterna från dessa företag kännetecknas av idealiska delar och monteringskvalitet, god produktivitet och hållbarhet. Rör med en aktiv gas är som regel gjorda av keramik eller inneslutna i ett järnskal, och driftstiden kan nå 100 tusen timmar. Inte alla företag har råd med denna utrustning, eftersom priset är ganska högt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varumärkesföretag i Kina

Ryktet hos produkter tillverkade i Kina är inte det bästa, bara sådana åsikter är inte helt opartiska. Stora tillverkare försöker komma in på världsmarknaden och ta en stark plats i den, i detta avseende investerar de alla sina ansträngningar och resurser i utvecklingen av laserteknik, deras praktiska tillämpning i sina egna produkter och strikt kvalitetskontroll i varje skede av produktion. Lasermaskiner av märken som HSG LASER, WATTSAN, Raylogic, KING Rabbit, HGLASER kännetecknas av mycket höga prestandaparametrar, låg produktvolym under garanti och är ganska kraftfulla konkurrenter till dyra märken . Egentligen tar lyxutrustning från Kina förstaplatsen i rankningen av de mest köpta verktygsmaskinerna, eftersom pris och kvalitet har ett acceptabelt förhållande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Laserkopimaskiner

De produceras av dessa fabriker från Mellanriket, på grund av vilka produkterna i detta land har blivit en modell av dålig kvalitet. Vanligtvis, montering av sådana maskiner görs bråttom, och delarna kan på förhand vara ur funktion . Modellernas namn anges antingen inte alls, eller så väljs de så mycket som möjligt i samklang med de marknadsförda varumärkena, räkna med konsumenternas slarv eller deras dåliga medvetenhet om denna fråga. De flesta av dem är mycket billiga maskiner med halvljuskvalitet och opålitliga lasersändare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

I själva verket är det nästan omöjligt att välja den bästa modellen specifikt, eftersom syftet med att använda utrustningen kan vara olika, liksom budgeten som anslås för förvärvet, de planerade volymerna av tillverkade produkter eller huvudmaterialen för arbetet. Men en allmän klassificering baserad på tillverkare, storlekar och ett antal andra egenskaper kan sättas ihop.

Så, Det finns viktiga faktorer att tänka på när du väljer skärutrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner

Enligt den deklarerade funktionaliteten finns följande uppdelning:

  • gravyrmaskiner med en relativt svag ljusutsläpp, tillräcklig endast för att utföra grunda operationer, när inställningarna ändras, vilket medför en ökning av våglängden, kan dessa minimaskiner användas för att skära plywood, faner;
  • utrustning med en hög resurs av laserstrålning , lämpligt inte bara för att skära trä, utan också för att fräsa det, har det ett graveringsalternativ som utförs genom att ändra kraften i CO2 -laserröret.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kontrolltyp

Modeller av laserskärmaskiner är indelade i:

  • manuellt manövrerade maskiner, som tillhör kategorin de enklaste, billigaste enheterna, trots detta tillåter de dig att göra originalprodukter;
  • dyrare CNC -maskiner som garanterar utmärkt skär- och graveringskvalitet;
  • multifunktionella maskiner - denna typ av utrustning kombinerar potentialerna för manuell och automatisk styrning.

Kraft och storlek

  1. En liten lasergraveringsmaskin för skrivbordet med en obetydlig resurs upp till 80 W, den kan placeras i en liten verkstad eller hemma. Maskinen är lämplig för att göra små souvenirer, den kan gravera, såga och skära tunn plywood.
  2. En professionell lasergraveringsenhet har en resurs på 80-195 watt. Det kännetecknas av ökade dimensioner och används aktivt i möbelproduktion och träbearbetning för tillverkning av massprodukter och skär ut exakta delar.
  3. Den industriella trälasermaskinen kan skära, vässa, gravera och andra operationer. Den har en anständig storlek och installeras i stora träbearbetningsbutiker.
Bild
Bild

Tillverkare utrustar utrustningen med olika alternativ och hjälpverktyg för att förenkla bearbetningen

  • Kylare - en enhet som kyler CO2 -rören. Det behövs vid långvarig drift av maskinen för att utjämna temperaturen på utrustningens arbetselement. Den fungerar som ett extra skal med ett kylvätska anslutet till pumpen. Om maskinen inte är utrustad med denna enhet, köp den separat.
  • Maskinens luftblåsningssystem krävs för att sänka temperaturen på snitt- och graveringsområdet för att förhindra överdriven bränning av sömmen.

Valet av en laserenhet bestäms av kraven för dess funktionella parametrar och potential. För storskalig produktion är det meningslöst att köpa en miniatyrbänkstypsmaskin samt installera en produktionsenhet i en lägenhet.

Det finns multifunktionella prover som kan arbeta med metaller, trä, PVC och utföra olika operationer: fräsning, sågning, skärning, gravering. Priset på dessa enheter är högt, och det är vettigt att köpa dem bara för ett stort företag.

Bild
Bild

Hur man använder?

När du skär plywood på en lasermaskin, för att undvika gulaktig plack längs skärkanten, är det nödvändigt att använda en kraftfullare kompressor med en lufttillförsel på 1,5-2 atm till munstycket.

När ett snitt krävs utan att "skjuta" från baksidan måste materialet avlägsnas (höjas) från arbetsytan med minst 1 centimeter . I detta fall kommer strålen att spridas när du "skjuter" från platsen, vilket resulterar i att det inte kommer att finnas några spår på plywood.

Perfekt platt plywood existerar inte, något ark visar sig, leder . För att förhindra att laserstrålningens fokus flyttas när du skär ojämnt material, träna antingen en objektiv med lång fokus eller tryck på plywood mot bordet.

Den enklaste metoden för att jämna ut plywood på ett bord för att förhindra "skott" på baksidan innebär att man installerar Neo -magneter på bordet, placerar ett plywoodskikt ovanför dem och fixerar det ovanpå med ytterligare Neo -magneter.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du skär plywood kontinuerligt, rengör ventilationsgallret ofta, eftersom det är mycket mer sot och bränning från plywoodlim än från organiskt glas. På grund av detta täpper ventilationen snabbt. Av samma anledning måste speglar och optik också rengöras oftare.

Om du vill klippa tjock plywood, men sändarens kraft är inte tillräckligt för detta, kan detta enligt experternas rekommendationer göras i två steg . Först måste du klippa utan att tillföra luft, annars slutar lasermaskinen inte att klippa och börjar helt enkelt elda plywood, eftersom syre främjar förbränning. I det andra steget är det nödvändigt att tillföra luft.

Kom bara ihåg - utan att tillföra luft till munstycket, annars kommer lasermaskinens lins snart att täckas med sot och sprickor.

Rekommenderad: