Fotoskrivare För Hemmet (29 Foton): Vi Väljer En Skrivare För Att Skriva Ut Foton Hemma, Med Bra Färgutskrifter, Laser, Med CISS Och Andra Alternativ, En översikt över Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Fotoskrivare För Hemmet (29 Foton): Vi Väljer En Skrivare För Att Skriva Ut Foton Hemma, Med Bra Färgutskrifter, Laser, Med CISS Och Andra Alternativ, En översikt över Modeller

Video: Fotoskrivare För Hemmet (29 Foton): Vi Väljer En Skrivare För Att Skriva Ut Foton Hemma, Med Bra Färgutskrifter, Laser, Med CISS Och Andra Alternativ, En översikt över Modeller
Video: 5 Best Budget Photo Printer | Best Photo Printers of 2021 2024, Maj
Fotoskrivare För Hemmet (29 Foton): Vi Väljer En Skrivare För Att Skriva Ut Foton Hemma, Med Bra Färgutskrifter, Laser, Med CISS Och Andra Alternativ, En översikt över Modeller
Fotoskrivare För Hemmet (29 Foton): Vi Väljer En Skrivare För Att Skriva Ut Foton Hemma, Med Bra Färgutskrifter, Laser, Med CISS Och Andra Alternativ, En översikt över Modeller
Anonim

Idén med att skaffa en fotoskrivare för hemmet är inte så sällsynt bland älskare av tryckta bilder, inte ens i den digitala tidsåldern. En översikt över modellerna gör att du kan bedöma omfattningen av förslagen på marknaden: det finns bläckstråleskrivare med bra färgutskrifter och laser, med CISS och andra, som gör att du kan få utmärkta resultat till en lägsta kostnad. Det är värt att lära sig mer i detalj om vad du ska leta efter när du väljer en fotoskrivare som är redo att arbeta hemma.

Bild
Bild

Särdrag

En fotoskrivare för hemmet, även om den inte ingår i listan över grundläggande typer av kontorsutrustning, är fortfarande en ganska användbar enhet. Denna enhet är en typ av tryckutrustning avsedd för speciella uppgifter . Fotoskrivare använder en utökad uppsättning färger för mer realistisk återgivning av de finaste nyanserna och mellantonerna. Dessutom är bläcket i sig inte utsatt för blekning, det är mer motståndskraftigt.

När du köper en hemmamodell är det viktigt att förstå att det bästa valet är en skrivare med en avancerad uppsättning funktioner, mer som en MFP . Denna mångsidiga enhet kan producera utskrifter på papper med olika vikter.

Det är därför inte nödvändigt att köpa en separat utskriftsenhet för dokument.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Alla skrivare som är lämpliga för fotoutskrifter är indelade i flera kategorier enligt den teknik som används i dem. Alla är kompatibla med digitala bildformat, så att du kan få en tydlig och levande bild i form av ett tryck på papper. Det är värt att överväga de olika alternativen mer detaljerat.

Jet

Inom bläckstråleskrivningsteknik passerar färgämnet i flytande form genom speciella munstycken. Detta gör bilden väldigt ljus och tydlig. Sådana enheter har ett överkomligt pris, skiljer sig inte åt i komplexa kontroller och är väl lämpade för att skriva ut enkla fotografier. Bläckstråleskrivningsmodeller av skrivare är bredformat och vanliga - de senare kan bara skapa bilder i ett visst storleksintervall, vanligtvis 10x15 cm.

De har dock inte bara uppenbara fördelar. Bläckstråleskrivare används tillsammans med ganska dyra patroner, kostnaden för förbrukningsmaterial kommer att bli betydande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Deras utskriftshastighet är långsammare än för andra enheter, så dessa alternativ används inte i professionella studior. För hemmabruk och ett litet antal tryckta bilder, dokument, är en bläckstråleskrivare ganska lämplig.

De mest ekonomiska är modellerna som CISS är installerad på . Det kontinuerliga bläckförsörjningssystemet tillåter färre patronbyten, volymen för varje behållare är cirka 100 ml. Ett sådant element kan antingen vara fristående, plug-in som en extern komponent eller inbyggd. I det här fallet blir tankning också mycket lättare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Laser

De vanligaste och prisvärda fotoskrivarna. Lasertrycksteknologi innebär användning av en speciell toner för påfyllning - ett pulverformigt färgämne, som först överförs till papper och sedan bakas med en balk. Denna typ av skrivare har många fördelar. Bland dem finns:

  • lång livslängd;
  • enkelhet och tillförlitlighet i teknik;
  • högkvalitativ utskrift;
  • hastigheten att skapa ett intryck;
  • låg ljudnivå.

Det finns bara en nackdel - ett ganska högt pris. Annars, för hemmabruk, är laserskrivare det mest lämpliga valet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sublimering

En enhet med ett system där bläcket ersätts med en speciell typ av film kallas sublimering. Denna typ av skrivare är en relativt ny produkt på fototryckmarknaden . Ett intryck på papper bildas genom uppvärmning av en färgfilm till höga temperaturer. Färgsublimeringsskrivare är praktiska för att skriva ut bilder från minneskort och flash-enheter, men de är ganska dyra jämfört med andra modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare och deras modeller

De mest populära tillverkarna av professionella och hemfotoskrivare är kända länge. Bland dem sticker sådana marknadsjättar som Canon, HP eller Epson ut. Här är vad du ska tänka på när du väljer ett märke.

HP . Hewlett-Packard behöver ingen introduktion. Den producerar enheter i mellanklass- och premiumpriskategorierna, specialiserade på tillverkning av bläckstråleskrivare fotoskrivare och kompakta modeller. Inköp av sådan utrustning hjälper till att säkerställa bekväm utskrift hemma utan brådska och i hög kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Epson . Tillverkare med det bredaste utbudet av fotoskrivare. Bland dem finns modeller med CISS för färgutskrift i ekonomiläge och med Wi-Fi för trådlös anslutning till datorer eller mobila enheter. Epson producerar ergonomiska fotoskrivare som är enkla att använda, mångsidiga och kan hantera en mängd olika papperstyper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kanon . En av de mest kända tillverkarna i världen. Den är specialiserad på lanseringen av PIXMA-serien med fotoskrivare med Wi-Fi och Bluetooth.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granskningen av de bästa modellerna är också anmärkningsvärd. De tre bästa för hemmabruk kommer att se ganska diversifierade ut. Men var och en av dessa fotoskrivare är bäst på sitt jobb.

HP Sprocket - Best of Compact

Detta är en bärbar modell med en inbyggd Bluetooth-modul som stöder trådlös anslutning med användarens enheter. Termisk utskrift utförs ganska snabbt, bilden är högkvalitativ och ljus, motståndskraftig mot blekning. HP Sprocket Mini -fotoskrivare skriver ut svartvita och färgfotografier med en maximal storlek på 50x76 mm. Modellen rymmer 10 ark specialpapper samtidigt.

Skrivaren har 512 MB inbyggt minne, batteridrift stöds, bilder kan skickas för utskrift från en speciell applikation för iOS, Android.

Bild
Bild
Bild
Bild

Canon PIXMA G1410 - den bästa bläckstråleskrivaren

Denna modell stöder utskrift på ark i A4 -storlek och mindre, klarar vanligt och speciellt fotopapper. Skrivaren producerar skarpa, fläckfria, färgfria utskrifter. Inuti finns en behållare för 4 behållare med bläck . Förbrukningen av färg är inte den lägsta, men på grund av detta uppnås färgernas rikedom. Resursen i modellen når 6000 sidor, fungerar nästan tyst, har ett fack ovanpå fodralet.

Bild
Bild

HP LaserJet Pro CP1525n - Bästa laser

En kraftfull laserskrivare med ett kompakt fotavtryck och förstklassig utskriftskvalitet. Teknikern producerar upp till 8-12 ark med visningar per minut och kan arbeta med olika typer av papper. Format som stöds A4, A5 och icke-standard, data kan överföras direkt från en smartphone eller bärbar dator.

Modellen har ett russifierat gränssnitt, det är ekonomiskt, lätt att lära sig och har ett USB -gränssnitt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en skrivare för att skriva ut foton hemma är det absolut nödvändigt att ta ett ansvarsfullt sätt att hitta den optimala lösningen med bra prestanda. Den moderna marknaden erbjuder både budgetmodeller med billiga förbrukningsmaterial och avancerade alternativ som kan skriva ut bilder direkt från kameran. Det finns ett antal viktiga urvalskriterier.

  1. Typ av tryckmekanism . De billigaste förbrukningsvarorna är från laserskrivare, men när du köper en enhet måste du spendera mycket pengar. På lång sikt kommer investeringen att betala sig och hastigheten på intrycket blir hög. Om budgeten initialt är begränsad är det bättre att överväga sublimering eller bläckstråleskrivare - deras kapacitet är tillräcklig för att uppnå önskat resultat.
  2. Fotostorlek . Modeller i stort format är väl lämpade för att skriva ut porträtt och landskap, men de är inte särskilt användbara i vardagen. Det är bra om den valda skrivaren kan skapa fotografier i de mest populära formaten: 9x12 och 10x15 cm.
  3. Tillgänglighet av alternativ . Bland dem - dokumentutskrift, stöd för en utökad färgpalett, PictBridge för utskrift direkt från kameran, USB -gränssnitt, microSD -kortplats. Ju bredare utbud av tillgängliga funktioner, desto lättare blir det att anpassa skrivarens funktion till olika behov.
  4. Dimensionernas kompakthet . De minsta fotoskrivarna är färgämnesublimationsskrivare. De är det föredragna valet för snabba, levande och hållbara utskrifter - samma teknik som används i snabbkameror. Men ett A4 -ark med ett dokument kan inte skapas på en sådan enhet - universella bläckstråleskrivare och lasermodeller är mer lämpliga här.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med tanke på dessa grundläggande parametrar kan du enkelt ta reda på hur du väljer en fotoskrivare i rätt prisklass, hitta en lämplig modell för att lösa olika problem.

Hur man använder?

För att skriva ut bilder på en fotoskrivare, följ bara de enkla riktlinjerna. Först och främst måste du köpa lämpliga förbrukningsmaterial: film eller bläck, tonerkassett . För Canon, HP, Epson fotoskrivare rekommenderas att du använder märkespapper, andra modeller stöder arbete med ark från olika tillverkare. Vid behov förbehandlas och redigeras foton som är inriktade på utskrift med hjälp av specialprogram och filter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utskriftsprocessen på en standardenhet består av flera steg

  1. Öppna kontrollpanelen i bildhanteraren.
  2. Välj fliken "Skriv ut".
  3. Ange inställningar för specifika foton. Här kan du ändra layout, bestämma storleken på varje bild, papperstyp, upplösning (tydlighet) - minst 300x300 pixlar för 10x15 cm -formatet. Vanligtvis finns en stor uppsättning nödvändiga layouter redan i den egna programvaran från tillverkaren. För kompakta skrivare spelar mobilappar denna roll.
  4. Matcha valda alternativ till arkmått.
  5. Börja skriva ut. Ett foto från en bläckstråleskrivare måste torkas i ytterligare 15-20 minuter. Lämna inte bilder i ljuset eller i rum med hög luftfuktighet när du använder vattenlösligt bläck.
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att följa dessa tips kan du behärska alla nödvändiga utskriftsprocesser, även utan nödvändig kunskap och erfarenhet, redan vid första användningen av enheten.

Rekommenderad: