Plywoodlåda: Hur Man Gör En Plywoodlåda Med Egna Händer? Varianter Med Lock Och Utdragbara Fodral, Mått, Beslag Och Ritningar

Innehållsförteckning:

Video: Plywoodlåda: Hur Man Gör En Plywoodlåda Med Egna Händer? Varianter Med Lock Och Utdragbara Fodral, Mått, Beslag Och Ritningar

Video: Plywoodlåda: Hur Man Gör En Plywoodlåda Med Egna Händer? Varianter Med Lock Och Utdragbara Fodral, Mått, Beslag Och Ritningar
Video: Snickeritips från möbelsnickaren 2024, Maj
Plywoodlåda: Hur Man Gör En Plywoodlåda Med Egna Händer? Varianter Med Lock Och Utdragbara Fodral, Mått, Beslag Och Ritningar
Plywoodlåda: Hur Man Gör En Plywoodlåda Med Egna Händer? Varianter Med Lock Och Utdragbara Fodral, Mått, Beslag Och Ritningar
Anonim

Kryssfinerlådor är en bekant, men samtidigt nästan oföränderlig sak. Dessa mångsidiga lådor kan användas på många områden i livet. Om det finns behov av plywoodlådor, är det inte nödvändigt att omedelbart springa till marknaden, du kan försöka göra dem själv.

Bild
Bild

Beskrivning

Kryssfinerlådor kan tillverkas av olika träslag, ofta björk, lind eller tall. Lådkroppen är gjord av kantade brädor, och deras lock är gjorda av plywood, spånskiva. Dimensionerna på denna produkt kan variera, därför kan tillverkare vid behov lägga till förstyvningsribbor, bestående av 12, 16, 24 remsor.

Tjockleken och konfigurationen av lådans delar påverkas av syftet och vikten av lasten som kommer att lagras i den.

Bild
Bild

Produktionen av plywoodlådor regleras av GOST. Dessa produkter kännetecknas av följande fördelar:

  • låg materialkostnad;
  • bra prestanda;
  • Låg vikt;
  • miljösäkerhet.
Bild
Bild

Förutom ovanstående funktioner kan plywood tål alla typer av behandlingar, och tillämpningen av olika inskriptioner är inget undantag. Lådor av denna typ är ganska hållbara och kan överföra fukt, även om produkten blir våt, kommer den inte att förlora sin operativa förmåga . Plywoodlådor har en genomtänkt design, så att de snabbt kan demonteras och monteras. Eftersom lådorna är lätta kännetecknas transporten av varor i dem av en låg kostnad. Trots lätthet är plywoodlådor mycket pålitliga och bevarar integriteten hos de produkter som finns i dem.

Bild
Bild

Plywoodprodukter har också nackdelar, till exempel en hög förbränningshastighet. Om de är våta och inte torkade kan sådana lådor svälla och bli mögliga.

Därför bör ägarna till lådorna komma ihåg att de senare måste ventileras och torkas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Beroende på syftet kan plywoodlådan ha en annan design. Denna typ av behållare kan vara med eller utan lock, infällbar, hög, vikbar, hopfällbar, med ett pennfodral eller ett lås. Men det finns de vanligaste typerna av plywoodprodukter.

  1. Vikförpackning . Lådan kännetecknas av principen att fästa sidoväggarna i botten. Anslutningen av strukturelement utförs med markiser.
  2. Låda - förpackningen är ganska enkel. Sidorna fästs på varandra med spikar och självgängande skruvar. Dessa produkter används för transportändamål, vilket underlättas av måttens kompakthet, nämligen 50 x 40 cm.
  3. Dekorativ låda . En sådan låda kännetecknas av slitsade fästelement.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Kryssfinerlådor har funnits användbara i hushållsbehov, liksom under transport av varor. En sådan behållare är ganska populär nuförtiden; den kan ha följande syfte:

  • allmän;
  • för grönsaker;
  • för små saker;
  • för blommor;
  • för verktyg;
  • för postleveranser;
  • gåva.
Bild
Bild

Värdefull och ömtålig last transporteras i plywoodlådor . Förutom fraktlådor är dekorativa plywoodlådor mycket efterfrågade, till exempel för inslagning av presenter den 23 februari. Denna typ av behållare används också för CNC, liksom för tillverkning av botten av möbler.

Bild
Bild

Tillverkning

Att göra plywoodlådor med egna händer är inte svårt. Först och främst bör befälhavaren bestämma vilken typ av behållare och dess dimensioner.

Material och verktyg

Innan du fortsätter till huvudstadiet för att göra en låda av tunn plywood eller trä måste du välja mått och tjocklek på arbetsstycket och vid behov göra en ritning.

Bild
Bild

Eftersom trädukar kan bildas av olika träslag kan deras egenskaper också variera

  1. Björk . Detta material anses för närvarande vara det vanligaste. Användningen av denna träslag garanterar originaliteten i mönstret, liksom en slät bas.
  2. Tall . Tallar är mycket täta och starka, samt motståndskraftiga mot mekanisk påfrestning.
  3. Lind . Linden bas för lådor bidrar till produkternas flexibilitet och styrka.
Bild
Bild

För att självtillverkade lådor ska vara av hög kvalitet och hålla länge bör hantverkare använda träskivor av olika tjocklek.

För botten är det värt att ta plywood med stor tjocklek och tunnare för sidoväggar och tak.

Bild
Bild

Innan du fortsätter med den direkta konstruktionen av lådan, bör befälhavaren förbereda de verktyg som är oumbärliga i detta arbete. Det är värt att fylla på följande enheter:

  • kontursåg;
  • träbearbetningsmaskin;
  • borr eller skruvmejsel;
  • häftapparat för möbler.

Dessutom, när du monterar behållare kan du inte klara dig utan trälim, sandpapper, bygghörn, en penna, små spikar, maskeringstejp.

Bild
Bild

Beslag

Tillbehör är delar och partiklar för hjälpändamål, med hjälp av vilka du kan skapa en solid produkt. Dessutom behövs behållare för att förstärka alla typer av lådor. Tack vare beslagen säkerställer lådorna varornas säkerhet.

Bild
Bild

Bland de mest populära produkterna för att skapa plywoodlådor är följande:

  • band för förstärkning av lådor;
  • handtag med olika storlekar;
  • gångjärn, spärrar, öron;
  • hörn, transportfickor, beslag;
  • ventilationsgaller;
  • dräneringsnät;
  • hårdvara;
  • svetsade konstruktionselement.

Vid behov monteras vältsensorer på plywoodlådor. De hjälper till att spåra lådor och välter.

Bild
Bild

Hur man gör det?

Varje person som har en stor lust kan göra en plywoodlåda med egna händer. Vid tillverkning av behållare är det värt att observera konsistens och noggrannhet. För att öka lådans livslängd är det värt att komma ihåg följande regler:

  • gör botten av ett material med hög hållfasthet;
  • väggarna kan göras tunnare än botten, men överdrivna besparingar i detta fall är inte välkomna;
  • det är inte nödvändigt att göra ett omslag, dess skapande krävs endast om det är föreskrivet av särdragen i att använda lådan;
  • pennor kan köpas i en butik eller göras själv;
  • om så önskas kan lådan dekoreras med dekorativa element och beslag.

För att undvika misstag under monteringsprocessen rekommenderar experter att göra ett diagram med verkliga mätningar i förväg.

Bild
Bild

hopsättning

Efter att ritningen och allt material har förberetts kan befälhavaren fortsätta att montera lådan. För att göra en hemlagad behållare måste du slutföra vissa steg i etapper.

  • Förgodkända mätningar överförs till plywoodskivor. För detta arbete är det värt att använda en enkel penna och göra dem tunna linjer som enkelt kan raderas.
  • Såg ut huvuddelarna. Förfarandet bör utföras noggrant i enlighet med raderna.
  • De gör spår som bidrar till soliditeten i den framtida lådan. I detta skede kan du använda en sticksåg eller en vanlig bågfil.
  • De färdiga behållardelarna måste bearbetas med nödvändiga verktyg och sandpapper. I detta fall kommer en slipmaskin till nytta, vilket hjälper till att minska mästarens tid och ansträngning.
  • Du kan börja fästa de förberedda delarna av strukturen, börja applicera konstruktionslim på var och en av lederna och spåren.
  • För att torka lådan bestäms den i ett torrt och varmt rum i cirka 4-6 timmar.
  • Boxens torkade plywooddelar är anslutna med självgängande skruvar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fixa vid behov handtagen, du måste borra hål. Beslagen fästs med möbelbultar.

Experter rekommenderar inte att du använder självgängande skruvar, eftersom de kan få strukturen att lossna efter ett tag.

Ibland installerar hantverkare små hjul på plywoodbehållare, tack vare vilken lådans rörelse blir bekvämare. Du kan använda en vanlig möbelbult för att fästa hjulen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Monteringen av brevlådan sker lite annorlunda, eftersom den har ett tak . För tillverkning skärs delar ut och fästs på en låda för ett par dekorativa markiser. Verktygslådan har ett handtag som är utformat av ett handtag. Skruva in delen med en lång självgängande skruv genom sidoväggen.

Bild
Bild

Dekor

Innan du börjar använda plywoodbehållare bör den bearbetas för att jämna ut ytan och fylla överflödiga hål med träspackel. Det kännetecknas av snabb applicering och torkning. Efter att kittet torkat kan befälhavaren börja lacka lådans yta.

Med lack kan du uppnå ett mer attraktivt utseende på lådan, liksom dess skydd mot extrema temperaturer och hög luftfuktighet.

Bild
Bild

Dekorelement, som har ett rackliknande utseende, fästs på behållaren med hjälp av bygglim . Om självgängande skruvar eller bultar används i arbetet kan detta leda till en kränkning av det estetiska utseendet, vilket gör lådan grov. Lådans utsida kan målas i valfri färg med hjälp av akrylfärger.

Bild
Bild

Det är inte svårt att göra en plywoodlåda med egna händer, förutsatt att det finns en stor önskan, liksom verktyg . Denna typ av arbete kännetecknas av enkelhet, snabbhet och minimala ekonomiska kostnader. Det rekommenderas att bilda ytterväggar med en sticksåg. För att undvika ackumulering av obehagliga lukter i plywoodlådan görs hål i botten för ventilation. Att klippa ut dem ska vara snyggt och samtidigt kaotiskt eller symmetriskt.

Bild
Bild

Förpackningar av plywood av hög kvalitet kan bli ett värdigt alternativ till en träprodukt, eftersom dess prestanda inte är sämre. Några av nackdelarna med en plywoodlåda kan enkelt kompenseras av dess minimala kostnad . Denna typ av behållare kan tillverkas för hand, inte bara i enlighet med standardstorlekar, utan också genom individuella mätningar. Om det finns många små föremål i huset och det inte finns någonstans att förvara dem, kan en enkel och prisvärd plywoodlåda lösa problemet.

Rekommenderad: