PVC -mosaikpanel: Dekorativa Plastarkalternativ I Badrum, Pärla Och Blå Mosaikväggpanel

Innehållsförteckning:

Video: PVC -mosaikpanel: Dekorativa Plastarkalternativ I Badrum, Pärla Och Blå Mosaikväggpanel

Video: PVC -mosaikpanel: Dekorativa Plastarkalternativ I Badrum, Pärla Och Blå Mosaikväggpanel
Video: M1 PVC Panelling Overview & Installation 2024, Maj
PVC -mosaikpanel: Dekorativa Plastarkalternativ I Badrum, Pärla Och Blå Mosaikväggpanel
PVC -mosaikpanel: Dekorativa Plastarkalternativ I Badrum, Pärla Och Blå Mosaikväggpanel
Anonim

Att inreda ett rum är en mycket viktig process. Det är nödvändigt att välja material som inte bara passar inredningen, utan också är moderna och av hög kvalitet. Till exempel PVC -mosaikpaneler. Detta är en värdig ersättning för keramiska plattor, som inte alla har råd med.

Funktioner av mosaikpaneler

Panelerna har ett antal egenskaper som skiljer dem från andra finish. Till exempel slitstyrka, fuktbeständighet. De påverkas inte av vattenånga och är nästan omöjliga att repa. Dessa funktioner gör att materialet kan användas i badrum, kök och förvaringsutrymmen.

Bild
Bild

Det är ganska enkelt att ta hand om panelerna; det räcker med en fuktig torkning. De är monterade på en aluminiumram eller träsvarv. Om ytan är plan, utan droppar, kan monteringsspikar användas.

Moderna hartsmosaikpaneler är en praktisk inredning . Beläggningen innehåller polyvinylklorid. Ovan - plast som skyddar det yttre lagret från aggressiva tvättmedel, syror och alkaliska lösningar. Plasten i kompositionen ger hårdhet och styrka.

Materialet är helt immun mot fukt och fluktuerande temperaturförhållanden. Därför kommer det att bidra till att förbättra badrummet, bastun. Mosaik kan kombineras väl med andra efterbehandlingsmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mosaikpaneler finns i en mängd olika färger och texturer. Detta beror på särdragen i deras tillverkning. Varje original designlösning kan realiseras med deras hjälp.

Det är enkelt och bekvämt att arbeta med dem, eftersom du inte behöver förbereda basen på ett speciellt sätt . Dessutom kan ytdefekter döljas med hjälp av mosaikark.

Fram till för några år sedan var användningen av PVC -paneler en komplex process. Materialet var tungt och produktionskostnaderna var höga. Tack vare nya tekniker har tillverkningsprocessen blivit billigare och enklare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Låt oss överväga huvudegenskaperna.

  • Brandmotstånd. Temperaturen vid vilken panelen kan fatta eld är över 500 ° C. Men den största skillnaden från andra paneler är att den inte antänds i luften.
  • Fuktmotstånd. Mosaiken tillåter inte att vatten passerar igenom, inte ens vid lederna. Därför har den funnits stor tillämpning i dekoration av bastur, bad, toaletter och badrum.
  • Förbättrat ljudskydd. Panelens struktur sprider ljud och gör det tystare. Detta är möjligt tack vare cellerna som utgör det.
  • Flexibilitet. På grund av sin flexibilitet används mosaikpaneler i en mängd olika designlösningar.
  • Det är inte rädd för mekanisk skada, det finns ingen anledning att oroa sig för beläggningens säkerhet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Lätt vikt och snabb installation.
  • Lång livslängd. Materialets sammansättning innehåller element som förhindrar tillväxt av svamp. Panelerna ruttnar inte.
  • Bra värmeisolering.
  • Antibakteriella egenskaper.
  • Lätt att bearbeta. Mosaikark kan böjas, klippas, sågas, klippas ut geometriska former, hål görs enkelt i den.
  • Miljövänlighet. Innehåller inte tungmetaller och giftiga ämnen.
  • Kemisk resistans. Beläggningen är inte rädd för regelbunden torkning med hushållskemikalier.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mosaikark tillverkas med hjälp av PVC -fri skumteknik . Denna metod ger inte bara alla ovanstående egenskaper till materialet, men låter dig också göra det i olika tjocklekar. Skummad PVC med öppna porer kan användas säkert inomhus, eftersom det är ånggenomsläppligt.

Beläggningen innehåller tillsatser som ökar dess UV -beständighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation av väggbeklädnad

Mosaik PVC -trim ser bra ut på väggar. Dessutom döljer det defekter, ytfel.

Du kan använda två metoder för montering

  • Stuff i en trä svarv eller installera en metallram. Mosaikark fästs på den förberedda ytan med hjälp av konstruktionsfästen eller självgängande skruvar. Det finns utrymme mellan lådan och väggen. Du kan dölja kommunikationer där eller fixa isolering.
  • Lägg på lim eller flytande naglar. Mosaiken limmas på en beredd yta, torr, fettfri, rengjord. Limmet appliceras på hela panelens yta, pressas stadigt mot väggen och lämnas sedan i 5 dagar tills det torkar helt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spåren kommer att synas på den monterade ytan . Detta är oundvikligt, eftersom rumprofilerna för mosaiken inte tillverkas. Problemet kan lösas genom att använda silikontätningsmedel (vit, färgad) eller genom att köpa en överliggande dockningsstång.

På grund av deras plasticitet och flexibilitet används PVC -paneler för att dekorera komplexa geometriska former. De kan skäras med en vanlig konstruktionskniv. Om det finns små sprickor någonstans kan de enkelt dekoreras med detaljer i form av en konvex stång.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av mosaikpaneler

Bland huvudtyperna finns:

  • typinställande paneler;
  • ark av fyrkantig eller rektangulär form med ett konvext mönster;
  • kakel, vars storlek är från 30 till 100 cm (bredd).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer mosaikpaneler måste du vara uppmärksam på följande egenskaper:

  • den applicerade ritningen ska vara klar, välfärgad, utan mörka fläckar;
  • en panel med ett stort antal förstyvningar påverkar beläggningens hållfasthet;
  • plattans yta måste vara slät, utan oegentligheter och defekter.

Standardstorleken på panelerna är 95 cm x 48 cm. Ytan kan vara matt eller blank.

Bild
Bild

Tillverkare

Mosaikdukar hör till medelprisintervallet. På den ryska marknaden för bygg- och efterbehandlingsmaterial representeras de av inhemska tillverkare. Utländska företag är också engagerade i tillverkning av sådana beläggningar, men deras kostnad är ganska hög.

Två inhemska företag sticker ut bland tillverkarna

Företag " Plastdecor " är engagerad i tillverkning av PVC -mosaikbeläggningar. Det grundades 2003 och är för närvarande det största företaget i branschen. Företaget har etablerat distributionskanaler och etablerat kopplingar till järnaffärer. Därför är sortimentet brett representerat i varje stad. Företaget står inte stilla, utan utvecklas hela tiden. Ledningen investerar en betydande del av kapitalet i modernisering och förbättring av utrustning. En personal av processingenjörer ansvarar för utvecklingen av nya metoder och tekniker för tillverkning av produkter, vilket avsevärt påverkar kvaliteten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varumärke " Decoplast " grundades 1999. Han har en egen produktionsanläggning. Företaget övervakar också nya trender, introducerar i tid nya arbetsprinciper. Och följaktligen ökar kvaliteten på produkterna. Fabriken har implementerat en kontroll på två nivåer av de tillverkade panelerna. I det första steget elimineras något som inte motsvarar anläggningens standarder. Decoplast mosaikskivor präglas av nationella och internationella kvalitetsstandarder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Invändig användning

Mosaic har alltid utmärkt sig positivt mot bakgrunden av andra finish. Under de senaste århundradena har lokalernas inredning dekorerats med mosaik. När man lade ut mosaiken användes glas, keramik, stenar. Att göra en mosaik vackert är en hel konst. Denna typ av finish har hittat in i modern design.

Att lägga ut en mosaik enligt reglerna är en ganska tidskrävande och ekonomiskt dyr övning . Men moderna tillverkare har hittat en väg ut. Mosaikskikt gjordes av polyvinylklorid. Detta minskade materialkostnaden avsevärt, det blev lättare att arbeta. Följaktligen har efterfrågan på mosaik ökat. Dessutom är materialet fuktbeständigt, vilket väsentligt utökade omfattningen av PVC -paneler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Mosaikplåtar har med rätta tagit sin rättmätiga plats bland andra efterbehandlingsmaterial. De är hållbara, ånggenomsläppliga, de är inte rädda för fukt. Beläggningen bleknar inte i solen. De kan användas i rum med hög luftfuktighet. Panelerna används för dekoration av väggarna på kaféer och klubbar. Det finns inga begränsningar för deras användning. De är miljövänliga, överensstämmer med sanitära standarder, innehåller inte föroreningar som är farliga för människors liv.

Idag är pärldekorativa paneler, liksom blå och turkos, ganska populära. Mosaikpaneler passar enkelt in i vilken inredning som helst eller skapar sin egen unika stil. Du får en underbar konsistens till en lägsta kostnad. Med hjälp av mosaikens färg kan du påverka den visuella uppfattningen av rummet. Hantverkare kan till och med skapa färgillusioner som gör designen av rummet unik och minnesvärd.

Rekommenderad: