WPC-sidospår (29 Bilder): Fasad Av Träpolymerkomposit Belagd Med Trä, Recension Av Paneler För Husbeklädnad

Innehållsförteckning:

Video: WPC-sidospår (29 Bilder): Fasad Av Träpolymerkomposit Belagd Med Trä, Recension Av Paneler För Husbeklädnad

Video: WPC-sidospår (29 Bilder): Fasad Av Träpolymerkomposit Belagd Med Trä, Recension Av Paneler För Husbeklädnad
Video: COOWIN WPC outdoor wall cladding(TH-10) installation 2024, Maj
WPC-sidospår (29 Bilder): Fasad Av Träpolymerkomposit Belagd Med Trä, Recension Av Paneler För Husbeklädnad
WPC-sidospår (29 Bilder): Fasad Av Träpolymerkomposit Belagd Med Trä, Recension Av Paneler För Husbeklädnad
Anonim

Träpolymerkomposit, även kallat”flytande trä”, är en ny produkt på marknaden för byggmaterial. Dess egenskaper är en unik kombination av de bästa kvaliteterna av naturligt trä och polymerplast. Detta material har positiva recensioner och är perfekt för husbeklädnad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Huvudkomponenterna i processen för att skapa WPC -sidospår är sågspån och olika avfall från träbearbetningsindustrin, noggrant slipat till en dammig fraktion. De utgör cirka 60-80 procent av träpolymerkompositens totala vikt.

Polymerkomponenten representeras av naturliga och syntetiska termoplastiska material och deras derivat . Andelen polymerer varierar beroende på den specifika typen av WPC -sidospår. Pigmenteringskomponenter ansvarar för enhetlig färgning av produkter och deras motståndskraft mot UV -strålar.

Förstärkande modifierare läggs till när du skapar en specifik produkttyp för att förbättra prestanda i en specifik miljö, till exempel med ökad vatten- eller frostbeständighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt släppformen presenteras efterbehandlingsbyggnadsmaterial från WPC i olika versioner: lameller, brädor, paneler, terrassbrädor etc.

Ur estetisk synvinkel är träplastarkets struktur nästan oskiljbar från naturligt trä och erbjuder samtidigt ett omfattande färgval.

De mest populära är paneler gjorda i färgen på naturliga träslag . Det är möjligt att skilja mellan texturen på sådana sidor och naturligt trä endast med en noggrann och detaljerad undersökning. Avfallsfri produktion av träpolymerkompositpaneler kommer att glädja alla anhängare av miljöskydd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Positiva och negativa egenskaper

WPC -sidospår kombinerar alla de bästa egenskaperna hos trä och polymermaterial. Samtidigt kompenseras standardmässiga nackdelar med material både genom sammansatt användning av två komponenter och genom ytterligare syntetiska ämnen som utgör panelerna.

De främsta fördelarna med träpolymerkomposit är

  • Lätt att bearbeta. Från träkomponenten ärvde materialet förmågan att enkelt bearbetas, till exempel genom sågning, hyvling eller slipning, det kan monteras med spikar eller självgängande skruvar.
  • Bra värmeledningsförmåga. Denna indikator är något sämre än naturligt trä, men överstiger motsvarande parameter för andra fasadmaterial.
  • Hög ljudisolering. Tack vare WPC: s täta struktur reducerar panelerna av träpolymerkomposit avsevärt ljudet från gatan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Utmärkt fuktbeständighet. Till skillnad från naturligt trä är WPC inte rädd för vatten, svullnar inte, det "leder" inte. En hög vattentäthetsgrad tillhandahålls av polymerföreningar som är en del av sidosidan.
  • Brandsäkerhet. Trots brännbarheten hos trämaterial och plastpolymerer gör speciella ämnen WPC obrännbart. Panelerna kan ulma, men de kommer inte att brinna med eld.
  • Temperaturbeständighet. Sidokonstruktionen, även vid extremt låga (upp till -60 ° C) och mycket höga (upp till + 90 ° C) temperaturer, deformeras inte och förlorar inte sina positiva egenskaper.
  • Biologisk tröghet. Materialet i WPC -paneler är inte lämpligt för livsmedel för insekter och gnagare, aggressiva mikroorganismer som mögel förökar sig inte på dess yta, det försämras inte från oxidation.
  • Motståndskraftig mot solljus. UV -strålar förstör inte materialets struktur, och infraröd strålning leder inte till snabb blekning av sidofärgen. I billiga versioner av WPC -paneler baserade på polyeten saknas denna kvalitet, vilket resulterar i att beläggningen snabbt tappar sitt trevliga utseende. Kvalitativ
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Produkterna börjar blekna med tiden och jämnt över hela beklädningsområdet.
  • Miljövänlighet i kompositionen. Innehåller inte giftiga föreningar, kompositmikropartiklar orsakar inte allergiska reaktioner.
  • Estetiska kvaliteter. Träpolymerprodukter ser bra ut och härmar helt strukturen i naturligt trä. Minimimåtten på lederna är praktiskt taget osynliga och skapar en känsla av soliditet hos finishen. Ytan är mycket slät på grund av den flamskyddande behandlingen.
  • Stark struktur. WPC tolererar mekanisk påfrestning och stöt såväl som vibrationer.
  • Lätt att hantera. Panelerna behöver inget särskilt underhåll, de behöver inte målas, poleras eller poleras.
  • Varaktighet. Under optimala driftsförhållanden kommer träpolymerbeläggningen att vara från 10 till 25 år.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med KDP inkluderar:

  • Pris. Högkvalitativa paneler kommer inte att vara billiga, och billiga kommer inte att glädjas med en lång livslängd.
  • Litet urval av produktformer. Detta minus kan kallas villkorligt. Även om WPC -sidor tillverkas i ungefär samma format, på grund av dess särart, är det lätt att bearbeta det kan kompenseras delvis.
  • Exponering för repor. Trots träpolymerkompositens höga hållfasthet, motståndstryck upp till 500 kg / m2, under mekanisk belastning, får ytan lätt repor och nötningar.
  • Komplex installation. Beklädnadsteknik för träpolymerpaneler liknar beklädnad för andra typer av efterbehandlingsmaterial, men det kräver också kunskap och färdigheter. Självmontering kommer sannolikt att leda till skador på materialet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Det finns flera alternativ för träpolymerpaneler för fasadväggdekoration på marknaden.

Den största skillnaden är formen, materialets sammansättning samt utseendet

  • " Nöt ". Panelmått: 2 × 16, 5 × 400 cm med en tjocklek på kanterna på 0,6 cm. Sidospåren sticker ut för reliefens utförande av strukturen, i färgplanen representeras den av brun och dess nyanser.
  • LWN . Produktens övergripande mått: 1, 4cm × 13 × 300 cm. Ett dyrt alternativ av hög kvalitet på marknaden presenteras i olika strukturerade mönster, inklusive imiterande trä, och i färger från mörka till ljusa toner.
  • " Präglat WPC -foder. " Sidopanelernas storlek: 1, 6cm × 14, 2cm × 400 cm, kantens tjocklek är 0,4 cm. Panelernas struktur är gjord i form av träprägling, ett brett urval av färger.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Folk . Sidospårets dimensioner är 1, 6 cm × 4, 2 cm × 400 cm med en tjocklek på kanterna på 0,4 cm. Denna typ utmärker sig med sina ökade värmeisoleringsegenskaper och förbättrade ljudisolering, och certifikatet bekräftar den absoluta miljövänligheten hos kompositionen. I färgutbudet presenteras produkterna i svart, brunt och terrakotta med en texturerad slät yta.
  • " Blockhus ". Standardmåtten på panelerna är 6, 2 × 15 × 300 cm, måtten kan variera beroende på den specifika tillverkaren. Den används för efterbehandling av ventilerade fasadväggar. Produktens struktur efterliknar en träbalk, färgprestanda i ett brett spektrum från ljus sand till mörkbruna nyanser. Tillverkad i enlighet med europeiska kvalitetsstandarder.
  • WPC -bräda med präglad . Ytteksturen efterliknar en träig konsistens, liknar visuellt ett standardfoder av flera stora storlekar. Den monteras på väggen vertikalt eller horisontellt med hjälp av fästklämmor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudkriterierna för att välja WPC -sidospår

För att hitta rätt produkt finns det flera faktorer att tänka på, i viktordning:

  • Tillverkare. De kända tillverkarna av kvalitetspaneler inkluderar följande märken: DeckMayer, Legro, Tardex.
  • Polymerkomponent. Trots att procentsatsen är mycket lägre än flisen, är det han som bestämmer WPC -panelernas huvudkvaliteter. Om polyeten används kommer priset på en sådan produkt att vara mycket lägre, men prestandaegenskaperna är sämre. Om PVC används, åtföljs ett garanterat högt pris av utmärkta egenskaper.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Produktens individuella specificitet. Träpolymer-sidospår liknar varandra, men till exempel förbättrar närvaron av en luftficka i panelstrukturen avsevärt värme- och ljudisolering. Var uppmärksam på detaljerna när du väljer ett efterbehandlingsmaterial.
  • Pris. Billiga alternativ skiljer sig inte utifrån från högkvalitativa, men deras användningstid är mycket kortare, och med tiden är det troligt att försämra de operativa och estetiska egenskaperna hos sidopaneler.
Bild
Bild
Bild
Bild

Frågan om att välja WPC -paneler med ett stort antal positiva egenskaper vilar på att förstå huvudkällan till deras fördelar.

Rekommenderad: