Lantligt Hus Av SIP -paneler: Sorter Av Hus För Att Ge Från SIP -paneler. Rekommendationer För Installation Av Ett Trädgårdshus Från SIP -paneler

Innehållsförteckning:

Video: Lantligt Hus Av SIP -paneler: Sorter Av Hus För Att Ge Från SIP -paneler. Rekommendationer För Installation Av Ett Trädgårdshus Från SIP -paneler

Video: Lantligt Hus Av SIP -paneler: Sorter Av Hus För Att Ge Från SIP -paneler. Rekommendationer För Installation Av Ett Trädgårdshus Från SIP -paneler
Video: SIPS vs Stick Framing - Are SIPs Worth It? 2024, April
Lantligt Hus Av SIP -paneler: Sorter Av Hus För Att Ge Från SIP -paneler. Rekommendationer För Installation Av Ett Trädgårdshus Från SIP -paneler
Lantligt Hus Av SIP -paneler: Sorter Av Hus För Att Ge Från SIP -paneler. Rekommendationer För Installation Av Ett Trädgårdshus Från SIP -paneler
Anonim

Det moderna trädgårdshuset skiljer sig från de skrymmande tegelstenarna och tråkiga trästrukturerna. Innovationer i tillverkningen av de senaste materialen gör det möjligt att bygga lätta, bekväma och billiga lanthus från SIP -paneler. Konstruktionstekniken för sådant material gör att vi kan designa sommarstugor i alla delar av vårt land, oavsett klimatförhållanden . Den universella byggnaden innehåller en ram, dekoration, isolering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Alla typer av standardbyggnadsarbeten innebär betydande tid och ekonomiska kostnader. Trots många års erfarenhet av byggande av byggnader av sten, trä, virke, tar ny teknik snabbt fart. Initial skepsis försvann snabbt av fördelarna med denna typ av konstruktion . Först och främst har kostnaden blivit billigare, tidskostnaderna har reducerats många gånger. Dessutom gjorde den utmärkta prestandan på den tekniska sidan denna typ av byggnader mycket populära på marknaden.

Det är inte förvånande att antalet byggorganisationer och produktionen av SIP -paneler nu upplever en rejäl högkonjunktur. En dacha tillverkad av detta material är tillgänglig till ett pris i olika kategorier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ekonomisk fördel är inte den enda fördelen med en sådan konstruktion

  • Lång livslängd . Materialet är inte frätande, ruttnar inte, ändrar inte sina egenskaper efter många år.
  • Pålitlighet och hållbarhet . Fästelement på SIP -paneler har ett speciellt system som har visat sig under olika klimatförhållanden. Sådana hus underhålls väl även i den hårda norr.
  • Litenhet . Konstruktionens vikt är ganska låg, så kostnaderna för stiftelsen reduceras avsevärt. Dacha kan byggas utan grund.
  • Säkerhet . Materialet anses vara miljövänligt, alla sanitära krav är på en ganska hög nivå. När det gäller antändningsförmågan är den mycket lägre än trähusens.
  • Energi sparande . Detta gör det möjligt att driva lanthus gjorda av kompositpaneler året runt. Isoleringen i panelens vägg är av hög kvalitet, dess kvantitet ger sådana hus ett försprång över trä- och tegelhus.

Måttliga kostnader och kort byggtid har gjort dessa hus överkomliga för konsumenterna. Sådana dachas är funktionella, utåt kan de ha helt olika former. Dessutom kan byggnader färdigställas med absolut alla material, både från utsidan och från insidan av huset. Valet av design beror endast på kundens önskemål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Brister

Trots de uppenbara fördelarna, Det finns också nackdelar att tänka på:

  • materialet kan inte reglera fuktbalansen, detta problem löses med hjälp av högkvalitativ ventilation;
  • i jämförelse med hus av sten är de mer brandfarliga;
  • om tillverkningstekniken kränks kan de vara miljövänliga - du måste välja en pålitlig tillverkare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga konfigurationer

Byggföretagens kataloger innehåller flera alternativ för att färdigställa lanthus. Du kan beställa ett hussats utan installation, med ritnings- och monteringsrekommendationer, eller ingå ett nyckelfärdigt byggkontrakt.

  • Grundpaketet innehåller alla delar av huset och fästelement. Du kan installera det själv, eller så kan du bjuda in byggare. Det billigaste alternativet är lämpligt för dem som har konstruktionskunskaper och vill spara pengar.
  • Standardutrustning, förutom själva hussatsen, inkluderar också konstruktion av fundamentet, installation. Detta är ett dyrare alternativ, men köparen blir av med behovet av självständigt arbete. Dessutom, i händelse av problem, eliminerar organisationen bristerna under byggnationen.
  • Den kompletta uppsättningen "Nyckelfärdig" gör det möjligt att överföra alla bekymmer om byggandet av huset till företaget, förutom kommunikation, ingenjörsarbete och kosmetisk efterbehandling. Huset levereras, grunden byggs, huset installeras, fasaden färdigställs.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Byggteknik

Ett stort plus med hemmakit tillverkade av SIP-paneler är möjligheten till självinstallation. Innan du börjar bygga måste du välja ett tillverkningsföretag och ett husprojekt från befintliga fabriksalternativ, och det är också möjligt att göra ditt eget. Därefter produceras materialen enligt kundens individuella preferenser. Ett lanthus kräver inte en seriös grund, maximalt är en lätt tejpstruktur. Och det är också värt att ta hand om kommunikation till huset. En balk av typen band läggs ovanpå fundamentet, på vilket hussatsen är fäst.

Efter det börjar de sätta upp väggarna:

  • en bräda läggs längs stångens omkrets, där panelspår införs;
  • stänger placeras i hörnen som förbinder strukturen, panelerna är sammanfogade i dem;
  • därefter skummas och fästs spåren;
  • fixering av anslutningar sker;
  • när väggarna ställs upp sker skumning och läggning av den övre balken av bandtypen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationen av taket utförs också av SIP -material ganska snabbt och enkelt. Om området är litet räcker det med en enkel ram utan ytterligare armeringsjärn.

Hus av detta material krymper inte, så du kan omedelbart börja installera fönsteröppningar, dörrar och efterbehandling . Inredning och yttre dekoration är gjord av olika material, processen är ganska snabb, eftersom det inte är nödvändigt att jämna ut väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsfunktioner

Trots enkelheten i processen, det är nödvändigt att ta hänsyn till några av konstruktionens funktioner:

  • använd instruktioner och ritningar;
  • använd skum av monteringstyp för fogar;
  • om du bygger ett hus på två våningar måste du förstärka strukturen;
  • efter att ha byggt grunden, ge det en vecka att lösa sig.

Rekommenderad: