Vinylblockhusfasad (34 Bilder): Plast Under En Stock Eller Trä Av PVC, Färger Och Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Vinylblockhusfasad (34 Bilder): Plast Under En Stock Eller Trä Av PVC, Färger Och Recensioner

Video: Vinylblockhusfasad (34 Bilder): Plast Under En Stock Eller Trä Av PVC, Färger Och Recensioner
Video: Sågverk 2024, Maj
Vinylblockhusfasad (34 Bilder): Plast Under En Stock Eller Trä Av PVC, Färger Och Recensioner
Vinylblockhusfasad (34 Bilder): Plast Under En Stock Eller Trä Av PVC, Färger Och Recensioner
Anonim

Klassiska trähus har alltid varit en prioritet för utvecklare. Deras utseende talar för sig själv. De är bekväma och mysiga. Många drömmer om att ha ett hus på trä, men det är inte så lätt. För att bygga det måste du övervinna ett antal svårigheter, allt från valet av ett timmerhus och slutar med extern efterbehandling.

Vinylbeklädnad kan kallas en av de klassiska typerna av yttre finish . Men det är så utbrett att du genom att använda det berövar ditt hem sin individuella stil. Sidotillverkare har bestämt sig för att hänga med i tiden och har utvecklat en helt ny modell av beklädnadspaneler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta är ett vinylblockhus som skapar en imitation av en träram. Alla tekniska detaljer och element är genomtänkta i den, så det kommer inte att vara svårt att montera den. Resultatet är ett hus av nya moderna material som bevarar det förflutna.

Produktion

Blockhus är vägglameller gjorda av polyvinylklorid, i form som imiterar utseendet på en stock eller en trästång.

De tillverkas genom coextrudering - tvinga smält material genom en extruder. Dess särart ligger i det faktum att två olika ämnen används. I slutet av processen erhålls en profil som har flera egenskaper. Den består av två lager. Det första lagret upptar cirka 80% av hela produkten, det andra spelar rollen som ett dekorativt element. Det inre lagret bär arbetsbelastningar och är ansvarigt för profilens geometri.

Bild
Bild
Bild
Bild

Akrylkomponenten ger ytmotståndet, skyddar mot yttre miljöpåverkan och ger också färg till produkten. Valet av färg kan korrigeras genom att lägga till en annan mängd färgämne.

Produktens tjocklek är 1,1 mm. Vid tillverkning av sidospår används vinylpulver, så beläggningen har en enhetlig struktur och samma färg över hela ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

  • Det kännetecknas av en hög nivå av materialmotstånd mot yttre påverkan med kraftpåverkan. Det är motståndskraftigt mot applicerad stötbelastning.
  • PVC -föreningen har flera fördelar. Det bryts inte ner, ruttnar inte, korroderar inte. Viktigast av allt är det miljövänligt. Akrylytan utesluter utseendet av mikroorganismer på ytan. Möss och råttor kommer inte att skada beläggningen.
  • Co-extruderingsblandningen innehåller brandbekämpningstillsatser. De minskar rökgenerering vid brand.
  • Drifttemperaturintervallet för sidospår är från -50 ° С till + 50 ° С. Det vill säga i våra klimatförhållanden kan den användas överallt.
  • Fasaden är resistent mot ultraviolett strålning, färgen förblir densamma som tillverkaren avsåg. Han är inte rädd för nederbörd. Med minimalt underhåll kommer en sådan beläggning att hålla mer än ett halvt sekel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vikten av den färdiga produkten är relativt liten, så det påverkar inte belastningen på husets bas och på väggarna. Installationen använder vanliga verktyg, så det finns inget behov av att anlita specialiserade arbetare, vilket kan leda till ytterligare kostnader. Ett litet team av byggare räcker för att göra jobbet snabbt och effektivt.
  • Fasadtypen är utmärkt för ventilerade fasadsystem. Dessutom kan väggarna isoleras och ljudisoleras ytterligare. Systemets konstruktion tillåter detta. Det betyder att huset kommer att bli ännu bättre och det kommer att hålla värmen.
  • Sist men inte minst maskerar plastblockhuset väggfel. Om det är skillnad i grader eller om lutningen felaktigt dras in och det är omöjligt att åtgärda detta, kommer sidospåren till undsättning.
Bild
Bild
Bild
Bild

För alla dess fördelar har materialet flera nackdelar . Till exempel brinner det inte, utan smälter nära en öppen låga. Vinylblockhus ger inte ytterligare isolering av fasaden.

Dimensioner

Det finns blockhus av olika typer och storlekar.

Standardlameller, som liknar en trälogg i utseende:

  • bredd - 180 mm;
  • bredd - 250 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild

De är lämpliga för utomhusbruk.

Lameller som ser ut som två dubbla stockar:

  • bredd - 120 mm;
  • bredd - 150 mm.

Inomhusbruk är redan tillåtet här. Längden varierar från 3 till 3,81 meter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blockhusets struktur liknar naturligt trä. Färgen väljs av kunden efter hans smak.

Som regel är det naturliga nyanser. Men modern teknik gör att du kan ändra den vanliga nyansen av trä och färger som blekt ek eller brons valnöt visas.

Sidospåren monteras efter varandra och knäpps på plats . Därför är deras installation ganska enkel. För att fästa duken på lådan krävs ytterligare remsor där monteringshål finns.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utan misslyckande har sidotillverkaren en rad ytterligare komponenter. Till exempel vindstänger, yttre och inre hörn, startprofiler, hängskenor, efterbehandling, fönster. De kommer i samma färg som sidospåren. Deras längd motsvarar panelens längd.

Installationssteg

Samma installationsriktlinjer kan tillämpas på vinylblockhusfasader som på konventionella sidospår. Innan arbetet måste du läsa installationsanvisningarna.

Först och främst måste du förbereda väggarna och andra ytor . För att göra detta är en låda fäst vid dem. Det kan vara av trä eller metall. Elementen fästs med en lutning på 400 mm. Tack vare svarven kan du dessutom lägga isolering och öka konstruktionens värmeisolering. Svarvets struktur gör att du kan göra ett gap mellan väggen och fästelementen, vilket innebär att det kommer att ventileras och kondens kommer att elimineras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om ytterligare vattentätning av väggarna krävs kan en ångspärr och en vindspärr användas. Det här är speciella filmer som var och en utför sin egen funktion.

Det är lämpligt att följa vissa installationssteg . Start- och målstänger fixas först. Sedan placeras hörnen på fönstren och dörrarna, de inre och yttre hörnen fixeras. En sammankopplingsremsa kan krävas för att sammanfoga panelerna. Uppsättningen lameller går från botten till toppen.

Allt material, på grund av temperaturskillnader, utsätts för varierande grader av deformation eller expansion. Den fasta duken ska inte vara helt orörlig. Fästelement behöver inte dras åt till stoppet, experter rekommenderar att du inte drar åt dem ett varv. Om spikar används bör avståndet mellan huvudet och basen vara cirka 1 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sidoklyftorna bör lämnas med cirka 5 mm utrymme för naturlig expansion och sammandragning av materialet. På vintern bör avståndet ökas till 1 cm.

Slå i spikarna och skruva in skruvarna vinkelrätt mot basen och använd endast galvaniserade eller anodiserade fästelement.

Den första panelen snäpps till startprofilen, nästa paneler fästs i den första och så vidare stegvis.

I mål installeras dekorativa hörn och vindremsor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg

  • hammare, bågfil, måttband, nivå;
  • elektrisk såg;
  • sax för metall;
  • stans för montering av hål;
  • notch punch;
  • verktyg för demontering av paneler.
Bild
Bild

Hur väljer man?

Om du vill att ditt hem ska misstas som ett naturligt trähem på avstånd, följ några regler:

  • Du måste noggrant analysera marknaden, läsa information om tillverkare, se prover av de bästa. Företagens färgpalett är ganska annorlunda, och för att göra finishen tilltalande för ögat, var mer uppmärksam på valet.
  • Var alltid uppmärksam på utseendet. Panelerna ska ha en enhetlig färg, ränder eller andra nyanser än den som anges är absolut inte tillåtna. Ytan på sidospåret bör upprepa trästrukturen. Ju bättre det görs, desto mer naturligt kommer finishen att se ut.
  • Monteringshålen måste vara snygga. De liknar en oval i form. Detta är en speciell teknisk lösning så att beläggningen inte är statisk.
  • Erfarna byggare rekommenderas att välja välkända företag som har funnits på marknaden i mer än ett år.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pris

Den som stöter på komplex konstruktion för första gången förstår hur dyrt det är. Köpare är alltid bekymrade över prisfrågan. Men detta tillvägagångssätt är i grunden fel. Du måste tänka på kvalitet och prestanda. Ett undermåligt blockhus kan förstöra utseendet på ditt hem. Lamellens fram- och baksida måste ha samma nyans. Om så inte är fallet har du ett prov av låg kvalitet.

Materialets pris varierar från 200 till 900 rubel per 1 m2. Till detta pris måste läggas kostnaden för arbetet. Detta är i genomsnitt cirka 300 rubel.

Bild
Bild

Följande faktorer påverkar priset:

  • prestandakvalitet;
  • komplex installation;
  • säsongsmässighet;
  • arbetsbelastning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vinylblockhus är en ny typ av dekoration som snabbt blir populär, särskilt i regioner där trähus föredras.

Dess form följer formen på trä stockar och detta är dess största fördel. Det ersätter de opersonliga standardfasadpanelerna och ger hemmet ett mer estetiskt utseende.

Dess huvudsakliga syfte:

  • förbättrar den yttre uppfattningen av husets utseende;
  • maskerar väggfel utan större ansträngning;
  • förhindrar inträngande av atmosfärisk nederbörd och fukt från utsidan;
  • med sin hjälp är huset isolerat - isolering läggs under sidosidan.
Bild
Bild

Utan mycket ansträngning får du ett modernt, isolerat, vackert hem. Och mångfalden av färger kommer att gynna det från bakgrunden till standardfinisher. Sådant efterbehandlingsmaterial har bara positiva recensioner.

Rekommenderad: