Romersk Mosaik (31 Bilder): Antika Romerska Fresker På Keramiska Plattor, Kända Mönster Från Rom, Militära Teman Och Andra Motiv

Innehållsförteckning:

Video: Romersk Mosaik (31 Bilder): Antika Romerska Fresker På Keramiska Plattor, Kända Mönster Från Rom, Militära Teman Och Andra Motiv

Video: Romersk Mosaik (31 Bilder): Antika Romerska Fresker På Keramiska Plattor, Kända Mönster Från Rom, Militära Teman Och Andra Motiv
Video: Rom grundas & Romarriket uppstår (Gymnasienivå) 2024, Maj
Romersk Mosaik (31 Bilder): Antika Romerska Fresker På Keramiska Plattor, Kända Mönster Från Rom, Militära Teman Och Andra Motiv
Romersk Mosaik (31 Bilder): Antika Romerska Fresker På Keramiska Plattor, Kända Mönster Från Rom, Militära Teman Och Andra Motiv
Anonim

Många designtrender under de senaste århundradena återgår till vår tid och hittar en andra vind. Designproffs noterar att gamla romerska mosaiker har blivit alltmer populära. Kombinationen av små partiklar skapar en unik och uttrycksfull komposition. Det är en snygg dekoration för badrummet, köket eller vardagsrummet. Mottagning att använda på temakaféer, hotell och butiker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Karakteristisk

För många århundraden sedan var mosaik en viktig del av konsten i det antika Rom. Detta element i interiören anses kännetecknet för etisk stil. Militära teman, viktiga historiska händelser, motiv för sekulärt och offentligt liv, prydnader - mycket mer återspeglades i kompositionerna av små flerfärgade partiklar.

Mosaik-freskomålningar prydde väggar och golv i palats och statliga byggnader . De rika stadsborna hade råd med spektakulära kompositioner. Med tanke på designteknikens popularitet har tillverkningsföretag utvecklat många samlingar av plattor med ett romerskt mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tomter och variation

Mosaiska teman kan vara blommiga ornament, klassiska stilleben, fåglar och djur, landskap, vardagsämnen och mycket mer. Oavsett bilden ser inredningen av hög kvalitet uttrycksfull och attraktiv ut. Skildringarna av fauna och flora är klassiska och passar underbart i bostäder och offentliga utrymmen. Tidigare var mosaiker som skildrade gamla gudar och mytologiska ämnen särskilt populära.

Bild
Bild
Bild
Bild

För närvarande används sådana kompositioner i inredning . Det är ett elegant tillskott till antika stilistiska trender. Moderna köpare har möjlighet att dra nytta av tjänsten på beställning. Hantverkare kommer att skapa en unik duk i det valda ämnet för kunden. Kompositionens storlek beror på kundens önskemål. Det finns dock vissa rekommendationer: ju större rummet, desto större kan den dekorativa duken vara.

Bild
Bild

Stilistisk effekt

Stora element i ljusa färger fungerar som bakgrund. Det kan vara klassiskt. Ofta imiterar materialet en homogen sten. Mönster och former skapas av mosaikpartiklar av olika storlekar. Beroende på bildtyp används ytterligare element för att utforma konturen. Med partiklar av olika storlekar är det möjligt att skapa en originalbild.

Detta dekorativa element kan bli en attraktiv accent . Placera mosaiken på en stor vägg eller golv: det kommer inte att gå obemärkt förbi. Kompositionen ger inredningen element av elegans. Så att andra dekorativa element inte distraherar, rekommenderas det att ordna en mosaik på en öppen vägg utan målningar och andra föremål. Det är lämpligt att kombinera mosaik med en solid och enhetlig beläggning. Om du planerar att dekorera golvet i ett rymligt rum, placera mosaiken i mitten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillämpningsområde

På grund av modern teknik och innovativa material blev det möjligt att använda denna stilteknik i olika rum och deras platser.

Professionella dekoratörer har sammanställt en lista över rum där den romerska mosaiken kommer att se harmonisk och effektiv ut, dessa är:

  • kök;
  • matsal;
  • badrum;
  • vardagsrum;
  • bastu eller ångbad;
  • byggnadens fasad (yttre dekoration).
Bild
Bild
Bild
Bild

Med hjälp av mosaik kan du uttrycksfullt och elegant utforma sådana zoner och element som:

  • eldstäder;
  • trappsteg;
  • poolskålar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Varumärkena som är involverade i produktionen av dessa produkter får ofta order för tillverkning av samlingar och kompositioner för inredning av eldstäder, rymliga vardagsrum med högt i tak. Professionella designers fortsätter att experimentera med färger och former för att skapa unika och originella dukar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Inredningsexperter har sammanställt en lista över fördelarna med att använda denna trend i moderna interiörer.

Bild
Bild

Varaktighet

Freskerna, skapade av mästare i antiken, har överlevt till vår tid. Moderna produkter har hållbarhet och praktiska egenskaper. När de har lagts kommer smyckena att behålla sin skönhet i många decennier. Detta är det bästa valet av finish för dem som inte gillar att byta dekoration ofta, lägger tid och pengar på detta arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk

Rismosaiken har behållit sin relevans i flera hundra år och har överlevt till vår tid. Denna inredning är trendig, snygg och klassisk. Oavsett modetrender och förändringar inom inredningsområdet kommer aktiniska mosaiker att vara lämpliga och relevanta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pålitlighet

Materialen som används för att göra mosaikpartiklar har slitstyrka, praktiska egenskaper, motståndskraft mot mekanisk påfrestning och skador. Högkvalitativa plattor behåller sin form och struktur under lång tid. Det spricker inte eller spricker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vård

Det är lätt att ta hand om en mosaikkomposition. På grund av materialets starka struktur kvarstår densitet, damm och smuts på ytan. Regelbunden fuktig moppning bör räcka för att rengöra ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lokal reparation

Om ett av elementen i kompositionen är skadat kan det ersättas med ett nytt utan att demontera hela duken. Denna förmåga kommer att minska reparationskostnaderna avsevärt.

Bild
Bild

Implementeringsteknik

Med hjälp av olika tekniker lade hantverkarna vägg- och golvritningar i det antika romerska temat.

  • Opus tessellatum . Detta är en stor och texturerad mosaik. Partikelstorlekar är vanligtvis över 4 mm. Denna teknik används ofta för att dekorera offentliga byggnader och stora rum med mosaik.
  • Opus vermiculatum . Ett mer känsligt och snyggt alternativ. Varje element är mindre än 4 mm. Theta -teknik är lämplig för beskrivande bilder.
  • Opus sectile . Denna teknik kallas florentinsk. Experter använder partiklar av olika storlekar för att skapa uttrycksfulla kompositioner. Hantverkare kombinerar glaspartiklar, grov och grov sten. Stenen placeras i mitten av kompositionen och inramar den med mindre partiklar av andra material.
  • Opus regulatum . Tekniken för att skapa lakoniska ritningar som består av geometriska former. Partiklarna är lika i storlek och form.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Under processen med att göra mosaik i det romerska temat användes tidigare en mängd olika material, bland vilka onyx var efterfrågat, liksom marmor och tuff. Ibland användes havsstenar. Natursten har en speciell sofistikering och dragningskraft. Den rika naturliga färgen kommer att tilltala alla. Ibland använde hantverkare småsten och kallade tekniken för dess användning barbarisk.

Bild
Bild

För närvarande, i produktionsprocessen, använder moderna företag speciella keramiska kompositioner . Sådant material har utmärkta prestandaegenskaper, det är stabilt, praktiskt och hållbart. Partiklarna är inte rädda för vatten, varm luft och temperaturförändringar. Tack vare speciell teknik fängslar kakelens nyans och det applicerade mönstret med tydliga linjer och ljusa färger.

Rekommenderad: