Gör-det-själv-diskhyllare: Hur Man Gör Det Enligt Ritningar Från Skrotmaterial? Funktioner Och Storlekar På Hemlagade Kullar

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv-diskhyllare: Hur Man Gör Det Enligt Ritningar Från Skrotmaterial? Funktioner Och Storlekar På Hemlagade Kullar

Video: Gör-det-själv-diskhyllare: Hur Man Gör Det Enligt Ritningar Från Skrotmaterial? Funktioner Och Storlekar På Hemlagade Kullar
Video: Sälj metall - Microvågsugn - Massor av koppar! 2024, Mars
Gör-det-själv-diskhyllare: Hur Man Gör Det Enligt Ritningar Från Skrotmaterial? Funktioner Och Storlekar På Hemlagade Kullar
Gör-det-själv-diskhyllare: Hur Man Gör Det Enligt Ritningar Från Skrotmaterial? Funktioner Och Storlekar På Hemlagade Kullar
Anonim

Att hugga och gräva upp en tomt är ganska hårt arbete som kräver mycket styrka och hälsa. De flesta markägare och trädgårdsmästare praktiserar i sitt hushåll en sådan praktisk anordning som en bakomliggande traktor. Med dess hjälp kan du enkelt gräva upp hela tillgängligt område på kort tid. Och om du lägger till olika utrustningar till det, till exempel en hiller, en gräsklippare och liknande, kommer arbetet att förenklas flera gånger.

Du kan dock skapa ett diskverktyg för att köra motorfordon med egna händer.

Varför är de bra?

Denna typ av utrustning är utrustad med ett antal positiva egenskaper.

  • Perfekt i kombination med en bakomliggande traktor … Om skivanordningen för hilling drivs med en reducerad växel i enheten, ökar dess effekt avsevärt, vilket ökar produktiviteten för att gräva upp marken.
  • Bekväm användning … Vid odling eller grävning med denna enhet krävs inte mycket ansträngning. Han går framåt på egen hand utan att behöva hjälpa honom och skjuta honom bakifrån.
  • Multifunktionell design … Kullaren kan övas för att lossa jorden både innan du planterar potatis och efter det i aktiv tillväxt för extraordinär odling.

Kullskivutrustning är lika viktig som en vinsch och en plog . Genom det kan du enkelt förbereda sängar för plantering av vegetation, samt använda det för att plantera planteringsmaterial, särskilt potatis.

Om du väljer bland de tillgängliga proverna i butiker är det lämpligt att välja kullar av legerat stål, vars struktur är utrustad med rullager och skivelement med stor diameter och tjocklek.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Strukturera

Rörskivans struktur innefattar en ram på två hjul och två upphängda skivor.

Om vi analyserar alla komponentdelar mer ingående kan vi särskilt notera följande:

  • T-formad koppel;
  • skruvband (vridspännen) - 2 st., tack vare vilka skivornas rotationsvinkel vertikalt justeras;
  • stavar - 2 st.;
  • skivor - 2 st.

Justeringen av ställen ger en optimal variation i avståndet mellan skivornas kanter. Som ett resultat kan du välja den bredd som krävs (från 35 centimeter till 70 centimeter).

Hjulen ska ha en diameter på cirka 70 centimeter och en bredd på 10–14 centimeter. Annars kan du skada plantorna under kullningsprocessen.

Om det är nödvändigt att ställa in skivornas proportionella rotationsvinkel är det nödvändigt att justera skruvbandet. Utan detta kommer hillingverktyget hela tiden att dras åt sidan. Men skivornas lutningsvinkel är inte justerbar - den är alltid i ett läge.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Driftsprincip

Enheten är ansluten till motorfordon på fästet på kopplingsanordningen (dragkrok), som inte har en säng vid sängen. Detta görs med hjälp av en låskomponent - två skruvar och en platt bricka. Mer bekvämt och kvalitetsarbete utförs med den första reducerade hastigheten. Detta gör det möjligt att öka dragkraften genom att minska hastigheten framåt.

Funktionsprincipen för skivhyllningsverktyget är enkelt: skivorna, när de rör sig, tar tag i marken och bildar en rulle i processen att kasta, strö vegetationen med jord. Skivornas rörelse gör det möjligt att dessutom krossa jorden och lossa den.

Bild
Bild

Skivanordningen för hilling har några fördelar jämfört med sina släktingar: den bygger åsar högre och jämnare, det är lättare och mer intressant att använda, medan energiförbrukningen är mycket lägre. Det är lättare för en anställd att arbeta med en sådan enhet.

Naturligtvis är inte allt så vackert. Du måste alltid betala för bekvämligheten. Och kostnaden för skivhyllaren är ett bevis på det. Kostnaden för att kunna använda en bekväm och lättanvänd hårddisk är ungefär 3-4 gånger högre än andra typer.

Kostnaden för jordbruksredskap beror på följande egenskaper:

  • skivornas tjocklek och sidomått;
  • tillverkningsmaterial: vanlig metall eller legerat stål;
  • applicering i konstruktionen av rullager eller hylsbussningar;
  • inställningsanordning.

När du köper ett diskverktyg för hilling måste alla dessa punkter beaktas.

Med hänsyn till att denna utrustning inte är billig, uppstår en naturlig fråga om det är möjligt att göra en hemlagad diskanordning för hilling till en bakomliggande traktor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Teckning

Innan du fortsätter med implementeringen av den beskrivna hiller på egen hand, är det lämpligt att studera ritningarna av den här enheten. De kommer att göra det möjligt att implementera denna utrustning med maximal noggrannhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsmetoder

Kullanordningen kan tillverkas på två sätt:

  1. med en statisk arbetsbredd;
  2. med justerbar eller variabel arbetsbredd.

Verktyg

För arbete behöver du följande svets- och låssmedutrustning:

  • svetsningsenhet (det är önskvärt att denna utrustning är avsedd för ljusbågssvetsning);
  • vinkelslip med en uppsättning olika tillbehör och skivor;
  • elektrisk borr med en uppsättning kvalitetsborrar;
  • elektrisk slipmaskin;
  • en gasbrännare, som krävs för att värma järn under släckning;
  • barlind eller ett speciellt arbetsbord;
  • alla typer av filer och andra förbrukningsmaterial (bultar och andra fästelement).

Den här listan refererar direkt till det lager vi behöver. Dessutom kommer själva materialet att behövas, varifrån monteringen av utrustningen kommer att utföras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skapandeprocess

För att göra en sådan enhet behöver du också improviserade enheter, bland vilka de viktigaste är 2 lock från gamla värdelösa krukor. Diameterns storlek måste vara i intervallet 50-60 centimeter.

Kåporna måste slipas längs hela omkretsen … De kommer att bli arbetsplanet. Sedan böjer vi våra framtida skivor med en hammare: från ena sidan ska locket bli konvext, från den andra - deprimerat. Detta görs så att enheten kan höja jorden och gräva i intilliggande landningar. Du kan också använda skivor från en gammal såmaskin .… Du behöver också 2 skruvband, 2 vertikala remsor och ett T-format koppel.

Komponenterna i fixturen ansluts med hjälp av bultar eller innebär svetsning. Skivorna i sig är anslutna med anpassade adaptrar.

Med skruvband kan du justera skivans rotationsvinklar i vertikalt läge.

Arbetselement bör installeras så att de är parallella och avståndet mellan kanterna motsvarar bredden på raderna.

Den monterade produkten fästs på motorcykelhållaren med ett koppel med bultar med platta brickor och ett stopp.

För att sammanfatta: om du har några förmågor och de nödvändiga komponenterna bland onödigt använt skräp kan du enkelt bygga en hillinganordning på egen hand och spara en mycket stor summa.

Rekommenderad: