DIY Ljusstake (33 Bilder): Hur Man Gör Av Trä Och Burkar, Flaskor Och Gips, Metall, Lera Och Andra Skrotmaterial Hemma?

Innehållsförteckning:

Video: DIY Ljusstake (33 Bilder): Hur Man Gör Av Trä Och Burkar, Flaskor Och Gips, Metall, Lera Och Andra Skrotmaterial Hemma?

Video: DIY Ljusstake (33 Bilder): Hur Man Gör Av Trä Och Burkar, Flaskor Och Gips, Metall, Lera Och Andra Skrotmaterial Hemma?
Video: Automatisk granulat, korn, fast påfyllningslinje för flaskor och burkar, vägningsfyllningsmaskin 2024, Maj
DIY Ljusstake (33 Bilder): Hur Man Gör Av Trä Och Burkar, Flaskor Och Gips, Metall, Lera Och Andra Skrotmaterial Hemma?
DIY Ljusstake (33 Bilder): Hur Man Gör Av Trä Och Burkar, Flaskor Och Gips, Metall, Lera Och Andra Skrotmaterial Hemma?
Anonim

Att använda vackra ljusstakar med färgglada ljus är ett enkelt och ganska budgetmässigt sätt att snabbt förvandla ett rum och ge det en mysig atmosfär. Trots det stora antalet produkter i butiker föredrar ett ökande antal människor att skapa detta dekorativa element med egna händer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör ljusstakar i trä?

Det är lätt att göra en ljusstake av träsnitt med egna händer hemma. Det bör nämnas att arbetsstycket i sig ser extremt snyggt ut och ofta används i interiören i sin "naturliga" form. Miljövänligt material som passar alla stilar, ser bra ut både till vardags och till festliga högtider . Den färdiga strukturen kan vara av alla storlekar och kan placeras nästan var som helst.

Slutligen kan du inte klara dig utan en sågad ljusstake när du implementerar sådana trendiga trender som scandi och minimalism.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan skapa ett träämne med dina egna händer, eller du kan köpa det färdigt i en specialiserad produktion, i en blomsterhandlare eller i en handgjord varuaffär. Fördelen med ett köpt sågsnitt är att det vanligtvis bearbetas på ett sådant sätt att inga sprickor eller flisar finns kvar . Det är inte nödvändigt att göra en extra fördjupning för ljuset om "tablett" -modellen är planerad. Om du vill göra strukturen mer stabil eller ha en längre livslängd, måste ett hål borras inuti. Både urtagets diameter och borrtypen bestäms oberoende av varandra, men experter rekommenderar att man föredrar Forstner -borrmaskinen.

När du gör en ljusstake från ett sågsnitt är det inte nödvändigt att vara begränsad till ett element - du kan skapa en komplett komposition med cirklar med olika diametrar från olika träslag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att göra en ljusstake av en trästång anses vara inte mindre populärt. Tomrummet (tillval) kan ersättas med en stock eller bräda med lämpliga dimensioner . Modellen visar sig vara ganska mångsidig och återigen lämplig för de flesta stilistiska beslut. Blocket som används måste vara torrt, ganska brett och (helst) hyvlat. Förresten, oplanerat arbete är också möjligt, men bara om det befintliga interiören tillåter det.

Skapandet av urtag utförs med hjälp av en borr och borr med önskad diameter och typ. För kvalitetshantering behöver du dessutom en penna med måttband, en kvadrat och en pensel, en hammare, en såg, fläck och handskar för att skydda dina händer. Arbetet börjar med att ett fragment av önskad storlek separeras från stapeln . Om ljusstaken ska stå på bordet, bör den göras högre, och om den bara ligger på hyllan, sedan sänka den. När flera ljus måste placeras i en struktur måste du först rita ett diagram där du markerar samma luckor mellan de enskilda elementen.

Ett lämpligt block måste slipas med vanligt sandpapper, varefter det befintliga schemat överförs till det . Det är viktigt att inte glömma de indrag som krävs från strukturens kanter. Därefter borras i trädet runda hål med en diameter som är lämplig för de valda ljusen. Om stilen kräver det kan den färdiga strukturen åldras artificiellt, till exempel genom att göra några små bucklor med en hammare.

Bild
Bild
Bild
Bild

För färgning räcker det med ett lager fläckar - detta kommer att lägga till nödvändig ljusstyrka i inredningen och bevara träets vackra konsistens. Innan du använder ljusstaken tar det tid att torka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur skapar man från en flaska?

Nästan alla föremål kan användas för att göra en ljusstake, även en vanlig plast- eller glasflaska. Naturligtvis kommer det hemlagade föremålet i det första fallet att se för billigt ut och därför mer lämpligt för engångsformellt bruk: på en grill eller en sommarpiknik. För att förvandla flaskan måste du klippa av halsen och placera ett ljus inuti . Om vi pratar om en glasflaska, till exempel en vinflaska, visar sig ett sådant stativ vara av mycket bättre kvalitet och med rätt inredning, lämpligt även för gåvor till nära och kära. I förväg är det viktigt att välja en elegant form och inte förväxla den med färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera sätt att förvandla en vanlig flaska till ett konstverk . I det första fallet behöver du nagellackborttagare eller en liknande lösning, liksom bomullstrådar. Tråden blötläggs noggrant i lösningen och lindas runt flaskan. Vidare tänds den och flaskan roterar på ett sådant sätt att elden rör sig längs hela dess yta. Efter att tråden brunnit ut måste flaskan sänkas ned i kokande vatten i 3 minuter, och varför överföra den till kallt vatten. Temperaturhoppet kommer att leda till att en spricka ser ut på önskad plats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I det andra fallet avlägsnas flaskans hals med hjälp av en lämplig borr eller glasskärare. För enkelhets skull kan du sätta på en hårelastik i nacken och sedan räkna ut linjen med ett verktyg . Därefter avfyras snittet, skickas igen till kokande vatten och kallt. Efter utseendet på en splittring bearbetas kanterna med sandpapper. För att göra snittet bättre rekommenderas att kombinera fina och grova korn. Ljuset sätts antingen in naturligt eller placeras inuti flaskan när veken först sätts in och sedan hälls smält paraffin. Spetsar, band, strass, barrgrenar eller andra material är lämpliga för att dekorera en glasljusstake.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkning av metallstakar

Smidda ljusstakar har alltid varit mycket populära, men hemma, utan speciella färdigheter, är det ganska svårt att göra ett dekorativt element av metall. En söt och praktisk liten sak kan dock göras av en vanlig plåtburk. En behållare av kaffe, färg eller annat ämne som är hållbart är lämplig. Förutom ämnet behöver du en hammare och spik samt färg av önskad nyans. Efter att tidigare ha skapat en stencil av bilden av intresse måste den överföras punktvis till burken och sedan ska hål skapas längs konturen med en hammare och en spik.

För att inte irritera dig själv och omgivningen med ett obehagligt ljud kan du somna inuti den fuktade jorden under arbetet . En ljusstake med ett mönster är täckt med sprayfärg, efter torkning kan du placera ett ljus inuti. Om en plåtburk används är det bättre att dekorera den med akrylfärg och dekorera med hjälp av volymetriska element: band eller spetsar. Därefter hälls vax inuti, en veke sätts in.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi gör av en burk

Ganska ofta skapas ljusstakar av glasbehållare, till exempel barnmatskrukor. Sådant material är prisvärt och mycket lätt att använda. Faktum är att en burk av önskad storlek bara behöver dekoreras med hjälp av en mall för en vacker ritning överförd till behållaren. Som färgämne använder du svart akrylfärg, som säljs i dekorativa butiker. Handlingssekvensen kan förklaras med exemplet att göra en "vinter" ljusstake.

Först och främst rengörs burken från alla klistermärken och inskriptioner, och ytan torkas dessutom med sprit för att säkerställa bättre vidhäftning till färgämnet . Därefter placeras mallen inuti behållaren och säkras med tejp. När det har cirkulerats kan papperet tas ut. Förresten, för att inte bli smutsig igen kan du hålla den genom en servett. Ritningen är övermålad med alla färger, men alltid lämplig för glasfärg.

Det är bättre att applicera beläggningen i flera lager, varje gång man väntar på att den föregående ska torka. Slutligen bildas snöflingor på burken med en speciell spruta och ljusstaken skickas för att torka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glasalternativ

Ljusstakar av glas är också populära, vars dekoration sker med hjälp av mönster från skal. Designen ser intressant ut när rätterna vänds upp och ner. I detta fall placeras ett stabilt ljus på benet, och några dekorativa element placeras under glasets "kupol": torkade blommor eller en liten figur. Ibland är en dekorerad CD fixerad vid basen, vilket gör ljusstaken mer stabil. Om glaset används i traditionell form är det mer bekvämt att dekorera det från utsidan, till exempel med pärlor, strass eller tygelement . En intressant lösning ser ut som när vätska hälls inuti, olika pärlor lanseras där och ett flytande ljus lämnas på ytan.

En glasbägare dekorerad med skal ser spektakulär och ovanlig ut. Den prefabricerade kompositionen kommer att fixeras på en limpistol och består huvudsakligen av musslor eller tvåskaliga skal.

Innan arbetet påbörjas är det meningsfullt att behandla naturliga element med klor och, även innan limning, se hur de kombineras bäst.

Bild
Bild
Bild
Bild

andra metoder

Förutom de viktigaste som nämns ovan finns det många andra metoder för att göra en hemlagad ljusstake av skrotmaterial. Till exempel en ganska enkel mästarklass om att skapa gipsdekor. Du behöver bara plocka upp en bra behållare och sedan fylla den med en utspädd komposition . När materialet är fryst bildar det en ljusstake med önskad form. Förresten, du kan till och med hälla gips i sådana enkla behållare som yoghurtkoppar, engångsbehållare av plast eller läskflaskor. Pulvret späds ut enligt instruktionerna och hälls i en form så att det finns plats för ett ljus. Den färdiga ljusstaken är dekorerad med textilelement eller helt enkelt täckt med färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

En ljusstake av polymerlera ser ganska intressant ut . Detta material är dock inte så enkelt som gips, och är endast lämpligt för "avancerade" användare som har erfarenhet av att interagera med det. Att arbeta med lera är detsamma som med deg, så först måste massan rullas ut till en tjocklek på flera millimeter. Därefter sker arbetet med den valda mallen och enskilda delar skickas till torkning i ugnen eller till frisk luft. Det är nödvändigt att ansluta dem tillsammans med hjälp av PVA -lim.

Bild
Bild
Bild
Bild

På nyårshelger kan du inte klara dig utan en orange ljusstake . Det enklaste sättet är att försiktigt extrahera fruktköttet från hela eller halverade citrus, placera antingen ett ljus inuti eller fyll det med vax och sätt in veken. Det är ännu lättare att slå in ett vanligt tjockt ljus med en remsa av citrusskal eller placera ljus- "piller" på torkade skivor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det visar sig vara ganska enkelt att använda dekorativa glasstenar eller havsstenar . Faktum är att en glasburk vanligtvis används som bas, vars yta är täckt med småsten med silikonlim i ett rutmönster eller fritt mönster. Fler skickliga hantverkare kan försöka klara sig utan bas och helt enkelt fixa ihop stenarna. En sådan ljusstake är kanske idealisk för långa ljus.

Andra intressanta alternativ är att göra ett dekorativt element av betong, plywood, balustrar eller cement.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör en ljusstake med egna händer, se nästa mästarklass.

Rekommenderad: