Blommande Pengaträd: Hur Ofta Blommar En Fet Kvinna Hemma? Hur Får Man Crassula Att Blomma?

Innehållsförteckning:

Video: Blommande Pengaträd: Hur Ofta Blommar En Fet Kvinna Hemma? Hur Får Man Crassula Att Blomma?

Video: Blommande Pengaträd: Hur Ofta Blommar En Fet Kvinna Hemma? Hur Får Man Crassula Att Blomma?
Video: FRORIDA GHOST MINT. ALLA MINA FÖRÖKNINGAR. 2024, Maj
Blommande Pengaträd: Hur Ofta Blommar En Fet Kvinna Hemma? Hur Får Man Crassula Att Blomma?
Blommande Pengaträd: Hur Ofta Blommar En Fet Kvinna Hemma? Hur Får Man Crassula Att Blomma?
Anonim

Det antas allmänt att odling av ett pengaträd leder till rikedom i huset, därför kan denna växt ofta ses i lägenheter och kontor. Oftare kan du överväga den trädliknande jäveln som inte är i blommande form. För att en växt ska blomma krävs det lite ansträngning och känner till alla hemligheterna för att odla en kultur.

Blommande funktioner

Det är inte ofta möjligt att se ett blommande pengaträd (crassula, tree jumbo). De flesta älskare av denna saftiga dröm om att se den blomma, men inte alla lyckas. Enligt kinesiska forskare hjälper pengaträdet att locka materiell rikedom och lycka till huset. Även om det anses vara en opretentiös växt, förekommer dess blomningstid inte ofta.

Sydamerika anses vara födelseplatsen för den trädliknande feta kvinnan, växten växer också i Afrika, den växer i Arabien och Madagaskar. Där kan du hitta succulenter överallt. I sin naturliga miljö kan växten nå en höjd av 1, 5-2, 5 meter, den växer i form av en buske eller ett träd. Under de vanliga förhållandena för en blomma kan du ofta se ett blommande pengaträd. Det känns bra under strålarna från den ljusa solen med höga lufttemperaturer under dagen.

Bild
Bild

Crassula har en tät stam, plantans löv liknar mynt, därav blommans namn. Översatt från latin betyder "Crassula" "tjock". Det kan vara utan att vattna länge, eftersom det ackumulerar fukt i bladen.

Det är värt att plantera ett pengaträd i ditt hem, eftersom det har en stark positiv energi. Denna växt har också antivirala, antifungala och antibakteriella egenskaper.

En viss art odlas hemma. En sådan växt har rundade eller avlånga löv. Mycket ljus och värme gör att den kan växa och utvecklas väl. Med överskott av solljus och när direkt solljus träffar bladen börjar den tjocka kvinnan må bättre. När du odlar en växt hemma bör du välja det bästa stället. Det rekommenderas att placera krukan på en fönsterbräda, med hänsyn till hur blomman kommer att belysas. Det är viktigt att bladen och stjälkarna inte bränns av de stekande solstrålarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En krukväxt växer upp till 50 cm i höjd, har ovala köttiga förtjockade blad. Blommorna samlas i paniklar, i utseende liknar de asterisker, de har en rosa kärna. Oftast är blommorna vita, men i andra arter av denna växt kan de ha gula, rosa eller röda nyanser. Under blomningen sprider bastarden en delikat och behaglig doft. Efter plantering kan växten blomma först efter 6-8 år.

Om växten redan är mogen behöver du inte oroa dig för att vattna den under lång tid, till exempel på semester. Denna saftiga kan behålla fukt och vänta i en månad innan nästa vattning.

Bild
Bild

Varför blommar inte växten?

Du bör hitta skäl till varför pengaträdet inte är tillfredsställande med frekvent blomning. Huvudorsaken till detta är blommans sjukdom eller felaktiga förutsättningar för dess underhåll.

  • Det är svårt att vänta på knoppar från ett pengaträd om du sätter det på en mycket ljus plats . Den tjocka kvinnan föredrar platser med medelbelysning. För att vänta på att blommorna ska visas måste du sätta en kruka med en krukväxt på ett fönster på norra sidan.
  • Det är viktigt att jorden i krukan är lite sur . Det är möjligt att odla en blomma även i marken som samlats på gatan, men ytterligare näringsämnen måste läggas till den. Gödselmedel med en stor mängd fosfor i kompositionen används som tillsatser.
  • Eftersom denna växt är en saftig, behöver den inte riklig och ofta vattning . Vid överdriven vattning kan ljusbruna stötar dyka upp på plantans löv. I detta fall krävs en transplantation av en sjuk växt. Att vattna en frisk buske räcker en gång i veckan.
  • Kan inte vänta på att Crassula ska blomma om dess blad eller stjälkar är angripna av skadedjur.
  • Dessutom kommer växten inte att blomma .om det påverkas av en svamp eller annan sjukdom.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att njuta av en blommande jävel måste du veta hur du tar hand om denna saftiga.

Vad ska man göra?

Ett blommande pengaträd ser bara fascinerande ut. Den minsta blomman ser ut som en stjärna eller en klocka. Blommorna samlade i en hög liknar stjälkar inslagna i ludd. Ett blommande träd symboliserar framgång, välstånd och materiell rikedom. Det är värt att veta att det finns en liten mängd arsenik i växtens blommor, så de bör inte ätas och smakas. Vad behöver göras för att den här anläggningen, som är anspråkslös i vården, ska blomma?

  • Ventilera denna växt regelbundet . För att göra detta kan den tas ut under en varm period.
  • Så att växten kan andas fullt ut , bör du torka dammet från bladen med en fuktig trasa.
  • När gammal och vissna blad måste de tas bort.
  • För en vacker stamformning toppen av den tjocka kvinnan kan klippas av.
  • Rekommenderad transplantera en saftig växt årligen.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att en pengarväxt ska blomma måste du uppfylla de nödvändiga kraven. Från och med september skapas blomman vid den optimala temperaturen för den. Det är bättre att ta ut krukan med växten till loggian, som är isolerad . Lufttemperaturen under denna period i rummet bör vara från 5 till 12-15 grader. Det är nödvändigt att se till att temperaturen inte ligger under dessa parametrar, eftersom detta kan leda till frysning av blomman och dess död.

Vattna växten under denna period bör vara måttlig. Det är bättre att transplantera växten och placera den i en större behållare. Att utföra sådana åtgärder kommer att bidra till bildandet av blomknoppar hos den feta kvinnan. Om det inte är möjligt att ta blomkrukan ut till balkongen kan du lämna den på samma plats i rummet. I det här fallet bör du ofta torka av det med en fuktig trasa så att det inte kommer damm på bladen. Detta gör att han kan andas fullt ut.

En kruka med en blomma rekommenderas att tas ut oftare till frisk luft. Man bör komma ihåg att växten inte tål plötsliga temperaturförändringar. Den optimala perioden för "promenader i frisk luft" är vår- och sommardagar när lufttemperaturen är från 15 till 30 grader.

Enligt vissa trädgårdsmästare är det bättre att förvara Crassula i ett svalt rum på vintern, då kommer växten definitivt att behaga med riklig färg.

Bild
Bild

Krukans storlek ska motsvara kronan. Bättre att välja en keramisk produkt. I en plastkruka kan en övervuxen växt uppväga och falla. För att skydda den från att falla rekommenderas det att binda grenarna och göra ett stöd för blomman. Enligt erfarna blomodlare måste du klippa av plantans topp när stjälkhöjden är 30 cm. Tack vare detta kommer pengaträdet att rota bättre, knoppar börjar dyka upp och en vacker krona bildas. Många rekommenderar att du använder borsyra för att förbättra tillväxten. Detta behövs för:

  • stimulera växttillväxt;
  • öka förmågan att rota;
  • öka volymen av klorofyll;
  • stärka busken;
  • aktivering av de etablerade äggstockarna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att inte överfodra växten med borsyra, annars börjar bladen böja sig ner.

Vårdregler

När du odlar ett pengarsträd hemma måste du ta hänsyn till råd från erfarna trädgårdsmästare. Växten kräver god och regelbunden vattning, men det bör göras klokt utan att översvämma blomman. Vattna det med sedimenterat vatten vid rumstemperatur. Vattna inte blomman med kranvatten, eller använd kallt vatten för vattning.

För att växten ska utvecklas väl och vara frisk är det värt att applicera mineralgödsel. Som toppdressing kan du välja gödselmedel avsedda för succulenter, kaktusar . Gödsel används varannan vecka. För utfodring är det bättre att använda kväve, fosfor, liksom kalium och kalcium. Det är viktigt att befrukta den saftiga växten, med hänsyn till dess särdrag. Med brist på dessa viktiga komponenter och med deras överskott kan växten dö.

Bild
Bild

Om komponenterna introduceras i otillräckliga mängder kan gula fläckar dyka upp på bladen och stjälken, och med ett överskott av gödningsmedel kan bladen också drabbas. När frosten avtar rekommenderas att sätta växten på balkongen, eftersom Crassula älskar frisk luft. För att se hur den blommar rekommenderas det att placera den i ett rum i sydöst, eftersom det är här, enligt feng shui, som zonen som ansvarar för rikedom ligger.

För att pengaträdet ska ge välstånd och rikedom till huset är det bättre att odla det själv och inte köpa en färdig växt. För att göra detta måste spiran placeras i vatten och, efter att rötterna dyker upp, transplantera den i den förberedda jorden. Denna krukväxt är anspråkslös, den kan slå rot i vilken jord som helst, den multiplicerar på något sätt.

En del av skottet, blad eller topp, när det kommer i vatten eller jord, rotar sig snabbt och börjar växa intensivt.

Bild
Bild

På sommaren vattnas den saftiga en gång var sjunde dag, medan den på vintern bör vattnas mindre ofta. Det räcker att fukta trädet en gång var 30: e dag. Det rekommenderas att vattna växten med inte särskilt kallt vatten. Dess temperatur bör vara över 13 grader. För att minska stagnation av vatten och dess flöde ut ur krukan sker dränering med skum. Feng Shui -experter rekommenderar att man använder specialberedt vatten för bevattning. För att göra detta, häll vatten i en transparent behållare och doppa 10 silver- eller järnmynt i den. Vätskan ställs åt sidan i 3-4 dagar och används sedan för vattning.

Det rekommenderas att transplantera en saftig en gång vartannat eller var tredje år, de gör det med vårens början . För att kronan ska bildas korrekt måste du vrida behållaren med blomman mot ljuskällan. Om fönstren i rummet vetter mot norr är det bättre att dessutom använda en lysrör. Om du inte gör detta börjar plantans skott sträcka sig och bladen blir tunnare. Blad kan snart börja falla av, och växten kommer snabbt att förlora sitt dekorativa utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

När man transplanterar en saftig, rekommenderar Feng Shui -undervisningen att man lägger ett eller flera mynt på behållarens botten. För att locka ekonomisk framgång är det bäst att välja en grön eller svart kruka. Det är nödvändigt att transplantera busken vid en viss tidpunkt när månen är i växande skede, annars kan trädet snabbt dö. Några månader efter att plantan transplanterats rekommenderar experter att man hänger ett rött band med spända mynt på grenarna.

Tack vare dessa enkla manipulationer kan du ge ekonomiskt välbefinnande till ditt hem eller kontor. Järnmynt kan sprinklas på marken i en kruka och röda lyktor hängs upptill. Det rekommenderas inte att sätta krukor med lockiga blommor eller kaktusar och andra växter med taggar nära den tjocka kvinnan. Lägg inte heller en blomkruka nära ett akvarium eller en annan behållare med vatten, annars kan det vara svårt att samla in pengar.

Det är svårt att säga hur ofta pengaträdet kommer att glädjas åt blomningen. Denna opretentiösa växt kan blomma årligen eller inte producera knoppar i flera år i rad. Vanligtvis börjar denna saftiga blomma från sensommaren till hösten.

Trots god vård kan denna växt börja dö om en negativ atmosfär ständigt råder i rummet där den ligger, bråk och skandaler uppstår. Även pengaträdet kan vissna om dess ägare är sjuk.

Rekommenderad: