Almbugg (6 Bilder): Hur Bli Av Med Alm -arokatus I Lägenheten Och I Huset? Beskrivning Av Felet

Innehållsförteckning:

Video: Almbugg (6 Bilder): Hur Bli Av Med Alm -arokatus I Lägenheten Och I Huset? Beskrivning Av Felet

Video: Almbugg (6 Bilder): Hur Bli Av Med Alm -arokatus I Lägenheten Och I Huset? Beskrivning Av Felet
Video: Coworkers Get Stuck in an Elevator But Things Turn For The Worse as They Learn More About Each Other 2024, Maj
Almbugg (6 Bilder): Hur Bli Av Med Alm -arokatus I Lägenheten Och I Huset? Beskrivning Av Felet
Almbugg (6 Bilder): Hur Bli Av Med Alm -arokatus I Lägenheten Och I Huset? Beskrivning Av Felet
Anonim

Beskrivningen av almfelet är mycket viktigt för många människor, eftersom nästan alla kan stöta på det. Det är absolut nödvändigt att ta hänsyn till vad just detta skadedjur är farligt. Först då är det värt att gå vidare till hur man blir av med alm -arokatus i lägenheten och i huset.

Bild
Bild

Beskrivning

Almfelet kallas ibland för almfelet (med almens alternativa namn). Insektens längd är bara 5,5 till 7,5 mm . Samtidigt utgör den trots sin relativt blygsamma storlek ett ganska allvarligt hot (vi kommer att prata om det senare). Djuret hittades upprepade gånger under ekbark, mindre ofta under barken på andra träd. Och kan också bosätta sig i sprickorna i ett träd och på en alms blad; lövverk av andra arter är vanligtvis skumma. Oftast finns almbuggen i södra Europa, men den har också registrerats i Moldavien och Danmark, i Tyskland och Tjeckien.

Insekten tolererar förhållandena i låga berg ganska bra (upp till 3000-3500 m höjd över havet finns den på många ställen) . Det kan slå rot i olika biologiska system. Det visade sig att den östra gränsen för artens livsmiljö är Kazakstan; den finns också i Ryssland (åtminstone väster om Volga). Kroppsbredd överstiger inte 3 mm. Den huvudsakliga maten är frön och saft av olika växter.

Bild
Bild

Varför är det farligt?

Den allmänna beskrivningen verkar inte orsaka några larm, och ändå är det faktum att alm arokatus klättrar in i lägenheter och hus inte på något sätt en mindre oro. När bugens kropp krossas sprider sig en konstig lukt - en korsning mellan lukten av frukt och vinäger. Detta ensam orsakar ofta ångest och irritation. Och när insekter är aktiva kan de spridas i stora grupper och avge obehaglig lukt. Arokatus kan komma in i huset även genom ett myggnät, så konventionella mekaniska kontrollåtgärder är ineffektiva. Lyckligtvis:

  • inte giftig;
  • orsakar inte allergier;
  • sprider inte infektioner.
Bild
Bild

Buggen blir mer aktiv i varmt väder . Precis när fönstren är vidöppna. Men även om de inte öppnas, kommer alla luckor att göra för arocatus. Migration till bostäder är vanligtvis förknippad med stigningar i antal, när det inte finns tillräckligt med utrymme på almar och andra växter. Denna art, som vissa malar, flyger in i ljuset.

Hur ska man slåss?

Du kan bli av med ett litet antal almbuggar genom att behandla fönsterskärmar och andra platser där de kan sippra med kontaktinsekticider. Men med betydande invasioner hjälper detta inte alltid tillräckligt effektivt. I sådana fall måste insekter förstöras av förvaltningsbolagets, dess entreprenörers eller andra organisationer som får betalning för underhållet av lokalområdet. Om klagomål ignoreras där kan du kontakta bostadsinspektionen eller konsumentövervakningsmyndigheten.

Bild
Bild

Viktigt: du måste bara försöka förgifta dem på egen hand som en sista utväg och noggrant välja medel enligt instruktionerna för användning.

Du ska inte lita på vinterkylan. Almbuggar kan överleva även svåra frost genom att välja ett skydd efter eget val . Ett radikalt mått på kontroll är förstörelsen av de träd som de lever på. Om detta av någon anledning är omöjligt måste dichlorvos sprutas (det fungerar dock bara efter några timmar). Men det är bättre, igen, att ringa in proffs, eftersom kemikalier, om de missbrukas, gör mer skada än nytta.

Rekommenderad: