Hur Startar Jag En Bensingenerator? Efter En Lång Period Av Inaktivitet Och Utan Rekylstart, Orsakerna Till Problemen Och Deras åtgärder

Innehållsförteckning:

Video: Hur Startar Jag En Bensingenerator? Efter En Lång Period Av Inaktivitet Och Utan Rekylstart, Orsakerna Till Problemen Och Deras åtgärder

Video: Hur Startar Jag En Bensingenerator? Efter En Lång Period Av Inaktivitet Och Utan Rekylstart, Orsakerna Till Problemen Och Deras åtgärder
Video: Funktionskontroll ELVERK 2024, Maj
Hur Startar Jag En Bensingenerator? Efter En Lång Period Av Inaktivitet Och Utan Rekylstart, Orsakerna Till Problemen Och Deras åtgärder
Hur Startar Jag En Bensingenerator? Efter En Lång Period Av Inaktivitet Och Utan Rekylstart, Orsakerna Till Problemen Och Deras åtgärder
Anonim

All modern teknik kräver en speciell inställning och efterlevnad av reglerna. Om minst en av dem kränks kan enheten misslyckas inom en snar framtid. Men det är en sak när det gäller en kaffebryggare, som i princip är lätt att ta med till en mästare för reparation eller för att köpa en ny, och en helt annan sak är en bensingenerator. Om du respekterar denna teknik kommer du att kunna undvika även den minsta störningen.

När du arbetar med en bensingenerator bör särskild uppmärksamhet ägnas åt att starta enheten . Naturligtvis, enligt instruktionerna, är denna process inte särskilt svår.

Det är dock nödvändigt att observera några nyanser, tack vare vilka generatorn kommer att tjäna troget i mer än ett dussin år.

Träning

Innan du startar generatorn, du måste börja förbereda det . Endast den köpta enheten behöver packas upp. Ta bort alla paket. Var noga med att kontrollera fodralet för mekaniska skador som enheten kan få under transporten . Transporten av nya modeller av bensingeneratorer utförs utan närvaro av olja i systemet. Och innan du slår på enheten är det nödvändigt att hälla den nödvändiga mängden smörjmedel i motsvarande fack, annars fungerar inte motorn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan varje ny lansering Det är absolut nödvändigt att kontrollera oljenivån och fylla på vid behov . Torra förhållanden för motorn kan vara dödliga. Om en förlängningssladd används för att ansluta en bensingenerator måste den vara helt avlindad och tvärsnittsvärdet för den nominella lasten måste anges. Enligt standarden ska den vara 3-kärnig, med ett tvärsnitt på mer än 2,5 kvm. mm.

Framställningen av en tidigare driven generator utförs på ett något annorlunda sätt. Det är nödvändigt att kontrollera om gasgeneratorn har en jordning. Om generatorn har avbrutits i mer än en månad måste resterande bränslevätska tappas ur tanken. Om enheten är i konstant beredskapsläge, men sällan fungerar, är det nödvändigt att byta bränsle regelbundet. Men det betyder inte att oraffinerat bränsle ska ersättas med nytt. Vid brist är det tillräckligt att tanka. Det är strängt förbjudet att tillsätta bränslevätska medan motorn är igång.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särskild uppmärksamhet måste ägnas åt att kontrollera oljan i generatorsystemet. En fullständig förnyelse av smörjmedlet måste utföras var 60-70 drifttimme . Det är viktigt att komma ihåg att om en oljesammansättning av mineraliskt ursprung användes, är det strängt förbjudet att späda ut den med en syntetisk. Inkonsekvens i oljornas sammansättning kan leda till motorstopp. Innan du börjar är det också nödvändigt att kontrollera om det finns en anslutning till generatoren för andra elektriska enheter.

Inledningsvis utförs en testkörning med hjälp av en starter. Sedan stängs motorn av, en omstart görs. Tack vare detta tillvägagångssätt för att starta enheten värms motorn upp gradvis, respektive kan du öka belastningen på generatorn. Det viktigaste är att se till att den totala energiförbrukningen inte är högre än energin som genereras av gasgeneratorn.

Bild
Bild
Bild
Bild

I princip är det inte så svårt att starta en bensingenerator, det viktigaste är att följa de allmänt accepterade reglerna för användning av denna enhet.

Hur får man det rätt?

Det är ingen hemlighet för någon att starten på bensingeneratorer bör utföras i enlighet med dess designfunktioner. Hittills övervägs 3 alternativ för att starta generatorsystemet.

  • Manuell start.
  • Elstart.
  • Automatisk start.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta modeller av bensingeneratorer i budgetserien har låg eller medelhög driftseffekt. Anläggningen av sådana enheter utförs manuellt enligt instruktionerna. Men även utan tillverkarens rekommendationer är det inte svårt att lansera ett sådant system. Det räcker med att anstränga sig lite och dra i handtaget på kabeln. Men det är värt att komma ihåg att ju högre effekt enheten har, desto mer intensivt måste kabeln dras. Vidare föreslås att bekanta sig med steg-för-steg-instruktionerna för manuell start.

  • Kontrollera att luftspjället är stängt.
  • Dra lätt i startgreppet.
  • När du känner motstånd bör du öka spänningen genom att applicera ett skarpt ryck.
  • Det är nödvändigt att släppa handtaget smidigt, men kasta det inte.
  • Om det inte var möjligt att starta enheten första gången måste du upprepa stegen som presenteras.
  • Om starten har skett utan att tveka är det nödvändigt att ge den startade motorn lite tid att värma upp och öppna choken.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En elektrisk generator är mycket bekvämare när det gäller start . Ingen extra ansträngning krävs för hans anläggning. Vrid bara på knappen eller tryck på önskad knapp. I dyrare utföranden finns det en kontrollpanel som låter dig starta en generator med en elektrisk start på avstånd. Därefter föreslås att man överväger steg-för-steg-instruktionerna för att starta en elektrisk generator.

  • Om enheten innehåller ett laddningsbart batteri, det är nödvändigt att kontrollera dess närvaro och funktionsförmåga . Om det misslyckas bör det bytas ut.
  • Se till att terminalerna är anslutna till batteriet har fast fixerats i rätt polaritet.
  • Vrid på knappen eller tryck på knappen . Om motorn inte startar inom 5 sekunder efter start, måste du släppa startmotorn och försöka starta om den. Efter en lång stillestånd är sannolikheten stor att det kan bli många upprepade starter. Det viktigaste är att varje process inte ska ta mer än 5 sekunder.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och ändå är de mest praktiska generatorer med automatisk start. Deras kontroll utförs med hjälp av en fjärrkontroll, som låter dig styra enhetens arbetsprocess.

Hur börjar man på vintern?

Alla kommer säkert att hålla med om att det är väldigt obehagligt att vara i ett hus där det inte finns någon elektricitet på vintern i kallt väder. Och om du har en korrekt ansluten bensingenerator uppstår inte sådana problem. Ägarna till sådana enheter måste dock komma ihåg att det finns flera sätt att starta bensinkraftverk på vintern.

  • Med vilken metod som helst för att ansluta enheten måste du ta hand om injektorerna … De bör hållas i en viss vinkel för att förhindra att bränslevätska rinner ut på tändstiftet.
  • Du kan injicera ett speciellt medel för att snabbt starta en bensingenerator i förgasaren … Du kan köpa detta ämne i alla elbutiker.
  • Det enklaste sättet att starta en bensingenerator är att föra in enheten i ett varmt rum, värma upp den och sedan sätta tillbaka den på plats . Mest troligt har enheten varit frusen och, som ett bilbatteri, kräver uppvärmning av elektrolyten. Denna metod kan inte kallas snabb, men den är "mirakulös".
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att rädda generatorsystemet från olika skador under den kalla årstiden måste ägaren tömma bränslevätskan från tanken och smörja de rörliga systemkomponenterna, särskilt när nästa start kommer att göras efter lång tid. Men det viktigaste är att en dåligt fungerande generator måste förvaras i rum där lufttemperaturen inte sjunker under 0 grader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga problem

Tyvärr kan bensingeneratorer misslyckas efter långa perioder av inaktivitet. Och inte alla användare förstår vad orsaken till ett systemfel kan vara. Respektive, bläddra igenom bruksanvisningen i ett försök att hitta en lösning på problemet . Men utformningen av en bensingenerator är inte så komplicerad, och du kan hitta ett fel utan särskild kunskap. Till att börja med bör du överväga operationssekvensen för generatorsystemet. Fritt flöde av bränsle och förekomst av en gnista krävs för att starta motorn.

För att kontrollera bränsleflödet i cylindern är det nödvändigt att skruva loss tändstiftet och inspektera dess elektroder . Om de är torra levereras inget bränsle. Fuktiga elektroder indikerar bensinflödet. I vissa fall händer det att ljusen översvämmas av bränsle när generatorn är fabrik. Gnistan verkar vara där, men det går inte att starta motorn. Denna situation uppstår efter en lång stagnation av generatorn. För att lösa problemet är det nödvändigt att torka tändstiftets elektroder torrt och skruva tillbaka det. Därefter måste du leta efter en gnista. För att göra detta måste du sätta in det i munstycket och ansluta den yttre elektroden till något metallelement i motorn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bara det är nödvändigt att ansluta på avstånd från skruvpunkten. Annars kan gnistan som dyker upp antändas från bensinångor från cylindern. När tändstiftselektroden är ansluten måste du dra i startmotorn. Om det finns en gnista är allt i sin ordning. Om en gnista inte dyker upp måste du leta efter en lösning på problemet i en mer global skala, eftersom frånvaron av en gnista indikerar slitna ljus eller ett fel på generatorns elektriska system. Vidare föreslås att du gör dig bekant med flera sätt att felsöka problem i frånvaro av en generatoranläggning.

  • I närvaro av inkommande bränsle och en gnista är det nödvändigt att torka av tändstiftet och sedan dra åt det . Och börja om igen enligt instruktionernas regler.
  • Om ljuset visar sig vara torrt efter skruvning kan du göra en teknisk injektion … Detta kräver en spruta med 1 eller 2 kuber. Bensin pumpas in i den, som sedan hälls i cylindern. Sedan vrids ljuset snabbt, ett munstycke sätts på det och en växt görs. Med detta tillvägagångssätt startar motorn på första eller andra försöket. Men med ytterligare arbete kan det stanna. Om generatorn ändå stannar måste du kontakta servicecentret.
  • Om det plötsligt inte finns någon gnista av ljuset och det inte var möjligt att få det genom att byta ut munstycket, måste generatorns elektriska system repareras . Och bara en specialist kan reparera enheten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta börjar användare, som står inför ett icke-fungerande generatorsystem, demontera det och se det interna tillståndet. Men experter rekommenderar först och främst att kontrollera oljenivån och förekomsten av bränsle . I vissa fall slutar generatorn att fungera när luftfiltret är igensatt. Det är inte så svårt att rengöra det med egna händer, och för att fastställa dess plats räcker det att titta på bruksanvisningen.

En liknande lösning på problemet om bränslefiltret blir smutsigt . Det måste också rengöras eller bytas ut. Om generatormotorn plötsligt inte startar efter de utförda manipulationerna är problemet troligen föroreningen av förgasaren.

Tyvärr är det omöjligt att rengöra det med egna händer. Det är nödvändigt att kontakta en specialist.

Rekommenderad: