Klättringsställningar: Funktioner I Mekanisk Byggnadsställning, Pump Jack Och Footlift, Lestep M.fl

Innehållsförteckning:

Video: Klättringsställningar: Funktioner I Mekanisk Byggnadsställning, Pump Jack Och Footlift, Lestep M.fl

Video: Klättringsställningar: Funktioner I Mekanisk Byggnadsställning, Pump Jack Och Footlift, Lestep M.fl
Video: Arbetsmiljöveckan 2019: Säkra ställningar 2024, Maj
Klättringsställningar: Funktioner I Mekanisk Byggnadsställning, Pump Jack Och Footlift, Lestep M.fl
Klättringsställningar: Funktioner I Mekanisk Byggnadsställning, Pump Jack Och Footlift, Lestep M.fl
Anonim

Ställningar är en viktig del av alla stora anläggningar. Bland dessa strukturer finns det ett stort antal sorter, vilket beror på de specifika förhållandena i de byggnader där skog används. Självklättrande motsvarigheter är en mycket intressant och ganska mångsidig typ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Klättringsställningar är en specifik struktur med mekaniska delar. De tillåter i sin tur en person att gå upp och ner. Huvuddelen av arbetet övertas av strukturen, som är tillverkad av stansat stål . Med hjälp av två fästelement är den fixerad i de nedre och övre delarna på parallella balkar, som fungerar som grund för dessa ställningar.

Och även denna enhet är utrustad med en speciell pedal, som liknar en konventionell mekanisk biljack. När du trycker på den börjar den rörliga delen av domkraften att skjuta strukturen uppåt, och därigenom ändra ställningens höjd.

Förutom, du kan justera strukturen som du vill: till exempel medvetet skapa en förspänning på ena sidan . Fördelen med denna typ av skog är den relativa autonomin, som är förmågan att arbeta ensam.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver gå ner behöver du bara vrida spaken, vilket leder till att den rörliga delen börjar glida ner lite. Alla åtgärder utförs endast på två stora balkar och ett bräde som byggaren står på . Samtidigt behöver du inte röra dig någonstans och dra med dig verktyg, färg, tillbehör eller utrustning, som ibland är tunga och besvärliga. Tack vare närvaron av en löpfäste kan du snabbt och säkert höja och sänka, vilket är mycket bekvämt för inhemsk konstruktion på låga och medellånga höjder.

Självklart, sådana ställningar har inte stora dimensioner när det gäller höghus . Men detta har sin egen fördel - självlyftande modeller är enkla att installera och använda. När det gäller tilläggsutrustning kan du installera ett speciellt nät för att förhindra att föremål faller från skogen eller en baldakin från regn och snö.

Bild
Bild
Bild
Bild

Strukturen i strukturen säkerställs av stöden och styrelsen som människorna är på . Genom att fästa genom stift kan du känna dig bekväm på en höjd av upp till 3-3, 5 m, varefter det är önskvärt att installera en extra stång. Det är en speciell stift som måste tas bort och installeras när du övervinner höjden.

Andra funktioner inkluderar möjligheten att installera små plattformar för ett arbetsverktyg.

Klättringsställningar har blivit en ganska populär apparat för byggindustrin i Europa och Nordamerika på grund av dess enkla installation, praktiska drift och mångsidighet. Maxhöjden kan nå 12 m. Bland nackdelarna kan man notera den låga rörligheten, eftersom strukturen måste flyttas helt till varje vägg, men dess bredd kan justeras.

Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av principen om självklämning hålls dessa strukturer mycket mer pålitligt om vikten på stödet blir större. Enkelt uttryckt, ju tyngre toppen, desto starkare är bottenstrukturen . Detta är mycket praktiskt för de människor som är oroliga för att byggnadsställningar faller av. Och även bland fördelarna kan noteras förmågan att arbeta ensam.

Bärförmågan på de flesta modeller når 400 kg, så du behöver inte oroa dig för platsen för verktyg, utrustning och antalet arbetare, som kan vara upp till 6-7 personer . Med den horisontella brädans optimala längd kan du arbeta på breda väggar, vilket påskyndar ditt arbete. Klättringsställningar börjar bli populära i vårt land, där det redan finns flera tillverkare.

Bild
Bild

Tillverkare

Pump Jack från Lestep känd för sina produkter i Moskva och Moskva -regionen. Vid köp kan du välja önskad höjd, liksom antalet ytterligare fästelement som säkerställer strukturens styrka. Paketet innehåller ankarfästen, prefabricerade uttag, skrivbordskonsoler och själva den mekaniska installationen.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan tillverkare är Rezhstal's Footlift . Företagets produkter har bevisat sig på många bygg- och hushållsanläggningar i hela vårt land. Satsen innehåller:

  • lyftmekanism;
  • fäktning;
  • lägre stöd för olika typer av baser (medan det finns modeller med och utan spikar).

Dessutom finns ett distansfäste och beslag i rostfritt stål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer för användning

Monteringen består av flera steg. Först måste du montera väggstoppet med hjälp av muttrar och bultar som följer med köpet. Bottenstödet monteras sedan (instruktioner). Därefter installeras en drivmekanism tillsammans med en domkraft och ett handtag, vilket gör att strukturen kan flyttas upp och ner. Den helt monterade mekanismen är installerad på stolparna och säkrar alla nödvändiga stift och bussningar.

Efter en viss tidsperiod, dra åt anslutningstrådarna och kontrollera även alla komponenter i strukturen.

Rekommenderad: