Krossad Parkering: Vilken Krossad Sten är Bättre För Parkering I Landet? Hur Gör Man En Gör-det-själv-parkering För En Bil? Enhetsteknik

Innehållsförteckning:

Video: Krossad Parkering: Vilken Krossad Sten är Bättre För Parkering I Landet? Hur Gör Man En Gör-det-själv-parkering För En Bil? Enhetsteknik

Video: Krossad Parkering: Vilken Krossad Sten är Bättre För Parkering I Landet? Hur Gör Man En Gör-det-själv-parkering För En Bil? Enhetsteknik
Video: Backparkering - Så parkerar du enkelt! 2024, April
Krossad Parkering: Vilken Krossad Sten är Bättre För Parkering I Landet? Hur Gör Man En Gör-det-själv-parkering För En Bil? Enhetsteknik
Krossad Parkering: Vilken Krossad Sten är Bättre För Parkering I Landet? Hur Gör Man En Gör-det-själv-parkering För En Bil? Enhetsteknik
Anonim

Krossad parkering är en budgetlösning för att förbättra platsen. Tekniken för att skapa en sådan webbplats är ganska tillgänglig för de flesta ägare av sommarstugor och hushåll, men det finns finesser som bör beaktas innan arbetet påbörjas. En detaljerad historia om vilken krossad sten som är bättre att välja för parkering i landet, hur man gör parkering med egna händer för en bil snabbt och enkelt, hjälper dig att räkna ut det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Krossad parkering i ett hus eller på en personlig tomt har många fördelar jämfört med andra parkeringsalternativ. Bland dess uppenbara fördelar är följande.

  1. Dränering. Det finns inget behov av att dessutom utrusta en dräneringskudde eller utföra andra manipulationer. Fukt avlägsnas från ytan på ett naturligt sätt, stagnerar inte på den.
  2. Styrka. Krossad återfyllning är inte mottaglig för sprickor under belastning, är ganska stabil, lätt komprimerad och bildar en pålitlig bas även för att ta emot ganska tunga fordon.
  3. Hög hastighetsarrangemang. Allt arbete tar från 1 till 3 dagar, kan göras utan användning av specialutrustning.
  4. Inga begränsningar för jordtyper. Du kan placera webbplatsen på vilken webbplats som helst.
  5. Motståndskraftig mot belastningar. Att fylla med grus gör det möjligt att göra en parkeringsplats för lastbilar, bilar, minibussar.
  6. Kompatibel med andra typer av mönster. Först och främst gäller detta geogrids, som ganska framgångsrikt kombineras med grusfyllning.
  7. Prisvärd kostnad. Genomsnittliga kostnader är 3 gånger lägre än när man organiserar en betongparkeringsplats från plattor eller i form av en monolit.
Bild
Bild

Det finns praktiskt taget inga nackdelar med en parkeringsplats gjord av spillror. Det enda som är värt att överväga är tillgången på tillfartsvägar för transport av material till platsen.

Bild
Bild

Vilken typ av krossad sten behövs?

Valet av krossad sten för parkering är ingen lätt uppgift. Här används sällan material av endast en fraktion, oftare staplas små och stora partiklar i lager. Det är också värt att veta att inte alla typer av stenar fungerar tillräckligt bra med denna applikation. Det är bättre att använda krossad sten med en hård, oförstörbar struktur.

Den optimala lösningen blir följande alternativ för råvaror för att ordna en parkeringsplats

Flodgrus . Natursten med släta kanter ser väldigt dekorativ ut och har ett attraktivt utseende. Materialet är miljövänligt, har en överkomlig kostnad och kan användas för att anlägga hela platsen. I det här fallet kommer parkeringen inte att se ut som ett främmande element i bakgården.

Bild
Bild

Granit krossad sten . Mycket stark sten har ett attraktivt utseende och är väl komprimerat i marken. En sådan täckning för parkering är frostbeständig, tål betydande belastningar, passerar snabbt fukt och låter den inte ansamlas på ytan.

Bild
Bild

Vissa typer av krossad sten är inte lämpliga för att organisera utomhusparkeringsplatser. Krossad sten från kalksten, när den kommer i kontakt med en fuktig miljö, sönderfaller och ger krita ränder. Det används inte för denna typ av konstruktion.

Förutom materialtypen beaktas dess egenskaper också. Fyllningstjockleken mäts utifrån stenens hållfasthet och densitet. Fraktionernas storlek för det nedre - basskiktet måste vara minst 60 mm . Sådana stora stenar är inte känsliga för blandning med marken, vilket innebär att det kommer att vara möjligt att undvika nedsänkning av platsen. Beläggningens översta lager är gjord av krossad sten med en kornstorlek på upp till 20 mm.

Bild
Bild

Verktyg och material

För att ordna en parkeringsplats från krossad sten, förutom själva krossen, behöver du skärmning eller sand, geotextiler för att förhindra tillväxt av gräs, jordavfall. Verktygslådan är ganska enkel.

  1. Skyffel. Grävningsarbeten utförs rutinmässigt, med spader säkerställs överföring och distribution av krossad sten och sand.
  2. Rake för utjämning av jorden.
  3. Roulette och nivå. För markering av platsen, bestämning av inriktningsnoggrannheten.
  4. Rammer. Det är användbart för att komprimera återfylld jord, krossad sten, sand. Den enklaste handrullen kan göras själv.
  5. Insatser och rep. De kommer att vara till nytta när du markerar webbplatsen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Detta är huvudlistan över verktyg och material som du kan behöva när du ordnar parkering på platsen . Om du planerar att lägga till en trottoarkant måste du dessutom köpa betonggjutna element samt förbereda en lösning för att fixa dem på avsedd plats.

Bild
Bild

Steg-för-steg-instruktion

Det är ganska enkelt att göra en parkering för en bil från spillror med egna händer. På högjord är det bättre att i förväg tillhandahålla en ytterligare förstärkningsstruktur från en geogrid, vars celler är fyllda med sten . Annars blir det inte svårt att arrangera en parkeringsplats för en bil, särskilt om du noggrant närmar dig planeringen av territoriet, förbereder och fyller i förväg ankomsten till sommarstugan.

Bild
Bild

Det rekommenderas att förberäkna den mängd material som krävs. Den krossade stenbeläggningen liknar en "tårta", för att fylla den används flera typer av sten med olika storlekar av fraktioner på en gång. Att redovisa konsumtionen av krossad sten per 1 m² hjälper till att göra detta korrekt. För att lägga en jämn och tät beläggning krävs minst 15 cm grovkornigt material och 5 cm finkornigt material, sanddynans tjocklek är minst 100 mm.

Bild
Bild

Val av sittplats

För att parkeringsplatsen ska vara bekväm att använda måste du välja en lämplig plats för den. Det kan finnas två alternativ.

  1. I närområdet . I detta fall kommer bilen att skyddas bättre mot nederbörd och vind. Det är lämpligt att placera en parkeringsplats nära huset för att övervaka bilen. Dessutom underlättar det lastning och lossning av produkter, minskar den tid det tar att komma in i bilen när du lämnar. En täckt carport kan fästas vid huset.
  2. Vid entrén . Den enklaste lösningen I det här fallet behöver du inte uppta en betydande del av territoriet för tillfartsvägar. Materialförbrukningen minskar, och du kan inte heller vara rädd för att försena arbetet.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer den bästa platsen för en parkeringsplats är det värt att överväga terrängens egenskaper . Det är omöjligt att organisera det i låglandet, eftersom utsikten kommer att reduceras avsevärt vid ankomst. Om det inte finns någon annan plats är det lättare att dumpa jorden och sedan bilda en krossad kudde.

Bild
Bild

Pålägg

Detta arbetsskede utförs innan materialet levereras till platsen. Det är nödvändigt att bestämma gränserna för parkeringsområdet, markera dem med linledare och pinnar. Grävning utförs inom staketets gränser till ett djup av 30-35 cm. Rätt märkning tar hänsyn till:

  • plats för tillfartsvägar;
  • nödvändig vridvinkel;
  • placering av önskat antal fordon.
Bild
Bild

Den genomsnittliga storleken på en plats för 1 parkeringsplats är 5 × 3 m. För flera bilar måste dessa dimensioner ökas proportionellt.

Arrangemangsteknik

Parkering utan att gå in i garaget är ganska populär, detta parkeringsformat är bekvämt för gäster och besökare, lämpligt för sommarstugor där permanent boende inte utförs. Steg-för-steg-instruktioner för att skapa en plattform för en bil från spillror kommer att vara följande.

  1. Platsförberedelse för konstruktion. Gröna utrymmen och sopor tas bort på det markerade området.
  2. Utgrävning. I låglandet måste du fylla jorden till önskad nivå. På en plan mark börjar allt med utgrävning av 30-35 cm jord. Den framtida parkeringen är planerad.
  3. Sandkuddfyllning. Dess tjocklek bör vara 12-15 cm. Det är ett sådant lager som kommer att ge tillräcklig stabilitet för hela platsen i framtiden. Den hällda sanden fuktas och rullas för packning.
  4. Installation av trottoarkanten. Det ligger runt hela områdets omkrets. Du kan sätta färdiga betongmoduler, använda natursten eller trästaket.
  5. Geotextilläggning. Det kommer att förhindra grodd av ogräs.
  6. Återfyllning av krossad sten av en grov fraktion. Skikttjockleken kommer att vara minst 15 cm.
  7. Fyllning av finkornig krossad sten. Tjockleken på denna beläggning bör vara upp till 5 cm. Den lilla stenen är bra på att låta fukt passera genom att säkerställa tillräcklig packning av beläggningen. Parkeringsytan rullas upp.
  8. Läggning av dräneringssystem. Med sin hjälp kommer överflödig fukt att avlägsnas. Du kan använda vanliga plast- eller betongbrickor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När huvudarbetet är klart kan du dessutom lägga tillfartsvägar till parkeringsplatsen.

Bild
Bild

Det rekommenderas också att överväga möjligheten att ordna en carport, särskilt när det gäller parkering vid huset. Detta kommer att öka komforten av att använda bilen avsevärt i ogynnsamma väderförhållanden och göra det möjligt att reparera och serva i regn.

Rekommenderad: