Sandbetongblock: Massiv Vägg Och Ihålig, 200x200x400 Och Andra Storlekar, Deras Vikt Och Murverk Av Sandbetongblock

Innehållsförteckning:

Video: Sandbetongblock: Massiv Vägg Och Ihålig, 200x200x400 Och Andra Storlekar, Deras Vikt Och Murverk Av Sandbetongblock

Video: Sandbetongblock: Massiv Vägg Och Ihålig, 200x200x400 Och Andra Storlekar, Deras Vikt Och Murverk Av Sandbetongblock
Video: Skandinaviska Byggelement - Produktion av skalvägg och plattbärlag i Katrineholmsfabriken 2024, Maj
Sandbetongblock: Massiv Vägg Och Ihålig, 200x200x400 Och Andra Storlekar, Deras Vikt Och Murverk Av Sandbetongblock
Sandbetongblock: Massiv Vägg Och Ihålig, 200x200x400 Och Andra Storlekar, Deras Vikt Och Murverk Av Sandbetongblock
Anonim

Sandbetongblock - massiva väggar och ihåliga, 200 × 200 × 400 och andra storlekar - används ofta som material i låga och kommersiella konstruktioner. Deras vikt tillåter att inte öka belastningen på grunden för mycket. Det är värt att lära sig mer i detalj om hur urval och läggning av sandbetongblock utförs, om deras fördelar och nackdelar, innan du väljer detta byggmaterial för arbete.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Sandbetongblock tillhör kategorin gjutna byggmaterial med klart definierade geometriska parametrar och egenskaper . De har många fördelar som avgör valet av byggare till förmån för just denna typ av konststen.

Bild
Bild

Låt oss lista dess uppenbara fördelar

  1. Resistent mot fukt . Det låter dig garantera skyddet av strukturen från påverkan av yttre faktorer.
  2. Utmärkta hållfasthetsegenskaper . Detta gäller till och med byggstenar. Dessutom säljs förbättrade sandbetongprodukter, förstärkta med polypropenfibrer eller glasfiber.
  3. Livstid . Tillverkarna garanterar att materialets egenskaper bevaras i 60-100 år från det att det släpptes.
  4. Värmeisolerande och ljudisolerande egenskaper . De är högre i ihåliga varianter, monolitisk i denna indikator är ganska jämförbar med vanlig betong. När du väljer ett lämpligt alternativ är det viktigt att hitta en kompromiss mellan materialets värmeisoleringsegenskaper och dess hållfasthetsegenskaper. Dessutom har ihåliga block bättre ljudabsorberande egenskaper.
  5. Biologiskt motstånd . Sandbetongprodukter utsätts inte för försämring under påverkan av svamp, mögel.
  6. Brandmotstånd . Vid kontakt med öppen eld behåller materialet sina egenskaper i 10 timmar.
  7. Miljösäkerhet . Sandblocken använder inte komponenter som påverkar miljön negativt. Under drift förblir strukturen helt säker för hälsan.
  8. Ekonomisk nytta . En struktur gjord av sandblock under konstruktionen är 2-3 gånger billigare än en tegelanalog.
Bild
Bild
Bild
Bild

Liksom alla andra material har sandblock också vissa nackdelar. Blocken är ganska tunga - detta kan komplicera murprocessen, påverka konstruktionsbelastningarna på ytan av fundamentet. Blocken innehåller inga porösa fyllmedel därför håller de värmen värre än expanderad lerbetong. Vid användning i bostadskonstruktion krävs ytterligare värmeisolering.

Låg ångpermeabilitet . Det påverkar luftutbytet i rummet. I avsaknad av korrekt organiserad ventilation kommer lokalerna att vara täppta, fukt börjar ackumuleras och mikroklimatet förvärras.

Dessutom leder avsaknaden av strikt kvalitetskontroll till att materialet från olika tillverkare skiljer sig markant åt i sina egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudegenskaper och dimensioner

Sandblock är ett material tillverkat av en blandning av cement, sand och vatten . Dessutom kan kompositionen innefatta ytterligare ingredienser som modifierar den, vilket ger blandningen större plasticitet. Produktionen utförs genom vibrokomprimering av lösningen. Beroende på om sandbetong är avsett för väggar eller murade fundament, är det gjort ihåligt eller fast.

Produktens vikt beror på deras storlek och sammansättning. I genomsnitt har en gjuten konststen en massa på 23 kg per element. Standardblockstorlekarna är:

  • 390x190x188 mm;
  • 200x200x400 mm;
  • 100x200x400 mm.

Tätheten av sandblock når 1300-2200 kg / m3, de är ganska tunga, medan tryckhållfastheten också är hög och når 100-150 kg / cm2. Materialet är ganska attraktivt för byggnadsarbete, men det finns inte ofta i byggnader i flera våningar. Detta beror på de betydande åtföljande kostnaderna för arrangemang av ventilation, ångspärr.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Alla sandblock klassificeras utifrån deras syfte och egenskaper. Tillverkningen av dessa material är inte så strikt standardiserad som är fallet med tegel eller andra element. Allmänna krav bestäms baserat på GOST 13579-78 och GOST 6133-99. De har bara funktionell betydelse - inga färgade eller dekorativa sorter produceras.

Genom sin struktur är alla sandblock indelade i två typer

  1. Ihålig . De har hålrum inuti som minskar produktens vikt, vilket påverkar dess värmeisolerande, ljudisolerande egenskaper. Dubbelhåliga block kan ha genomgående eller ofullständiga hål i form av slitsar, kuber, cylindrar. Och antalet hål kan också vara 4, 6 eller 8.
  2. Korpulent . Dessa är klassiska block som bildas av vibrokomprimering. Strukturerna hos dessa produkter är mer massiva och kräver ytterligare isolering. Det är därför de oftare används för konstruktion av bruksbyggnader - garage, skjul.

En annan klassificeringsmetod innebär uppdelning av element enligt deras syfte. Alternativen som presenteras här är mer varierade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vägg

Huvudgruppen av sandblock som används för murning av ytterväggar bär detta namn. De kallas också vanliga, eftersom strukturen ovanpå murverket nödvändigtvis är täckt med dekorativa trim. Dessa block har den enklaste formen och är billigare än de andra. Materialets struktur kan vara ihålig eller solid.

Detta påverkar inte på något sätt produktens andra egenskaper och egenskaper, dess syfte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dela

Sandblock för skiljeväggar inuti byggnader och konstruktioner produceras med en tjocklek på endast 10 cm. De har samma form som vanliga, de kan inkludera tomrum, men oftare blir de fylliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inför

Dessa sandblock kallas också för främre sandblock. De kan ha 1 eller 2 sidor utan efterbehandling. Vanligtvis är detta en sidovägg och ett slut. Murverk från sådana block behöver inte ytterligare arbete. Beroende på finish kan beläggningarna vara grova eller slipade, släta och korniga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grundläggande

Sandbetongblock av denna typ är avsedda för läggning av socklar och fundament. De produceras både i fylliga och i en ihålig version, märkta som FBS eller FBV . De ger den nödvändiga styrkan och tillförlitligheten hos basen, de kan ha ytterligare polymer eller förstärkande tillsatser i sin struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Många stora företag, liksom privata företag, bedriver produktion av sandbetongblock på den ryska marknaden. I Moskva -regionen kan du köpa anläggningens produkter " Stroma "att producera ihåliga och fasta produkter. Partition och grundmoduler av denna typ kan hittas från företaget PC "MosCentreStroy ". Och du kan också hitta rätt produkt från företagen " Osnova-M", "Pushchinsky-anläggningen ".

I regionerna med tillverkning av sandbetongblock är allt också i sin ordning. En av de stora leverantörerna övervägs Ecostroy LLC från Kineshma i Ivanovo -regionen. Det har sina egna fabriker i Moskva och Kaluga Trust-Snab … Inte mindre känd för byggare och Tula prefabricerad betonganläggning tillverkar block av olika slag.

SIBIT -företaget är särskilt intressant bland de sibiriska leverantörerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillämpningsområde

Sandbetongblock är mångsidiga. Produkter med en tjocklek på 200 mm är lämpliga för uppförande av ytterväggar i byggnader i flera våningar, tunnare används som interna skiljeväggar. Bland strukturerna, vars konstruktion kan utföras av detta material:

  • staket och barriärer;
  • låga hus, stugor;
  • separata delar av byggnader - källare, grund;
  • lusthus med grillplats;
  • jordbruksbyggnader;
  • leverera ventilationssystem;
  • garageboxar och komplex.

Oavsett var och hur exakt sandbetongblocket används, ger det hög strukturell hållfasthet. Materialet är lämpligt för konstruktion av stora hangarer, kommersiella byggnader, företagskomplex i flera våningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Murverkstips

Du måste också kunna sätta sandbetongblock korrekt. Det är viktigt att förbereda de verktyg som du kan behöva: murslev, galler, murslev av lämplig storlek. Du behöver mätinstrument, en lod och en sladd för att kontrollera nivån. Läggning kan utföras på ett konventionellt cementbruk baserat på M400 -kvalitet . När du blandar det själv måste du se till att blandningen är homogen, ta bort alla klumpar från den.

Materialet köps in och levereras till arbetsplatsen. Efter att ha förberett lösningen kan du fortsätta till dess läggning.

Bild
Bild

Proceduren i detta fall är densamma för alla typer av betongblock

  1. Märkning . Det utförs med hjälp av en sladd. Det är nödvändigt att markera hörnen, liksom väggarnas horisontella linje.
  2. Första raden murverk . En lösning placeras ovanpå vattentätningsmaterialet. Ett block är installerat på det, pressat mot basen.
  3. Sammanfogning . Dess typ bestäms av vilken typ av ytbehandlingar som väljs för användning.
  4. Fortsättning av murverket . Intilliggande element i samma rad läggs på murbruk, fästes med den. Efterföljande nivåer finns utan förskjutning. I var tredje rad används polyuretanskum i stället för en lösning; efter 5 nivåer kan förstärkning med metallstavar eller nät utföras.
  5. Bildandet av ett pansarbälte . Det görs på sista raden, i formen, med betonghällning. Blandningen stelnar under filmen i upp till 7 dagar.
Bild
Bild
Bild
Bild

När murprocessen är klar kan du börja avsluta de yttre och inre ytorna på de uppförda strukturerna. Erfarna byggare rekommenderar att ytan behandlas med en fuktig borste innan installationen av blocken påbörjas. Fiskelinan hjälper till att få en klar linje i de yttre hörnen - den dras mellan kanterna. Byxor är också bättre att ersätta med hörn.

Det är mest praktiskt att lägga lösningen på sandblockens sidoytor med en murslev, men du kan också göra detta genom att hårt gnugga kanterna på konstgjorda stenar mot varandra . Du kan klippa ut enskilda element under läggningsprocessen med en kvarn. För att få tunnare fogar kan du byta ut cementmurbruk med ett speciellt lim.

Detta kommer att förbättra värmeisoleringsegenskaperna hos den färdiga strukturen ytterligare.

Rekommenderad: