Hur Lindar Jag Linan Runt Patriot Trimmerrulle? Ersättningsregler. Hur Tankar Man Rätt? Tankningsfel

Innehållsförteckning:

Video: Hur Lindar Jag Linan Runt Patriot Trimmerrulle? Ersättningsregler. Hur Tankar Man Rätt? Tankningsfel

Video: Hur Lindar Jag Linan Runt Patriot Trimmerrulle? Ersättningsregler. Hur Tankar Man Rätt? Tankningsfel
Video: How to replace string trimmer line 2024, Maj
Hur Lindar Jag Linan Runt Patriot Trimmerrulle? Ersättningsregler. Hur Tankar Man Rätt? Tankningsfel
Hur Lindar Jag Linan Runt Patriot Trimmerrulle? Ersättningsregler. Hur Tankar Man Rätt? Tankningsfel
Anonim

Nästan varje nybörjare när man använder en trimmer står inför problemet med att byta linje. Även om det är väldigt enkelt att ändra din linje, måste du lära dig hur du gör det korrekt. Att byta fiskelinje med rätt skicklighet tar inte mer än fem minuter - du måste bara ständigt öva det. Den här artikeln hjälper dig att ändra linjen med hjälp av Patriot -trimmarna som exempel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Instruktioner

För att ändra raden måste du ta bort den gamla (om det fanns en).

Rullen är den del av trimmerstrukturen som är placerad inuti borsthuvudet, trumman eller spolen. Huvuden kan variera beroende på tillverkare. Men den här artikeln täcker bara Patriot, även om deras mekanism används av många andra företag.

Nu måste du förstå hur du korrekt tar bort huvudet från trimmern och hur du drar ut trumman ur den.

Bild
Bild

Instruktioner om hur du skruvar loss det manuella huvudet på trimmern beskrivs nedan

  1. Först och främst måste du rengöra huvudet från smuts och vidhäftande gräs, om det är smutsigt. För att göra detta, lyft upp penselhuvudet och ta tag i höljet och ta bort det speciella skyddslocket på trumman.
  2. Nästa steg är att ta bort spolen från trumman. Rullen kan enkelt tas bort även med en hand, eftersom den inte är fixerad på något sätt inuti trumman.
  3. Själva trumman är fixerad i trimmern med en bult. Denna bult måste skruvas loss, varefter du enkelt kan dra ut trumman. För att göra detta noggrant bör du stödja trumman med spolen medan du skruvar loss skruven moturs.
  4. Nu kan du dra ut spolen. Som nämnts ovan är den inte säkrad av någonting, förutom en krok med en metallaxel, så den behöver inte dras ut med kraft. Dra försiktigt spolen ur trumman i en cirkelrörelse.
  5. Nu återstår att ta bort den gamla fiskelinan och följa nästa instruktion.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationen av spolen och trumman på sin ursprungliga plats utförs enligt den omvända algoritmen.

Kontrollera att du har köpt rätt tråd för trimmern innan du träder i linan . I händelse av att tråden inte är lämplig ökar förbrukningen av bränsle eller energi, liksom belastningen på motorn i borstklipparen.

Bild
Bild

För att byta ut själva tråden måste du förbereda en tråd av önskad storlek … Oftast kräver detta cirka 4 m lina. Den specifika siffran beror på trådens parametrar, till exempel dess tjocklek, liksom parametrarna i själva spolen. Om du inte kan bestämma längden exakt kan du göra följande: sätt in och linda tråden tills spolen är fulladdad (linjenivån jämförs med utsprången på spolens sidor). Var noga med att se till att linan sitter jämnt i rullen.

Glöm inte att tjock tråd blir kortare än tunn tråd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Instruktionerna för att trä in linan i spolen beskrivs nedan

  1. Den förberedda tråden måste tas och vikas på mitten. Det bör säkerställas att den ena kanten är 0,1-0,15 m längre än den andra.
  2. Nu måste du ta ändarna i olika händer. Den som är mindre måste dras upp till den större så att den blir 2 gånger kortare. Vid böjning bör du behålla en förskjutning på 0,15 m.
  3. Leta reda på spåret inuti spolskärmen. Trä försiktigt in öglan som du gjorde tidigare i den här platsen.
  4. För att fortsätta arbeta är det nödvändigt att bestämma trådens lindningsriktning i spolen. För att göra detta är det tillräckligt att inspektera spolen - det ska finnas en pil på den.
  5. Om pilspetsen inte kan hittas är det mycket möjligt att det finns en skriftlig beteckning. Ett exempel visas på bilden nedan. Det är nödvändigt att inspektera spolhuvudet. Det finns en riktningsindikator på den. Detta är dock spolens rörelseriktning. För att få lindningsriktningen måste du linda i motsatt riktning.
  6. Nu måste du ladda spolen med linje. Det bör noteras att det finns speciella styrspår inuti spolen. Följ dessa spår när du lindar tråden, annars kan trimmern skadas. I detta skede måste du ladda spolen mycket noggrant.
  7. När användaren lindar upp nästan hela tråden, ta den korta änden (glöm inte utskjutningen på 0, 15 m) och dra in den i hålet i rulleväggen. Nu måste du upprepa denna åtgärd på samma sätt med andra änden (på andra sidan).
  8. Placera själva rullen i rullehuvudet innan du passerar linan genom hålen inuti trumman.
  9. Nu är det dags att sätta tillbaka trumman. Efter det måste du ta ändarna av linjen med båda händerna och dra dem åt sidorna. Sedan måste du sätta på locket igen (här kan du säkert anstränga dig tills ett karakteristiskt klick hörs).
  10. Återstod för att göra det "kosmetiska arbetet". Vi måste se om tråden är för lång. Du kan starta trimmern och kontrollera i praktiken om allt är bekvämt. Om tråden kommer ut lite lång kan du trimma den med sax.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta misstag

Även om lindningen är en mycket enkel uppgift, kan många nybörjare linda linan fel. Nedan är de vanligaste misstagen.

  1. Många tycker när man mäter en tråd att 4 m är mycket. På grund av detta mäter människor ofta mindre, och därför har de inte tillräckligt med linje. Var inte rädd för att mäta ut mycket, för du kan alltid klippa bort överskottet.
  2. I rusning följer vissa människor inte trådspåren inuti spolen och lindar tråden slumpmässigt. Detta gör att linan kommer ut ur rullen och kan till och med förlamas.
  3. Använd endast lämplig linje för lindning. Det här felet är det vanligaste. Du måste övervaka inte bara tjockleken och volymen på linjen, utan också dess typ. Du bör inte använda den första raden som kommer över för inslagning, som inte uppfyller målen. Till exempel behöver du inte använda en tråd på ungt gräs om du behöver klippa död ved.
  4. Slå inte på enheten förrän den är helt lindad och samlad. Även om detta är uppenbart, gör vissa människor det för att kontrollera om allt är gjort korrekt.
  5. I inget fall ska du förväxla tankningsriktningen, eftersom detta kommer att överbelasta motorn och den kommer snart att fungera.

Det är ganska vanligt att nybörjare gör misstag, så du måste följa tipsen i den här artikeln.

Rekommenderad: