Blommor Från Ett Fat (48 Foton): Från Metall-, Trä- Och Plastfat I Landet. Hur Man Gör En Blomsterträdgård Av En Gammal Järntunna Och Vilka Blommor Att Plantera?

Innehållsförteckning:

Video: Blommor Från Ett Fat (48 Foton): Från Metall-, Trä- Och Plastfat I Landet. Hur Man Gör En Blomsterträdgård Av En Gammal Järntunna Och Vilka Blommor Att Plantera?

Video: Blommor Från Ett Fat (48 Foton): Från Metall-, Trä- Och Plastfat I Landet. Hur Man Gör En Blomsterträdgård Av En Gammal Järntunna Och Vilka Blommor Att Plantera?
Video: Ep 5 Balkonghäxan odlar på sin balkong. 2024, April
Blommor Från Ett Fat (48 Foton): Från Metall-, Trä- Och Plastfat I Landet. Hur Man Gör En Blomsterträdgård Av En Gammal Järntunna Och Vilka Blommor Att Plantera?
Blommor Från Ett Fat (48 Foton): Från Metall-, Trä- Och Plastfat I Landet. Hur Man Gör En Blomsterträdgård Av En Gammal Järntunna Och Vilka Blommor Att Plantera?
Anonim

Det är omöjligt att samla allt om fatbäddar i en kort publikation. Människor som vill placera allt som är användbart i ett litet område glömmer inte bort skönheten. Blomrabatter och blomkrukor är gjorda av improviserade föremål för att spara värdefulla mätare - flerskiktade, sträva efter i höjd, kompakta och pittoreska. Ett lämpligt material för detta är containrar som blivit onödiga på gården. De finner konstruktiv användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En rabatt från en fat är inte det enda alternativet för att använda en behållare som inte längre behövs. Hantverkare gör gatugnar, trädgårdsmöbler och grillar från fat . Det mest populära alternativet är dock en blomsterträdgård, som kan byggas av en plast- eller träbehållare. En stationär eller mobil struktur kommer till nytta nära huset, i rekreationsområdet, i trädgården eller nära staketet.

För dem som gillar att vara engagerade i kreativt arbete i landet, ger en banal fat tillverkad av vilket material som helst ett stort utrymme för oberoende verksamhet

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De ursprungliga egenskaperna hos sådana rabatter är följande:

  • behållare som blivit oanvändbara kommer alltid att hittas, om inte hemma, då med vänner eller till och med på en deponi;
  • det finns en chans att använda dina egna idéer eller färdiga alternativ skapade av andra hantverkare;
  • det finns många former och material som kan användas vid tillverkning av en produkt;
  • strukturer kan vara enkla eller komplexa - gräsmattor är platta, flerskiktade, höjda i höjd eller fästa vid en permanent struktur, ett gammalt träd;
  • fatet kan användas som en mono dekoration eller som en del av en pittoresk komposition - sten, terrass, snygg oas;
  • valet av växter beror inte bara på den gjorda formen, utan också på platsen, i detta avseende är en mobil struktur att föredra - att överföra den från det upplysta till det skuggade rummet, du kan variera landskapsinredningen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För större bevarande av sitt eget arbete använder de fläckar, lack, ljusa färger, klädmaterial

Utrustningen för rabatter från fat är ett utmärkt tillfälle att dekorera ett litet område utan att tillgripa ombyggnad, utan att leta efter andra lösningar, hur man sätter upp en blomsterträdgård, utan att störa det etablerade ekosystemet av trädgårdsbäddar och träd. Denna själv skapade skönhet kan placeras var som helst i ett litet trångt utrymme, flyttas om det behövs och förnya växterna varje år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsalternativ från olika fat

Det enklaste att hantera med egna händer kallas en trätunna. Med de vanliga verktygen för att ge kan du enkelt komma på en design . Även en halvt liggande hälft av en uttömd trätunna från pickles kan förvandlas till en frodig rabatt. Idéer för mer hållbara, plastiska är mer begränsade, men du kan också ordna dem skurna på olika nivåer, dekorera med rikliga växter eller bygga en pyramid.

Att bearbeta den vanliga omgivningen i en sommarstuga - rostiga fat, där vatten tidigare samlats in för bevattning, kommer att kräva mycket tid och ansträngning

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En preliminär ritning kommer dock att berätta hur du gör en vacker rabatt även från en gammal fat som inte kan presenteras med en kapacitet på 200 liter. Enligt folkhantverkare måste du börja göra en blomsterträdgård med att hitta en lämplig källa . Mycket i utformningen av en struktur beror på dess form, tillverkningsmaterial och dimensioner.

Från ett stort fat erhålls bättre strukturer på flera nivåer, där du kan plantera blommor av olika utseende eller färg . Försumma inte 50 -liters sådana - de gör kompakta blomkrukor, prefabricerade kompositioner. Komplexa mönster kommer att kräva mer tid och ansträngning, men de kommer att tillfredsställa sitt eget arbete, överraskning och beundran för gäster och grannar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Av metall

Av de järn erbjuds färre alternativ. Den vanligaste är en blomkruka, målad eller målad med aerosoler, gjord av två halvor av en fat sågad i hälften eller i ojämlika delar.

Det finns tre alternativ för att omvandla en metallbehållare:

  • skär i två eller tre delar och gör blomkrukor på flera nivåer;
  • gör parade rabatter av två identiska (de kan placeras på båda sidor av porten, ingången till huset eller lösa sig i landskapet, efter att ha uppnått fullständig sammanslagning med den omgivande naturen;
  • låg på sidan, skär av ena sidan och borra dräneringshålen.

Behovet av att bearbeta en rostig yta kommer att komplicera en hemdesigners uppgift, men efter målning kan han förvandlas till en konstnär, rita vilken prydnad som helst, göra roliga figurer av parade eller komma med alternativ för att skildra roliga djur som ser ut ut under en blomkeps.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av plast

Polymermaterial är kända för sitt motståndskraft mot miljöpåverkan, så problemet med att kassera onödiga föremål är särskilt akut. Stormarknader erbjuder färdiga rabatter från plastfat till salu . Men om dacha har sina egna råvaror kan du helt enkelt spara pengar genom att organisera en kortsiktig produktion av ett tillbehör för inredning. Detaljerade instruktioner för att göra ett av alternativen finns i den här videon.

Som med metall anses målning och målning de enda alternativen för att omvandla plast . Den enkla bearbetningen med termiska effekter och skärverktyg motbevisar dock de etablerade stereotyperna, så att du kan skapa verkliga mästerverk. Plasttankar omvandlas under målning under Khokhloma eller Palekh, blomstrar under blommiga ornament, förvandlas till oigenkännlighet under geometriska eller stiliserade nationella ornament

Bild
Bild
Bild
Bild

Handmålning kan ersättas med stencil och sedan kan det göras snabbt eller anförtros barn

Av de erbjudna alternativen finns det kvar - halvor (ett snitt både vertikalt och horisontellt), slitsade sidoväggar (som en standardlösning för odling av jordgubbar), blomkrukor med kronblad från små volymer och kompositioner från avskurna på olika nivåer. Parade rum, förenade med ett gemensamt tema för målning, ser vackra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Från trä

Det största antalet variationer erbjuds för träprodukter. Den enda svårigheten är att sätta fast remsorna efter att ha tagit bort metallringen . Men när de används i ett snyggt trimmat eller orört vinfat i ek ger ordentligt accentuerade metalldetaljer den hemgjorda rabatten ett dyrt och vintage -utseende. Träkar är inte mindre effektiva som rabatter eller blomkruka på landet.

För placering kan du använda stativ från gamla pallar och till och med baser med hjul från en barnvagn

Bild
Bild
Bild
Bild

Hantverkare väljer alternativ för att trimma fat beroende på plats:

  • på en tom vägg eller en enda svängport kommer blomsterbäddar i flera nivåer att se bra ut;
  • på full höjd kan du lämna strukturer placerade runt områdets omkrets eller i rekreationsområdet, i hörnen av den öppna terrassen;
  • klippa i olika höjder - en utmärkt lösning för staketets insida;
  • De längsgående halvorna på piedestalen är särskilt dekorativa - de kan installeras på vilken tom plats som helst - nära en trädgårdsbänk, framför fönster, nära en brunn eller på en lekplats.

En fat av trä i sig har en unik dekorativ effekt och är lättare att omvandla på grund av den naturliga konsistensen, den relativa lättheten att bearbeta naturliga byggmaterial. Men för långvarig drift måste du arbeta hårt och täcka både trälister och metallbågar med speciella föreningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken typ av blommor kan du plantera?

En modetrend inom landskapsdesign är en blomsterström. Blommor som växer från en stor behållare som ligger på sidan är en spektakulär lösning, och i detta fall är tunnan i listan över tillbehör för dekoration . Valet av lämpliga växter beror på ljusets grad och formen som odlaren tänker ge sin ström. Om rabatten är stillastående kan du plantera perenner; i en bärbar en kommer plantor av ettåriga också att vara till nytta. Du kan plantera timjan, arabis, ageratum, obrietta eller andra blommor som blommar rikligt och länge.

Glöm inte de traditionella blygsamma och trevliga alternativen - penséer, prästkragar, ringblommor . Instruktioner för att skapa en ström visas i videon.

För höga eller halva strukturer rekommenderas klätterväxter. Valet av växter beror också på platsens belysning, blomningens överflöd och effektivitet, men i större utsträckning bestäms det av dina egna preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Försök inte att kopiera någon annans resultat. Elementet av kreativitet är huvudfaktorn som inspirerar sommarboende att arbeta med sina egna händer. Lösningens originalitet kan hittas genom att titta på andras prestationer. Här är några exempel som kan ge ett kreativt uppsving:

blomkrukor från en plasttunna

Bild
Bild
Bild
Bild

vackra rabatter med liten ansträngning

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

lyxiga alternativ i trä och metall

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

underbara bäckar som bara kräver arbete från en blomsterhandlare

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

kompositioner av olika snittade trä och halvor

Bild
Bild
Bild
Bild

par från metallfat

Bild
Bild
Bild
Bild

Blomrabatter i landet kan också utrustas från andra skrotmaterial - bildäck, stubbar av sågade träd, stubbar, möbler, tvättställ och till och med gamla skor . Det är dock tunnorna som gör det möjligt att uppnå en särskilt intressant design utan att ta mycket plats i ett litet område.

Rekommenderad: