Orientalisk Bok (12 Foton): Beskrivning Av Kaukasisk Bok, Odlingsdrag Och Omfattning

Innehållsförteckning:

Video: Orientalisk Bok (12 Foton): Beskrivning Av Kaukasisk Bok, Odlingsdrag Och Omfattning

Video: Orientalisk Bok (12 Foton): Beskrivning Av Kaukasisk Bok, Odlingsdrag Och Omfattning
Video: Oppskrift på bok om land i Book Creator 2024, April
Orientalisk Bok (12 Foton): Beskrivning Av Kaukasisk Bok, Odlingsdrag Och Omfattning
Orientalisk Bok (12 Foton): Beskrivning Av Kaukasisk Bok, Odlingsdrag Och Omfattning
Anonim

Bok är ett unikt träd som inte har några analoger i hela världen. Trädet i denna växt uppskattas i alla delar av vår planet. Boken har flera sorter, en av de mest intressanta är östra eller kaukasiska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Kaukasus anses vara födelseplatsen för distributionen av östra bok. Vid denna tidpunkt i världen bildar växten bok och blandade lövskogar. Förutom, kulturen växer på Krim, den kan ofta hittas i ravinen, vid floden, på sluttningarna av bergen och ganska sällan i platta områden . I den subalpina regionen representeras rasen av ett flerstammat lågt träd med en böjd stam.

Kaukasisk bok är en kraftfull termofil flora. Dess höjd kan nå 30-50 meter, medan stamdiametern är cirka 2 meter.

Detta träd har en ovoid eller cylindrisk tät bred krona. Bokbarken är slät och tunn. Ett särdrag hos växten anses vara en gråaska slät stam.

Trädets lövverk är alternativt, petiolat med en oval form och en spetsig ände . Kronbladet är pubescent, dess längd kan inte överstiga 2 cm. Bladets längd når vanligtvis 7-20 cm, stipulerna har en rödaktig nyans. Lövverk faller tidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kaukasisk bok har små obeskrivliga blommor. De är ofta unsexuella, men det finns fall av bisexuella exemplar. Kulturen blommar i april, samtidigt visas löv på den. Den breda klockformade perianten har högst 6 elliptiska broschyrer.

Värdet av den orientaliska boken ligger i dess frukter, som mognar i mitten av september och början av oktober . Frukten av denna kultur har en triangulär struktur, den är slät, vass ribbad, enfröad nöt av brun färg. Den väger 0,2 gram och når 2,2 cm i längd. Från en vuxen gröda kan cirka 90 000 frukter skördas årligen.

Bild
Bild

Växande

Orientalisk bok kännetecknas inte av snabb tillväxt, men den växer i storlek mycket snabbare med åldern. Eftersom trädets krona bildar en stor skugga, rekommenderas det inte att plantera ljusälskande representanter nära den . Bok är inneboende i skuggälskande, bristande noggrannhet för markfuktighet och dess bördighet. Den optimala platsen för odling av grödor är podzoliserade sura leror. Detta träd behöver fuktig luft och inga vårfrost.

Experter rekommenderar att isolera stammen för vintersäsongen . Du måste beskära trädet på våren, därigenom kommer trädgårdsmästaren att kunna göra en attraktiv kronform. Dessutom bör gamla och trasiga bokgrenar avlägsnas regelbundet. När en kultur blir vuxen behöver den inte längre ovanstående procedurer.

En ung individ ska vattnas en gång var sjunde dag, och en vuxen mycket mindre ofta . Damm och skadedjur kommer att tvättas av trädet under sprutningen. Efter bevattning rekommenderas att man lossar bockens cirkel. För att växten inte ska drabbas av sjukdomar och skadedjurattacker bör den regelbundet behandlas med speciella ämnen.

Den orientaliska boken förökas av skott, sticklingar. Och det kan också planteras med frön, men bara på våren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Kaukasisk bok tillhör prydnadsgrödor, därför används den ofta för att skapa levande gröna häckar och väggar. Det används ofta av landskapsdesigners för att dekorera territoriet, eftersom växten ser bra ut med lövträd och barrträd . Denna representant för floran kan komma överens med vanlig gran, gran, Weymouth tall, björk, vit gran, enbär, bergaska.

Med hjälp av torrdestillation tillverkas kreosot av orientalisk bok . Denna biologiskt aktiva substans har väl uttryckta antiinflammatoriska, desinficerande och antiseptiska egenskaper. Av denna anledning används ämnet ofta inom folkmedicin och traditionell medicin vid behandling av sår, sår och andningssjukdomar. Metylalkohol, ättika, aceton erhålls från detta träd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bokträ har unika egenskaper, varför det har funnits sin tillämpning i möbelproduktion.

Materialet används vid tillverkning av pipnitning, parkett. Dessutom är bok en utmärkt bas för sliprar, takbältros. Träets plasticitet gör det möjligt att producera musikinstrument, knivhandtag och vapenskumpar av det.

Boknötter används för framställning av mjöl, vilket är oumbärligt för bakning av en speciell typ av kakor . Dessutom fungerar frukterna av denna gröda som en näringsrik matbas för skogsdjur, till exempel vildsvin. Olja produceras också av nötter, vilket inte är sämre i kvalitet än olivolja. De kan användas för att klä sallader och lägga till förrätter. Kakan efter olja används för att förbereda en surrogat kaffedryck.

Rekommenderad: