Marsh Oak (16 Bilder): Beskrivning Av Löv, Spridning, Plantering Och Vård

Innehållsförteckning:

Video: Marsh Oak (16 Bilder): Beskrivning Av Löv, Spridning, Plantering Och Vård

Video: Marsh Oak (16 Bilder): Beskrivning Av Löv, Spridning, Plantering Och Vård
Video: Stora risker med utskriva läkemedel från nätapotek: ”Kan få allvarliga komplika - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, Maj
Marsh Oak (16 Bilder): Beskrivning Av Löv, Spridning, Plantering Och Vård
Marsh Oak (16 Bilder): Beskrivning Av Löv, Spridning, Plantering Och Vård
Anonim

Quercus palustris, som betyder "träsk ek" på latin, är ett ganska kraftfullt träd. Beskrivningen av bladen är fylld med olika epitet - huggen, graciös, mättad med röda nyanser. Dess spridning i det ryska klimatet beror på sommarinvånarnas intresse, stadslandskapstjänster. Att plantera och ta hand om detta träd är ganska enkelt.

Bild
Bild

Beskrivning

Kronen på myren ek är bred-pyramidal, dess diameter når 15 meter. Trädets höjd når 25 meter. Varje vårsäsong är kronan dekorerad med unga skott av rödbruna färger, som hänger ner tills de är tillräckligt starka till graden av unga grenar . Barken på hela stammen utmärks av en slät yta, tills trädets mogna ålder inte ger de vanliga sprickorna. Barkens färg är grönbrun. Bladen har en grön, blank nyans, de kännetecknas av känsliga sniderier på kanterna.

Bild
Bild

Till hösten ändrar lövverket färg - det blir ljust, rött, vackra nyanser och toner . Ekens frukter är traditionella - ekollon, olika i sfärisk form. De mognar i oktober-november. Eken har en speciell, snabb tillväxt, stammen blir starkare och växer årligen tills den når 1, 2-1, 5 meter. Eken växer i höjd med minst 30 cm årligen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lövverket når 12 cm i längd, det är dekorerat med en original carving - 5-7 tandade blad fördjupade till mitten . Färgen på bladen är också intressant - deras ovansida är blank, uttalad grön, undersidan är utan glans, en ljusare ton. Till hösten blir färgen på båda ytorna ljusa, lila.

Bild
Bild

Träskens frukter är oätliga.

Attraheras av kaffefärgen på ekollon, deras rundade form, grå koppar-lock med en diameter på 1 till 1,5 cm, som täcker den mogna ekollon med nästan en tredjedel.

Bild
Bild

Marsh ek är den mest sällsynta arten av ek släktet (Quercus), familjen bok (Fagaceae).

Det lockar stadsplanerare genom avsaknad av allergener och enkel vård . Trädet är lätt att desinficera, för att ge det intressanta former med hjälp av speciell beskärning, som har blivit mycket populärt idag i landskapsarkitektur på gatorna i stora städer och vanliga sommarstugor.

Bild
Bild

Spridning

Det mest gynnsamma för Quercus palustris är områden med tempererat klimat på norra halvklotet, inklusive Amerika, europeiska länder. Här används den ofta av landskapsdesigners för grupp- och grändplantor. En vackert välskött ek ser bra ut i en separat plantering, som ett uttalat exemplar.

Bild
Bild

När det gäller frostbeständighet är växten klassad som ett resistent träd som fritt tolererar jorden i USDA -zon 5.

Ek, trots sin frostbeständighet och kärlek till hög luftfuktighet, slår inte rot i Sankt Petersburg, men den växer bra på Voronezh, Oryol, Tula, rik på små träsk och sjöar.

Växten tolererar frost värre än sina motsvarigheter i familjen . Han är nöjd med stadsrummet som skyddas från vindarna, om trädgårdsmästarna följer vissa förhållanden.

Bild
Bild

Vad träskek kräver:

  • ökad uppmärksamhet på jordens sammansättning;
  • uteslutning av alkalisk jord;
  • tillräckligt med fukt.

Detta motsvarar de naturliga levnadsförhållandena för trädet, där det växer bra vid stranden av sötvattentankar, runt våtmarker. Quercus palustris rotar sig väl på måttligt torr jord, upp till fuktig jord. Huvudkravet när man planterar en träskek är att ta hänsyn till att den inte gillar den höga kalkhalten i jorden.

Ek älskar soligt utrymme, så träd planterade i grupper växer långsammare, inte så höga, kraftfulla. Ger en vacker naturlig kombination i en grupp med kastanjer, granar, olika barrträd och lövträd.

Bild
Bild

Plantera och lämna

Att plantera kärr ek i trädgårdar kräver att samma villkor uppfylls - jordkomposition, jordfuktighet eller konstant vattning även av mogna träd. Nyplanterade träd rekommenderas att vattnas dagligen, 3-4 dagar . När plantorna rotar och mognar, vattnas det mindre ofta, men det bör vara regelbundet att behålla ungefär samma jordfuktighet. För mogna träd beräknas bevattning enligt schemat på 12 liter vatten per 1 kvm. meter krona.

Bild
Bild

När du köper plantor på marknaden måste du noggrant undersöka dem med avseende på förekomst av mjöldaggskador, nekros av stammen, grenar . Fröplantor kan odlas oberoende av väl mogna ekollon. De måste förvaras i konstant fuktig flodsand om våravstigning förväntas. För höstplantering sås ekollon efter torkning i luften. Knappt våren kommer och unga plantor och ekollon planterade på hösten, liksom vuxna träd, måste matas med en speciellt förberedd blandning av mullein (1 kg), urea (10 g), ammoniumnitrat (20 g) med förväntan en hink vatten …

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De naturliga förutsättningarna för träsk i sommarstugan måste ständigt återskapas och underhållas . Han behöver djupt fuktad jord, enligt exemplet med flod och sumpiga banker. Då blir ett sådant träd en utmärkt dekoration för sommarstugan, ger ägarna en lyxig nyans på varma sommardagar.

Rekommenderad: