Iva Schwerina (21 Bilder): Förbättrad Och "Record", Beskrivning Och Funktioner För Plantering, Rekommendationer För Vård

Innehållsförteckning:

Video: Iva Schwerina (21 Bilder): Förbättrad Och "Record", Beskrivning Och Funktioner För Plantering, Rekommendationer För Vård

Video: Iva Schwerina (21 Bilder): Förbättrad Och
Video: STOMP ‘N ESCAPE T-REX REVIEW ! JURASSIC WORLD CAMP CRETACEOUS 2024, Maj
Iva Schwerina (21 Bilder): Förbättrad Och "Record", Beskrivning Och Funktioner För Plantering, Rekommendationer För Vård
Iva Schwerina (21 Bilder): Förbättrad Och "Record", Beskrivning Och Funktioner För Plantering, Rekommendationer För Vård
Anonim

Många ägare av sommarstugor gör vackra grönytor på dem. För närvarande finns det ett stort antal olika prydnadsväxter med olika storlekar. Små pil anses vara ett populärt alternativ. I den här artikeln kommer vi att prata om funktionerna hos Schwerin willows.

Bild
Bild

Beskrivning

Schwerins pilar är vackra prydnadsbuskar upp till 4 meter höga. De har långsträckta och smala bladblad, vars längd kan nå 10-13 centimeter.

Bild
Bild

Sådana pilar har en öppnad krona med relativt flexibla grenar som hänger ner.

Bladen har en slät och något blank yta . På baksidan är de silkeslen, med en lätt vit nyans och upprullade kanter. Sådana buskar kan vara lämpliga för både enskild och gruppplantering. De anses vara opretentiösa växter: de kan planteras både i solen och i skuggan.

Bild
Bild

Översikt över hybrider

Idag finns det olika hybrider av sådana dekorativa vide, men den mest populära är en speciell sort, och den kallas "Schwerins pil förbättrad". Denna art är en prydnadsbuske som har vackra och långa bladblad.

Bild
Bild

Denna sort odlas i form av både enstammade och flerstammade växter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det första alternativet kan nå 15 meter, medan det kommer att bilda en pyramidal krona. Det andra alternativet kommer att växa upp till 6-8 meter. Det kommer att bilda en ganska spretig och bred krona.

Bild
Bild

När som helst på året kommer en sådan pil att glädjas med långa skott av en intressant gulbrun färg . En sådan hybrid reproducerar bra genom sticklingar. Det har bra motståndskraft mot olika sjukdomar och de negativa effekterna av trädgårdsskadegörare. Willow tolererar enkelt transplantationer.

Det är denna typ av den som oftast används för plantering i parker och gränder.

Bild
Bild

Ett annat värdigt alternativ är Record -hybrid . Denna pil har en vacker spridande krona och ettåriga skott. Trädet kan nå en höjd av 15 meter. Buskens löv är långsträckta, mörkgröna till färgen. Hybrid "Record" är krävande för jorden, men föredrar samtidigt fuktiga och andningsbara platser.

Bild
Bild

Willow "Record" har en hög vinterhärdighet.

Landningsfunktioner

För att sådana videor ska växa och utvecklas normalt bör planteringsregler och teknik följas. Det tar flera steg.

Bild
Bild

Beredning av planteringsmaterial

I detta skede måste du noggrant skära av några sticklingar.

Sedan läggs sticklingarna i en behållare med vätska i 20-30 dagar.

Bild
Bild

Sedan transplanteras sticklingarna i plastbehållare . I botten läggs jord i förväg med olika näringsämnen. Hela innehållet hälls rikligt med rent vatten. Med förbehåll för alla regler bör växten slå rot.

Bild
Bild

Välj en lämplig plats och bilda en grop

I detta skede av plantering bör du välja det område som är optimalt för pilväxt.

Det rekommenderas att välja platser som är väl upplysta av solen, men samtidigt inte blåses av vinden.

Avståndet till staketet måste vara minst tre meter . I samma skede grävs ett hål för att plantera unga plantor. Dess diameter bör vara cirka 55-60 centimeter, och djupet har samma parametrar.

Bild
Bild

Om jorden på din tomt är för hård måste du först fylla i ett dräneringsskikt bestående av expanderad lera. Dess tjocklek bör vara cirka 17-20 centimeter. Om jorden är för torr, rekommenderas att hälla en hel hink vatten i gropen för att fukta jorden.

Landstigning

Anläggningen dras ut ur behållaren. Detta måste göras noggrant för att inte skada rotsystemet och jordklumpen.

En ung planta placeras i ett grävt hål och halvtäckt med jord med näringsämnen.

Bild
Bild

Den ska innehålla två delar humus, två delar torvmark och en del sand . Allt detta tampas noggrant och återfuktas sedan väl. Lägg sedan till jord och fyll hålet helt. Området runt plantorna är också komprimerat. I detta fall bör en liten fördjupning bildas för att ytterligare fukta jorden.

Bild
Bild

Vattning efter plantering

När plantorna redan är planterade i groparna, vattna jorden runt buskarna rikligt. Först hälls en hel hink ut.

Vänta tills vattnet är helt absorberat och häll sedan ut ytterligare två hinkar.

Bild
Bild

Senare bör ytan mullas och behandlas med torv eller svart jord.

Vårdtips

Trots att Schwerins vide betraktas som opretentiösa prydnadsväxter kräver de fortfarande lite omsorg.

Dessa buskar behöver regelbunden vattning.

Bild
Bild

Under vår- och höstperioderna bör de fuktas endast två gånger i månaden (i avsaknad av regn) . Om regelbunden atmosfärisk nederbörd faller vid denna tidpunkt är vattning i allmänhet inte värt det. På sommaren måste pilen vattnas en gång i veckan. I detta fall bör cirka 20 liter vätska konsumeras för en procedur. Vid extremt varma perioder rekommenderas vattning två gånger i veckan.

Bild
Bild

Glöm inte att lossa jorden nära stammen i tid.

Denna procedur bör utföras på våren efter uppvärmning av jorden, medan djupet för lossning inte bör överstiga 10 centimeter . På sommaren lossas jorden 2 eller 3 gånger. På hösten är det också värt att utföra ett sådant förfarande (det rekommenderas att göra detta i oktober). Därefter mullas pilarna med torv, men du kan också använda en massa som består av barrträdets bark.

Bild
Bild

Det är också viktigt att komma ihåg när det gäller utfodring. På våren är det bättre att applicera humus eller speciellt mineralgödselmedel på jorden.

De kan användas efter uppvärmning av jorden. Mer toppdressing appliceras i juli . Behandla buskar i tid så att de inte skadas av sjukdomar och skadliga insekter. Lämpliga fungicider bör användas för behandling av buskar. De fuktar stammen och kronen. Inspektera växten regelbundet och kontrollera skadedjur och plack på bladbladen.

Rekommenderad: