Willow "Weeping Gnome" (18 Bilder): Beskrivning Av Hybridpil, Användning I Landskapsdesign, Plantering Och Vård

Innehållsförteckning:

Video: Willow "Weeping Gnome" (18 Bilder): Beskrivning Av Hybridpil, Användning I Landskapsdesign, Plantering Och Vård

Video: Willow
Video: How to install GNOME Tweak Tool on Ubuntu | Customize Ubuntu 2024, Maj
Willow "Weeping Gnome" (18 Bilder): Beskrivning Av Hybridpil, Användning I Landskapsdesign, Plantering Och Vård
Willow "Weeping Gnome" (18 Bilder): Beskrivning Av Hybridpil, Användning I Landskapsdesign, Plantering Och Vård
Anonim

De flesta landskapsdesigners använder pil, eftersom den lockar uppmärksamhet med sin oöverträffade skönhet, och är en bra dekorativ lösning på en mängd olika platser. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på Weeping Gnome -vide.

Bild
Bild

Beskrivning

Willow kan vara både en buske och ett träd. Det beror specifikt på sorten. Willow "Weeping Dwarf" tillhör hybridsorterna, eftersom det dök upp tack vare ansträngningarna från Uralens uppfödare . Denna sort tillhör tvåväxande växter. Den har gulgröna blommor som bildar de så kallade kattarna. Pil blommar under det andra decenniet i maj. Vanligtvis bildas löv samtidigt.

Mestadels är gråtande nålpilar manliga, så frukterna är ganska sällsynta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna lilla pilart har vissa skillnader från sina föräldrar

  1. Skillnaden är att den har en mer "gråtande" krona . Det mycket frodiga lövverket ger denna sort en unikhet, därför har pilen ett så intressant namn. Kronan når två meter i diameter. Bladen är små, praktiskt taget inte utelämnade. Överst har de en grön nyans, och längst ner har de en blågrön nyans. Bladen är 6-10 mm långa och 4-6 mm breda.
  2. Denna art kan kallas en dvärg eftersom växten är underdimensionerad . Det är det som gör att det sticker ut bland sina släktingar. Vanligtvis överstiger dess höjd inte 3,5 meter, även om medelhöjden bara är 2 meter. Stammen är liten, upp till 6–8 cm i diameter.
  3. En obestridlig fördel är den ökade vinterhärdigheten .

Intressant! Växten har gulbruna, ettåriga skott. De ligger på de nedre grenarna, så att de nästan når jorden. De kan beskrivas som långa och tunna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plantera och lämna

Willow "Weeping Gnome" är en året runt-dekoration av landskapet. För att hon inte ska bli sjuk och glädja ögonen på omgivningen med sin lyxiga skönhet, borde hon planteras på rätt plats . Denna växt gillar att växa separat, bort från andra träd. Den växer bra nära små vattendrag. Parkområdet kommer att bli ett bra ställe. Denna sort blir en prydnad av många trädgårdar och torg. Det bör noteras att det växer bra i solen. Willow dör i skuggan, så du måste alltid se till att solljuset flödar till trädet.

" Weeping gnome" växer utmärkt i bördig jord med måttliga fuktnivåer . Även om vattnet stagnerar kommer plantan inte att försvinna. I jord med en dålig uppsättning näringsämnen kan ett träd också växa. Men det är nödvändigt att förstå att om pilen växer bort från vattenförekomster, då under den varma säsongen kommer den att behöva regelbunden vattning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Willow "Weeping Gnome" kan planteras på olika sätt. Till exempel, om ett träd redan är köpt i en behållare, bör det först återupplivas innan det planteras. Växtens rötter måste hållas i en lösning för att stimulera tillväxt, till exempel "Epina ". Därefter bör en plats förberedas, medan hålets djup ska vara sådant att rotkragen är över marken efter plantering. Om pilen säljs i en kruka, behöver den inte en akut transplantation, den kan utföras under hela sommaren.

Skönheten i en pil ligger främst i kronan . För att göra det tilltalande för ögonen måste du regelbundet klippa det. Med sin hjälp blir kronan mer frodig och lövverket blir tjockare. En frisyr tillåter dig till och med att justera trädets höjd. Det räcker att klippa av det ledande skottet när det gäller tillväxt. Om det inte är nödvändigt att beskära pil, måste huvudskottet bindas. I det här fallet kommer kronan att bildas snabbare och få en attraktiv och ovanlig form.

" Weeping gnome" blir sällan sjuk och skadedjur smittar vanligtvis inte av henne … Men lita inte på trädets immunitet; vid de första tecknen på sjukdom eller utseende av ett skadedjur bör man gå vidare till aktiva handlingar. Regelbundet underhåll hjälper till att skydda växten. Det är viktigt att aktivera försvaret när spindelmiten blir aktiv.

Om pilen har angripits av denna parasit, är det lämpligt att behandla trädet med ett acaricid preparat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fortplantning

Willow "Weeping Gnome" kännetecknas av ömhet och skönhet, så många strävar efter att ha ett sådant träd på sin personliga tomt. Det kan spridas på flera sätt.

  1. Frön . Denna metod kan inte kallas effektiv, eftersom fröna inte gror bra, men det tillhör de möjliga alternativen.
  2. Sticklingar . Det här alternativet är det viktigaste. Du måste klippa av en kvist som bara är 1 år gammal och sedan klippa den i flera sticklingar. Det är värt att bara lämna 2 blad överst och ta bort resten. Var noga med att doppa stjälken i "Kornevin", för med sin hjälp kommer den att slå rot snabbare. Plantering görs bäst i ett skuggat område. Efter plantering bör stjälken täckas med en plastflaska, bara hälften av det kommer att räcka. Utseendet på löv indikerar att stjälken är rotad, så flaskan kan redan tas bort. Men du måste komma ihåg om vattning.
  3. Skikten . Detta alternativ är också populärt, men inte garanterat. Dess väsen ligger i det faktum att en ung kvist ska fästas på marken, och ett snitt bör göras på den plats där den berör marken. Vi täcker snittet med jord. På hösten kan du förvänta dig kvistens rotning. Om rötter har dykt upp kan kvisten redan klippas av från pilen och planteras på en lämplig plats.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Använd i landskapsdesign

Willow är ett centralt element i landskapsdesignen i lokalområdet. Hon lockar entusiastiska ögon.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett träd med en gråtande krona ser särskilt vackert ut nära en reservoar . Dess kvistar faller till vattnet och bildar en ovanlig siluett. Man får intrycket av att trädet döljer något slags mysterium, en liten sorg.

Bild
Bild

Den lilla storleken på Weeping Gnome -pilen gör att trädet passar perfekt in i alla landskapsdesigner. Willow ser bra ut omgiven av granar.

Rekommenderad: