Sinuous Willow (34 Bilder): Lockig Vide I Landskapsdesign, Sjukdomar Hos Lockiga Vide Och Deras Beskrivning. Hur Formar Man En Serpentinpil?

Innehållsförteckning:

Video: Sinuous Willow (34 Bilder): Lockig Vide I Landskapsdesign, Sjukdomar Hos Lockiga Vide Och Deras Beskrivning. Hur Formar Man En Serpentinpil?

Video: Sinuous Willow (34 Bilder): Lockig Vide I Landskapsdesign, Sjukdomar Hos Lockiga Vide Och Deras Beskrivning. Hur Formar Man En Serpentinpil?
Video: Planting Austree Willow Hybrids (Second Attempt) Rooting From Cuttings (Video 2) 2024, Maj
Sinuous Willow (34 Bilder): Lockig Vide I Landskapsdesign, Sjukdomar Hos Lockiga Vide Och Deras Beskrivning. Hur Formar Man En Serpentinpil?
Sinuous Willow (34 Bilder): Lockig Vide I Landskapsdesign, Sjukdomar Hos Lockiga Vide Och Deras Beskrivning. Hur Formar Man En Serpentinpil?
Anonim

Twisting willow är ett av de mest populära träden för att dekorera platser. Växten planteras både som bandmask och som en del av landskapskompositioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Den lockiga pilen eller slingrig vide tillhör familjen Willow och är en frostbeständig växt med böjda och tunna grenar. Oftast är rotsystemet i ett sådant träd öppet. Twisty willow ser bra ut var som helst. Hon tål frisyrer och är perfekt för dem som gillar att experimentera med sin trädgård.

Trädet växer väldigt snabbt . Under de två första åren kan den öka sin tillväxt upp till en och en halv meter. Under de närmaste åren växer den 40-60 centimeter.

Särdrag hos den slingrande pilen är vridna löv med en ljusgrön färg och bruna tunna skott, som liknar en spiral i sin form . Pilstammen är slingrig och kronan har en oval form. Växten i sig är ganska hård och kräsen, den kräver ingen särskild vård.

Dessutom är pilen värdefull ur ekologisk synvinkel, eftersom trädet har en positiv effekt på miljön. Läkande avkok och tinkturer tillverkas också av pilblad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära sorter

Det finns flera populära vridna pilssorter som är lämpliga för plantering inte bara i hemträdgårdar utan också i parker eller trädgårdar. Detta vackra klätterträd med en ormstam kommer att vara en riktig dekoration för alla platser.

Erythroflexuose

Trädet kan bli upp till 8 meter högt. Dess diameter når 4 meter. Kronan är tjock och känslig, och bladen är upp till 11 centimeter långa. Den graciösa dekorativa pilen Matsudan "Erythroflexuose" odlades i Japan . Av denna anledning är hon väldigt förtjust i solens strålar. Det måste planteras på en plats där det inte finns drag och mycket sol.

Denna typ av träd växer mycket snabbt . Under det första året tillägger pilen 1 meter i höjd. Du kan plantera ett träd från april till oktober. Om rotsystemet är öppet bör detta dock endast göras på våren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Korall

Denna hybridpil kan antingen vara en buske eller ett träd. Dess höjd är inom 4 meter. Växtens krona är sfärisk och tätt grenad. De vridna skotten är blåaktiga. En vacker lockig krona ser bra ut även på vintern.

Denna sorters pil kan planteras både i solen och i halvskugga. När det gäller jord är lite fuktiga jordar bäst lämpade för trädet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Crispa

Detta är ett dvärgträ, vars höjd inte överstiger 2 meter. Den skarpa pilens speciella skönhet ges av de mörkgröna bladen, som påminner lite om kronbladen på en hem dekorativ ros.

En sådan växt är rädd för frost, men i händelse av skada återhämtar den sig snabbt . Oftast används denna sort för att bilda gröna staket eller dekorativa labyrinter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tortuosa

Denna lindade gula pil är också ganska populär. Växten är en buske, vars storlek inte är mer än 2 meter hög. Grenarna har en gyllene nyans och ser vackra ut mot bakgrunden av ljusgröna blad.

Det ska noteras att Tortuosa föredrar platser där det är mycket ljus och värme . Hon älskar också konstant vattning.

Willow är rädd för frost, men på våren återhämtar den sig mycket snabbt på grund av att dess rotsystem är väl utvecklat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ural vriden

Denna sorters pil är inte mindre attraktiv än den japanska "Matsuda". Det är dock mer anpassat till det ryska klimatet. Trädets höjd är inom 3-3,5 meter. Spiralformade skott har en gråaktig nyans, men i solen blir de glansiga . Beskärning kan göras när som helst på året. Mycket ofta används det som en häck.

Bild
Bild

Landningsfunktioner

Nästan alla vridna vide älskar ett väl upplyst område. Förutom, platsen ska vara nära en vattendrag eller nära grundvatten . För en slingrande pil är ett område som periodiskt översvämmas med vatten perfekt. Lammig jord är mest lämplig för sådana växter.

Ursprungligen måste plantorna vara väl rotade och först efter det kan de planteras i öppen mark . För plantor med öppet rotsystem är den optimala planttiden tidig vår eller sen höst. Men om trädet överförs till öppen mark tillsammans med en jordklump kan det planteras från mars till oktober.

Planteringsgropen ska vara ganska stor: cirka en halv meter i diameter och cirka 30 centimeter djup.

Längst ner måste du lägga ett lager dränering. Du kan använda både trasigt tegel och expanderad lera . Därefter är det värt att fylla ett lager jordblandning bestående av sand och humus. När allt är förberett måste plantan placeras i ett hål till ett djup av 15 centimeter och vattnas sedan väl.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdtips

Sådana växter är inte alltför krävande att ta hand om, men pilar på en stam är mer prickiga. De kommer att behöva täckas väl på vintern. Gödselmedel måste appliceras flera gånger per säsong . Du kan använda både mineraliska och organiska gödningsmedel.

Vattning

Omedelbart efter plantering bör pilen vattnas dagligen i en vecka. Detta kommer att bidra till uppkomsten av nya rötter och plantans snabba överlevnad. Efter 7 dagar kan vattningen reduceras till 1 gång i veckan, sedan - till 1 gång per månad.

Bild
Bild

Beskärning

Växtens utveckling och tillväxt beror på hur regelbundet hårklippningen kommer att utföras. Dessutom gör kronans bildning att du kan göra trädet unikt och olikt allt annat. Sådana skulpturer kan bli en riktig dekoration av varje personlig tomt eller parkområde.

Korrigerande trimning av lockiga videor främjar uppkomsten av nya skott och förbättrar också deras utseende avsevärt . Även om trädet beskärs bara en gång på våren kommer det att se vackert och välskött ut under hela året.

Du kan också trimma den vridna pilen under senhösten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skydd och mulching

En process som mulching behövs mest av unga plantor. Du kan använda halm, hackad bark eller sågspån som mulch . De ska täcka hela trädstammcirkeln. Detta skyddar pilen inte bara från att torka ut, utan också från ogräs.

Skydd krävs också för unga träd som inte har mognat helt efter plantering i öppen mark . Det är bäst att använda grangrenar för detta. Du måste börja isolera träd i slutet av november. I mars kan skyddet tas bort.

Bild
Bild

Fortplantning

Twisty willow kan förökas genom sticklingar. För att göra detta bör du använda stjälkarna kvar efter att ha klippt trädet. Färdiga sticklingar måste placeras i fuktig jord till ett djup av 15 centimeter . Efter det måste de vattnas regelbundet. Detta bör göras tills ett nytt rotsystem bildas. Sticklingar kan rotas både i vatten och i jord.

När rötterna dyker upp kan sticklingarna transplanteras till öppen mark . Det är bäst att göra sticklingar på sommaren.

Du kan också använda frön för förökning, men den här metoden är mer lämplig för proffs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sjukdomar och skadedjur

Ibland kan du se att pilbladen blir gula eller svarta, och ibland torkar även bladen. Alla vet inte vad de ska göra med det. Ett sådant fenomen kan indikera utseende av skadedjur eller sjukdomar. Så snart bladen börjar vissna måste du omedelbart ta hand om trädets behandling. För det första är det värt att bekanta sig med möjliga sjukdomar.

Hjärtformad vit röta av stammar . Tinder svamp provocerar dess utseende. Som ett resultat av hans aktivitet uppträder ruttna fördjupningar på stammen. Du kan bekämpa röta genom att skära sjuka grenar, samt ta bort svampar.

Bild
Bild

Fläckiga pilblad . Det finns flera typer av sådana spotting. Brown börjar dyka upp i juli. Vid den här tiden är den övre delen av bladen täckt med mörka fläckar av olika former. För att bekämpa det är det värt att använda fungicider. Svart fläck visas också i mitten av sommaren. Ursprungligen är bladen täckta med vita fläckar, vars diameter inte överstiger 1,5 centimeter. I slutet av augusti bildas svarta sporer på dem, som mognar först under våren nästa år. För att bekämpa sjukdomen bör de drabbade bladen samlas upp och brännas. Sedan måste pilen sprutas med speciella preparat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mjöldagg är en vit blomma som bildas på pilblad . Senare blir det svarta eller gula prickar med sporer. Orsaken till denna sjukdom är svampar. Så snart de första symptomen på denna sjukdom upptäcks måste pilen omedelbart behandlas med fungicider.

Bild
Bild

Skabb är en annan svampsjukdom . Det börjar spridas mer intensivt vid hög luftfuktighet. Pilblad börjar bli svarta, och efter en viss tid kastar trädet bort dem helt och hållet. För att skydda trädet från en sådan sjukdom måste du använda fungicider.

Bild
Bild

Förutom sjukdomar kan olika insekter också skada pil

  1. Bladmask - det här är en larv som börjar rulla bladens toppar till snäva kokonger. Ett sådant skadedjur äter snabbt upp skotten, och detta skadar trädet.
  2. Vanlig bladlöss Är en mycket farlig insekt som kan ge upp till 10 generationer om året. De suger juicen inte bara från bladen, utan också från knopparna och unga stjälkar.
  3. Spindelkvalster ligger på den nedre delen av bladen och livnär sig också på deras saft. Som ett resultat börjar de bli bruna och faller sedan av. Om du inte kämpar med sådana insekter kommer de att förbli i viloläge antingen under barken på ett träd eller i nedfallna löv.
  4. Möss kan också skada pilrotsystemet.
  5. Europeiska dodder är en parasitväxt som kommer in i pilrotsystemet och börjar suga ut alla näringsämnen från den. Som ett resultat kan hela trädet dö.
  6. Willow pannkaka Är en liten fjäril. Insekter skadar trädet, så de måste förstöras.
Bild
Bild
Bild
Bild

Använd i landskapsdesign

En enkel växt som att klättra pil används ofta i landskapet. Exempel på ovanliga kompositioner kan ses inte bara i förortsområden, utan också i trädgårdar, parker, sanatorier och andra offentliga platser.

Bild
Bild

Oftast planteras vide som levande staket . De kommer att se bra ut nära konstgjorda reservoarer. I det här fallet kommer trädet att ytterligare stärka reservoarens strand.

Bild
Bild

Mycket ofta används pil för att skapa levande valv eller vid konstruktion av lusthus . Vackra levande tunnlar kan göras av dem. Det räcker bara att plantera grenarna av denna växt bredvid den önskade strukturen, och om ett år får du en original naturlig struktur.

Rekommenderad: