Julgransbågar (68 Foton): Från Satinband, Papper Och Organza. Dekorerad Julgran Med Bollar Och Rosetter. Böj På Toppen Och På Grenarna

Innehållsförteckning:

Video: Julgransbågar (68 Foton): Från Satinband, Papper Och Organza. Dekorerad Julgran Med Bollar Och Rosetter. Böj På Toppen Och På Grenarna

Video: Julgransbågar (68 Foton): Från Satinband, Papper Och Organza. Dekorerad Julgran Med Bollar Och Rosetter. Böj På Toppen Och På Grenarna
Video: 32 julgranar i trerummare - kanske Sveriges juligaste hem? - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, Maj
Julgransbågar (68 Foton): Från Satinband, Papper Och Organza. Dekorerad Julgran Med Bollar Och Rosetter. Böj På Toppen Och På Grenarna
Julgransbågar (68 Foton): Från Satinband, Papper Och Organza. Dekorerad Julgran Med Bollar Och Rosetter. Böj På Toppen Och På Grenarna
Anonim

Du behöver inte tänka på att dekorera en julgran i december - du kan börja en så trevlig aktivitet när du vill. Eftersom granutsmyckningsritualen är ett nöje även i planeringsstadiet. Och för att trädet varje år kan dekoreras på ett nytt sätt med moderna tekniker och oväntade idéer. Om du förblir en traditionist, tillsammans med kransar och leksaker, kan rosetter dyka upp på nyårs symbolen.

Bild
Bild

Bogalternativ

Material som lämpar sig för att göra rosetter är många … Det verkar som att du kan klara dig med vanliga band, tyll, men nej - antalet alternativ är imponerande och inspirerar till att organisera en riktig kreativ workshop hemma.

Julgransbågar är olika.

Bild
Bild

Från satinband

Du kan inte vara smart, men köp flerfärgade satinband, som är billiga, och knyt dem i rosetter. Pärlor, pärlor, knappar, strass kan dekorera rosettens kärna.

Det här alternativet är så enkelt som möjligt och gör att du snabbt kan göra smycken, även för dem som inte varit engagerade i kreativitet på länge.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Organza

Detta material kommer att skapa ljus, känslig inredning , som inte kommer att tynga ner den övergripande sammansättningen av julgransdekorationen. Dessutom kan du välja en nyans av organza som skapar illusionen av snöflingor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från tyll

Ett material som också låter dig skapa luftiga dekorationer som är känsliga och mjuka. Många är rädda för honom och tror att han är ofördriven, men detta är bara i utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från papper

Och här finns det många alternativ, eftersom papper kan vara annorlunda. Det beror på vilken stil trädet är tänkt: sandtoner passar dem som bosatte sig på ett dekorativt tema boho, blått och texturerat - om det krävs av det traditionella färgschemat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Wellpapp

Annars kallas det crepe. Vackra blommor är gjorda av det, och därför kan du experimentera med rosetter. Det visar sig vara ett ganska hållbart alternativ som förmodligen kommer att hålla i många år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Säckväv

Den ursprungliga inredningen, utan ett överflöd av glitter, färg och andra "bullriga" nyårsartiklar, är också mycket efterfrågad. Om du vill ha en tyst, känslig inredning, vacker i sin naturlighet, kommer burlap rosetter att klara denna uppgift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från glitter

Du kan bilda en rosett från det sovjetiska nyårets "regn", det viktigaste är att inte pricka hela julgranen med sådana rosetter - för aktiv inredning ser krånglig, tung ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från foamiran

Det är ett gummi för kreativitet, som förändras under termisk påverkan. Så du kan göra alla slags bågar av det-mångfärgade, tvåskiktiga, voluminösa.

Materialet är intressant att arbeta med, den färdiga produkten kan förväxlas med en butik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Folie

Om du vill att granen ska lysa och glittra kan du leka med folie. Det skrynklas väl, viks och är ganska hållbart . Ibland används även en folieomslag från choklad - det är vettigt att samla dem under hela året för att ge omslagen ett nytt liv före semestern.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från tyg

Förmodligen öppnas det största antalet alternativ genom denna post. Bågar kan sys för hand och på en skrivmaskin, dekorerad med broderi, pärlor. Slutligen kan du göra en samling nyårsleksaker av enkelt bomullstyg, som inkluderar en häst, stjärnor, godis, pepparkaksmän och rosetter. Och de kommer att hålla fast i bandhängen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Från filt

Det som gör detta tyg så vackert är att du kan arbeta med det även utan skrivmaskin, filtens kanter behöver inte bearbetas . Dessutom är tyget tätt, till och med visuellt varmt, vilket är optimalt för nyårsinredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kanzashi

Denna japanska teknik används ofta för att skapa hårprydnader, särskilt blommiga. Men du kan göra rosetter från samma inte särskilt breda band, allt enligt teknikens krav.

Bild
Bild

Tråd

Tråden kan vara inuti fören, särskilt om den är gjord av pärlor eller pärlor. Men du kan göra en helt tråd dekorativ struktur, eftersom tråden kan vara mångfärgad och omvandlas positivt i kreativa händer.

Bild
Bild

Från fläta och dekorativ sladd

Du kan också komma ihåg makrame -tekniken, och vävning hjälper till att skapa en mycket original inredning. Och du kan också helt dekorera trädet med makrameprodukter - ovanligt och vackert.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och du kan göra kombinerade produkter, som kombinerar olika material, utan rädsla för experiment. Till exempel binda kartongbågar eller dekorera säckvävbågar med pärlor. Eller kanske broderi på filt - något kommer definitivt att fungera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsverkstad

Det enklaste alternativet för nybörjare är en bandband i tyg. Helst bör detta vara ett plädband.

Måste ta:

  • 50 cm plädtejp 25 mm bred;
  • rep tejp 25 mm bred;
  • sax;
  • mall - en röd rektangel med en slits;
  • lättare;
  • klämmor;
  • limpistol;
  • tråd och nål.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Steg för steg algoritm

  1. Du måste mäta ut två bitar tejp, var 25 cm långa . Skär sedan av bitar, skissera mitten av varje.
  2. På den resulterande bit tejpen placeras mall, lindas ändarna tvärs . Delarna fixeras med klämmor.
  3. En bandbåge läggs på en kartongmall, sydd med en tråd i mitten . Därefter tas produkten bort från mallen. Du behöver bara dra tråden hårt, linda den runt fören och fästa den.
  4. Bogtips följer klipp ut "hörnet ", och glöm sedan inte att bränna skivorna med en tändare.
  5. Nu måste vi ta hand om kärnan … Repsbandet bildar en båge, ändarna limmas ihop bakom knuten.

Sådana bågar ser bra ut både på toppen av trädet och på alla grenar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Burlap rosett - julgransdekoration steg för steg.

Du måste förbereda:

  • själva säckväven (säljs i bandband);
  • sax;
  • tråd;
  • avbitartång;
  • lim pistol;
  • pappershäftapparat;
  • bendelning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan dock ta säckväv från en shoppingpåse (huvudsaken är att den är ny). Säcktejpens bredd är 5-7 cm, beroende på rosettens storlek. Du kan göra bredden ännu större, det är upp till befälhavaren själv.

  • För att dekorera en tvåbladig rosett, klippa 70-100 cm tejp (den specifika längden beror på bredden).
  • Vik först tejpen på mitten, markera dess mitt . Du kan krossa duken lite eller använda en skräddarsnål (bara du måste ta bort den senare). Vik tejpens båda ändar så att deras skärningspunkt faller exakt på den markerade mitten.
  • Kronbladet måste rätas ut, de måste ha samma storlek . Tejpen måste pressas med fingrarna på en hand i mitten för att samla alla tre dukar i veck. Och denna plats måste dras ihop med tråd. Båda händerna kommer att vara fria, det vill säga att du kan korrigera bågen ytterligare utan hinder.
  • Tråden bör säkras och klipp av de överflödiga ändarna närmare platsen för vridning.
  • Nu ska en smal remsa skäras av säckväven, vars längd är 10-15 cm, bredden beror på bredden på förens huvuddel … Denna tejp ska täcka tråden genom att svepa in de sista 2 eller till och med 3 gånger. Knyt vadderingen i en knut, klipp ändarna väldigt kort.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna workshop är en standard disposition av en konventionell rustik säckväv rosett … Men det finns många alternativ för dess efterföljande omvandling.

En fristående version av en sådan båge är dock bra, utan några ytterligare steg.

Bild
Bild

Hur dekorerar jag en julgran med rosetter vackert?

Låt oss säga att rosetterna är utvalda, gjorda och väntar på sin tur när de börjar hängas, alternerande med bollar, blommor, stjärnor, pärlor och så vidare. Du kan överväga inredningsalternativen med bra exempel.

12 julgranar dekorerade med vackra rosetter

En sådan söt foamiran rosett är lämplig för just den här granen, eftersom dess färgschema är i harmoni med andra dekorationer. Röda och guldfärger är nästan ett win-win-alternativ

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat exempel på guldpappersbågar som är lätta att fästa och, även i små antal, snabbt får granen att se väldigt festlig ut

Bild
Bild

Enkla silverfärgade rosetter kan pricka granar. På toppen ser de inte särskilt fördelaktiga ut, men runt hela omkretsen av nyårsträdet - ganska bra. I det här fallet är rosetterna silverfärgade, men beroende på val av färgschema kan julgranarna vara vad du vill. Till exempel vitt eller rosa

Bild
Bild
Bild
Bild

Det här fotot visar hur rustika dekorationer av säckväv ser ut på gröna kvistar och stora rosetter också. Och du kan fästa dem på färgade gem - det enklaste sättet

Bild
Bild
Bild
Bild

En cool och okomplicerad version av en dekorerad julgran är rosetter med "lockiga" tips. Med sådan belysning från kransen ser granen särskilt högtidlig ut. En liknande rosett kan placeras på toppen av huvudet

Bild
Bild

Den röda rosettbollen kommer, tack vare sin struktur, att lysa och glittra. Det är bra om det finns flera sådana frodiga smycken

Bild
Bild
Bild
Bild

Klockbågar ser söta ut och kommer att se bra ut på ett frodigt och högt gran

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enkla guldbågar passar perfekt in i det övergripande konceptet. En mycket snygg och magisk julgran visade sig

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan medvetet köpa ett band med ett nyårsmönster och få sådana dekorationer med tema

Bild
Bild
Bild
Bild

En helt gyllene lösning är en mycket aktiv inredning för nyåret. Om en sådan gran dyker upp i rummet kommer den att ta all uppmärksamhet på sig själv. Därför måste du göra resten av rumsinredningen mer blygsam

Bild
Bild

Små julgranar behöver också inredning, varför inte sådana. Istället för andra dekorationer kan du använda riktiga nötter och kottar förutom rosetter

Rekommenderad: